Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Bake Pro

2012-02-10 11:46 #0 av: goldcamilla

Är det någon av er som använder Bake Pro? I maten eller bakar med. Funderar på att köpa en hink. Såg att det var någon som hade bakat en kladdkaka med Bake Pro, kommer inte ihåg vem men det var för ett par år sedan minst. Hör inte så mycket om det nu här i trådarna. Ger det någon bismak eller är kokosmjöl och manelmjöl bättre när det gäller bakning?

Anmäl
2012-02-10 12:39 #1 av: julia61

använde bake pro i sockerkaka, det smakade inte illa men kakan skiktade sig, vet inte om jag gjorde något fel däremot.

Jag använder fiberhusk och mandelmjöl. Funderar att beställa kokosmjöl från lchf butiken. Verkar vara bra att baka med och mjölet verkar inte ge sådan smak av kokos som jag trodde, läste jag.

Anmäl
2012-02-10 12:48 #2 av: Seglarina

Jag har Anna Rognebys bakbok, hon använder en del bake pro till sina småkakor, funderar på att prova några recept.

Anmäl
2012-02-10 12:50 #3 av: Marianns LCHF Mat & bak

Hejsan!

Bakepro måste vara världens mest onödiga och dyraste produkt , just därför att den är onödig.
Bakepro kan inte "stå själv", man måste ha andra mjöler till ex mandelmjöl. Eftersom det går lika bra att bara baka med mandelmjöl eller ännu hellre kokosnötsmjöl så varför inte välja bara att baka bara med "annat"? Så säger jag i alla fall.

Satsa hellre på att köpa amanpranas kokosnötsmjöl och gör en god kladdkaka med det. ( finns en gott recept i min blädder pdf som hittas i min signatur.)

#1 du har helt rätt, det smakar inget vidare kokos om kokosmjölet, OM man vill göra kokoskaka måste man ta i flingor för att det ska smaka kokos. Men visst smakar kokosmjölet kokosmjöl, precis som råg smakar råg och havre havre. alla mjöler har ju en sk smak.

Vissa gillar den vissa inte. Man vänjer sig också med nya smaker ju...Flört

Anmäl
2012-02-10 13:09 #4 av: julia61

#3 Hejsan!

 

Kommer så fort jag kan köpa din bok! Den verkar vara bra.

Har varit världens kakbaks tant, med socker då, förut. Men har bakat lchf lite då och då nu.

Varit lite hit och dit om jag kunnat äta bakat för viktnedgång, men jag tror att det behövs en guldkant i tillvaron.

Ska köpa kokosmjöl när ekonomin blir bättre och pröva mig fram igen!

 

Ha en bra helg!

Anmäl
2012-02-10 13:14 #5 av: MsSandra

Jag köpte Bakepro förra hösten, har använt det två gånger (och det är ju inga stora mängder man använder i sammanhanget).. så jag är glad att jag bara köpte en liten förpackning (ganska dyrt med alla dessa "speciella" saker man köpte på sig då..).

Däremot vet jag inte vad det riktigt är och är bra för.. jag bara såg det i recept och gjorde som det stod hehe. Ska nog ta och kolla upp vad det "är" egentligen.

Köpte också mandelmjöl och kokosmjöl och sukrin och fibrex och fiberhusk och po-fiber och vaniljpulver... (sa ju att det var mycket att köpa in när jag börja haha).

Mandelmjölet är det som troligen kommer få köpas nytt snart.. kokosmjölet och jag kommer inte riktigt helt överrens (jag får "krupp" av smaken.. men jag försöker blanda ut det med mandelmjöl) så det har jag över halva påsen kvar av.. likaså sukrin (men ska fylla på bakförrådet med stevia också.. så kanske jag kommer överrens med sukrinet..dvs om jag blandar lite)..

Ha det gött,
MVH Sandra

Anmäl
2012-02-10 13:50 #6 av: konichiwa

Jag beställde ett kg bakepro samtidgt med att jag fått med Ragnebys bok. Nu måste jag ju använda det till nåt men det finns inte så många recept och tyvärr är det väldigt drygt :-/

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-10 13:54 #7 av: Fiana

Såg du ville äta "nollat" - då har bake pro ingen bra plats tyvärr, dels är det en del kolhydrater i, sen om jag minns rätt är det mjölkproteinbaserat. Inget bra "trade-off" att välja bort grönsaker och mejerier men äta bake-pro tyvärr.

(inte nödvändigtvis något stort fel på bake-pro i sig dock även om jag nog själv inte skulle köpa det, ser inget behov av det - men finns definitivt mer viktiga saker för hälsan att lägga sina kolhydrater på, är man däremot inte så känslig och tål lite mer kolhydrater och inte har problem med mjölkprotein så kan det säkert fungera)

Anmäl
2012-02-10 13:55 #8 av: Marianns LCHF Mat & bak

#6 och det är just för att det inte kan stå själv. Rynkar på näsan

jag upptäckte ju fort att den är helt onödig.

jag sitter också här med en jättespann Tyst

får nog slängas nu då den antagligen promenerat ut...

Anmäl
2012-02-10 14:18 #9 av: goldcamilla

Såg nu att Bake Pro hade 6 % kolhydrater så det går inte. trodde att det var 0 eller bara lite över, var jag nu fick det ifrånGlad. Mandelmjöl har jag köpt på Lidl, Aman Prana kokosmjöl har jag skickat efter.

#7skrivet av Fiana

Jo, det är rätt Fiana att jag vill äta så nära 0 just nu så det var mer för framtida bruk. Eftersom jag bara ätit LCHF 3 veckor så vill jag bara ha en massa saker hemma, ifall, ifall. Jag tänker som så att skulle det bli för mycket en dag och jag vill synda så är det bättre att synda med lite kolhydrater än att synda med en smaskig kaka med socker och mjöl, gör jag det så vet jag att det blir fler kakor eller godis den dagen. Jag hoppas naturligtvis att det dröjer men jag vet ju att det är jättesvårt att inte trilla dit någon gång.

Anmäl
2012-02-10 18:25 #10 av: MsSandra

Bake pro 6 kolhydrater per 100 g (laktos)
Mandelmjöl 4.8 kolhydrater per 100 g (kan skilja bland märken)
Kokosnötsmjöl 4 kolhydrater per 100 g (kan skilja bland märken)

-

Mandelmjöl är väl det (generellt) mjölet/geggat som egentligen kostar mest i kolhydrater när man använder det har jag en känsla av.. den är man oftast tvungen att använda mer av.. i mängd alltså.

