Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Kokoskaka från Australien ... mmmmm ...

2012-02-05 20:12 #0 av: gun92884

Jag älskar kokos och denna kaka är toppen! Den kommer från en lowcarbsida som heter 'A Pinch of Health' ... tyvärr verkar den inte vara aktiv längre men receptet fanns kvar ... kanske de bara har bytt namn eller site ...

I ingredienserna pratar de om 180 gr hela mandlar, men det går ju lika bra att använda mandelmjöl direkt eftersom mandlarna ändå ska malas till mjöl Glad






Low Carb Buttery Almond & Coconut Cake


(For non metric users: metric cup measurements are around one tablespoon more then your cup measurement)

180g Blanched Almonds, ground (6.3 ounces)
1 cup of splenda or equivalent
2/3 cup of dessicated coconut (I was a bit heavy handed and probably used around 3/4 cup
2 TBL Flaked Almonds (2 American tablespoons and 2 teaspoons)
1/4 tsp salt
200g butter (7oz)
4 eggs
1.5 tsp vanilla extract
1/4 tsp almond essence

Melt butter and allow to cool

Blanch and grind almonds, this is a good opportunity to make a big batch so you have extra for other recipes. See this thread for tips on blanching and grinding almonds: Nut Meals and Flours

Preheat oven to 180 C (350F)

Whisk the dry ingredients in a medium to large bowl. In a smaller bowl whisk the eggs, vanilla and almond essence then add the butter mixture and whisk well. Add wet mixture to dry mixture and stir, this will be a sloppy batter.

Next either grease or line a metal springform pan or use silicon. I used the silicon and it worked fine for this. Pour mixture in and spread evenly then sprinkle almond flakes over the top of the cake.

Chuck in oven for about 40 minutes or until cake springs back slowly. Let cool in pan.

Belinda recommends that you eat this at room temperature or slightly warmed though it still tastes good cold just chewy like candy. Keeps in the fridge for up to a week (won't last that long!) and freezes well for 3 weeks.


Enjoy

Nutritional Information:



Total 101g protein 307g fat 39g carb 3442 cal
Per serve (div 8) 12.6g protein 38.3g fat 4.8g carb 430 cal

Anmäl
2012-02-06 18:47 #1 av: penny

Låter som en jättegod kaka. Jag gillar också kokos. Men vad använder man istället för splenda, som jag tror inte finns i Sverige. Sukrin kanske, men 1 cup låter för mycket eller?

Anmäl
2012-02-06 18:48 #2 av: penny

Låter som en jättegod kaka. Jag gillar också kokos. Men vad använder man istället för splenda, som jag tror inte finns i Sverige. Sukrin kanske, men 1 cup låter för mycket eller?

Anmäl
2012-02-06 18:51 #3 av: gun92884

Du kan använda Sukrin ... jag skulle pröva med 3/4 men annars så ska Splenda ha samma sötningskraft som socker ... men pröva med mindre mängd först ...

Anmäl
2012-02-06 19:03 #4 av: penny

Tack, jag ska baka i morgon och kommer att rapportera resultatet. Kanske jag blandar sukrin med lite stevia.

Anmäl
2012-02-06 19:07 #5 av: gun92884

Ja, det är vad som råds till här och vad jag har gjort se'n jag började med erythritol (sukrin) för flera år sedan ... en knivsudd stevia pulver (eller några droppar om du använder vätska) till ett par matskedar Sukrin.

Anmäl
2012-02-09 08:50 #6 av: penny

Kakan blev mycket god. Den ska jag ha i frysen för att bjuda på när det kommer kaffegäster.

Tack!

Anmäl
2012-02-10 03:55 #7 av: Cindy

Kan nån vänlig själ översätta receptens mått åt mig?

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2012-02-10 10:05 #8 av: konichiwa

Jag vill gärna göra den här smaskiga kakan men måttet cup kan ju tydligen innehålla väldigt olika mängd så, någon som vet att översätta måtten i just det här receptet?

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-10 10:51 #9 av: kaisakavat

Låter helt ljuvligt!

Jag gillar inte kokos alltid, men i en sån kaka måste det passa finfint!

Dum fråga kanske.. men fattar jag rätt om jag tror dessicated coconut är vanliga kokosflingor?

Undrar också över måtten, men tänker att det nog ska gå få ihop utan exakta angivelser. Tänker ändå ta mindre sukrin än angivet och kokosflingorna borde det inte vara så jättenoga med.

Kan tänkas jag bakar den nu i helgen.. Glad

Anmäl
2012-02-10 10:52 #10 av: gun92884

#7 skrivet av Cindy

Det  finns redan tråd med förvandling av mått men här är en till

http://www.recepten.se/artiklar/maatt_enheter.html

#8 skrivet av konichiwa

En engelsk, australiensisk och kanadensisk cup är 2,8 dl medan en amerikansk är 2,4 dl. 

Anmäl
2012-02-10 11:05 #11 av: camilla69

#6 penny

 

Du skulle inte vilja skriva ner vad & hur mycket du användi i svenska mått ????

Anmäl
2012-02-10 11:13 #12 av: gun92884

#9 skrivet av kaisakavat

... jodå, dessicated coconut är kokosflingor Glad

#11 skrivet av camilla69

Var är problemet? Förutom cupmått så är ju de andra i gram eller mått som också används i Europa - tbls är matskedar, tsps är teskedar. 

Anmäl
2012-02-10 11:16 #13 av: camilla69

Vlket cupmått gäller ? Eller missade jag det helt enkelt...får läsa igen..

Anmäl
2012-02-10 11:17 #14 av: camilla69

Och använde hon/ni sukrin och isåfall hur mycket ?

Anmäl
2012-02-10 11:25 #15 av: gun92884

#13 skrivet av camilla69

Det är ett recept från Australien så måtten är 3/4 och 2/3 x 2,8 dl.

Nu vet jag inte hur mycket Sukrin hon använde men jag skulle ta 3/4 x 2,8 dl + en nypa Stevia. Det är vad jag använder som sötningsmedel eftersom kombinationen tycks ta bort bismaken från Sukrin och också från Stevia ... många är känsliga för dessa smaker ... mig gör det ingenting men man vet ju aldrig om man ska bjuda någon annan ...

Anmäl
2012-02-10 13:46 #16 av: konichiwa

#15 Tack då vet jag!

