Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå upp i vikt

Smal/underviktig

2012-04-09 16:25 #0 av: apanola

Hej !

 

Jag är rätt frälst av fördelarna med LCHF.

Min flickvän är mycket smal, på gränsen till "underviktig".

Jag är övertygad om att även hon skulle må bra av att äta LCHF (mtp alla positiva hälsoeffekter förutom viktnedgång) men hon säger att det är "nog svårt att hålla vikten" och att hon är orolig för att gå ned i vikt.

Att äta kolhydrater har dock inte hjälpt henne gå upp i vikt.

 

Så vad säger man om LCHF för smala/"underviktiga"?

Anmäl
2012-04-09 16:29 #1 av: MimLan

Man säger "Kör på!". LCHF är viktnormaliserande och vi har en del exempel i forat som gått från underviktig till normalviktig/bättre byggda kroppar.

(Det går inte att bygga kroppar utan byggstenar och bra näring, helt enkelt.)

Anmäl
2012-04-10 10:02 #2 av: odezza

Det kan hända att man först går ner lite, även som normalviktig. Det hände mig. (Händer dock inte alla).

Men jag var aldrig orolig för att jag skulle fortsätta att gå ner, för att till sist försvinna. Jag åt ju nyttig och energität mat, och jag åt mycket..

Jag tolkade det som en utrensning, som behövdes innan kroppen kunde börja bygga upp igen.

"still lost in space and time"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.