Bakepro är oftast bara en del av receptet (i vissa recept delas det 50-50 med ett annat mjöl och då är det klart sämsta alternativet)

Kokosnötsmjölet använder man minst av vid varje bak.. oftast runt 1/3 av mjölmängden i "vanliga" recept (ungefärligt alltså..).. så det är absolut billigast ur kolhydratsynvinkel..

Men till mitt stora förtret har jag mycket svårt för smaken.. Rynkar på näsan oavsett om jag gör pannkakor, bakverk eller bröder *suck*.. ska dock tillägga att de flesta verkar inte ha "mitt" problem..

Hoppas du hittar nått alternativ till bakning som passar både din kost och dina smaklökar!

MVH Sandra

Anmäl
2012-02-10 18:46 #11 av: Marianns LCHF Mat & bak

#10 Superbra summerat, för precis så är det! Glad

kan man vänja sig vid smaken av kokosmjölet?  jag vet andra som gjort det iaf. Obestämd

Anmäl
2012-02-10 18:48 #12 av: Marianns LCHF Mat & bak

#10 får jag låna den summeringen?

Anmäl
2012-02-10 19:43 #13 av: MsSandra

#11-12 Marianns LCHF Mat & Bak:

Jag jobbar på den där delen.. dvs jag väntar ett tag mellan gångerna jag använder kokosmjölet i bakningen. Jag vet att smaklökarna förändras ganska mycket ibland (från månad till månad)! Så ibland kör jag en chansning.. men oftast blandar jag mandel/kokosmjöl.. eller så bakar jag helt enkelt nått som har "inget av dem" i hehe Cool

---

Givetvis får du låna min braiga summering Tyst

Ha en trevlig fredagskväll,

MVH sandra

Anmäl
2012-02-10 21:19 #14 av: AnnikaRogneby

Jag slänger mig in i debatten med tanke på att jag ofta bakar med Bake Pro och ligger bakom många recept med den ingrediensen. Jag tycker definitivt inte att den är onödig. Jag tycker om att höja proteinhalten i mina bakverk eller maträtter (har det i pannkakor och ibland i smoothies). Det innehåller 6g/100g och det är ju definitivt inte mycket.

#6 Du får antingen kika in på min blogg där jag lägger upp recept med bl a bake pro alt köpa min nya bok där jag fortfarande använder det ;-)

#9 - kolla så att inte mandelmjölet har mer kolisar än bake pro... ibland är det så :-). Det är sällan mandelmjölet ligger på 4g/100g.

#10 Man bör bara byta ut 25% av mjölblandningen och inte mer. Jag tycker inte det blir bra med mer (blir klistrigt på ett konstigt sätt) och det är inte rekommenderat.

Såg att någon skrivit 4,8g/100g på mandelmjöl men jag har bakat med mandelmjöl som har 4g/100 (lchfbutiken) så det är väl som ni skriver det varierar. Smaken är som baken (hur ofta säger inte jag det) och jag tycker om att använda bake pro då den är smaklös och ökar proteinhalten. Själv föredrar jag rätt små mängder av kokosmjölet just pga smaken.

Jag tycker att en blandning med mandelmjöl och fiberhusk alt mandelmjöl, fiberhusk och bake pro är toppen. Lite kokosmjöl slänger jag in när jag gör småkakor men jag använder mindre av det då jag inte kommer överens med smaken.

Allt gott/Annika

******

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

 

Anmäl
2012-02-10 21:48 #15 av: MsSandra

#14 AnnikaRogneby:

Det var lite därför jag köpte BakePro, för att det var rimlig kolhydratmängd (till mängden man använder.. för det mesta) och sedan för att hm "någon" *hint hint* hade med det i sina recept Cool

Men allt beror ju på hur strikt man vill vara, jag är ju inte den som bakar dagligen (mer än om jag får tokryck då.. men då är det oftast inte till mig själv jag bakar iaf). Men det är kul och mysigt på något vis att kunna unna sig något "annat" ibland.. och helst då ett bättre alternativ!

Har själv inget emot bakepro, bara det att jag inte riktigt vet hur jag ska använda det.. det hinner promenera ut ur skafferiet innan påsen är slut (används oftast inte någora större mängder i recepten..).

Äntligen (om man nu kan säga så..) någon annan som inte riktigt kommer överrens med kokosnötsmjölssmaken!! Det är inte bara jag alltså *pustar ut*..

Ha en trevlig kväller,

MVH Sandra

Anmäl
2012-02-10 21:54 #16 av: AnnikaRogneby

#15 hihi undra vem den personen är Sandra Oskyldig

Förstår vad du menar med stora förpackningar - det är rackarns drygt. Jag använder det ibland i pannkakor och i smoothies. Tänkte om du vill använda mer...

Ja du är inte ensam om problem med smaken men jag tycker det funkar bättre om man använder den i mindre mängd och blandar den med mandel. Mjölet har goda egenskaper som jag vill dra nytta av.

 

Ha en riktig trevlig kväll alla!

******

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

 

Anmäl
2012-02-10 22:01 #17 av: goldcamilla

Går det att använda som redning till såser och grytor också så skulle det gå åt fortare. Har ni prövat?

Anmäl
2012-02-10 22:09 #18 av: MsSandra

#14 AnnikaRogneby:

Glömde!

Angående kommentaren till mig om att byta ut max 25 procent av mjölblandningen.. så ville jag bara säga att det var genom en snabbtitt av nått av dina recept i boken.. som jag drog till med 50-50 fördelningen som ett exempel bara..

I din "Sockerkaka" (på sid 14) så hade du fördelningen 1.5 dl mandelmjöl och 1.5 dl bakepro i receptet..

Det är väl en 50-50 fördelning? eller?

*nu är jag lite förvirrad faktiskt*

MVH Sandra

 

 

Anmäl
2012-02-10 22:19 #19 av: AnnikaRogneby

Hahaha du har så rätt Sandra SkämsGlad... o den är ju så god! När jag har använt så där mkt i småkakor så har de blivit klistriga... men snart vågar jag väl inte säga nåt för då får jag väl det tillbaka ;-) (skämtar)

Ja då har vi ju bevisat att det funkar att baka med 50-50 haha

# Jag tror inte att Bake Pro ger de egenskaper man söker i en redning dvs att det ska tjockna. Men jag har inte provat

******

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-02-10 22:23 #20 av: JMW

MsSandra

Jag är också sådan som har liiiite svårt med kokosmjölet och smaken som bli i bakverken. Håller på och övar mig på det. Sen är du ju lite olika på olika bak. Marianns semlor är goda och där märkte jag inte av kokosmjölet.