Jag hade fått för mig att det var 1,5 eller 2,8 dl, lite för stor skillnad för att bara testa i en kaka.

Nu ska jag bara in till stan och köpa flagad mandel så blir det kokoskaka till kvällen.

Kan tänka mig att smälta lite mörk choklad att ringla över också ;-)

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-10 13:51 #17 av: gun92884

#16 skrivet av konichiwa

1,5 dl är en svensk kopp. Kommer kanske från när man mätte i kaffekoppar och snapsglas. 

Någon hänvisade till det häromdagen när ett mått inte stämde överens med ett recept eller gramvikt.

Anmäl
2012-02-10 15:47 #18 av: Sweli

Tack så mycket för receptet! jag älskar kokos i alla former Skrattande

Anmäl
2012-02-10 17:32 #19 av: kaisakavat

#15 Intressant tips om att kombinera Stevia och Sukrin. Jag hör till dem som har lite svårt för bismakerna och därför väljer att ta väldigt lite sukrin när jag bakar.

Behöver skaffa Stevia, har inte tidigare tyckt det var viktigt.. Man lär sig. Skrattande

Troligen är ni trött på den frågan Skäms, men var är bäst att beställa?

Anmäl
2012-02-10 17:41 #20 av: gun92884

#19 skrivet av kaisakavat

Om du inte har något emot att köpa från Staterna så är iHerb.com bästa stället både på grund av priser och snabb leverans. Det finns många på KiF som köper därifrån och kan ge dig rabatt code som drar av 5 dollar av priset.

Stevia som jag köper är av NuNatural och jag tycker att det är det bästa på marknaden ... det ska vara deras vita pulver ... säljs i rätt så liten burk men det är dryyyyyyygt ...

Anmäl
2012-02-10 18:35 #21 av: kaisakavat

#20 Tack för tips. Kan vara ett alternativ.

Denna produkt/volym?

Torde räcka länge, ja. Bakar sällan och sötar sällan. Men beställer man från over seas så är det väl bra om det inte tar slut direkt.  Tungan ute

 

Anmäl
2012-02-10 18:40 #22 av: gun92884

#21 skrivet av kaisakavat

Rätt produkt men större storlek än vad jag köper ... men, som du säger, du köper från utomlands så det kan vara bra att ha ... nu lär den räcka lääääänge om du inte sötar mycket för den blandas ju ... per kryddmått ... med sukrin.

Anmäl
2012-02-10 18:46 #23 av: [Columba]

Jag har ett paket med 50 g stevia som kommer att hålla flera år. Säkert 3 år till! Bäst före 2/2012, men det tänker jag inte bry mig om.

340 g räcker säkert i 10 år!

Anmäl
2012-02-10 18:54 #24 av: [Pennylane1]

# 19 hur har du missat det tipset!? Det har Mariann skrivit i nästan vartenda inlägg i evigheter! Flört

Anmäl
2012-02-10 19:15 #25 av: kaisakavat

#22 Tack igen! Glad

#24 Verkligen helt ofattbart att jag missat detta, då det ju verkligen hör till de centrala frågorna för mänskligheten! *plats för ironisk smiley*

Jag läser nästan aldrig baktrådar. Vilket i sin tur beror på att jag väldigt sällan bakar.

Anmäl
2012-02-10 21:23 #26 av: penny

Om jag nu kommer ihåg rätt så tog jag:

 

1 knapp dl sukrin och 3 små portionspåsar stevia/sukrinblandning (en knivsudd stevia kanske)

ca 1,5 dl kokos

en nypa salt

1,5 tsk vaniljpulver

mandelessense hade jag inte,(finns det i Sverige?) Jag köpte bittermandelolja till nästa kaka, men då får jag nog använda bara någon droppe.

Ovanpå kakan strödde jag en handfull mandelspån.

 

Anmäl
2012-02-10 22:19 #27 av: konichiwa

Jag har bakat kokoskakan ikväll. Så god!! Faktiskt det godaste LCHF-bakverk jag gjort :-) Och jag har hunnit med en del nu.

Jag har lite svårt för kokosnötmjölet. Det blir lite torrt, lite kort i tugget, mjöligt, svårt att beskriva.

Det tar ju tid att först blanchera 2 hg mandlar, torka dem i ugnen och sen mala med mandelkvarn. Men, det var definitivt värt besväret.

Jag använde bittermandelolja istället för mandelessens (kanske är det samma sak?) och det var pricken över i. Smaken blev väldigt nära toscakaka.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-10 22:22 #28 av: [Pennylane1]

ja en kvarts tesked är väl  ett par droppar, typ,  jag tog nog tre droppar bittermandelessens i Marianns choklad-mazarinkaka, det var alldeles lagom, så det är nog helt utbytbart i samma mängd, om det inte är detsamma.

Anmäl
2012-02-10 22:39 #29 av: konichiwa

#28 pennylane1

20 droppar= 1 ml = 1 kryddmått

1 tsk = 5 ml

Så ½ kryddmått tycker ag nästan är lite för mycket. Jag tog nog 7-8 droppar och tyckte det var perfekt.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-10 23:20 #30 av: [Pennylane1]

oj då!  Ska  det gå 20 droppar i ett kryddmått!?  Det låter otroligt men jag har inte mätt iofs!

Anmäl
2012-02-10 23:27 #31 av: konichiwa

Det lärde jag mig på en kurs hos Crearome :-)

 

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-11 10:52 #32 av: penny

#27 skrivetav konichiwa

Använde du kokosnötsmjöl? Jag använde vanliga kokosflagor. Funderar på att nästa gång blanda i lite av de stora kokosflagorna som köpte i en butik i Köpenhamn. Det kanske blir extra gott och lite tuggigt.

Mandelmjöl köpte jag färdigt på hälsokosten Life.

 


Anmäl
2012-02-11 12:04 #33 av: gun92884

#27 skrivet av konichiwa

Vad roligt att den blev bra! Glad

#32 skrivet av penny

Jag tror att konichiwa bara talade om varför hon inte gillar kokosmjöl, inte att hon hade använt det ...

Anmäl
2012-02-11 12:33 #34 av: goldcamilla

Jag köpte rostade kokosflagor på Citygross, 500 gram för 39:90 tror jag att det var. På påsen stod det kokoschips, det kan ju få en att associera till annat men det var bara rostade flagor. Hittade dem på Hälsoavdelningen. Om inte annat så kan man ta ett par flagor och tugga på dem länge när man är sugen på något, det hjälper tycker jag.

