Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Röd och prickig på överarmarna.

2012-03-24 11:13 #0 av: mwester

Jag har i mer än 10 års tid haft massa röda "prickar"  eller nippor på överarmarna. Det måste ha kommit någon gång i tonåren så vitt jag vet. Idag är jag 28 och annars frisk. Det sägs (tror jag) lära bero på torrhet?! Vet inte om jag skall tro att det är hela orsaken. Det är ju rätt vanligt med det här, speciellt vi som har lite fläskiga armar kan ju ha det här. (Det gör ju inte ont eller något det är ju bara så himla fult. )

Pointen är, kan det här förbättras med kosten om man äter lchf? Är det någon som har erfarenhet?

Anmäl
2012-03-24 11:21 #1 av: hus-musen

Behöver inte vara pga torrhet alls. 
Kan snarare vara Keratosis pilaris. http://sv.wikipedia.org/wiki/Keratosis_pilaris

Eller så har du brist på betakaroten.

Anmäl
2012-03-24 11:25 #2 av: mwester

je precis sådär ser det ut. hmmm...

Anmäl
2012-03-24 11:29 #3 av: Zepp

Prexis så där ser jag oxå ut.. speciellt mellan december-februari och det var likadant före LCHF oxå!

Det enda som hjälper är att smörja med Decubal.

Och när det är som värst så räcker det att jag kliar mig lite lätt så får jag exem.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-03-24 11:31 #4 av: hus-musen

Rätt vanligt förekommande, men finns inte så mycket att göra åt saken som jag förstått det. Men googla så kanske du hittar nått :)

Anmäl
2012-03-24 11:48 #5 av: tistelflikkan

jag har också haft så på mina överarmar typ hela mitt liv. även när jag va normalviktig så va mina armar rätt "knubbiga" eller vad man ska säga... får inte eksem när jag kliar etc så jag tror inte jag har samma som zepp. va tvungen att kolla nu när jag läste ditt inlägg och jag har inte lika många prickar efter att jag börjat på lchf. vet att jag kommenterade det till min sambo för några månader sedan men hade glömt bort det :) så om du har samma som mig så kan de försvinna med rätt kost verkar det som (för mig var det väl lchf ;))

Anmäl
2012-03-24 12:10 #6 av: Jojo55

För mig försvann det när jag var noga med att dels exfoliera (Passar på när jag duchar) och sedan smörja med fuktighetsbevarande kräm.

Anmäl
2012-03-24 13:25 #7 av: sophia87

Min keratosis pilaris blommar upp på överarmarna och låren när jag äter mjölkprodukter. Mjölkfri lchf = slät och prickfri hud.

Anmäl
2012-03-24 17:52 #8 av: Jojo55

Fast jag tror inte att mina prickar var keratosis. Jag är en riktig torris.

Anmäl
2013-03-20 22:05 #9 av: [lillalollo]

sådär har jag också. lår och armar. började i 20 års åldern och är idag 25. Har försökt me allt men bad brukar hjälpa lite. Men ska nog börja med soyaprodukter för att testa  få se om det hjälper något...Anmäl
2013-03-21 09:00 #10 av: evion

Läs på om soyaprodukter först innan du bestämmer dig. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.