Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

De negativa biverkningarna av LCHF-kost

2012-01-01 14:48 #0 av: Alexandraea

Hahaha!

http://www.kostradgivarna.se/2011/12/att-overleva-pa-lchf-kost-de-negativa-biverkningarna-vi-maste-borja-tala-om/

 

Gott nytt år alla "jobbiga duracell-människor"! Flört

Anmäl
2012-01-01 14:53 #1 av: Spejsan

Hahaha! :-D

Gott Nytt År!

Anmäl
2012-01-01 15:53 #2 av: Sol-i-sinne

Tack för underbar läsning!!

Flört

Anmäl
2012-01-01 17:40 #3 av: LatMask

Underbart! Jag gillar särskilt "Du blir nästan aldrig sjuk". Folk tror verkligen att man är en duracellkanin nuförtiden... 

Anmäl
2012-01-02 10:28 #4 av: Wildrat

Jag klarade hela graviditeten utan en sjukdag och detta trots att arbetskamraterna var däckade i veckor av förkylningar och kräksjuka. Det sägs ju att man får sämre immunförsvar som gravid men tydligen inte jag. Till slut blev jag nästan lite avundsjuk över att jag aldrig fick vara hemma...

Men för min del trot jag att det är D-vitaminet som gör mig frisk, har haft svårt att hålla mig på LCHF-banan ett tag nu.

Anmäl
2013-03-28 15:15 #5 av: Ary

*Puffar*

Känner igen mig i att ha kikat i andras kundvagnar med fasa och rysningar när jag ser margarinbergen i mataffären hu!

Anmäl
2013-03-28 18:03 #6 av: Inkanyezi

Jag kikar inte i kundvagnarna här i Miami, men jag har svårt att hitta vad jag vill ha. Inte en enda fet ost, ingenting fett, massor av produkter som anges som "lessfat" och smöret har en undanskymd plats. Whole milk i ett hörn och skummjölken tar upp halva kylen. Jag längtar hem. 

Anmäl
2013-03-28 19:25 #7 av: goliath

Hahaha! Skitbra skrivit! Och faktiskt flera väldigt goda poäng! :)

Anmäl
2013-03-28 19:46 #8 av: goliath

#6

Seriöst??

Miami och de flesta andra städer i USA med ok storlek är ett Mekka för mig i matväg i allafall.

Har du aldrig vart inne på Whole Foods tex? Jag vet det iallafall finns en i Aventura en i Coral Gables och en nära Sunny Isles och säkert 10 till runt omkring i Miami. Det finns även flera andra kedjor som, precis som whole foods, bara säljer ekologiska produkter. Dessa finns över hela USA.

Man kan även gå in på första bästa Publix och finna en ekologisk avdelning, långt större än de flesta jag sett i sverige i allafall. Men självklart, butikerna är ju enorma, och procentuellt så utgör skräpmaten säkert mestparten av en Publix butik, men det är bara att gå raka vägen till den ekologiska avdelningen så slipper man skiten..

Och jag har definitivt aldrig haft problem att hitta feta produkter i USA.

Bilden är tagen i en Whole Foods affär i Miami 2-3 veckor sen




Anmäl
2013-03-28 19:47 #9 av: goliath

fler bilder från Amerikanska matvaruaffärer.. Helt fantastiskt och allt ekologiskt!!


Anmäl
2013-03-28 19:48 #10 av: goliath

Man får till och med tag i Norsk Jarlsberg ost! Ingen fel på fett% där..

Anmäl
2013-03-28 19:56 #11 av: goliath

Jag äter fruktansvärt mycket sundare i USA än i sverige eller norge. Och detta pga den stora tillgängligheten av ekologiska grönsaker och gräsbetesdjur. Och allt är väldigt tydligt skyltat! Jag längtar till USA :)


Anmäl
2013-03-28 20:32 #12 av: Mozzarellan

Va Goliath...jag pajja magen totalt under en trip till USA.
Allt var 0 fat och massa snabba kolisar som proppa igen hela systemet.
Nästa gång vet jag vad jag skal spana efter. Tack för namn på några bra mataffärer.

Köttet ser mumma ut.

Anmäl
2013-03-28 20:50 #13 av: goliath

hehe ja, Gå in i en Whole Foods affär... Du kommer bli helt lyrisk.. En hel megastore med BARA ekologiska produkter, gräsbeteskött och vildfisk :) Rena godisaffären ;)

Anmäl
2013-03-28 21:35 #14 av: Wildrat

Nåt som finns i USA som jag skulle vilja ha här är smör från gräsbetande kor. Och opastöriserad mjölk men det finns ju inte överallt där heller.

Anmäl
2013-03-29 22:57 #15 av: modesty007

De flesta amerikaner (inom lchf) verkar helfrälsta på Kerrygold från Irland. 