Anmäl
2012-02-11 13:12 #35 av: penny

Det där jobbet med mandeln som konichiwa påminde mig om en episod för ca 25 år sedan.

Min man gästforskade på Utah State University, så vi bodde, hela familjen, i 8 månader, i en liten stad som heter Logan mitt uppe i Klippiga bergen. När en av proffessorerna där hörde att jag var småländska bjöd han in oss till Thanksgiving och undrade om jag inte kunde baka en ostkaka. Han hade ca 25 år tidigare, som ung, varit missionär i Småland. (Han som de flesta där var mormon)

Vi bodde i en studentlägenhet som bara hade minimalt med köksutrustning. Vad göra? Löpe fanns inte. Jag hade ingen mandelkvarn och malen mandel fanns inte att köpa. Jag kom på att använda keso och mandeln förvälde jag och rev för hand ett och ett på ett rivjärn.

Vilket jobb! Men gott blev det. Och ostkakan smakade precis som han kom ihåg. Sa han i alla fall.

Anmäl
2012-02-11 13:30 #36 av: gun92884

#35 skrivet av penny

Ouch ... hur gick det med knogarna?Skrattande

Anmäl
2012-02-11 13:37 #37 av: konichiwa

Penny, nej jag använde inte kokosnötmjöl utan gjorde efter receptet i #0. Jag nämnde det bara för att jag tyckte ddet var gott med en kaka utan :-)

Jag köper 1 kg kokoschips åt gången och kör dem i mixer. (jag har företag och och passar på att köpa kilovis av olika sorters nötter och mandel nån gång om året när jag gör inköp därifrån).

Allt blir inte smått utan en del flingor är hela. Det blir faktiskt tuggigt och gott men blir det för mycket hela blir det tungtuggat.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-11 14:37 #38 av: penny

Knogarna blev riktigt såriga, och sved gjorde det.

Tackar som frågar!

Anmäl
2012-02-11 15:13 #39 av: konichiwa
smorig-koko-och-mandelkaka.pdf

Nu har jag skrivit om kakan till svenska mått.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-11 15:14 #40 av: konichiwa

Borttaget.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-11 15:27 #41 av: gun92884

#39 skrivet av konichiwa

Jag kollade receptet ... smöret ska smältas. Om det bara är mjukt så går det inte lätt att blanda ner. 

Anmäl
2012-02-11 15:33 #42 av: konichiwa

Jag mikrade det i 12 sekunder på högsta effekt så att det fortfarande stod upp men var mycket mjukt och det gick jättebra!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-02-11 15:37 #43 av: [Pennylane1]

men varför inte översätta receptet som det fakiskt står?  Melt butter and allow to cool = smält smöret och låt det svalna....

Anmäl
2012-02-11 15:37 #44 av: gun92884

#42 skrivet av konichiwa

OK ... bra att veta ...

Anmäl
2012-02-11 15:39 #45 av: konichiwa

#43

Därför att det går fortare och jag vet att det faktiskt fungerar.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-03-04 16:24 #46 av: penny

Häromdagen bjöd jag några icke-lchf-are på denna kaka. De tyckte den var fantastiskt god. "Den smalar som mazariner", tyckte de.

Det var nog en droppe för mycket bittermandelola, tror jag, som gav den smaken. Jag tyckte det blev lite för stark smak, men man blir ju känsligare när man så sällan äter sötsaker.

 

Anmäl
2012-03-04 16:37 #47 av: kaisakavat

Ååå.. Trevlig påminnelse. Jag gjorde ju kakan förut - och den blev verkligen god. Kommer definitivt baka den igen! Glad

 

Anmäl
2012-03-06 11:08 #48 av: [Sias]

TACK gun för receptetGlad!

#39 skrivet av konichiwa GladTACK FÖR ÖVERSÄTTNINGEN av receptet. Missade det först, när jag snabbt ögnade igenom tråden. För att kunna använda receptet behövde jag en översättning till svenska, så jag sökte på kaknamnet  på nätet. Direktöversatte receptet med datans hjälp. Funkade också - men din så mycket bättre.

Någon som bakat Low Carb Buttery Almond & Coconut Muffins efter det australiensiska receptet? Försökte hitta det som hänvisas till på 'A Pinch of Health'- lyckades inte.

Anmäl
2012-03-06 11:23 #49 av: gun92884

#48 skrivet av Sias

Jag tror inte att det finns ett recept för muffins ... det var bara en person som skrev att hon hade gjort det istället för i kakform.

För att komma in på allt på 'A Pinch ...' så måste du vara medlem på forumet. Annars går det bra att komma in på receptsidan utan att vara medlem. Det verkar vara liv i själva forumet även om websidan inte är aktiv.

Anmäl
2012-03-06 14:42 #50 av: [Sias]

  #49 skrivet av gun92884   "......det var bara en person som skrev att hon hade gjort det istället för i kakform"  Ja, visst är det så - uttryckte mig lite knepigt - menade; -Är det någon som gjort muffins av den här kaksmeten?

Jag har provat med andra LC sockerkaksrecept - att baka ut som muffins - hittills har inte några blivit lyckade, inte alls som vanliga.  Har också provat att göra "kondisbitar"  = baka ut som en stor platt kaka, toppa med chokladglasyr, skära i fyrkantiga bitar - inte heller blivit bra.

 

Anmäl
2012-03-06 15:36 #51 av: gun92884

#50 skrivet av Sias

Tittade till på receptet och ser ingen anledning varför det inte skulle fungera ... jag skulle pröva att bara hälla i muffinsformar och sedan i ugn 175C - 180C i 20 minuter ... kanske litet längre om de verkar blöta.

Anmäl
2012-03-06 16:53 #52 av: konichiwa

# 48 Tack för tacket sias :-D  Jag lade ner en hel del jobb på den pdf:en men kände mig bara ifrågasatt i kommentarerna efter. En positiv kommentar gör så mycket. TACK!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-03-06 17:16 #53 av: [Columba]

#52 skrivetav konichiwa

Jag förstår inte hur du kan känna dej ifrågasatt av helt sakliga frågor och kommentarer.