Jag vill gärna tro att det är en vanesak så jag fortsätter med kokosmjöl. Ska prova fler bakverk ur Marianns bok.

 

Anmäl
2012-02-10 22:31 #21 av: Seglarina

#19 skrivet av AnnikaRogneby

Jag har din bakbok Annika. Eftersom jag bakar ytterst lite så nöjer jag mig med den tills vidare. Hoppas du inte misstycker Marianne.

Annika du skriver att kakorna blir krispiga med mer bake pro, i mina öron låter det gott, tycker kakor ska vara lite krispiga, men det är kanske på ett annat sätt.

Anmäl
2012-02-11 00:06 #22 av: [Pennylane1]

var står det krispiga!? Jag läste klistriga...

Anmäl
2012-02-11 04:33 #23 av: Sweli

Jag köpte ett helt kilo BakePro för att göra ett bröd som såg jätte gott ut på LCHFbutiken.

Har använt det bara ett par gånger- måste hålla med Mariann, helt onödig produkt Tyst

Anmäl
2012-02-11 20:17 #24 av: AnnikaRogneby

#21 o #22 - överanvänder man bake pro så tycker jag att just småkakor kan bli "klistriga"... ni vet när man tuggar så fastnar det i tänderna. Men det är om man tar för mycket och jag har bara upplevt känslan i just småkakor (kanske för att det är en torrare deg än i mjuka kakor o muffins)

 

Tur att det finns plats för alla "mjölsorter" i vår herres hage :-D

 

******

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-02-12 00:08 #25 av: Seglarina

aka, klistriga, nej det låter inte lika gottSkäms

Anmäl
2012-02-12 09:10 #26 av: AnnikaRogneby

#25 - nä tyvärr inte ;-)

Men vi kan baka utan att de blir klistriga och istället krispiga :-)

***********

Förattare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-02-12 11:42 #27 av: [Pennylane1]

hur får du då det krispigt, för det har jag hittills inte fått med några LCHF-recept? Jo frökex och sådant men inte småkakor.

Anmäl
2012-02-12 13:17 #28 av: AnnikaRogneby

#27 dessa kakor tyckte jag blev rätt krispiga (allt är ju relativt).. de är dock inte krispiga som t ex "Drömmar" (bakade med vetemjöl och socker)

http://annikarogneby.se/lchf/nytt-recept-pa-smakakor-lchf/

O jag kan lova dig att maränger (LCHF) är rackarns krispiga

 

*********

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-02-12 13:32 #29 av: goldcamilla

Hur är det med hjorthornssalt, använder man inte detta för att få lite sprödare kakor som drömmar? Kan det göra att  kakor blir lite krispigare?

Anmäl
2012-02-12 13:37 #30 av: [Pennylane1]

väl värt att prova!

 

# 28 Jag har inte hittills lyckats med att få krispiga maränger!  Trots många försök med olika sötningar...

Anmäl
2012-02-12 14:34 #31 av: Seglarina

Det fanns fäör rätt länge sedan en tråd om maränger. Där hävdades det att man måste ha vanligt socker till maränger sör att de ska gå att göra. Såg i den bok Annika att du hade marängtårta, något som jag älskar. Jag har ett recept som mon mamma brukade göra till fördelsedagar o dyl. , men det är det ju massor av socker o marängsmeten. Skulle så gärna vilja göra på LCHF sätt.

I receptet på sid 79:

Tårtbotten maräng

4 st äggvitor

3 droppar ättikssprit

1 1/2 dl sukrin

Här ska man blanda i sukrinet i efterhand. Blir det som det ska (krispigt) bara med äggvita och ättika?

Sen hörde jag i går om ett annat socker (ej LCHFare,) björksocker, det skulle heller inte höja blodsockret. Någon som vet något om detta? Jätte bra om det är något vi kan producera själva här:

Anmäl
2012-02-12 14:59 #32 av: [Pennylane1]

fast sån maräng på tårtor brukar inte vara av den hårda sorten... Jag tittade just på bloggen och tänkte att det väl är sån maräng som är mjuk? Försökte hitta nåt recept på maränger men fann inte recepten, det hände inget när man tryckte på "alla recept"

Anmäl
2012-02-12 15:07 #33 av: [Pennylane1]

# 28 var tvungen att testa på stört...men inte blev de krispiga, inte möra, utan mjuka som ... jaa jag vet inte vad jag ska jämföra det med. Har även testat Marianns Roskakor men de blir också mjuka tycker jag. Jag får nog sluta baka småkakor tills det kommer nåt alldeles revolutionerande. Jag avskyr mjuka småkakor. Har själv gjort en massa försök men inte lyckats få annat än mjuka.

Anmäl
2012-02-12 15:07 #34 av: gun92884

#31 skrivet av Seglarina

Björksocker är bara ett annat namn för Xylitol, en sockeralkohol. Du kan få diarrhea om din mage är känslig ... och det är dödsfarligt för hundar.

Jag har en påse som står på högsta hyllan och jag är inte pigg på att öppna den eftersom jag har hundar och en nyfiken katt ... törs inte tänka vad som skulle hända om de fick tag på något som innehöll detta ... det är bara för att det står så högt uppe som det inte har hamnat längst ner ... i soptunnan ... ännu.

Anmäl
2012-02-12 16:42 #35 av: Marianns LCHF Mat & bak

#33 Det är sockret som ger krispigheten i småkakor, det är ju väldiga mängder i sånna recept.

Vi kan hittintills bara få "mjuka" småkakor, säger som du där vi får vänta tills det kommer fler mirakel. Flört

Du kanske gillar mandelkubben/bitarna? de ska ju mer vara lite mjuka  även kanelsnurrorna är supergoda.

Anmäl
2012-02-12 17:53 #36 av: AnnikaRogneby

Ett recept på Julis maränger (döpta efter min dotter som kallades marängen i min mage :-) )

3 äggvitor

0,5 dl sukrin

1 krm ättika

Vispa ägg långsamt i ca 1 min. Tillsätt sukrin och ättika och vispa kraftigt i 10 minuter. Klicka el spritsa ut. Grädda i 125 grader i ca 50-55 minuter.

Jag tycker de blir goda men visst, det är inte exakt samma konsistens som sockermaränger utan smälter fortare i munnen och man måste vara mer försiktig med dem - men de funkar för mig :-)

*********

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-02-12 17:59 #37 av: gun92884

#36 skrivet av AnnikaRogneby

Kan man använda vinegar istället för ättika? Här kan jag inte få tag i ättika. Vet inte om jag har frågat detta förut ... hittar inte någon tråd ...

