Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Sirap! Jag vill göra knäck!

2012-12-06 23:39 #0 av: gustavanderberg

Hej hej hej hej! Jag är ny här och vet inte hur man gör men hoppas det blir rätt.

Jag vill göra knäck och till knäck behöver man ju bara grädde, socker, sirap och mandel. Grädden och mandeln är ju bra, sockret byter man ut mot sukrin, men den där förbannade sirapen. Vad kan jag använda för alternativ? Har läst om agavesirap och björksirap men har ingen koll. Hjäääääääälp snälla! :)

Anmäl
2012-12-06 23:48 #1 av: Lilltilda

Aldrig hört talas om någon som lyckats göra lchf-knäck, så OM du lyckas dela gärna med dig av miraklet.

Anmäl
2012-12-07 06:57 #2 av: Fiana

tror dessutom att sukrinet inte kommer fungera som förväntat heller. den enda "sirap" som finns är maltitolsirap som kan användas i vissa fall till godis typer där sirap behövs - dock är det fortfarande ganska ordentligt blodsockerpåverkande och med ganska snabbt GI samt ge de flesta ganska rejäla magbiverkningar (gaser, diarré etc.). Tror fortfarande inte det är möjligt att få till någon som helst knäckighet utan vanligt sockrer.

Ska dock inte lova säkert inte, vet det har diskuterats och provats tidigare med sådant som behöver sirap och då maltitolvarianten, sök och leta igenom det du hittar noggrant så hittar du kanske någon ledtråd.

Agavesirap är inte nyttigt någonstans tyvärr då det är nästan ren fruktos, välj då hellre riktig sirap det är garanterat nyttigare.

Björksirap har jag inte hört talats om, däremot björksocker - det är helt enkelt xylitol som ofta är i tuggummi och tandkräm, väldigt bra för tänderna, dock långt ifrån kolhydratsfritt.

 

Skulle nog tyvärr ge upp hoppet om det, personligen skulle jag nog hellre välja att äta några få efter en rejäl och fet måltid för att dämpa blodsocker stegringen så mycket som möjligt snarare än att ut och prova med vad som tyvärr är fortfarande rätt dåliga alternativ lågkolhydratsmässigt och nog inte kommer bli alls lika bra ändå.... mycket mycket bättre för tänderna är dock alla alternativen!

Anmäl
2012-12-07 09:29 #3 av: dufva

Gör ischoklad istället Tungan ute

Anmäl
2012-12-07 09:43 #4 av: MimLan

Vissa saker är inte utbytbara. Gör knäck, ät lite. Eller något helt annat.

Gjorde Mariannes chokladfudge igår, ruggigt gott och beroendeframkallande.

Anmäl
2012-12-07 10:02 #5 av: Marianns LCHF Mat & bak

Det är socker och sirap som gör knäck, att få något att knäcka sig med sukrin=erytritol är döfött...

möjligt att skaffa Tagatesse från Norge, detta socker ska kunna knäcka sig enligt Dr Sofie Hexeberg. Kanske detta kan ersätta både sirap och socker?

/Mariann

-----------------------------------------------

Marianns LCHF

författare till:
Baka med LCHF som också ska ges ut i USA hösten 13
Baka matbröd med LCHF

Anmäl
2012-12-16 13:16 #6 av: crikarlshamn

Björk sirap är som lönn sirap och utvinns pà samma sätt.  Bàda urindrivande.

Anmäl
2012-12-16 14:59 #7 av: per.andersson

#5 Håller inte helt med allt är möjligt.
Det är grädde sirap som gör kolasås med, ändock går det att få till LCHF kolasås som är god utan sirap så.

Anmäl
2012-12-16 18:59 #8 av: Marianns LCHF Mat & bak

ja en slags "kola"sås går att göra med smör och lite grädde som kokar länge, men knäck som blir hård går inte. Här var det väl knäck som efterfrågades, eller har jag missat nått?

Anmäl
2012-12-17 10:50 #9 av: per.andersson

#8 Nej du har inte missat något, jag menar bara att jag tror att det är möjligt att få till något som liknar knäck.

Angående kolasåsen är är 15 minuter inte så jätte länge, dock ingår det ärven sukrin.

Idag går det kanske inte att göra LC knäck, men det kommer nog komma.
För övrigt skulle knäck som är mera mjuk som fudge eller kola vara super gott. Vilket jag tror kommer komma någon gång.

LCHF folket är finurliga.
Där bidrar du.

Anmäl
2012-12-17 13:11 #10 av: Marianns LCHF Mat & bak

Jo uppfinningsrikedomen är stor hos folk...Flört
tagatesse, det norska sockret ska ju knäcka sig, så det borde gå, men jag har inte provat det sockret...

Anmäl
2012-12-17 13:51 #11 av: per.andersson

#10 skrev inte du engång på din blogg att det skulle komma et kristaliserande sukrin??

Har ett svagt minne av det.

Anmäl
2012-12-17 16:12 #12 av: yvonnel

Jag kanske "är ute och reser" nu, men jag kom att tänka på den kolasås man kan göra av kondenserad mjölk på burk.

Har själv aldrig försökt men har faktiskt en burk hemma som köptes för något år sedan med den avsikten.

Man ska ju koka hela burken i flera timmar för att få kolasås, min tanke var att öppna burken och koka längre tid så den avfuktas ännu mer.

Vad tror ni?

Anmäl
2012-12-17 17:33 #13 av: Zepp

Jovars.. rena messmöret antagligen.. mest koncentrerat laktos?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-12-17 22:46 #14 av: yvonnel

#13

Därför står burken kvar, ska kanske flytta ut den.

Anmäl
2012-12-18 07:40 #15 av: Marianns LCHF Mat & bak

#11 jag tror inte det, men jag undrar om inte Gun i USA skrev nått här om det och skulle testa något... minnet är lite blurrigt....

Anmäl
2015-10-26 12:42 #16 av: nellysaari

Okej, så har jag förstått rätt att sukrin inte fungerar?

Men som sirap, funkar inte agave-sirap eller fibersirap?

Funkar någon av dom så är det bara en bra ersättning för socker som behövs.

Anmäl
2015-10-26 13:14 #17 av: liljana

agavesirap är väl en massa kolhydrater i. Kanske funkar att göra knäck med men är väl  knappast lchf. Tur man inte gillar knäck ens. Värre med fudge då.

Anmäl
2015-10-26 13:28 #18 av: zockerfri

Skulle detta fungera?

http://bakasockerfritt.se/item/knack-utan-tillsatt-socker

Anmäl
2015-10-28 22:48 #19 av: Marliis

Jag får inte innehållet i fibersirap att stämma,  Rawfoods innehållsförteckning;

Ingredienser:

Isomaltoligosakkarider.

Näringsvärde per 100g:

Energi 669kj/ 160 kcal, fett 0g varav mättat fet 0g, kolhydrater 5g varav sockerarter 5g, fiber 70g, protein 0g, salt 0,1g.

 Inget fett eller protein, kolhydrater 5 gram men kalorier 160? Vad består 140 kcal av? Ngt fuskprodukt igen?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.