Anmäl
2012-03-06 18:00 #54 av: konichiwa

Jag kanske är känsligare än de flesta. Förlåt om jag sårade dig.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-03-06 18:20 #55 av: [Columba]

#54 skrivetav konichiwa

"Förlåt om jag sårade dig."

Skämtar du? Vad kan jag ha blivit sårad av?

Anmäl
2012-03-06 19:08 #56 av: konichiwa

Ironi.

 

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-03-06 19:39 #57 av: [Columba]

Varför ironi?

Anmäl
2012-03-06 20:08 #58 av: konichiwa

Varför ifrågasätta vad jag känner?

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-03-06 20:14 #59 av: [Pennylane1]

du blev tydligen oerhört sårad av att jag frågade varför du inte översatt som det står! Jestanes då! Jag jobbar lite grann med översättning ibland  och jag har fått lära mig att man översätter sådana texter i stort sett ordagrant sen kan man lägga till en egen kommentar om man ändrar. Därav min fråga.  Men det är naturligtvis ingen lag på det!

Anmäl
2012-03-06 22:21 #60 av: kaisakavat

Funderar på att tipsa mitt absoluta favvofik nere på stan om detta recept. Var där ikväll, de har bra 'påläggstallrik' som man kan käka där om man är lowcarbare, men de har inget lc-fika.

Fast jag skulle vilja ha den med en glacyr.

Har ett glacyrrecept med smör, äggula, och socker - men byter förstås ut sockret mot en snutt sukrin. Och strör på kokosflingor.

Borde vara ok eller? Att skicka vidare receptet!? Glad

 

Anmäl
2012-03-07 11:52 #61 av: gun92884

#60 skrivet av kaisakavat

Det ÄR copyright på detta forum:

Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.

© A Pinch of Health 2005 - 2011   Varför inte skriva direkt till dem och be om lov? Jag är bergsäker på att de skulle bli jättetjuffa på att veta att svenskar vill ha deras recept Skrattande Website är inte aktiv men väl forumet.
Anmäl
2012-03-07 12:27 #62 av: Sweli

#21 skrivetav kaisakavat

Köp inte denna variant den är blandat med Maltodextrin

Läs i other ingredients.

Det finns andra som är blandade med erythritol (sukrin) som är mycket bättre.

Jag åkte på samma fel utan att kontrollera.

Denna är bara stevia:

Wisdom Natural, SweetLeaf, Stevia Extract, .9 oz (25 g) $9.97 $15.99 (38% Off)
(48)

 

Anmäl
2012-03-07 12:53 #63 av: gun92884

#62 skrivet av Sweli

Även den MÅSTE vara blandad med något eftersom innehållet väger 25gr medan Stevian är deklarerad som 25mg Rynkar på näsan

Anmäl
2012-03-07 13:07 #64 av: [Pennylane1]

jättetjuffa! Kul ord! Aldrig hört!! Betyder jätteglada förmodar jag?

Anmäl
2012-03-07 13:11 #65 av: gun92884

#64 skrivet av Pennylane1

Svenglish ... från 'to be chuffed' ... vet inte om det även är ett ord på engelska, men det sades vi i Scotland när man gillade något skarpt Skrattande

Anmäl
2012-03-07 13:12 #66 av: [Pennylane1]

Skrattande

Anmäl
2012-03-07 13:14 #67 av: Sweli

#63 skrivetav gun92884

25mg är serving size inte hur mycket finns i burken Skrattande

hela burken är 25 gram.

Anmäl
2012-03-07 13:16 #68 av: gun92884

I'll be darned ... det finns TVÅ olika meningar och en är direkt motsatsen (alltså grinig eller tjurig) till denna som jag menade http://wiki.answers.com/Q/What's_the_meaning_of_Chuffed_to_bits

Anmäl
2012-03-07 13:18 #69 av: gun92884

#67 skrivet av Sweli

I stand corrected.

Anmäl
2012-03-07 13:21 #70 av: Sweli

 

Det är svårt med NuNaturals för att de har 2 andra förpackningar som ser nästan likadana ut men innehåller maltodextrin.

Den är blandat med erythritol (sukrin)

NuNaturals, NuStevia, NoCarbs Blend, 3.5 oz (98 g) $5.99$9.99(40% Off)
(155)

 

Anmäl
2012-03-07 13:23 #71 av: [Pennylane1]

Jättetjuffa (och kanske upptjuffade?) har jag härmed gjort till ett favoritord som jag ska använda i tid och otid! Det är språkutveckling i sino prydno! Om tio år kommer ordet in i SAOL!! Skrattande

 

Och så praktiskt att det kan betyda motsatsen; så många fler användningsområden!!!

Anmäl
2012-03-07 13:45 #72 av: gun92884

 

#70 skrivet av Sweli

Du har mig springande upp och ner i trapporna - mitt kontor är på övervåningen - nu på morgonen för jag var tvungen att kolla vad det var jag har ... och det är detta, som inte är utblandat med något.

http://www.iherb.com/NuNaturals-NuStevia-Pure-White-Stevia-Extract-1-oz-28-g/4231?at=0

Det är för att etiketterna ser snarlika ut som man kan ta fel ... får lusläsa innan man beställerSkrattande

Anmäl
2012-03-07 13:58 #73 av: kaisakavat

#61 Oj, fy på mig. Kollade inte i trådstarten. Sajten ju faktiskt är aktuell. Jag hade blandat ihop det hela med en recepttråd där originalsajten inte finns kvar.. vilken det nu var.

Naturligtivs ska jag göra rätt!! Skrattande

Sen en fundering när det gäller Steviaprodukterna..

Min ena unge är i staterna just nu. Närmare bestämt i LA..  Kan man köpa den produkten, eller likvärdig, i nån affärskedja eller är det postorder som gäller alltid?

Anmäl
2012-03-07 14:00 #74 av: kaisakavat

#62 Sweli - Tack för du uppmärksammar maltodextrininnehållet.

Jag gillar inte maltodextrin - skiten smyger sig på oss från alla håll och undviker det väldigt gärna.