Anmäl
2012-02-12 18:03 #38 av: [Pennylane1]

cream of tartar går nog, det får du tag på väl?

Anmäl
2012-02-12 18:11 #39 av: AnnikaRogneby

#36 Prova saft från citron. Det har jag testat och det funkar men jag har aldrig provat vinäger

 

*********

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRognebyAnmäl
2012-02-12 18:51 #40 av: gun92884

 

Jodå, det får jag tag på i vilken kryddhylla som helst och det är vad jag tänker på först när jag tänker på maränger ... men, jag hittade mer uppgifter om maränger på en sida och det verkar om du vill ha dem stadigare så ska sötningen in TIDIGT i vispningen ... se'n hittade jag ett franskt recept för 'äkta franska maränger' som bara hade äggvitor och socker ... 1 liter florsocker till 4 äggvitor ... iiiiiiiii...lar i tänderna bara att tänka på ...

Cream of tartar, white vinegar, or lemon juice can all be used to stabilize a meringue. •Add 1/8 teaspoon of cream of tartar per egg white to the unbeaten eggs. (If you're using a copper bowl to make your meringue, don't add any acid: it can react with the copper and discolor the egg foam.) •Whip to medium-soft peaks. Beat in 2 tablespoons white sugar per egg white. Continue to beat until egg whites are glossy and hold a firm peak. •Adding sugar early in the beating process results in a firmer, finer-textured meringue.

Anmäl
2012-02-23 19:05 #41 av: [hurley]

Jag testade nyligen ett recept på pannkakor med bakepro (receptet finns på 56kg's-bloggen). Det blev väldigt gott. Fiberhusksmaken försvann på ett trevligt sätt :)

Anmäl
2012-02-23 19:18 #42 av: goldcamilla

Det måste jag prova, de ser ju otroligt goda ut på bilden. Har precis skickat efter Bakepro.

Anmäl
2012-02-23 19:34 #43 av: [hurley]

Det gjorde du rätt i! Supergoda pannkakor blir det :)

Anmäl
2012-02-23 19:40 #44 av: AnnikaRogneby

Instämmer med föregående talare :-)

Du hittar en del recept på min blogg också ifall du behöver inspireras

 

*********

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-02-23 23:02 #45 av: Sweli

Jag köpte en stor burk av BakePro och har testat olika bröd och bakelse. Jag måste säga att det blir bättre med bakepro än utan.

Det blir saftigare.

I början tyckte jag att det var bortkastade pengar men jag börjar att gilla det mer och mer Skrattande

Anmäl
2012-02-24 10:21 #46 av: goldcamilla

Jag hittade 1 kg Bakepro lite billigare, 271:- på denna sidan.

http://www.curanovum.se/produkter/sportfitness/bake-pro---dalblads.asp

Anmäl
2012-02-24 15:21 #47 av: Sweli

Jag skulle rekommendera att köpa mindre förpackningar. Det är svårt att göra sig av med 1 kilo.

Man använder max 1/2 -1 dl till bak.

 

Anmäl
2012-02-24 22:46 #48 av: [Sias]

Jag har nyligen börjat använda bakePro och tycker att jag äntligen hittat något som ger ett gott. luftigt matbröd och saftig, god sockerkaka.

Men efter att jag sökt info på nätet om vassleprotein och läst detta;  "Vassleprotein ger ett stort insulinpåslag, lika stort som druvsocker".  Kan man tolka det som att det lika med att man tillsätter socker till brödet när man använder bakePro" -  börjar jag undra om det verkligen är en bra produkt för den som är sockerkänslig. 

Anmäl
2012-02-24 23:17 #49 av: Sweli

#48 skrivetav Sias

Jag tror inte att 1/2 dl BakePro i ett helt bröd kan göra så stor skillnad.

Jag har testat att mäta mitt blodsocker före och efter intag av brödet och det har inte höjts nämvärt.


Anmäl
2012-02-25 00:58 #50 av: Fiana

#49 Men då tänker du fel - det är insulinpåslag som nämns inte någon blodsockerhöjning. Alltså om du ska mäta det med att mäta blodsockret så skulle det göra att det *sänks* inte höjs. Och då det är andra saker i också så kommer de mycket troligt parera sänkningen.

Sen huruvida hur mycket 0.5 bakepro gör har jag inga siffror på. Men du kan inte göra slutsatsen att utebliven blodsockerhöjning innebär att den inte ger den eventuellt problematiska insulinhöjningen vilken kan vara ett problem om man har svårt att gå ner i vikt (men knappast inte spelar någon stor roll om man är frist tränande och utan viktproblem)

Anmäl
2012-02-25 01:44 #51 av: Sweli

#50 skrivetav Fiana

Kanske något att fundera över Obestämd

Jag har lite svårt att gå ner.

Anmäl
2012-02-25 11:29 #52 av: [Sias]

#50 skrivet av Fiana

Mycket intressant om Insulinpåslag - blodsockerhöjning! Inte minst med tanke på att det oftast bara är kolhydratinnehåll som nämns, att det är si och så många kolhyrater -  som t ex i #10 skrivet av MsSandra. I och för sig är ju det bra, som ett riktmärke - men, man ska nog inte stirra sig blind på kolhydratinnehåll -  finns kanske annat som kan vara viktigare att tänka på.  BakePro verkar vara ett bra exempel på detta?

Jag är väldigt socker/kolhydrat-känslig, vill därför gärna veta om man ska tolka detta att "Vassleprotein ger högt inslulinpåslag" som att det är i det närmaste olämpligt för den som är socker-känslig.  Kan ge de där gräsliga socker-känslighets-besvären - och även viktökning (som kanske OCKSÅ är ett socker/känslighets-symtom ? något jag tidigare inte alls kopplat ihop).

Äter sedan 2--3 år hembakat LC-bröd till frukost, p g a att jag inte klarar av att äta just något av det som oftast hör till LCHF-frukost. På senare till bröd med bakePro. Har inte närkt av några  sockerkänslghets-symtom/besvär, inte något omättligt sug efter mer. Inte heller när jag ätit sockerkaka bakad med bakePro.

Vill inte avvika för mycket från trådens ämne - men mer info om insulinpåslag - blodsockerhöjning skulle vara bra. TACK på förhand!

