Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på soppor & såser

Godaste rapsoljan till majonnäs?

2012-09-30 12:55 #0 av: Jojo55

Lyxade till med "extra fin kallpressad rapsolja från österlen" för att göra majonnäs och det smakar bläk. När jag provsmakade oljan tyckte jag den var underbart god med en härlig nötaktig eftersmak men i majonnäsen som jag sedan gjorde på den var det inte lyckat.

Så vilken rapsolja tycker du är godast att göra majonnäs på?

Anmäl
2012-09-30 13:00 #1 av: crikarlshamn

Har ocksà en favorit raps olja med mycket nöt smak.  Inte bra till majonäs men mycket god i sallad.

Ju mer neutral i smaken desto bättre till majonäs.

Anmäl
2012-09-30 13:03 #2 av: MimLan

Ju "bättre" rapsoljan är, desto mer smak. Det är de smaklösa varianterna du gör majonnäs på. Så billig olja.

Anmäl
2012-09-30 13:33 #3 av: Jojo55

Jag har coops X-tra hemma, kanske skulle jag testa den nästa gång?

 

 

Anmäl
2012-09-30 15:05 #4 av: byggarn30

Jag brukar köra Eldorados från Willys. Mycket neutral och billig. Blir bra majjo.

Anmäl
2012-09-30 15:15 #5 av: Jojo55

Ja det har jag en hel dunk av här hemma haha! Skulle kunna bli majonnäs till hela Sveriges befolkning!

Anmäl
2012-09-30 15:26 #6 av: Hellas

Jag tror man ska satsa på raffinerad Rapsolja som är neutral i smak.

Troligen har du kallpressad olja, den är dyrare och finare och har ofta en finare gul färg men kanske passar bättre till salladsdressingen.

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2013-02-02 16:29 #7 av: Mozzarellan

Gjorde en majonäs idag på just rapsolja köp på Ica för längesen.
Den blev kanonbra, men innan hade jag provat med olivolja men majonäsen blev aldrig tjock så det blev till att slänga.

Gör den i en mixer från tupperware ,går dessutom bra o ha hela äggen i.

Anmäl
2013-02-02 16:38 #8 av: [Annamaja27]

Har gjort majjo både på olivolja extra vergine och kallpressad rapsolja. Smakar ganska illa direkt men får fin o fyllig smak om den får vila minst ett dygn. Tycker jag...

Anmäl
2013-02-02 17:03 #9 av: Mozzarellan

Tack,
Skall prova då det står en dunk med fem liter skulpterad olivolja i förrådet.
Vet inte vilken majonäs man skall köpa, tycker de är fulla med massa osunda saker o E nr

Anmäl
2013-02-02 20:46 #10 av: [Petronella Pip]

Hur är en skulpterad olivolja!?

Anmäl
2013-02-02 21:01 #11 av: Mozzarellan

Ops.....nu blev det visst fel med ipaden...sorry missa det
Fem liters dunk ska det ju vara.....

By the Way kan man göra majonäs med smör , alltså inte enbart utan blanda med??

Anmäl
2013-02-02 21:30 #12 av: [Petronella Pip]

Haha som jag funderade, tittade på tangenterna och funderade vad det kunde bli för ord Skrattande

Anmäl
2013-02-03 00:21 #13 av: Medlem

Vilket recept av majjo kör ni?

Anmäl
2013-02-03 19:00 #14 av: Lisabet

Det går bra med kokosfett också, om man inte vill äta för mycket billig rapsolja. Man kan blanda också, om man inte vill köra med bara kokosfett. Man startar med oljan, och fortsätter med det smälta (lite avsvalnade) kokosfettet.

Anmäl
2013-02-03 19:20 #15 av: Mozzarellan

Finns det majonäs gjort med smör?? Funkar det och isåfall är den god.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.