Anmäl
2012-03-07 14:06 #75 av: gun92884

#73 skrivet av kaisakavat

På närmaste Whole Foods och Trader Joe's hittar man olika slags Stevia ... dessutom finns det massor med hälsokostaffärer som är speciella för västkusten och som inte finns i andra delar av landet. Online är billigare och bekvämare för oss som sitter för långt ifrån dessa affärer ... jag har Trader Joe's i Michigan men måste köra flera timmar för att komma till affären, den finns inte i Grand Rapids ... och Whole Foods hittar jag inte förrän i Minneapolis, Minnesota vilket tar 12 timmar att köra ... Rynkar på näsan

Anmäl
2012-03-07 14:15 #76 av: kaisakavat

#75 Tack! Tror jag skickar ungen på uppdrag. Nån nytta ska hon väl få lov att göra under sina tre månader. Skrattande

Anmäl
2012-03-07 14:21 #77 av: penny

"to be chuffed" är British English, slang eller i alla fall vardagligt. Jätteglad helnöjd.

Kul ord tycker jag som inte används tillräckligt i vardagen!

Anmäl
2012-03-07 14:38 #78 av: [Pennylane1]

Men ang copyright, man måste väl få BAKA kakan, vem man än är!? Det är väl att sno receptet, alltså publicera det, ändra i det utan att ange originalet kanske tom, jag ska kanske revidera det jag skrev i # 59, är det kanske olagligt?

Men som sagt BAKA den måste väl även caféer få göra? Det är väl det som är meningen med recept...

Anmäl
2012-03-07 15:06 #79 av: kaisakavat

Pennylane - Man kan ju kalla den för A-Pinch-Of-Health-Cake. Skrattande

Och om nån frågar så kan man ju definitivt säga varifrån receptet kommer.

Anmäl
2012-03-07 15:42 #80 av: Sweli

#72 skrivetav gun92884

Det är just den jag hade tänkt mig köpa och trodde att den andra var bara större förpackning, lurad Rynkar på näsan

Jag ska ta bort den från min köpinglista.

 

gun92884

Just nu håller jag på med Atkins fettdiet, men denna helg när jag har slutat ska jag unna mig en stor bit av din kokoskaka Tungan ute

 

 

Anmäl
2012-03-07 17:05 #81 av: gun92884

 #77 skrivet av penny

Visst ... men som jag sa så kan det betyda direkta motsatsen också:

Dictionary.com Unabridged

chuffed

2  [chuhft] Show IPA adjective British Informal . annoyed; displeased; disgruntled. Origin:
1825–35; compare dial. (mainly S England) chuff, choff  ill-tempered, surly, probably to be identified with chuff1

chuff

3 [chuhf] Show IPA noun 1. a sound of or like the exhaust of a steam engine. verb (used without object) 2. to emit or proceed with chuffs: The train chuffed along.
Anmäl
2012-03-07 17:17 #82 av: gun92884

#78 skrivet av Pennylane1

Jodå, visst får man baka den ... men, vill man sälja sitt bakverk så måste man be om tillstånd. Det kanske går att göra som KaisaKavat föreslog, kalla den A-Pinch-of-Health Cake (ursprung: Australien)Glad

Men, sedan finns det en annan sida till denna copyrightlag också ... det finns ett väldigt berömt recept här i landet, Kentycky Derby Tart, och det är copyrighted så den får inte kallas så någon annanstans än där originalet bakas. Många bagerier imiterar denna kaka - paj, actually - men får naturligtvis inte använda namnet och den blir ofta känd under 'you-know-which-name tart'  Skrattande

Anmäl
2012-03-07 19:24 #83 av: penny

#81 skrivetav gun92884

Ojdå, det hörde jag aldrig under de 10 år jag bodde i södra England, eller i Eastenders som jag tittat på mest varje dag.

Cockney ... "oi'm well chuffed" hör man ofta i Eastenders i betydelsen jättenöjd.

Ska lyssna noga i sommar då vi ska dit i några veckor. Glad

Anmäl
2012-03-07 20:41 #84 av: gun92884

#83 skrivet av penny

Tror inte att jag överhuvudtaget hörde ordet när jag bodde i England, vare sig i positiv eller negativ version. Bodde i Hampsteaddelen av London - inte direkt Cockney eller Eastendermaterial Skrattande ... däremot användes ordet mycket i positive mening i Scotland ...

Anmäl
2012-03-08 13:58 #85 av: penny

Jag bodde i Surrey och Hampshire 1967 - 1977. Ingen Cockney där, men väl ganska kul dialekt i Portsmouth. Bike uttalades som "bojk" istället för "bajk".

Anmäl
2012-03-08 15:20 #86 av: gun92884

#85 skrivet av penny

Surrey? Första omgången i Storbrittanien var jag au pair i Watford och sommaren var på Northey Island i the Thames Estuary, nära Maldon i Surrey.

Northey Island ägdes av morföräldrarna till barnen jag såg efter. Gammelmorfar som också var på ön var Sir Norman Angell som fick Nobels Peace Prize eftersom han i sina skrifter varnat om och om igen om Hitler och vad hans agenda var.

Andra omgången i Surrey var när jag träffat Jean-Pierre ... hand hade en segelbåt i Gosport.

Anmäl
2012-03-08 15:29 #87 av: penny

Du Gun vi får nog prata i egen tråd eller mail. Det verkar som vi har mycket att prata om. Jag var au pair i Guildford. Jag gifte mig med en engelsman och tog med honom hem så småningom. Vi bodde i Horsham i Sussex ett tag sedan i Portsmouth.

Anmäl
2012-03-08 16:26 #88 av: gun92884

... gärna det ... det är lätt att hijacka en tråd utan att mena det Skrattande

Anmäl
2012-03-09 18:00 #89 av: Sweli

Var hittar man mandelessens? har letat överallt!

Jag bara hittar bittermandel Rynkar på näsan

Anmäl
2012-03-09 18:36 #90 av: [Columba]

#89 skrivetav Sweli

Jag har tolkat det som att det är bittermandelolja som avses.

Anmäl
2012-03-09 18:55 #91 av: [hurley]

Nu har jag också testat kakan. Både jag och båda barnen blev mycket nöjda. Vi malde mandlarna som de var, orkade inte förvälla och skala som en del gör. Ett par droppar bittermandelolja som mandelessens samt vaniljpulver istället för vaniljessens. Ska dock använda mindre sukrin nästa gång. Hade i ca 2,5 dl.

Anmäl
2012-03-09 20:12 #92 av: [Columba]

#91 skrivetav hurley

Jag tycker att en knapp dl sukrin borde räcka.Jag hade ocksåi ett knappt halvt kryddmått stevia.