Anmäl
2012-02-25 11:31 #53 av: [Sias]

 

#51 skrivet av Sweli Instämmer - kanske något att fundera över!  Ja, jag kanske t o m får tänka om när det gäller bakePro. Och  försöka hitta andra, för mig, bättre alternativ. Tack & lov har jag inte köpt några stora mängder, en 400 g påse. Men - jag kan ju fortsätta baka matbröd och sockerkaka ändå, till övriga familjen, bjuda andra på - som inte är sockerkänsliga, inte behöver tänka på vikten. Måste ju ändå vara ett bra mycket bättre alternativ, hälsovänligare,  än bröd/sockerkaka bakad av vetemjöl och vanligt socker.
Anmäl
2012-02-25 20:42 #54 av: Fiana

#52 Jag tror det är extremt individuellt, precis på samma sätt som sötningsmedel är det (och i mångt och mycket på samma sätt då det även där är insulinpåslag som diskuteras och då alltså gäller för alla sorters sötningsmedel ovsett sort).

Det beror nog mycket på vad ens känslighet beror på. Som till exempel med både mjölkprotein och sötningsmedel och insulinpåslag så är det ju i princip helt utan relevans om man är typ 1 diabetiker utan egen insulinproduktion då det är en effekt som naturligtvis inte *kan* hända då. Har du däremot t ex en typ 2 diabetiker där stora delarna av hälsoproblemen har att göra med de redan för höjda insulinnivåerna i kroppen kan det ju vara super olämpligt med något som ger extra påslag (lite beroende på var i fasen med insulinproblematik man är).

Även socker och kolhydratskänslighet i allmänhet tror jag har vitt skilda orsaker/effekter vilket gör att olika saker är problem. Triggar man mest på söt smak, ja då blir ju alla sorters sötningsmedel uteslutna, men om man inte har några egentliga problem med att hantera blodsocker och insulinnivåer torde saker som ger insulinpåslag inte vara något problem, speciellt inte om man tränar mycket då det kan vara en fördel i vissa sammanhang istället.

Hör man istället till de som reagerar mest på fallande blodsocker då hör nog alla sådana produkter till dumma val om man inte har en väldigt reaktiv glukogenes som reagerar snabbt (fast hade man det så kanske man inte skulle ha så stora sådana problem i sig).

 

Tror helt enkelt inte det går att dra den slags generella slutsatser du skulle vilja ha, utan att det är något som är på individnivå.

 

Men det finns inget som är "insulinpåslag - blodsockerhöjning" i den riktningen - utan tvärt om - ger något insulinpåslag så ger en blodsocker sänking om man inte är alltför insulinresistent - dock kompenserar oftast glukogenesen. Men det är insulinet som oftast diskuterar i LCHF-sammanhang angående vikt och hälsoparametrar snarare än bara blodsocker - så det kan definitivt ha en relevans.

 

Prova att byta ut mot fiberhuskbröd - vet gun här på forumet har något hon brukar göra och äta varje dag - det är helt mejerifritt. Byt ut ett tag och se om du märker någon skillnad.

 

#53 Absolut oerhört mycket bättre än vetemjöl och socker.

Anmäl
2012-02-26 10:12 #55 av: [Sias]

#54 skrivet av Fiana Tack för jättebra info, för att du delar med dig av dina kunskaper.  Tänk vad mycket man får lära sig på detta forum - och, som för min del, lockar till att söka mer kunskap.

Sökte på "GI vassleprotein"- hittade en del intressant på  Kolozzeum, forum, under: "Varför höjer vassleprotein insulinet? Kan någon förklara hur, please?" Bl a detta;

"Insulinindex förtäljer hur mycket INSULIN som frisätts - inte hur mycket blodsockret ökar".

"Insulin hjälper cellerna att ta upp socker, det är en blodsockersänkare"

"Protein höjer inte blodsockret. Protein har ett GI på 0 (noll), dvs inget alls"

Tror att jag börjar förstå liiite mer om det här med insulinpåslag - blodsockerhöjning. Upfattat det så här - i första hand med tanke på vad som orsakar sockerkänslighetssymtom. (Rätta mig gärna om jag har fel)

Blodsockerhöjning ger sockerkänslighetssymtom

Protein höjer inte blodsockret = ger inte sockerkänslighetssymtom, (Vassleprotein - PROTEIN).

Vassleprotein ger högt insulinpåslag

Insulingpåslag ger inte sockerkänslighetssymtom . men kan för vissa vara orsak till övervikt, utebliven viktminskning.

Det jag upplevt är att - när jag ätit bröd med bakePro har jag inte känt av några sockerkänslighetssymtom.  Men vet inte hur det påverkat vikten. Ska ha koll på vikten en tid, om den påverkas negativt eller ej. Äta brödet ett par veckor - och sen inte 2-3.

 

Anmäl
2012-02-26 11:55 #56 av: gun92884

#55 skrivet av Sias

Så har jag fattat det också ... det är för mycket insulin som är boven i dramat ... därför är det inte bra med vassleproteinet eftersom det påverkar insulinet ...

Anmäl
2012-02-26 13:53 #57 av: Sweli

Ändå måste den höja blodsocker också, den innehåller per 100g 6 g kolhydrater.

Jag använder 1/2 dl bakepro till hela sats på 11-12 bröd.

Kanske det påverkar inte så mycket men det gör mycket för brödkonsistensen.

Jag faktiskt gillar inte pofiber och så mycket av fiberhusk så det är en bra ersättning tillsammans med kokosmjölet.

Mina frukost-bröd blev så goda att t o m min man som inte äter LCHF älskar de Förvånad

 

Anmäl
2012-02-26 18:43 #58 av: [Sias]

#56 skrivet av gun92884 Jag börjar förstå - efter snart 4 år med LCHF - vad som är boven till att vikten inte rört sig, trots att jag hela tiden ätit kolhydratsnålt. Fast jag har verkligen undrat vad som varit orsak....

Är det kanske mycket annat, som ofta ingår i LCHF-kosten - inte har så högt kolhydratinnehåll (bakePro har ju bara 6) - som p g a att det ger högt insulinpåslag, påverkar vikten negativt ?

Fiberhuskbrödet, som Fiana nämner i #54. vill du dela med dig av receptet? 

  #57skrivet av Sweli  "Ändå måste den höja blodsocker också, den innehåller per 100g 6 g kolhydrater".  Jo, det tror jag också - men den lilla mängden kolhydrater kanske inte påverkar vikten på samma negativa sätt som det i bakePro som "ger högt insulinpåslag" ? ? ?

