Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

Hur tänka med LCHF efter GBP?

2012-07-21 22:01 #0 av: pruttmage

Ja, osm sagt. Hur i hela friden ska man egentligen tänka? Ersta rekommenderar 50 gram/1 dl protein till lunch resp. middag, 1 dl ris/pasta/potatis och lite grönsaker. Jag funderar på 100 gr protein, lite grönsaker och en klick fet sås. Är jag helt ute och cyklar då? 50 gram proteindel låter så lite.

Anmäl
2012-07-21 22:11 #1 av: Zepp

Du prexis som alla andra behöver de essentiella aminosyrorna.. och man brukar sätta det till 1 gram protein per kilo och dag.. i snitt.

Äter du blandat av animaliska proteinkällor kan du räkna 20% protein snitt, i kött, fisk, fågel ost!

Det är altså skillnad på kött o protein.

Med GBP så får du väl dela upp det i flera små måltider.

Så väger du cirka 80 Kg så blir det i runda slängar cirka 400 gram kött om dagen.

 

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-07-22 09:01 #2 av: spirit

Animaliskt protein räcker med 0,5 g/kg/dag för att en nyföding ska få tillräckligt med alla essentiella aminosyror för att växa 50 % på längden under första året.

Så för en vuxen räcker det definitivt med 0,5 g protein = 2,5 g kött /kg/dag.

Så det räcker med 200 g kött per dag vid 80 kg vikt.

Lägg sedan till en god sås som bea eller gräddsås med sammanlagt 200 g fett per dag. Då är du mätt och mår bra av de essentiella fetterna som essentiell energikälla.

Hoppa grönsakerna och alla andra kolhydratkällor, de behövs inte. Int ens Livsmedelsverket anser att kolhydrater är essentiella. Grönsaker har stor volym och litet energi, vitaminer och mineraler.

Med andra ord ät LCHF och då är den brutala sanningen att då behöver du inte heller GBP.

Anmäl
2012-07-22 20:33 #3 av: pruttmage

Fast nu har jag ätit LCHF, gått ner och sedan totalstannat i över ett år. Med min övervikt och alla krämpor jag burit så var operationen nödvändig för mig. Det innebär inte att jag vill sluta välja bort kolhydrater.

Jag tar tacksam emot råd och synpunkter och tips av alla slag, men inga moralkakor och förmaningar om vad jag ska och inte ska göra när det kommer till GBP, tack. (Dessutom är jag redan opererad och vill bli respekterad för de val jag gör, precis som jag respekterar att andra gör sina val, även om de inte stämmer överens med mina åsikter.)

Anmäl
2014-08-04 10:17 #4 av: oatjej

Jag är också opererad och jag har fått rådet minst 1 gr protein per kg kroppsvikt, gärna 2. Logga all mat i en app eller på nätet för att se att du får i dig tillräckligt. Och för att ha lite koll på kalorierna så du inte äter för lite... 

Anmäl
2018-10-08 13:00 #5 av: HeatherLundquist

Jag opererade mig oktober 2010. Det enda jag ska fokusera på sa dom att äta minst 80g proteiner per dag och 1,5L vatten. Vitaminer och motion med.  Jag finns på MyFitnessPal  o går till min 'bariatric nutritionist' varje månad nu!

Anmäl
2018-10-08 16:01 #6 av: Effie

Nu är jag ingen expert på detta - men näringsupptaget försämras väl avsevärt efter en GBP-operation (bade näring och kalorier, och det är väl tanken inbillar jag mig). Så råd som gäller icke opererade (0,5 g protein/kg) är väl inte nödvändigtvis rätt för dem som opererat sig? Rätta mig gärna om jag har fel.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2018-10-08 16:07 #7 av: hemul

Det har du nog en poäng i!

(Även om den som startade tråden antagligen hittat svar på annat sätt nu...Skrattar)


Anmäl
2018-10-10 12:33 #8 av: Katti

Jag har varit opererad i över sex år. Första tiden, ofta så länge som upp till ett år skulle jag säga, går åt till att lära känna sin nya kropp. Olika personer upplever helt olika saker, dumpar på olika mat (eller inte alls!) och har olika krämpor (eller inga alls!). Så lyssna på kroppen är mitt råd! 

Jag äter "vanlig mat" med LCHF-tänk. Utesluter alltså inte allt vad kolhydrater heter, men äter en hel del fett, för det mår jag och min kropp bra av! Har inte gått ner så fort som många andra gör, men så vet jag ju också att jag har en kropp som ogärna släpper ifrån sig något. Sex år gav jag LCHF innan jag bestämde mig för operation, så att säga att det bara är att gå över till LCHF så är tiden som överviktig över tar jag som en personlig förolämpning. Hade överviktsgåtan varit lätt att lösa hade världen inte sett ut som den gör!

Med det här sättet att äta har jag gått ner i vikt hela tiden, för att nu, efter sex år, ha nått normalvikt. Länge stod jag stilla på 7 kg mer än nu, men det visade sig vara klimakteriet som spökade. 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2018-10-10 23:11 #9 av: hemul

Hear, hear! Gapskrattar

Och grattis till att till slut ha lyckats. Säger jag med visst avund. Blinkar


Anmäl
2018-10-11 11:16 #10 av: Effie

#8 Nej, att det inte bara är att börja äta LCHF och så löser sig allt, det skriver jag gärna under på. Däremot hoppas jag ju att de som bestämmer sig för en operation verkligen har givit LCHF ett ärligt forsok (6 år får väl räknas som det...).

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.