Anmäl
2012-03-10 01:22 #93 av: Sweli

#90 skrivetav Columba

Det kan inte vara 1/4 tsk bittermandelolja den är giftig!

Jag hade 3 droppar i glass och det var nästan för mycket Rynkar på näsan

Anmäl
2012-03-10 01:24 #94 av: Sweli

gun92884

Vet du vilken mandel essens menar de i receptet?

Är det bittermandel eller sweet almond essens?

 

Anmäl
2012-03-10 07:34 #95 av: [Columba]

#93 skrivetav Sweli

Jag hade nog tänkt använda 7-8 droppar, som konichiwa har skrivit i sin svenska version av receptet. 20 droppar= ett kryddmått. Det låter sansat att ha i 7-8 droppar.

När jag gjorde kakan senast hade jag ingen bittermandelolja hemma.

Anmäl
2012-03-10 10:07 #96 av: Wildrat

Annars kan man köpa mandelessens (och en massa annat) härifrån: http://www.essencefabriken.se/

Anmäl
2012-03-10 11:33 #97 av: kaisakavat

Jag hade i bittermandelessense - och det blev gott med den kontrasten!!  Glad

Anmäl
2012-03-10 12:24 #98 av: penny

Jag hade också i bittermandelolja, men tre droppar blev nästan för mycket. En knapp dl sucrin och ett kryddmått stevia blev lagom. Det tyckte i alla fall mina icke-lchf-gäster.

Anmäl
2012-03-10 13:25 #99 av: gun92884

#94 skrivet av Sweli

Skulle tro att det är bittermandelessens för något annat skulle inte ge smaken som man är efter ... litet mandelmasseaktigt.

Jag tror inte att bittermandelESSENS är farlig ... det är bittermandelOLJA som är farlig. Essens är väl ofta något som är utspätt med t. ex alkohol. När det är riktig bittermandelolja så står det utförligt för det blir något helt annat ... jag gjorde felet en gång och köpte oljan för att ha i mandelmassa ... den blev oätligt ... och tur det!

Jag har tittat på min flaska av mandelessens och den specificerar inte 'bitter almond', bara almond essence. Skulle tro att det antagligen är en blandning av söt och bitter, eller bitter utspätt till den grad att det inte är farligt att förtära för den luktar då som jag kommer ihåg bittermandel ... men med en söt överton. Min doseringstabell säger 1 - 2 teskedar.

Anmäl
2012-03-10 13:54 #100 av: [Columba]

Den bittermandelolja som  jag nyligen köpte innehåller bittermandel eller essens, men oljan är något annat, kanske solrosolja. Jag kommer ihåg det för jag blev förvånad.tror att bittermandeloljan förr var just bittermandelolja. Kan inte kolla nu vad det står på flaskan eftersom jag inte är hemma.

Anmäl
2012-03-10 15:15 #101 av: Sweli

#99 skrivetav gun92884

Tack Gun för förklaringen. Nu ska jag börja med kakan Skrattande

Hur stor form ska jag ha?


Anmäl
2012-03-10 16:18 #102 av: penny

Kollade min flaska. Märket är Dr Oetker, inköpt på Ica. Det är vegetabilisk olja och bittermandelarom.

1 droppe motsvarar 1 bittermandel!

Anmäl
2012-03-10 17:54 #103 av: frogglan71

Den var jättegod fast det kom några fler droppar bittermandel än det skulle vara. Mums

Anmäl
2012-03-10 21:54 #104 av: gun92884

#101 skrivet av Sweli

Om det är en rund form så tror jag den motsvarar omkring 21cm dia. De vanligaste runda formarna ligger på omkring 8 - 9" (inches) och 1" är 2,54cm.

Anmäl
2012-03-11 01:20 #105 av: Sweli

Jag tog en 26cm och kakan blev platt och lite torr. Det som jag reagerade mest på är att på bilden är kakan ljus som en kokoskaka ska vara, min blev beige pga vaniljen. Smaken var bra men även maken tyckte att den var lite torr.

Jag använde Dr Oetker bittermandelarom, 7 droppar och det var helt ok.

40 minuter i ugnen blev för mycket Rynkar på näsan

Anmäl
2012-03-11 08:58 #106 av: [Pennylane1]

ja, i originalreceptet står ju vanilla extract så tar man pulver blir det en färgförändring

Anmäl
2012-03-11 12:45 #107 av: gun92884

#105 skrivet av Sweli

Din form var för stor så kakan torkade ut. Standardformarna ligger mellan 8 och 9" och även den större storleken är mycket mindre än den du använde.

 Försök med mindre form och kolla efter 30 minuter. Jag kollar nästan allt efter 30 minuter även när längre tid anges i receptet.

Anmäl
2012-03-11 12:50 #108 av: Wildrat

#105 & 107 (20-22cm)

Anmäl
2012-03-11 12:54 #109 av: gun92884

#108 skrivet av Wildrat

Förvånad

Jag visade måtten i #104  ... alltså att 1" (1 inch) motsvarar 2,54cm

Anmäl
2012-03-11 18:37 #110 av: Sweli

Nu har jag mät formen, det är 22 cm springform.

Så här ser min kaka ut:

 

Anmäl
2012-03-11 19:30 #111 av: konichiwa

#110 Vad trist att din kaka blev så :-( Min såg ut precis som på bilden högst upp. Kan temperaturen i din ugn vara för hög?

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-03-11 20:37 #112 av: [hurley]

#Sweli - färgen beror kanske på att du inte skalat mandlarna? Jag gjorde inte det och färgen på min blev liknande din.

Anmäl
2012-03-11 20:46 #113 av: gun92884

#110 skrivet av Sweli

Oj då! Det verkar vara antingen för hög värme eller också för lång tid Rynkar på näsan

... tänk på att dessa recept avser VANLIG ugnsvärme, alltså INTE varmluft (convection). Färgen hänger nog ihop med vad som redan sagt, oskalade mandlar. Jag skalar aldrig mina mandlar och detta är färgen på min mandelmassa Skrattande

Anmäl
2012-03-11 21:36 #114 av: JMW

Man kan också lägga en bit folie över kakan om den börjar bli mörk. Hindrar ju inte gräddningen.

 

Anmäl
2012-03-12 00:24 #115 av: Sweli

Mandelmjöl av skalade mandlar köper jag per kilo så det är nog inte det.