Bröd bakat med enbart Pofiber/Husk  är för mig oätligt, p g a den  unkna - otäcka - bismaken av Pofiber. Men med 1/2 dl bakePro i degen, till ens sats på 10 bröd - försvinner bismaken helt.  Det gör den även med 2 dl riven ost - men jag mår inte så bra av ost!

Anmäl
2012-02-26 19:29 #59 av: Sweli

#58 skrivetav Sias

Vad är det som får dig att må dålig av ost?

Jag kan få hård mage av osten därför är jag försiktig med hur mycket ost jag äter.

Det har blivit lite bättre med allt fett men jag fortfarande kan inte äta 100g ost rakt upp och ned, men i brödet som jag använder ost med 0 kolhydrater verkar inte påverka så mycket.

Pofiber är slutköpt för mig, hatar både lukten och smaken. Det blir att öka kokomjöl och husken.

Det som är fantastisk med detta forum är att man får så mycket upplysning.

Jag kunde inte komma på att det var pofiber som var problemet.

I min senaste bröd sats hade jag 1 dl pofiber och även om ja ökade osten och minskade bakepro, känner man fortfarande lukten och smaken av pofiber.

Är jag för känslig?

Anmäl
2012-02-26 20:31 #60 av: Fiana

#59 Har inga problem med smak på pofiber, för mig är det nästan smaklöst - men fiberhusk däremot..... *det* både smakar och luktar - måste vara väldigt försiktig och att se till att något maskerar ordentligt. Andra kan inte med kokosmjölet osv. Så tror inte det har att göra med att man är känslig, bara att man är känslig för smaken av olika saker, precis som med det mesta annat man kan äta.

Anmäl
2012-02-27 02:26 #61 av: Sweli

#60 skrivetav Fiana

Mmmm.... klokt, kanske är det fiberhusk när jag tänker efter. Jag använde inte pofiber tidigare. Jag köpte nyligen för att jag hittade i ett recept.

Ska genast kontrollera vad är det jag inte gillar.

Jag älskar kokos i alla former så för mig är det inga problem Skrattande

Idag åt jag hemmagjord kokosglass Tungan ute

Anmäl
2012-02-27 09:58 #62 av: [Sias]

#59 skrivet av Sweli  Ost för hårdsmält. Bröd med för mycket ägg - samma problem!

#60 skrivet av Fiana  Förvånad Kan det vara Husken som ger den där unkna, otäcka bismaken ? Inte ens tänkt på det (är ju bara 2 msk i en deg som ger 10 bröd i frallastorlek)! Istället misstänkt  att det varit Pofibern och tyckte jag fick det bekräftat när jag nyligen var i kontakt med bakePro-tillverkarens konsumentkontakt och fick beskedet att när man använder fibrer (som t ex Pofiber) vid alternativbakning behöver något tillsättas för att reducera bismaken - bakePro ett alternativ.  

Får väl provbaka för att se vad som är boven i det dramat! Pofibern eller husken! Har du kanske ett brödrecept att dela med dig av?

Men - hur blir då huskbrödet jag fick tips om?

Anmäl
2012-02-27 12:07 #63 av: gun92884

#58 skrivet av Sias

Huskbrödet fungerar fint för mig och jag gör även 'kaffebröd'varianter av det genom att lägga till sukrin och kryddor som pepparkaka, kardemumma eller vanilj eller choklad ... grundreceptet för matbrödet - som jag tycker påminner om Upplandskubb - är inte mitt eget, jag hittade det här på KiF för länge se'n:

7 msk Fiberhusk + 1 1/2 tsk bakpulver + valfria kryddor + 1 tsk kosher salt

- jag använder INTE huskPOWDER, för det blir för kompakt ... på mitt paket - som jag köper från iHerb för de säljer större storlekar - säger whole psyllium husk -

4 ägg, vispade, bara så de inte delar sig i gula och vita

blandat med

1/2 dl vatten + 1/2 dl olja eller kokosfett

Rör i husken i äggsmeten. Vispa INTE eftersom husken måste lösas ordentligt. Jag använder en gaffel och rör samt mosar ut husken så allt blir inblandat ordentligt.

Låt svälla några minuter. Det går bra att låta smeten svälla i kärlet du bakar i.

Smörj en plast form - storlek som en stoooor rektangulär brödskiva (20 cm x 15 cm) och kanske 2 cm djup. Lägg i smeten, platta till och sätt in i micron på högsta i 7 minuter.

Häll upp och låt kallna på galler.

Jag skär i 4 bitar och styckfryser.

 

Anmäl
2012-02-27 16:05 #64 av: Fiana

#62 2 msk på 10 frallor skulle jag definitivt känna igenom om det inte var rejält kryddat. Men allt är ju individuellt, smaken speciellt. Men jag smakar nog igenom mindre än 1 msk fiberhusk i en okryddad deg. Fibrex är också äckligt värre för det mesta, men just pofiber har jag inget problem med, tycker det i princip inte smakar något - så det är väl bara att prova sig fram.

Gun's fiberhusk bröd funkar dock om jag kör med rejält med pepparkakskryddor - dock är det "hit or miss" för mig typ varannan gång - varannan gång blir det bra, varannan gång blir det en helt oätlig degig klump. Störst chans att lyckas blir det om jag helt utelsuter fett, alltså tar bara vatten.

Anmäl
2012-02-27 17:02 #65 av: Seglarina

Var hittar ni pofiber någon stans?

Anmäl
2012-02-27 17:08 #66 av: Fiana

#65 Brukar finnas på affärens glutenfria hylla.

Anmäl
2012-02-27 17:13 #67 av: gun92884

 

#64 skrivet av Fiana

Degklump?Förvånad Mystiskt. Det har ALDRIG hänt mig och jag bakar detta flera gånger i veckan. RÖR du i husken i vätskan? Man får INTE VISPA för då löser inte husken upp sig ordentligt ... jag blandar med en gaffel och pressar ut alla klumpar samtidigt så det blandas ordentligt. Använder du 'hel' husk eller finmalet? Jag tycker det finmalda blir för stabbigt så använder det grövre 'whole' husk.

Anmäl
2012-02-27 17:35 #68 av: Fiana

# 67 - jajjemensan - men för säkerhetsskull har jag provat alla andra möjliga sätt också. Använder malen - det är det som är fiberhusk - men som sagt ca hälften av gångerna blir det bra - något högre chans om inget fett.

Misstänker vad det hänger på är att den behöver "resa" sig och stabilisera sig snabbt nog för att inte suga upp för mycket vätska innan den gör det - så kan nog till viss del hänga ihop med micron man använder också. Sedan säkert exakt äggstorlek osv.

