Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Tappar hår

2012-02-13 13:19 #0 av: Mabrotnosh

Har nu ätit LCHF sedan början av oktober och gått ner drygt 30 kilo, men jag tycker att håret börjas tunnas ut mitt på huvudet. Vad lider jag brist på? Eller gick min viktminskning för fort så min kropp fick en chock? Nån annan som tappat hår på skallen. Kan väl tillägga att jag är tjej och egentligen inte borde tappa hår, nu vet jag iallafall hur det känns att närma sig 40 som man och se hur mcdonalds m:et får större och större bågar.

Anmäl
2012-02-13 15:58 #1 av: Zepp

Man tappar hår vid bantning, graviditet, trauma och lite andra skäl.. sk tillfälligt håravfall.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-02-13 17:12 #2 av: Ewa N

Jag har oxå tappat hår. började med lchf i maj 11 tror att det blev en chock för kroppen. Jag började äta priorin i början av januari och nu har mitt hår börjat komma tillbaka, jag har stubb i luggen och känner stubb i hårbotten. Det går snabbare att få tillbaka håret om man äter priorin det stimulerar hårsäckarna.

Anmäl
2012-02-13 21:49 #3 av: ScarletMajesty

Jag tappade också hår, men det berodde på diverse brister. Började massera in håret i ricinolja som man köper på bl.a apoteket och håravfallet återgick omedelbart till normalt :)

Anmäl
2012-02-13 22:28 #4 av: Sweli

Jag tappade hår i flera månader men nu har jag slutat att tappa hår.

Håret känns ändå lite tunnare än förr.

Jag ska börja att ta vitaminer för håret nu snart och hoppas att det blir bättre.

 

Anmäl
2012-02-13 22:42 #5 av: yvonnel

#0

Något tillskott som heter Silicia brukar ofta omnämnas när det gäller hår och naglar. Jag har tappat mycket hår på senare tid/år men tror att det kan ha att göra med åldern till en del iaf.

LCHF följer jag efter bästa förmåga men går inte ner i vikt trots det, kan ha att göra med sköldkörteln.

Anmäl
2012-02-13 23:51 #6 av: Sweli

#5 skrivetav yvonnel

Jag provade ett helt paket Silicia men gjorde ingen skillnad.
Så nu ska jag testa detta preparat:

Den verkar ha bra vitaminer och mineraler.

Ridge Crest Herbals, Hair ReVive, 120 Veggie Caps $22.88 $46.99 (51% Off)
(41)

 

Anmäl
2012-02-14 00:59 #7 av: Birgitta Barbro

Jag gick ner 14 kg på 3 månader med Xtravaganza för ett par år sedan, och tappade massor av hår. Kilona är tillbaka och tack och lov håret också med bara vanlig mat. Har ätit LCHF nu till 70% i drygt ett år utan att gå ner, men magen är plattare och jag älskar maten. Håret är kvar. Jag verkar vara extremt kolhydratkänslig, det är mitt bekymmer. Det beror på mitt jojobantande genom livet, så nu rensar jag bort fler och fler saker. Hoppas att jag hittar en nivå där kroppen släpper fettet men inte håret.

Anmäl
2012-02-14 01:11 #8 av: Sweli

När jag sitter och tittar på TV brukar massera hårbotten med fingertopparna för att öka cirkulationen i hårsäckarna.

 

Anmäl
2013-05-06 10:21 #9 av: vitamingrossisten

Prova med Biotin i tablett form;

http://vitamingrosissten.shop.textalk.se/ovrigt/

Anmäl
2013-05-07 11:07 #10 av: Mabrotnosh

Nja tror inte det. Jag gillar inte piller.

Anmäl
2013-05-07 11:10 #11 av: Zepp


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-07 11:14 #12 av: Lilltilda


Första halvåret med lchf så tappade jag mycket hår men sedan anpassade kroppen sig. NU har jag massor med fjun och kortare strån i olika stadier som växer så det knakar, så det verkar vara så att kroppen skickar ut nytt hår nu. Det kommer att ta sin lilla tid innan mitt långa hår är lika tjockt som det en gång i tiden var, och jag lär få fler än ett psykbryt över småstrån som spretar rakt ut, men jag fäller i alla fall inte onormalt med hår längre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.