Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på fågelrätter

Fylld kyckling! Några förslag?

2012-09-16 11:47 #0 av: annamanna

Tänkte helsteka två kycklingar idag till middag. Skulle vara trevligt och lite spännande att fylla dem med något mer än örter. Är det någon som har några trevliga förslag? Jag tänker mig mig en fyllning med ex färs av något slag och/eller kycklinglever. Kanske fläsk!

TackGlad

Anmäl
2012-09-16 12:43 #1 av: Hindås

Jag föreslår att du blandar rpsemarin, tinjan och vitlök med lite olivolja cch lägger blandningen under skinnet påvid kycklingbrösten, pressa över citron. Fyll kyckling med citron. In i ugn 225 grader40 min med folie över kycklingbrösten, därefter 40 min utan folie.

Gör god sås av stekskyn, tillsätt vatten och vispa ur plåten, häll i 2d l grädde.

Anmäl
2012-09-16 13:07 #2 av: annamanna

Det låter väldigt gott, tack!

Anmäl
2012-09-16 13:22 #3 av: [AntoniautanX]

Min mor brukar göra en jättegod fyllning till den helstekta kalkonen.

Hon har i:

- Hårt vispat ägg. Gula och vita vispas för sig.

- Mald lever och ev. annan inälvsmat som följer med. T ex hjärta och mage.

- Brynt lök

- Skorpmjöl

- Salt och peppar.... och därefter är det bara den egna fantasin och smaken som sätter gränser för kryddningen.

Lever mm, lök och kryddor blandas noga, därefter blandar man i äggen försiktigt, så inte luften går ur.

För att det ska bli lchf, så måste man ersätta skorpmjölet med något.

Anmäl
2012-09-16 15:13 #4 av: annamanna

Tack för receptet #3!

Har nu innhandlat kycklinglever och tänker blanda finhackad lever med stekt lök, grädde och perilja och fylla kycklingen med. Återkommer med hur det smakade.

Anmäl
2012-09-18 09:56 #5 av: Medlem

Jag brukar ha denna fyllning: hackad lök, hackad vitlök, hackad persilje, hackad chili, hackad ingefära, curry och en näve russiner.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.