Så gör jag det så gör jag bara halvsats så det åtminstone inte blir så mycket förstört de gånger det blir det (för degklumpen är *inte* ätbar alls, försökt några gånger rädda den genom att grädda längre i både micro och ugn för att försöka "torka ut" den åtminstone så den inte är så slemmig - men helt omöjligt att rädda om det hänt). När det lyckas blir det "brödigt" och trevligt i konsistensen, så försöker ändå någon gång då och då.

Anmäl
2012-02-27 18:03 #69 av: gun92884

#68 skrivet av Fiana

Det finns olika grader på malning ... det finns finmalt husk ... och så det grövre som fortfarande är bara husk (alltså inget av fröet är med) men grövre malt. Jag föredrar det grövre.

Undrar om det kan ha med vätskemängden att göra ... mina ägg, även när de kallas 'large' är bara omkring 65gr styck. Kör du 7 minuter? Jag tror min ugn är 12 eller 1300, kanske även högre, och jag kör på högsta.

Anmäl
2012-02-27 18:10 #70 av: [Sias]

#63 skrivet av gun92884  TACK för receptet! Ska provas! Men - vi har ingen micro! Går det att baka i vanlig ugn? 

#64 skrivet av Fiana "2 msk på 10 frallor skulle jag definitivt känna igenom" FörvånadOJ! 

Vilken sort Husk? Jag brukar använda Finax psyllium (grön påse) - är sånt OK till Gun´s fiberhuskbröd?

Om jag märker att den otäcka bismaken kommer från husken vill jag försöka baka matbröd med bara pofiber istället och utan mejeriprodukter och en massa ägg. Kanske omöjligt? Eller det kanske går att göra "stekpannebröd".

 

Anmäl
2012-02-27 18:11 #71 av: [Pennylane1]

här är det så att det som heter enbart husk (har bara sett det av märket Lindroos förutom Nature´s own som jag inte vet var man får tag på längre, hade en granne som var försöljare men det var nån skandal med det hela, pyramidföretag så hon slutade och förlorade en massa pengar...) är hela skal, medan det som heter fiberhusk eller psyllium (Finax kallar det så)  är finmalt. Fiberhusk säljs i vanliga affärer medan husk är lite knivigare att få tag på.

Anmäl
2012-02-27 18:11 #72 av: Fiana

#69 Mja inte i Sverige riktigt - men som sagt har kört med fiberhusk (vilket är finmalt) - men vem vet har sett hela någon gång på annan hylla kanske provar någon gång.

Ugnseffekten däremot kan det nog vara, tror inte jag provat i någon ugn med så pass hög effekt - de har nog legat mer runt 750-800 tror jag (provat i två olika) - men som sagt ibland blir det bra.

Anmäl
2012-02-27 18:15 #73 av: [Pennylane1]

jag har använt båda sorterna och märker inte någon som helst skillnad faktiskt... men det finmalda är tyngre så man får inte ta samma MÄNGD. Däremot samma vikt...

Anmäl
2012-02-27 18:39 #74 av: gun92884

#71 skrivet av Pennylane1

Ja det verkar ha med benämningen att göra för husk blir ju inget annat än husk - skal - bara för att malningsgraden är annorlunda. Däremot gör det skillnad på hur det beter sig när man lägger till vätska ... som jag sa, jag föredrar det grövre eftersom det inte blir så tungt som det finmalda. Jag har litet svårt för att kalla dem hela - whole - alltså omalda, eftersom man knappast ser någon skillnad på de två med blotta ögat.

#70 skrivet av Sias

Jag har aldrig gjort brödet i vanlig ugn men det skulle nog gå ... det tar ju litet längre tid förstås ... kanske Mariann kan hjälpa med ungefärlig tid?

#72 skrivet av Fiana

Det låter som om det kan vara din ugn om den inte har högre effekt.

Anmäl
2012-02-27 18:42 #75 av: [Pennylane1]

viss ser man skillnad? Iallafall på den som jag köpt, stor skillnad tycker jag. Men resultatet har jag inte märkt någon skillnad på.

Anmäl
2012-02-27 18:48 #76 av: gun92884

#75 skrivet av Pennylane1

Nu vet jag ju inte hur den svenska produkten ser ut. Jag köper NOW Whole Psyllium Husks från iHerb och köpte av misstag deras powdered husk en gång ... och nej, jag såg inte skillnaden förrän jag granskade det närmre när jag märkte att resultatet var stabbigt.

Anmäl
2012-02-27 19:25 #77 av: [Pennylane1]

det hela är mycket ljusare och ser luftigt ut det malda ser ut som sand ungefär, vet inte vad jag ska likna det andra vid... luftig snö kanske! Fast fullt så vitt är det inte.

Anmäl
2012-02-27 20:29 #78 av: Fiana

Hittade från Risenta "Psylliumfröskal" (markerad som utgående vara dock) så grabbade med en påse bara för att - ser väldigt annorlunda ut

Såg också att de höjt priset på Pofiber med över 5 kr paketet på ett år. Rejäl prishöjning i procent! Antar de passar på när efterfrågan ökar....

 

Anmäl
2012-02-29 09:34 #79 av: [Sias]

Nu har jag provbakat med enbart pofiber, för att komma fram till om det är bismak från pofiber eller om det är från husk som jag tycker är så otäck. Gjorde en deg av ägg, lite olja, salt, pofiber, bikarbonat, lite brödkryddor - gräddade i torr stekpanna, så där som stekpannebröd. Smaken åt det hållet. INGEN bismak. Fast brödet blev ingen höjdare.

Nu ska jag fortsätta detektivarbetet = testa husken.

Det har ju blivit så mycket om allt annat än bakePro - hoppas goldcamilla - trådskaparen - har överseende med det!

 

Anmäl
2012-02-29 12:01 #80 av: gun92884

#77 skrivet av Pennylane1

#78 skrivet av Fiana

Fick hem en sändning av Whole Psyllium Husk igår och tog mig tid att kolla ordentligt ... det är sant, det ser inte ut som Psyllium Husk Powder. Powder ser mer mjölaktigt ut.

Whole Husk är mer beige i färgen och ja, det ser ut som torkat skal från någon slags gräsart ... så'nt man blåste på som barn så de skingrade sig i luften ... pyttepyttesmå ... ska titta med förstoringsglas eftersom man inte kan urskilja form med bara ögat ... åtminstone kan inte jag det vid det här laget Rynkar på näsan

Anmäl
2012-02-29 12:07 #81 av: goldcamilla

#79 skrivet av Sias                                                                         

Klart att jag har överseende med detGlad. Allt ni skriver om är ju intressant och ibland kommer Bake Pro in också.

