Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Pulled pork, kryddning?

2012-09-14 13:39 #0 av: konichiwa

Jag har läst om pulled pork ett tag och blivit sugen på att göra det.

Igår blev det av. Läste säkert 6-7 olika recept och alla hade helt olika kryddning.

Jag valde ut en 6-7 stycken ingedienser och blandade ihop och skjuss in i ugnen med 2 kg karre på 125 grader i 5 timmar.

Köttet är ju urläckert men kryddningen är jag inte så nöjd med. Nog för det går ner men det borde kunna bli mycket godare.

Har ni provat?

Tips på god kryddning? (LCHF förstås)

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-09-14 14:06 #1 av: HejdåTjockma

Jag körde en blandning av tex mex och bbq sist, och tyckte det blev jättebra! Lök (massor), vitlök, spiskummin, salt med röksmak, chili, paprikapulver, svartpeppar, tomatpuré/ketchup, vinäger. Jag minns inte riktigt men hade läst ett recept med det temat och tog det jag hade hemma. Lagade i stekpåse, och åt med typ tex mex-tillbehör.

Mmm, så sugen jag blev nu, får snart laga det igen.

Anmäl
2012-09-14 14:38 #2 av: konichiwa

Jag använde det mesta av det du föreslår utom röksmaken. Jag har en flaska med rökarom men tycker att allt jag använder det till smakar korv :-(

Rev ner ett äpple för att få lite sötma ,men kanske är det röksmaken som fattas. Och så tog jag nog för mycketspiskummin.

Nu har den stått ute i grytan med lock över natten. Kanske smakar den bätre idag. Grytor brukar göra det.

Idag blir det kokt rättika med mycket smör till.

Gärna fler kryddningstips! Och förslag vad som är gott till!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-09-19 08:19 #3 av: Malluppa

Vitlök, gul lök, svartpeppar, spiskummin, salt med rök smak, ILEACH whiskey ( el annan rökig sort) stark paprika pulver, chipotlepasta och sambal med vitlöksmak. Blev en riktig hit här hemma och ska göras till helgen igen och bjuda svärföräldrarna på, tillsammans med massa andra smårätter :)

Anmäl
2012-09-19 09:08 #4 av: konichiwa

Chipotlepasta ska skrivas upp på listan med saker som ska inhandlas i Sthlm i morgon.

Kanske salt med röksmak också.

Jag ska testa att smaksätta en portion  av karren med röksmaken på flaska först.

Men visst blir köttet läckert! Påminner om tonfisk som jag gillar ;-) Fast tuggigare.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-09-19 20:51 #5 av: Sugiyama

Rökt paprikapulver och bbq-sås med hickorysmak+salt, peppar, lök och vitlök.

Anmäl
2013-08-27 20:36 #6 av: Sindri

Vilket underbart recept! Jag har gjort grytstekar förut med hel karre, men med rotsaker och äpple. 

Såsen var ju jättegod. Jag hade ingen rökarom, men däremot baconfett. (Jag brukar sila och spara det när jag gör mycket bacon i långpanna.) Det blev jättegott.

Sereverade med grillad paprika och vitkålssallad m gurka. (Rotfruktsgratng till de som ville) Och det var t.o.m. ännu godare dan efter när vi åt det kallt som matsäck på flygplanet! 

Kommer att bli min favvo-matsäck ett bra tag framöver!

Anmäl
2013-08-27 20:54 #7 av: Vyer

Jag brukar ha färsk habanero i.


Anmäl
2013-08-27 21:22 #8 av: kaisakavat

Är det nåt speciellt som gör att det kallas Pulled pork?? Jag tycker det låter som gammal vanlig lågtempad fläskstek i ugn, vilket man väl har gjort tysen gånger innan 'namnet' dök upp. Funderar

Fläskstek funkar väldigt fint med timjan, rosmarin.. 

Ibland kör jag kanel, kardemumma, ingefära.. 

Och salt förstås. Blandar allt med olja innan jag geggar in köttet.


Anmäl
2013-08-27 22:32 #9 av: kaisakavat

Fast nu fattar jag, tror jag. Det är väl det att man trasar sönder köttbiten sen som är 'grejjen'. Eller? Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.