Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Kebabkött

2012-08-22 23:29 #0 av: mojkan

Hej!

Har en fråga om sallad! Får för mig att jag får i mig för många gram kolhydrater i mina sallader.

Innehållet brukar vara lite av varje av tomat, gurka, broccoli, blomkål, fåtal vita bönor, morot, paprika.

Det blir kanske runt 20-25 gram av varje grönsak...är detta för mycket? Visst fasen måste jag kunna käka sallad utan att skämmas? Tar ofta tzatzikidressing till.

Största frågan är dock kebabkött! Jag tar nämligen gärna varmt kebabkött i. Där jag handlar har man pressat kebabkött. Dvs platta långa "band" av kebabkött. Jag tror att det de skär från grillen är gyros?

Hur som helst, jag får för mig att kebabköttet inte är bra? Min app kan visa att kebabkött innehåller allt från 2 g kolhydrater/100 g till 14 g kolhydrater/100 g.

Tack för hjälpen!

Anmäl
2012-08-23 01:05 #1 av: Jojomaja

Kebabkött som skärs från stock blir "långa band" och är oftast nötkött och innehåller vanligen cirka 2-3 g kh/100 g

http://www.alabazaar.se/jasminskebab/produkt_kebabstock.asp

Gyros är fläskkött gjort på karré vilket ofta brukar anges i så fall eftersom många inte äter fläsk av religiösa skäl, kolhydratshalt 1 g kh/100 g för Scans storköksvariant

http://www.scanfoodservice.se/produkter/6526/gyros-grillad/

Konsumentförpackningar av kebabkött verkar ha högre kolhydratsinnehåll, cirka 7 g kh/100 g

http://www.svenpmatkompaniet.se/produkter.aspx

 

 

 

 

Anmäl
2012-08-23 06:34 #2 av: MimLan

#0 Du behöver fråga vad just det kebabkött du köper innehåller för något. Det är en processad vara som innehåller lite olika saker, inte rent kött, det är inte möjigt för oss att veta var du handlar ditt kött och hur många kolhydrater det innehåller.

Samma sak med dressingen, ofta innehåller de tillsatt socker. Också något som du behöver fråga där du äter/köper om du vill veta läget.

 

Anmäl
2012-08-23 14:26 #3 av: mojkan

Kebab i gatukök. Men jag förstår vad du menar

Anmäl
2012-08-23 16:21 #4 av: Fiana

#3 Beror helt på vilken leverantör det indivduella stället köper ifrån (och i vissa fall vilket val hos leverantören). Det är inte helt ovanligt att kebabkött av den sorten innehåller exempelvis mannagryn och då en hel del kolhydrater, samt ofta också smakförstärkare och socker som kan sätta aptiten lite ur spel för många. Beror ju också helt på varför du vill undvika kolhydrater vad som skulle vara "för mycket", de vita bönorna kan vara en en idé att hoppa över resten är nog rätt ok (bönorna innehåller lite annat som inte är så bra till skillnad från t ex morötterna).

Det är ju helt upp till en själv vad man vill äta, så om du ska "skämmas" beror väl bara på vad du tycker?. En rejäl sådan sallad du beskriver kan nog dock ligga ganska nära 20 gram kolhydrater och kanske inte funkar ofta om man behöver vara strikt av någon anledning. Men beror ju helt på hur stor också :)

Anmäl
2012-08-23 18:09 #5 av: xTindrax

Jag frågade i mitt gatukök, och de sade att kebabköttet bl a innehåller mjöl och ströbröd....

Anmäl
2012-08-23 18:34 #6 av: Jojomaja

Jag var på Lidl idag och tittade på deras djupfrysta kebabkött och det hade 2 gram kh/100 gram.

Anmäl
2012-08-23 19:27 #7 av: Fiana

Missade att du angett 20-25 gram av grönsakerna (har du vägt eller är det en uppskattning? de brukar väga mer än vad man tror gällande de tyngre sorterna) - så uppskattade kanske totalen något högt, men det blir nog dock fortfarande en hel del totalt om det inte är extra exemplariskt tillredd dressing och kebab.

Om det fungerar för dig kan som sagt bara du avgöra/testa, så väldigt individuellt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.