Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Recept på fågelrätter

Panera kyckling

2012-06-05 06:27 #0 av: aussiemia

Jag har precis upptäkt dukkah som är jättebra att panera i.

Man grovmaler hasselnötter (eller vilken annan nöt som helst) och blandar i kryddor. Tradionellt sett så används sesamfrön, coriander och kummin. Salt och peppar.

Klappa in det på tex ett kycklingbröst, ha på olivolja och skiva vitlök och grilla eller stek. Jag har bara gjort det på grillen men idag ska jag steka i pannan.

Receptet kommer från masterchef här i Australien och det är verkligen superenkelt och supergott!

Anmäl
2012-06-05 08:14 #1 av: Ann57

Intressant. Det vore roligt om du rapporterade resultat och någon form av recept med ungefärliga mått./ Ann

Anmäl
2012-06-05 12:28 #2 av: Aliki

Jag panerar fiskfiléer i mald mandel och kryddblandning. Även som mandeltäcke över fisk i ugn....Hur gott som helst!

Anmäl
2012-06-06 18:46 #3 av: denkal

Det jag undrar nu när det ändå finns en post om panering.

Kolla man på andrahandsaffärer finns det en hel del nötmjölrivare/mandelmjölrivare eller vad dem kallas. Liknar en köttkvarn fast i miniformat. Det lustiga är att det lär varit en populär sak för x antal år sedan som fallit i glömska. Hur billigt som helst att köpa sådana och riva lite mjöl när behover finns är ju inte så jobbigt? Undrar bara om det är billigare alt än att köpa färdigrivet på affären?

Har inte haft så stenhård koll på hur man kan nyttja nötter och speciellt baka ur LCHF... Massa stevia osv. Är så van med socker ;)

Anmäl
2012-06-06 18:51 #4 av: [Pennylane1]

mandelkvarn heter de, och man får jättebra mandel/nötmjöl om man mal med dem, fast Lidls som kostar ca 20 för 200 gram blir väl lite billigare om man betänker att  det är skalad mandel. Man får väl ge minst 20 för oskalad. Dock är det inte riktigt så finmalt som det blir i mandelkvarnen.

Anmäl
2012-06-06 19:06 #5 av: misty09

Jag gör alltid skinksnitzel med mandelmjöl. Bankar köttet, doppar i uppvispat ägg och vänder sen i mandelmjöl. Steker i mycket smör och serverar med kapris,citron och persiljesmör. Familjen märker ingen skillnad mot detta och det gamla ströbrödet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.