Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Spaghetti Squash

2011-11-30 10:04 #0 av: Sweli

Hittade denna video när jag googlade:

http://video.about.com/lowcarbdiets/How-to-Cook-Spaghetti-Squash.htm

Ingredients to Cook Spaghetti Squash

Here are the ingredients you'll need to make some fantastic spaghetti squash:

  • 1 small spaghetti squash, about 2-1/4 pounds
  • 2-1/2 tablespoons butter
  • 2-1/2 tablespoons finely chopped mixed soft herbs, such as basil, chives, parsley and sage
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/8 teaspoon freshly ground black pepper

Roast the Squash to Cook Spaghetti Squash

Ok, let's make the spaghetti squash -- it's really easy. First preheat your oven to 375 degrees F. Then using a sharp knife, cut the squash in half lengthwise and place, cut side down, in a baking dish. Add a half-inch of water and cover the baking dish with foil. Bake for 45 minutes or until the squash is tender.

Here's a tip: Use a skewer to check the doneness of the squash. Press the point into the center of the squash. If it easily slides through, then your squash is cooked. If you feel resistance, just give it a few more minutes. Now after the squash is tender, turn it over and cover with foil again and continue to cook another 15 minutes. Remove the squash from the oven, uncover, and allow to cool slightly. You don’t want to burn your fingers.

Remove the Seeds to Cook Spaghetti Squash

Next using a spoon, remove the seeds and discard. Now, using a fork, gently pull the strands of squash away from the peel and place into a bowl. I suggest using a spoon to help. Next, in a skillet on medium heat add the butter, spaghetti squash, herbs, salt and pepper. Saute gently until all of the ingredients combine. Serve as a great side dish and it pairs well with a crisp Chardonnay or Pinot Grigio.

 

Anmäl
2011-11-30 10:21 #1 av: JMW

Vad är en spaghettisquash? Heter det så på svenska? Känner inte igen den och vet inte om jag sett någon sådan i affären.

Skulle vara kul att testa.

Anmäl
2011-11-30 10:35 #2 av: Sweli

De brukar ha squash på Coop eller ICA har jag sett

Så här ser den ut:

 

Anmäl
2011-11-30 20:51 #3 av: Sindri

#1 Spaghettipumpa säger vi på svenska.

Anmäl
2011-11-30 21:21 #4 av: JMW

Aha spaghettipumpa. Har jag aldrig hört talas om. Man lär sig något nytt varje dag.

Bra, nu vet jag också hur den ser ut.

Anmäl
2011-11-30 23:15 #5 av: Sweli

Inte de recept jag har hittat. Alla kallar de spaghetti squash. Här är en från Årstiderna.com.

Spaghettisquash med spaghetti och pesto



Så här gör du:

Ugnsbaka spaghettisquashen i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Dela squashen men var försiktig då den har ganska hårt skal. Skrapa försiktigt med en sked och håll det varmt . Krydda ordentligt med salt och peppar. Pesto: Blanda persilja, apelsiner och mandlar i en matberedare. Tillsätt olivolja tills man får den önskade konsistensen. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Servera genast tillsammans med spaghettisquashen, pesto, parmesanost och nykokt spaghetti.

Det du behöver:

1 Spaghettisquash
400-600 g Spaghettï
Bredbladig persilja


Tillagning: 45
Antal personer: 4
print

 

 

Anmäl
2011-11-30 23:33 #6 av: Sindri

#5 Kärt barn... Det är med största säkerhet samma sak.

Om man bild-googlar på spaghettipumpa så får man upp frukter som ser exakt ut som de du visar.

 

 

Anmäl
2013-07-20 12:02 #7 av: crikarlshamn

La courge spaghetti, eller spaghetti végétal heter den här, har aldrig tittat efter dem - hoppas...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.