Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Tonfisk

2011-12-11 11:46 #0 av: [stuxen]

Hej vad lägar ni för lchf mat på tonfisk?

Anmäl
2011-12-11 13:38 #1 av: Sweli

Tonfisksallad

Stekt/grillat tonfiskskivor

Vitell Toné

Fyllda tomater

Anmäl
2011-12-11 14:33 #2 av: Tettan

Lchf-bröd med tonfiskröra! Rör ihop tonfisk, cf, finhackad purjo samt curry och lägg på mackan tillsammans med lite annat smått och gott. Himla enkelt och gott och det blir en hel liten måltid!

Anmäl
2011-12-11 16:55 #3 av: babybel

Äter till frukost:

Tonfiskburk hoprörd med majonnäs, strimlad purjo och riven ost. Salt och peppar, eventuellt ett stänk av Tabasco el likn

Anmäl
2011-12-11 17:20 #4 av: [Pennylane1]

tyvärr gillar jag inte tonfisk, det är ju annars jättesmidigt... kan man programmera om sig tro?

Anmäl
2011-12-11 18:28 #5 av: [stuxen]

#4 Tonfisk är ganska äckligt :D

Nej men i perioder har jag älskat tonfisk och i perioder hatat deet.
Men det första viktigaste är att har man svårt för tonfisk skall man köpa lite dyrare burkar med hela bitar i och inte slafset som oftas säljs (Kattmat) för de med hela bitar är mycket godare.

En annan sak är att ha det i mat till att börja med, det är godare så.
Citron peppar döljer den "Sträva smaken" tomatsås likaså.

Man kan även blanda med köttfärs.

Anmäl
2011-12-11 18:35 #6 av: opssk

Brukar göra en röra med majonäs, creme fraiche,keso, fint tärnad gurka, hackad kokt ägg, lite hackad purjo...med lite olika variationer beroende på vad som finns i kylen. Perfekt att ha i matlådan till jobbetKyss

Anmäl
2011-12-11 18:41 #7 av: [Pennylane1]

# 5 tack för tipsen. guben äter det titt som oftast och bara lukten kväljer mig! Har testat någon gång emellanåt för man kan ju börja gilla sånt man ogillat helt plötsligt... men hittills har jag inte lyckats, men citronpeppar kanske man kunde testa. Har recept på en smörgåstårtefyllning med tonfisk nånstans som jag faktiskt gillat- eftersom jag inte kunde känna den där otäcka smaken alls-men det var en väldig massa ingredienser och exakt vad det var som lyckades maskera vet jag ej.

Anmäl
2011-12-11 19:25 #8 av: nicesandra

jag brukar göra omelett och lägga på tonfisk till frukost, gott :)

Anmäl
2011-12-11 22:31 #9 av: yvonnel

Jag har faktiskt älskat tonfisk på burk, men det gick över.

Fast fina bitar som är rökta, om man nu lyckas få tag på det, det är verkligen jättegott. Det var ganska vanligt för några år sedan, i fiskaffärer.

Anmäl
2011-12-11 23:03 #10 av: tistelflikkan

färsk tonfisk som steks lätt är jättegott, gärna sesampanerad.

tonfisk på burk funkar fint med lite majjo och rödlök till exempel.

 

Anmäl
2011-12-13 16:37 #11 av: Tettan

Jag gillar inte heller tonfisksmaken, men det finns bättre och sämre märken. Eldorados (!) tonfisk i vatten är min favvo, men inte heller den gillar jag egentligen... Men härom veckan gjorde min man en tonfiskröra med creme fraiche och curry. Och nu är det jättegott med tonfisk, tack vare curryn! Den tar helt bort bismaken från fisken enligt mej. Testa!

Anmäl
2011-12-13 17:30 #12 av: Ingrima

Tonfiskbiffar:

Blanda:
1 burk tonfisk
1 ägg (för att binda smeten)
Riven lök el lökpulver och några msk blomkålsmos
dijonsenap efter smak (minst 1,5 msk)
salt, svartpeppar, chilipeppar

Krama ur vätska och forma biffar.

Stek på medelvärme ca 4-5 min på varje sida (så att ev.vätska kokar bort)

Modifierat från recept på nätet.

Anmäl
2011-12-13 18:48 #13 av: [Pennylane1]

#11 hihi då får vi ändå inte äta tillsammans gubben och jag, för han hatar curry och jag tonfisk då,,,

Anmäl
2011-12-13 19:47 #14 av: nicesandra

#12 det där lät gott!

Anmäl
2013-03-20 14:16 #15 av: yvonnel


Ni kan ju pröva att ha med lite riven ost i smeten till tonfiskbiffar, lyfter liksom upp det hela, vitlök funkar också, spec. om man kryddar upp det lite starkt.

Anmäl
2013-03-20 14:33 #16 av: crikarlshamn

Färsk tonfisk, tjock skiva

panera i hackad basilika och persilja, lite riven ingefära

stek lätt i smör, lämna en rosa rand i mitten

tillbehör:

  • färsk spenat som sallad med vinägrett
  • grön sparris
  • "fritera" hela salvia blad krispiga i smör
  • broccoli med flagad mandel och ringla över sesam olja
  • baka hel aubergine i ugnen, gröp ur, salta + peppra moset
Anmäl
2013-03-20 15:13 #17 av: yvonnel

#16

Hur smakar färsk tonfisk, kommer den där burksmaken igenom, eller är det något som kommer av konserveringen i olja?

Jag har nog kanske ätit den färska någon gång men isf är det så längesedan att jag inte minns.

Vill dock gärna att ni börjar fråga i fiskaffärena efter färsk rökt tonfisk, för att dom ska anstränga sig att ta hem det igen, tror knappt att det numera finns på så många ställen iaf, men det var ganska vanligt på 70-80 talen.

Där har ni en pärla att upptäcka. Om jag minns rätt så fanns det lättrökt som det var meningen att koka/steka som middagsmat och så fanns det en mera långrökt som man hade som förrätt eller smörgåspålägg sådan som den var, liksom man äter rökt lax.

Anmäl
2013-03-20 15:49 #18 av: crikarlshamn

Yvonnel, tonfisk kottletter eller i bit finns att köpa i frysdiskarna i Sverige.

Mina föräldrar var mycket misstänksamma när jag föreslog en sommar att vi skulle grilla dessa men som i sann anda att de alltid sàg till att jag smakade pà allt som sattes pà bordet gjorde de lika.  Och sedan dess är det en rätt som ofta kommer pà bodret.

Glöm hur burk tonfisk smakar, kan inte jämföras.

Anmäl
2013-03-20 16:10 #19 av: yvonnel


Kanske en liten kul sak jag kan berätta såhär vid sidan om, jag har jobbat på en norsk fraktbåt ifrån USA till söderhavsöarna, vi fraktade cocca-cola och byggvirke samt tomma plåtburkar till Tahiti och på hemvägen hade vi fått burkarna fyllda med tonfisk i olja och allt övrigt utrymme fylldes med kopra = kokosnöthalvor som man trycker ut olja ur.

Dessa skal fullkomligt kryllade av kopralöss så det var inte mysigt hela tiden men jag hade ändå DEN resan i mitt liv som jag väldigt gärna minns trots hög arbetsinsats, löss och hög luftfuktighet så man fick ha pannband för att hindra svetten att rinna in i ögonen.

Det var samma år som Apollo 11 kom ner från månen så jag träffade en del personal omkring det jippot också.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.