Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Off topic - (OT)

Testosteronbrist bukfetma män

2011-11-26 09:24 #0 av: Vattenskugga

På de senaste åren har min man förändrats en hel del. Han har NBCs orsaker till att han borde gå ner i vikt men det går trögt och går långsamt samt suget tar över och han går upp i vikt igen. Jag försöker att få honom att gå med på att prova LCHF men han vägrar. Hans åsikt är att han inte tycker om fett och absolut inte grädde och att han kommer spy om han äter fett. Samtidigt så vet jag att det inte är sant. Han äter med glädje blomkålsmos och tycker det är gott om han inte vet hur det är tillagat. Chokladmouse äter han ett helt vinglas av och slickar sig om munnen. Så ja det är psykiskt han inte tycker om fett.

Igår var vi till en läkare för att han skulle få ett födelsemärke borttaget och där på ett bord låg en lapp som beskrev vad testosteronbrist orsakar samt att det är vanligt hos män över 40 som har mycket bukfetma. Dessa var symtomen.
Andropause Symptoms
The symptoms of male menopause:
Irritable Male Syndrome
Weight gain
Sleep apnea
Memory loss
Diminished libido
Hair Loss
Erectile dysfunction
Hot Flashes
Muscle loss
Depression
Fatigue
Night Sweats
Gynecomastia (male breasts)

Min man har alla dessa symtom utom det sista (anser jag inte han) och på måndag ska han ta en massa prover. Jag hoppas att få tillbaka den man jag hade för 2 år sedan och att jag då kan förmå honom att prova LCHF.
Skriver detta så att andra i min situation kan få sina män med liknande symtom undersökta och om det är en brist så kan medicinering hjälpa till bättre hälsa med lust att ta tag i sin övervikt samt lyckas med det.

Valde att posta i OT då jag var osäker vad jag skulle välja.

Anmäl
2011-11-26 09:28 #1 av: Vattenskugga

Liten rättelse skrev detta från min telefon och såg inte att det blev NBC.s vet inte hur det blev så men det ska stå flera

Anmäl
2011-11-26 09:45 #2 av: Inkanyezi

Jag tycker nog att det kan finnas någon grupp utöver OT där inlägget passar.

Jag är man, och jag har haft en viss bukfetma med några av symptomen som du räknar upp, och De har försvunnit eller minskat efter att jag gick över till LCHF. Det kanske mest märkbara är libido, andropause symptomos och erectile dysfunction. Det finns en tråd om det på forumet; Manligare med LCHF?

Om han inte helt har tappat intresset borde det vara ett rätt övertygande argument.

En liten biverkning som kanske kan oroa dig är att också andra kvinnor märker det Foten i munnen

Det är nog feromoner.

Anmäl
2011-11-26 10:06 #3 av: Vattenskugga

Tro mig jag har försökt i över ett år men man kan inte tvinga en som är lättirriterad håglös och deprimerad att lyssna läsa och ta in det man säger.

Jag har läst den tråden du nämner och ja det stämmer att vår kost ger det resultatet. Det läkaren sa var att minskad bukfetma hos de flesta ökar testosteronhalten men när man har så många symtom som min man har så är det mycket svårt att lyckas eftersom psyket påverkas mycket av en låg (under 8) testosteronhalt. Vad jag minns så sa de att 10-30 är normalt. Har man under 8 kan man medicinera med en kräm och de flesta blir markant bättre efter bara två veckor.

Om en adminisratör vill flytta posten till en bättre grupp så gärna för mig.

Anmäl
2011-11-26 10:13 #4 av: Vattenskugga

För mig är det mycket viktigare att min man får tillbaka sin livslust och att hans depression och irritation minskar än att libidon återvänder. Visserligen hoppas jag på det med men det är min make och mina döttrars pappa jag vill ha tillbaka och om min älskare dessutom återvänder så är det en bonus.

Anmäl
2011-11-26 10:37 #5 av: goliath

jag har monitorerat mina testosteronnivåer i många år. Plötsligt dubblades de när jag började på lchf.

Anmäl
2011-12-15 17:05 #6 av: Vattenskugga

Så där då har vi fått svaret på proverna

Normalt bör man ha över 10 men om värdena är under 8 så kan behandling hjälpa. Min mans resultat var 3,9 så han har nu en testosteronkräm som ska strykas in varje dag. Enligt sköterskan så kan en tydlig förändring visa sig så snart som inom 2 veckor.

Håller tummarna på att få den bästa julklapp som finns

En Glad Jul

Anmäl
2011-12-15 17:14 #7 av: goliath

Se upp så inte du absorberar krämen när ni sover ihop.. ;)

 

 

Anmäl
2011-12-15 17:35 #8 av: Aniara4

Då var det inte så konstigt att han var håglös!

Anmäl
2020-07-05 18:58 #9 av: Jens89

Undrar om ni har något tips på vilken diet som funkar bäst mot testosteronbrist mm?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.