Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

stevia strö och stevia sugar

2013-02-15 08:16 #0 av: maammamalin

Hej! Vad är det för skillnad mellan dessa två? Mvh Malin

Anmäl
2013-02-15 08:33 #1 av: Sindri

Dansukker (som vi diskuterar i tråden Varning!) innehåller strösocker och stevia, samt något som gör det hälften så lätt som socker, vi har inte kommit på vad.
ICAs är en blandning av stevia och sukrin (erytriol), vilket inte skall påverka blodsockret. Du kan läsa mer om både stevia och sukrin om du söker här på sajten.


Anmäl
2013-02-15 10:28 #2 av: hemul

Det har jag, för jag skrev och frågade vad de använde som fyllningsmedel och fick lång näsa.

"Utfyllnaden är socker. Produkten är uppbygd på instant socker (finpulvriserat socker) samt stevia. Eftersom vi valt att ha instant socker som bas blir det därför enkelt att
använda den här produkten eftersom man volymmässigt byter ut 1 dl vanligt socker mot 1 dl av SteviaSockret. En deciliter SteviaSocker  innehåller däremot bara halva
mängden kalorier på grund av att instant socker är så lätt. "

Jag tycker det är en utmärkt idé. Inte för oss, men för normalkostare som ändå vill hålla ner sockret lite. Jag tillämpar samma metod, men jag blandar själv och använder bara en pyttemängd socker och givetvis är inte min stevia framställd med kemisk extraktion som deras antagligen är. Det är super vid sådana tillfällen där bara stevia inte blir så gott eftersom stevia funkar som smakförstärkare till det riktiga sockret. Man känner alltså mer smaken av det riktiga sockret, inte steviasmak. Min kålpudding är toppengod.  Kanske 2 tsk sirap + stevia utrört i vatten sprinklas över en stor långpanna, 8 stora portioner. Ingen sockerchock men det smakar som det ska.


Anmäl
2013-02-15 10:40 #3 av: per.andersson

#2 Men Hemul hur får dom ihop det?
1dl av deras produkt skall söta som en dl socker.
Men innehåller 50% mindre kcal.

Den innehåller alltså 50% mindre socker.
Så den borde då innehålla 0,5 dl socker + 0,5 dl stevia men då blir det inte lika sött som socker utan mycket sötare.

Detta har dom löst genom att finpulvrisera socker detta borde göra socker kristallerna mindre och då bör det få plats med mera socker i g i dl måttet med pulvriserat socker.

Jag kan inte få ihop detta,
Om det nu inte är så att pulvriserat socker blir så pass lätt att det av den anledningen även får plats en massa massa luft emellan.

Jag tror de försöker blåsa konsumenten.

Anmäl
2013-02-15 10:53 #4 av: hemul

"på grund av att instant socker är så lätt"

Det är väl så finpulvrigt att det får en stor volym i förhållande till vikten. Jag googlade "instant sugar" och det verkar ha andra namn också, som super fine. Det är alltså ännu finare än florsocker. Blir väl som pofiber kanske, som damm.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.