Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Hjärtklappning

2012-05-07 22:32 #0 av: öhäxan

Har ätit LCHF under ca 2 år med mycket fusk :=/ Nu har jag läst 2 böcker av Sture och börjar fatta, tror jag. Har nu ätit rätt utan mörk choklad, frukt och mjölk b.la.i en dryg vecka. Har fått hjärtklappning är det någon som känner igen symtomet? När börjat viktminskningen visa sig?

Anmäl
2012-05-07 23:00 #1 av: Zepp

Klassiska omställningsbesvär.. efter två år!

Öka saltintaget, gärna mer magnesium, helst från hemagjord buljong!

Viktminskningen visar sig först genom att din aptit sjunker, din måltidfrekvens minskar och du håller dig ohungrig på mindre, längre tider.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-05-07 23:41 #2 av: öhäxan

Tack frukosten är redan borta och proppmätt efter middagen. Fick inspiration av en granne att börja men jag frilansade utan att fatta vad jag höll på med. Nu hoppas jag på viktminskning och att bli piggare. Glad

Anmäl
2012-05-08 05:11 #3 av: [MissJitterbop]

Har du lågt blodtryck? Jag får hjärtklappning och mår skitdåligt om jag äter för lite...

Anmäl
2012-05-08 08:42 #5 av: öhäxan

Sist var det lite för högt, för ca 1 år sen. Jag är mer orolig att jag äter för mycket. Ska prova att minska storleken och minska på vispgrädden. Just nu känner jag mig större. Har hopp att detta kan ge viktminskning och ett avslappnat förhållningssätt till mat/vikt.Glad

Anmäl
2012-05-09 06:58 #6 av: öhäxan

Zepp du verkar vara insatt. Hur länge kan hjärtklappningen hålla i sig för den är obehaglig. Cirkultionskaollaps läste jag i en insändare, pga av för lite natriumklorid/salt. Jag äter 0,5 baconpkt på morgonen, Saltar lite i mat. Behövs extra salt? Tacksam för svar Glad

Anmäl
2012-05-09 09:45 #7 av: Zepp

Testa genom att ta salt i vatten och svälj.. går det över så var det det.

Cirkulationskolapps får man när man springer Maraton under varmt väder och bara dricker vatten!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-05-09 21:38 #8 av: öhäxan

Tack Zepp ska prova det, köpt magnesium/ kalcium 300&600

men ibland är kan det enkla var lösningen.Jag är förvånad att aptiten försvann så fort. Ätit Sturres fakirbiffar och lite Brieost och står mig på det i 10-12 timmar. Egentiligen inte hungrig utan mer törstig, har som metallsmak i munnen som känns som muntorrhet. Jag har läst att det också är vanligt. Jag kämpar vidare...men behöver säker råd och stöd på vägen tills jag rullar själv.Skrattande

 

Anmäl
2012-05-09 21:46 #9 av: Zepp

Törsten och metallsmaken tyder på kraftig ketosis!

Iomed att man blir törstigare så kissar man som regel mer oxå.. då sköljs salter ut, de behöver som regel ersättas.

Dessutom så lär insulin ha en inverkan på njurarna som innebär att de återvinner mer vatten.

Ja det är ju energirik mat, och har du dessutom gått in i ketosis så är chansen stor att du tullar på fettdepåerna mellan måltiderna.

Eller rättare sagt det e det du gör för det du åt lagrades till stora delar och sen så tas det ut vid behov, det e så det skall funka.. och då har även kroppen lättare för att hitta sin setpoint för vikten.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-05-09 22:00 #10 av: öhäxan

Inga frågor är för dumma eller hur, så kan jag äta för lite-med tanke på att jag inte känner mig hungrig mer än 1-2 ggr/dygn? Och inte speciellt hungrig men äter något för äta bör man annars....fast det gäller att stoppa i sig rätt käk.??

Anmäl
2012-05-09 22:09 #11 av: Zepp

Hur många gånger du äter per dag spelar mindre roll, utan att du äter tilräckligt de måltiderna.

Sen så är det inte helt ovanligt i omställningsfasen att man får lite konstiga hunger/mättnadsignaler.. du är helt enkelt inte van vid de nya signalerna.

Men så länge du äter rimliga mängder och mår bra så är det sällan någon fara på taket.

Varningssignalerna är ett lätt illamående, lite yrslig, och att man inte mår riktigt bra.

Sen så är det av praktiska skäl bra att dela upp maten så att den stämmer med dina mattider, tex raster på jobbet eller när resten av familjen äter.. det är dock inget obligatoriskt utan mer en social nödvändighet.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-05-09 22:32 #12 av: öhäxan

Rimliga mängder får jag prova mig fram till. Du har nog rätt om signalerna. Jag förmår mig inte att räkna ut alla siffror utan går på att äta mig ohungrig på det jag tycker om som passar in i LCHF mallen.