Anmäl
2013-03-29 23:15 #16 av: Wildrat

#15 Är det Irländskt? De skeppar ju hit köttfärs från Irland, kan de inte skicka med smör också? Lipar

Anmäl
2013-03-29 23:48 #17 av: Minorca

#11

I Norge har man ju mordern seterdrift, där mjölkkorna och mjölkgetter betar på fjället. Lammen betar det mesta på fjället, så det borde vara bra mat. Seterrömmen är ju riktigt god.  Maten är ju dyr i Norge, men man har ju småskaligt jordbruk och småskaligt livsmedelsindustri med tex många små mejerier. Så att få tag i bra mat borde vara lättare än i Sverige.

Anmäl
2013-03-30 00:55 #18 av: goliath

#17

Nej, det är tyvärr inte så.. Inte om man bor i Oslo i allafall.. Kedjorna äger alla mataffärerna och utbudet är ganska likt och begränsat.. Köttet ar vakumpackat (typ coop kött) och man anar inte vad man köper. I dyrare affärer hittar man kött märkta med "økologisk". Självklart svindyrt. Men det står ingenting på paketet om grässbete. Och personalen i butiken har ingen aning.. Sverige är mycket mer nyanserat och modernt på den fronten (och de flesta andra oxå)!

Anmäl
2013-03-30 03:24 #19 av: hemul

Gräsbeteskött för dryga hundringen, rakt över disk...  Buhu! Ledsen


Anmäl
2013-03-30 09:10 #20 av: Minorca

#18

Nu har jag inte varit i affärerna i städer, men varit på flera gårdar och många setrar i Hedmark, Det är otroligt mycket djur som går på fjället och betar, mjölkbilar hämtar både komjölk och getmjölk från setrarna. Jag skulle tro att de mesta av fåren betar på fjället. Många av fjällen i Norge har naturligt näringsrika jordar med mycket örter.  De har ju också små mejerier på  många  orter.

Tittar man på produktionen så har ju Norge  satsat på småjordbruken. Som svensk har jag imponerats av moderna (luftiga, fräsch och bra miljö för djuren och bra arbetsmiljö för djurskötarna ) ladugårdar för 20-30 kor och att djuren på sommaren går på fjället. Gårdar med 40 kor är stora gårdar i Norge, i Sverige är de mycket små. Det är ju tråkigt att man inte märker sina produkter. 

Anmäl
2013-03-30 15:42 #21 av: goliath

#20

Men så är det väl vissa platser i sverige oxå? Jag har en sommarstuga i Ångermanland. Och jag tycker hela länet luktar koskit pga en massa småbruk.. Min ena granne har en grisfarm.. Den andra grannen har en ganska stor gård med kor. Och så är den en tredje bara ett par km bort..
Men tyvärr är det kanske inte i närheten av tillräckligt för att mätta behovet?

Altså vem vet.. Kanske det vanliga "coop köttet" i norge är från gräsbetesdjur? Bara att norge inte är så medvetna ännu att de ser någon poäng i att skriva det på paketet? Känns bara lite för bra för att vara sant :)

Anmäl
2013-03-30 17:10 #22 av: Inkanyezi

Ja, om jag vore ensam här med eget hushåll vore det enkelt för min egen del. Men jag bor ihop med en samling fettskrämda människor som på fullt allvar tror att man blir sjuk av riktig mat. Allting i kylen utom mj;klen jag köper och smöret är fettreducerat eller fettfritt och "utan kolesterol". Det är inte riktigt läge att gå in helt för lchf, men jag vägrar renskuren skinka som har dränkts i sockerlag. 

Anmäl
2013-03-30 17:34 #23 av: Minorca

#21

Det finns smågårdar i Sverige också, det är ofta deltidsjorbruk med köttproduktion. Tyvärr finns det inte så många mjölkgårdar med mindre än 70 mjölkor. Om de har färre kor så slaktas oftast mjölkorna ut vid generationsskiften.  

Jag skulle tro att om du håller dej till norsk lammkött så får du ett bra kött även på coop. 

Om drygt två veckor träffar jag en lärare från en Norsk lantbruksskola som är extra intresserad av gammeldags norsk mat. Jag ska då ta reda på lite mer om norskkött produktion. 


Anmäl
2013-03-30 17:59 #24 av: goliath

Ja, jag får börja äta mer lam!!

Dödsbra om du skriver lite efter du pratat med din norska kontakt! Skulle vara mycket intressant att veta hur det egentligen låg till! (för min del speciellt med tanke på nötkött)

Anmäl
2013-03-30 18:02 #25 av: goliath

#22

Usch då.. Då får ockupera en hylla i kylskåpen och sticka ut och köpa lite riktig mat då. För riktig mat finns det verkligen gott av i USA :)

Anmäl
2013-03-30 18:17 #26 av: modesty007

#Tja du får kolla med nån kedja, tror inte i irländska mejerie föreningen skulle motsätta sig. Efter att ha lyssnat på Meny, hoppas jag alla har valt fryst lamm till påskhelgen, det svenska färska är ju helt uppfött inomhus. Här blir det revbensspjäll från pature pigs (åretom utegående gris) och kanske lite stek från gräsbetande nötdjur.

Anmäl
2013-03-30 20:00 #27 av: Inkanyezi

Jag har lamm från Chile i frysen hemma i Sverige. De har betat i Anderna. Längtar hem. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.