Ugnen var 180 grader men det kan vara för lång tid 40 minuter

Smaken är ganska ok förutom att jag tycker att det blev lite torr

Jag tror att färgen beror på vaniljpulvret. Redan äggen hade denna färg innan jag blandade de torra grejer.

Nästa gång använder jag vaniljarom.

 

Anmäl
2012-03-12 07:37 #116 av: [Pennylane1]

för min del är nog färgen mindre viktig än att slippa syntetisk arom. (den har en hel del skit i sig)  Om man inte jämför med  originalet ser det väl helt ok ut! Fast det kanske finns bra vaniljwssens och då är det en annan sak förstås!

Anmäl
2012-03-12 07:44 #117 av: Sweli

Köpte organic från iHerb Skrattande

Anmäl
2012-03-12 09:54 #118 av: Wildrat

Eller den här, bara vanilj i sprit: http://www.crearome.se/shop.asp?ProductNr=1614&ProductID=352948&bargain=0&ProductGroupID=16184

Anmäl
2012-04-09 20:18 #119 av: Minorca

#0 gun92884 Tack för receptet och #39 konichiwa för översättningen.

 

Idag gjorde jag den här mandelkakan, den blev jättebra.Glad

Jag hade inga mandelspån hemma så det hoppade jag över. Jag var på en tävling förra helgen och de hade i kafeterian en LCHF kaka som påminde om den här som smakade lite citron, så jag testade med 2 msk citronlikör, men bittermandel döljde citronsmaken helt.

Vi firade födelsedag så jag lade på en jordgubbscheesecake smet, Det blev mycket bra, mina icke LCHF ätande släktingar åt med god aptit.

Anmäl
2012-04-09 20:24 #120 av: kaisakavat

Minorca - Wow! Den tårtan får en ju att knäa.. Tungan ute

Har du ett recept på jordgubbscheesecakesmeten??

Anmäl
2012-04-09 21:45 #121 av: dg-d

Gjorde också kokoskakan till helgen.Glad Förrutom att det var enkelt (blandade mer eller mindre allt tillsammans med en gång ist f separat som i receptet) så var det just så gott som alla påstått i kommentarerna. (Ibland så är det ju delade åsikter ...)

I alla fall, bästa kommentaren kom från dottern som luktade på kakan när den kom ut ur ugnen: "Det luktar som en riktig kaka! Är du säker på att det inte finns något socker och mjöl i den?" Skrattande

Tyvärr kunde jag inte vispa någon grädde att garnera kakan med så jag blandade creame cheese med lite "jordgubbssylt" (typ ihopkokta jordgubbar) och bredde på. Mums!

Anmäl
2012-04-09 21:54 #122 av: Minorca

#120

Jag tog knappt en liter frysta jordgubbar som jag tinade lite, så det gick mixa med mixerstav tillsate 300g phiadelphiaost och ca 3 dl CF och 2msk sukrin och ½ krm stevia. Mixade allt till en slät smet, dekorerade med några fryst jordgubbar. Sedan stoppade jag kakan i frysen en par timmar och tog fram den i drygt halvtimme innan servering,  Jordgubbscheesecake smeten är ganska fast som tinad också.

 

Mandelkakan och jordgubbssmaken blev bra ihopSkrattande Serverade med vispad grädde.

Anmäl
2012-04-09 23:30 #123 av: Wildrat

#122 Wow, kanske ett bra alternativ till tårta... Måste prova men jag tänker ha vanilj i som smak, inte bittermandel.

Anmäl
2012-04-10 00:11 #124 av: yvonnel

Jag gjorde den för ett tag sen men den behövde längre tid i ugnen och jag glömde dessutom att känna efter med en sticka och vände den över för att komma ur formen och den brast på mitten.

Det såg ju lite tråkigt ut först men jag stoppade tillbaka, pusslade lite och bakade den 10 min. extra och det gick över all förväntan, alla som smakade tyckte den var god fast jag berättade vad som hänt.

Jag tror att den här smeten skulle passa bra att göra till kondisbitar om man brer ut smeten på en större yta, kanske 4-kantig form, och penslar på lite smält choklad och så skär man ut rutor. Vad tror ni om det?

 

 

 

 

Anmäl
2012-04-10 00:31 #125 av: kaisakavat

Minorca - Tack! Skrattande

Har skrivit av receptet och lagt in det bland 'de heliga'.. d v s mina få riktiga favoriter.

 

Anmäl
2012-06-29 11:11 #126 av: [Sias]

Bakade kakan för ett tag sen! Den blev jättegod! Smörig & saftig, men tuggmotståndet kokosflingorna ger gillades inte av familjen.

Provade därför idag att byta ut kokosflingorna mot något. Tog knappt 1 dl pofiber + 1 tsk bakpulver. Bakade ut som muffins.  Blev rätt OK -höga och fina, men inte rikigt så smöriga och goda som sockerkakan bakad efter grundreceptet.

Kanske prova att ta mixade mandelspån istället för kokosflingor....

Anmäl
2012-06-29 15:07 #127 av: konichiwa

Sias: Jag mixade kokosen innan jag blandade i den  sist jag gjorde den. Det blev bättre :-)

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2012-06-29 16:55 #128 av: [Sias]

Glad Tack för tipset konichiwa

Vad kom det sig att du mixade kokosflingorna?

Anmäl
2012-06-29 18:04 #129 av: konichiwa

Jag har köpt en påse stora kokosflingor (eller små skivor) och för att kunna använda dem i kakan så mixade jag och lät det bli rätt smått eftersom jag också tyckte det blev lite för 'tuggigt' annars :-)

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-10-26 15:25 #130 av: kaisakavat

Puttar tråden, då denna kaka är fantastiskt.

Och nämner att jag har ett exemplar kaka i ugnen just nu.. Ska bli ett av två fikaalternativ jag bjuder deltagare på imorgon, på kursdag jag är med och arrangerar. Sötat med kombi av sukrin och stevia, i ngt snålare mängd än originalreceptet, men nästan samma.

(Man 'måste' ju passa på att hm.. vägleda folk.. när man har dem i sitt våld. De kommer ju inte kunna låta bli att smaka. Hyschar

Alterantiva fikat är en äppelkaka med vanlig sockerkakssmet, kanel och mandel, som jag halverat sockermängden i visserligen, men som tyvärr ju är oätlig ändå..