Jag fattar inte hur jag ska räkna ut vad tallriken innehåller om jag tar en matsked räkröra, två skinkskivor 2 ägg, tex?! Vill inte väga och mäta vilket man inte behöver enl. Kostdoktorn

Det får vara ok att äta på känn med Sture S receptsamling, samt mina egna favoriter. Näringsmässigt har jag ingen koll men äter mineralerna och E vitamin och ska köpa D vitamin som tydligen kan bli en brist?

Obestämd

Anmäl
2012-05-09 22:42 #13 av: Zepp

Samma här.. dessutom så är matte inte mitt starkaste ämne! Foten i munnen

Mnja.. E-vitamin lär du knappast ha brist på med en fettdiet, och D-vitamin mest för att vi bor i Norden med sina få soltimmar.

Ägg och lever är naturliga vitaminpiller, äter man det på regelbunden basis och till det en del bladgrönsaker så blir det sällan någon brist.

Sen så ligger normalbefolkningen rätt lågt på Magnesium, och vi kan få brist på det oxå såvida man inte kokar köttet med ben och dricker upp buljongen.

Så oavsett kost kan man alltid få någon brist, det är därför man skall variera sig även på LCHF.

Är man godissugen så är nötter och mandlar att föredra, de är rätt rika på mineraler.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-05-10 19:53 #14 av: öhäxan

Drack salt vatten i morse och hjärtat har lugnat sig under dagen . Har även tagit M/K piller.Ska prova att dricka till natten. Och ägg äter jag varje dag i någon form. Äter sparsamt med grönsaker just nu. Brieost och ost överhuvudtaget är en "last"Foten i munnen Har lagat kokospannkakan men la till rivet citronskal som jag tar en lite bit om jag vill ha något till kaffet. Mörk choklad är tydligen godis. Nötter äter jag också sparsamt tillsvidare, kan ta tio sen är det bra. Förut åkte en påse ner. Tack för att du delar din kunskap Glad

Anmäl
2012-05-24 09:50 #15 av: öhäxan

Hjärtat lugnat ner sig Skrattande, byxorna sitter lite lösare i midjan Skrattande känner mig lättare Skrattande vägrar väga mig -kastat vågen, och sover som en stock. Nu börjar det räta till sig tror jag efter så kort tid på "riktigt" med LCHF.

Fasiken vad jag känner mig stolt att inte fallit för sockerlockelser som finns överallt Heja mig Kyss

Anmäl
2012-06-13 16:24 #16 av: majsan332

Hej!

Jag har jätteproblem med hjärtklappning. Jag vaknar och är inte utvilad och tror att det beror på den höga hjärtfrekvensen. Vad ska jag göra? Jag läste tipen här om saltvatten..... magnesium har jag provat så mkt att jag fått diarre och tycker inte att det hjälper!

Anmäl
2012-06-13 23:48 #17 av: Zepp

Det finns olika sorters magnesium, en del används mest som laxeringsmedel andra sorter tas upp av kroppen.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-06-16 18:24 #18 av: majsan332

Ojdå, kan någon hjälpa mig med vilket som är bra sort?

Anmäl
2012-06-16 19:23 #19 av: Kalle-B

Jag köper Magnesium-kelat frå Top-formula. Funkar "skitbra" för mig. Cool Hade problem med magen när jag åt ett annat preparat.

 

 

Anmäl
2013-04-06 13:27 #20 av: Ove-D

Jag har också hjärtklappning ibland... i de flesta tillfällena när jag är övertrött och jag gått och lagt mig och det håller i 1-3 minuter, men nu har det brutit mönstret... i både mars och april har det varit på eftermiddagen och i mars höll det i 18-20 minuter!!! Varför får jag det? Jag äter extra magnesium...

Anmäl
2013-04-06 13:49 #21 av: odezza

#20 skrivet av Ove-D

Hur länge har du ätit LCHF? Om hjärtklappningen inte kan förklaras av omställningen till kosten, så borde du kolla upp det hos läkare.

"still lost in space and time"

Anmäl
2013-04-06 14:00 #22 av: Ove-D

Jag började med LCHF för nästan 10 år sen men jag äter det inte strikt. Så jag kan inte skylla på "omställning"... Jag har varit hos läkaren men de hittar inget fel på mig... De har gjort EKG utan resultat. Nästa steg är att låna "bandspelare" för att spela in hjärtslagen men det är bara "anfall" då och då och jag hoppas verkligen att jag får ett "anfall" under tiden jag har apparaten...

Anmäl
2013-04-06 14:15 #23 av: odezza

Skönt att du har kollat upp det med läkare. Hoppas att det kommer att funka med bandspelaren.


"still lost in space and time"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.