2012-11-04 20:20 #0 av: Bibban

Den här soppan kan varieras i det oändliga. En perfekt "man-tager-vad-man-haver-soppa"

Jag har inte varit duktig och räknat ut kolhydratinnehåll men jag tror att den här soppan är OK. Den är iaf VÄLDIGT GOD.

600-800 g kycklingfilé
Ett par vitlöksklyftor
1 burk fet kokosmjölk
4-5 dl vispgrädde
(vill du ha mer kokossmak, lägg i lite kokosolja)

1 tärning hönsbuljong + 1 tärning grönsaksbuljong
eller kycklingfond efter smak
ca 0,5 tsk grön currypasta. Pastan är stark som attan, så smaka dig fram lite i taget.
Smör att steka vitlöken i.

Ev lite citron eller lime som smaksättare när soppan är färdig.
Toppa gärna soppan med knaperstekt baconkross.

  1. Hacka vitlöksklyftorna fint. Bryn dem i smöret.
  2. Häll på kokosmjölken, vispgrädden och de söndersmulade buljong­tärningarna/kycklingfonden.  Lägg i lite currypasta och låt allt koka upp.
  3. Skär eller klipp kycklingfiléerna i små bitar och lägg ned dem i soppan. Låt soppan koka upp igen, sätt ned värmen och låt soppan sjuda på svag värme ca 15 min.
  4. Smaka ev av med lite saft av lime eller citron och toppa ev  med baconkrosset.