Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - På stan, hur gör jag?

Ska gå på Bröllopsfest, behöver lite tips

2012-10-16 16:00 #0 av: Smulan Y

Hej,

I helgen ska jag på Bröllop vilket ska bli jättekul. Tänkte höra om ni har några bra tips om man vill hålla sig så gott det går till LCHF.

Det är ju sittande middag med 3-rätters så det kan bli knepigt men ska försöka i högsta möjliga mån undvika de värsta kolhydraterna. Kanske ska ta med lite "snacks" i väskan så jag kan fylla på om det krisar.

Bröllopstårtan går nog att undvika helt och om den kommer till bordet kanske man bara kan dissikera den lite och äta grädde och frukt. Det kommer nog slinka ner något glas vin.

Har ni några bra tips eller knep på hur man ska kunna göra det bästa av situationen. Hur har ni gjort när ni gått på sittande middagar?

Anmäl
2012-10-16 16:06 #1 av: MimLan

Ät dig mätt i förväg så är du inte beroende av maten som serveras. Ät sen som du vill och fortsätt ät LCHF dagen efter.

Anmäl
2012-10-16 16:14 #2 av: Lilltilda

Säger som MimLan, grunda med bra mat innan så är det lättare att bara välja det bästa av den mat som serveras. Oftast kan man väl äta något av det, men det är jobbigt om man ska gå hungrig. Ha ev. nån babybellost, nötter eller liknande i handväskan om festen blir lång och suget sätter i och inget av det serverade går att äta.

 

Anmäl
2012-10-16 16:26 #3 av: Smulan Y

Tack :)

Jag ska se till att grunda bra och ha med mig ost och nötter.

Anmäl
2012-10-16 16:47 #4 av: hemul

Äsch, på en bröllopsmiddag lär det väl inte bli pastasallad eller pannkakor precis. Ät köttet och skippa bröd och potatis eller vad det nu är till eller ät bara lite av det. Smör finns det säkert.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.