Anmäl
2013-10-26 16:22 #131 av: kaisakavat

Kakan.. 

Jag hade sönder den här jag skulle ta ut den ur formen. Läxa lärd: Använd springform, som det står i receptet.

Kakan är fantastiskt god!! 

Lade bakplåtspapper ovanpå sista 10 minuterna, så den inte skulle bli för mörkgräddad.

Anmäl
2013-10-27 12:55 #132 av: gun92884

#131

Det är nog den bästa kakan som jag någonsin hittat recept på ... och din chokladtårta som jag fick receptet på i tidernas begynnelse :0) Man står sig långt med de två i recepthäftet.

Anmäl
2013-10-27 12:59 #133 av: Mozzarellan

Mmmmm, vilken chokladtårta.

Please kan du dela receptet eller var kan jag finna det.

Har under 9 mån aldrig bakat nåt i lchf väg, men detta foto ovan fick en liten längtan att prova på.

Anmäl
2013-10-27 18:09 #134 av: kaisakavat

Kakan blev mycket omtyckt idag på kurs-fikat. Omdömen som 'en dröm' och liknande. Av folk som inte kräver översötat och/eller ser översötat som synonymt med 'gott'. Roligt. Även äppelsockerkakan gjorde succé - trots att jag halverade sockermängden i receptet. 

Jag har typ ägnat mig åt antisockerterrorism idag.. Cool

#132  Håller med! 

Ja, den där chokladtårtan är fantastisk!

#133 Om du menar mig.. Jag vill inte dela receptet såhär offentligt - känns det som - det finns i Airams och Annikas ena kokbok och är förstås 'deras'.. copyright och så. Och vad jag vet aldrig utlagt på nätet av nån av dem. Rätta mig om jag tänker fel här..

Denna kokbok alltså.. Ifall ni vill investera. Inte fy skam till kokbok, menar jag.. även förutom tårtan.Glad Har varit på bokrean tidigare, tror jag. Kanske hålla utkik nästa rea ni som vill?

Originalet heter Chokladbakelse/chokladcheesecake. Ganska omständligt, flera olika smeter som sen rörs ihop i viss ordning, men VÄL värd besväret när man kommer sig för. Lovar. Lyxig.

Anmäl
2013-10-27 19:38 #135 av: Mozzarellan

Jaha, jo du tänker nog helt rätt tror jag såvida man inte hänvisar till vem som skapat receptet. Osäker på hur det fungerar.

Läste bara av #132 hur god din tårta är.. .. Hade ju ingen aning om receptet redan fanns i någon tråd.

Vink, vink......om du sänder i privat meddelande blink,blink.......

Anmäl
2013-10-27 19:38 #136 av: Mozzarellan

Jaha, jo du tänker nog helt rätt tror jag såvida man inte hänvisar till vem som skapat receptet. Osäker på hur det fungerar.

Läste bara av #132 hur god din tårta är.. .. Hade ju ingen aning om receptet redan fanns i någon tråd.

Vink, vink......om du sänder i privat meddelande blink,blink.......

Anmäl
2013-10-27 21:09 #137 av: kaisakavat

Nej, det förstår jag.

Vink vink, blink tillbaka.. *fattar inget.. Oskyldig 

Anmäl
2013-11-09 17:38 #138 av: rosevin

#133, receptet på chokladtårtan är redan delat, det finns här:  http://www.matklubben.se/recept/chokladbakelse_chokladcheesecake_66018.html

Blev nyfiken och sökte. Ska göra båda två snarast, de verkar supergoda båda två.

Anmäl
2013-11-10 09:28 #139 av: Mozzarellan

Tackar så mycket för er hjälp

Anmäl
2014-07-21 05:28 #140 av: Sherrie

Hello, I don't mind people sharing the recipe as its a great low carb cake recipe but it bothers me when my post/writings and photo is just cut and pasted and no link to the original source (my post) is provided. Our site has always been active and has been around for a long time.  Albiet quiet at the moment because it is winter and we have google problems but at the time you posted this there was no way we were inactive as it is summer here in February. I hope you will credit the source and I enjoyed seeing others pictures throughout this thread :)

Anmäl
2014-07-21 11:26 #141 av: konichiwa

#Sherrie!

Please give us the link to the source and we will be able to find more goodies AND give credit!

Thanks for this recipe, I think I will make one today as I just remembered how wonderful it is. All the best to you!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2014-07-21 12:46 #142 av: Funktion

Inte så svår att hitta med hjälp av namnet vid trådstart.

http://www.apinchofhealth.com/forum/vbb/showthread.php?5718-Low-Carb-Buttery-Almond-amp-Coconut-Cake

Anmäl
2014-07-22 02:09 #143 av: Sherrie

Hello Konichiwa :)

Even my high carb  son would always request this for his birthday cake over any other cake, it's very popular :)

Another one to look out for is a chocolate and hazelnut cake I posted which is also very good :)

This is the thread for the buttery almond cake:  http://goo.gl/5B7cW2

Enjoy! :)

Anmäl
2015-10-25 17:56 #144 av: gun92884

#140 - Sherrie - I've been away from this forum for a while and therefore just saw your post ... I'm the one who started the thread by posting your recipe. If you look at the first posting in this thread you will see my post with your recipe ... and with the mention of your website where I found it (and several other excellent recipes): "A pinch of health" - As your recipe was met with such a success on this forum, in the rush to share,  it might have slipped people's mind that it is customary to mention the origin of a recipe. 

Anmäl
2018-04-01 02:34 #145 av: gun92884

Jag ville göra denna kaka igen men hade inte receptet så kollade i arkivet - Tänk vad populär denna kaka blev - och vad jag kommer ihåg så var den jättegod Glad Tittade in på  australiska sidan 'A pinch of health' där originalet kom från - och som jag också skrev i orginalposten och som Sherrie skulle ha förstått om hon hade kunnat läsa svenska SkämtarNu tycks hon ha nöjt sig med förklaringen hon fick eftersom hon inte tog sig tid att svara mig. Sidan tycks ialla fall fortfarande gå för fullt och det finns MASSOR med recept om ni läser engelska.

Anmäl
2018-04-02 10:01 #146 av: KunskapÄrMakt

Ser att Sherrie var aktiv här senast 2014 så hon har nog inte ens sett ditt inlägg.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.