Anmäl
2012-02-29 17:39 #82 av: Fiana

#79 Ja, då låter det ju som det snarare är fiberhusk än pofiber du inte gillar smaken av. Kan tänka mig att det nog blir lite godare om du vispar ägg, lite majonnäs kryddor och bakpulver och pofibern och gör bullar och stoppar i ugnen (riven ost är ju väldigt gott i då, men om du vill undvika alla mejerier)

 

#80 Ja, just precis så ser de ut. Fast fiberhusk alltså malda tycker jag påminner mer om sand än mjöl.

Anmäl
2012-03-02 19:18 #83 av: [Sias]

#82 skrivet av Fiana  Ja, det är nog fiberhusken jag inte gillar smaken av. Avbröt detektivarbetet - testar inte att baka huskbröd, även om inte psylliumfröskal ger den bismaken, tror inte det är värt att jaga runt efter husken. Det får bli "Mitt bröd med bakepro" iallafall tills jag hittar något bättre (majo-alternativ har jag provat, inte min favo). 

#14 skrivet av AnnikaRogneby "Jag tycker om att höja proteinhalten i mina bakverk eller maträtter (har det i pannkakor och ibland i smoothies). Det innehåller 6g/100g och det är ju definitivt inte mycket".

Hur ser du på det att "Vassleprotein ger ett stort insulinpåslag, lika stort som druvsocker" ? 

 

Anmäl
2012-03-02 22:47 #84 av: AnnikaRogneby

#83 - Jag tror man kan hitta för och emot beroende på var man söker dvs sanningen är inte på ett ställe. Jag har börjat sålla rätt rejält och väljer de produkter jag tror på och gillar däribland bakepro som innehåller 6g/100g. Jag är också lite trött på att man överallt försöker analysera varje innehåll och beståndsdel i allt man stoppar i sig. Vi tror alltid det värsta om varje produkt (förstå mig rätt, jag är inte emot att vi analyserar innehåll men överanalysera är jag emot). Någonstans måste man ju dra gränsen. Min man sa en dag till mig "jag är så less att gå och handla med dig för du analyserar varje innehållsförteckning och vi kommer aldrig ur affären" - någonstans där insåg jag att jag inte kan jaga varje produkt hela tiden. För oavsett vilken ingrediens jag väljer att äta så kan jag hitta något dåligt skrivet om det och även något bra... så även med vassleprotein.

Jag mår bra av bakepro och har inte känt något sötsug efter att ha ätit det. Jag skulle inte heller ha med det i mina recept om jag trodde att det var något dåligt. Men alla är stora nog att välja :-)

haha, du kanske fick ett längre svar än du bad om, hoppas att det var ok :-)

*************

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

Anmäl
2012-03-02 23:57 #85 av: Sweli

Här säger de att vassleprotein är bra om man går på lågkolhydrat-diet

http://www.musclezone.se/eshop/?p=p_73#8

 

Anmäl
2012-03-03 00:06 #86 av: Fiana

#85 Nu var ju det en sida mest för att lista upp hur bra de tycker vassleprotein är - så skulle nog ta det med en nypa salt.

Men sen är det ju inte så att det är något allmänt ohälsosamt direkt med vassleprotein (hälsomässigt har jag för mig det är kaseinet som är mer problem i stora mängder - dvs det andra proteinet i mjölk det som är i t ex hårdost)  - men det beror ju på vem man är och vad man vill uppnå. Som sagt insulinpåslag är inte något nödvändigtvis negativt om man till exempel vill bygga muskler. Läget är ju ett annat om man är insulinresistant med jättenivåer insulin i blodet och alla problemen med det och kanske har svårt att gå ner i vikt från det.

 

Som Annika här ovan har vad jag förstår inte ätit lchf för viktminskning och inte haft en grav övervikt - då kan det ju fungerara utmärkt i måttlig mängd.

Anmäl
2012-03-03 10:31 #87 av: AnnikaRogneby

#86 - helt riktigt. Jag har inte ätit det ur viktminskningssynpunkt och om man nu äter LCHF för att gå ner i vikt så bör man nog hålla sig borta från mjölkprodukter (grädde, ost, cf etc etc) och då är nog Bakepro det minsta problemet ;-)

Så de som väljer att baka för att sätta guldkant på tillvaron kan göra det utan dåligt samvete. Mina recept funkar för de som äter LCHF och vill ha nåt extra utan att göra avkall på att äta rätt. Väljer man dock att vara superstrikt (vi snackar fakir el UFO), då kanske man inte ska baka hihi.. man väljer själv

 

************

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

 

Anmäl
2012-03-03 17:14 #88 av: Fiana

#87 Fast där har du ju missat hela poängen om vad som kan vara problemet med just bake pro som ingrediens som diskuterats.

Anmäl
2012-07-20 14:02 #89 av: Lizabethan

Har precis börjat använda bake pro. Gjorde en variant av AnnikaRogneby sockerkaka. Mmm. Annars använder jag bake pro till proteindrink till frukost. Har varit ett bra alternativ för mig som har svårt med att sluta äta yoghurt till frukost.

Anmäl
2012-08-04 23:23 #90 av: AnnikaRogneby

#88 - söker man noggrant så hittar man fel med smör och grädde med... vassle var du än letar. Min poäng är att man kan hitta fel med allt.

#89 - Vad roligt att du gillar sockerkakan och bakepro. Jag gillar bakepro med och använder det även som du, i just smoothies :-)

 

************

Författare till "Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" och

"Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl"

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/AnnikaRogneby

Följ mig på twitter - @AnnikaRogneby

 

Anmäl
2012-08-05 12:01 #91 av: crikarlshamn

#89 Lizabethan , en undran, varför bakepro istället för yoghurt?  Jag kanske har missförstàtt men innehàller de inte bàda mjölkprotein?

Anmäl
2013-10-06 18:38 #92 av: Lizabethan

#91  crikarlshamn. Sorry att mitt svar kommer ett år senare. Yoghurt gav mig "ha mera begär" just då. Jag höll mig även mättare längre på proteindrink än på yoghurt. Jag har även väldigt svårt att äta på morgonen så då är proteindrinken en lättare alternativ. 

 

Anmäl
2013-10-06 19:58 #93 av: crikarlshamn

:o)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.