Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på färsrätter

Recept: Ägg i Skärselden!

2011-11-07 17:19 #0 av: misty09

Här hittade jag på en annan sajt och testade till middag i kväll. Supergod vardagsrätt som jag varmt rekomenderar och vill dela med mig av. Uppskattar att varje portion blir ca 4 kolhydrater. TestaFlört

 

Ägg i skärselden (Uorgo in purgotorio bolugnese)

För: 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter minuter

Ingredienser
500 g Nötfärs
1 dm purjolök finhackad eller 1 gul lök
1 burk (400 g) krossade tomater
4 ägg
2 msk Smör
2 dl Parmesanost eller din egen favorit, grovriven
1 buljongtärningar

Beskrivning

Fräs löken i smör.
Blanda i köttfärsen, salta och peppra. Låt steka några minuter tills färsen är genomstekt och smulig.
Tillsätt tomaterna med spad + 1dl vatten.Tillsätt buljongtärningen,smaka av om du behöver mer än en.  Låt puttra 5 minuter.
Rör om då och då. 

Strö över osten. Gör fyra gropar i köttfärssåsen med en sked och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Salta äggen efter egen smak. Strö över med svartpeppar.
Sänk värmen och sätt på ett lock och låt allt puttra 5-8 minuter beroende på hur man vill ha äggen.

Äts med sallad eller pasta för den som inte äter LCHF.

 

Anmäl
2011-11-07 17:52 #1 av: yvonnel

Det receptet verkar ju hur trevligt som helst, det ska jag komma ihåg att göra bjudning på vid tillfälle.

Anmäl
2011-11-08 13:51 #2 av: Kernow

Mums! Låter jättegott.

Fast rätten måste heta Uovo in purgatorio bolognese Glad Uovo är ägg på italienska och bolognese är ju "något från bologna" och samma namn som i köttfärssåsen till spaghetti som sägs ha uppfunnits i just Bologna. Purgatorio är mycket riktigt skärselden och det låter typiskt italienskt att dra in Dantes dramatiska verk i ett namn för mat. Cool

Anmäl
2011-11-08 16:00 #3 av: misty09

Heter det säkert. Jag bara kopierade originalet och satte in här. Det var den som lagt in det på andra sajten som skrivit så. Kan inte italienska tyvärrTungan ute

Anmäl
2011-11-08 16:01 #4 av: misty09

Här hittade jag också en variant på Svensk äggs sida.

 

http://www.svenskaagg.se/?p=19872

Anmäl
2011-11-08 16:04 #5 av: Sweli

#2 rätt uovo = ägg

Anmäl
2013-04-03 11:16 #6 av: vonki_13

ååh detta ska jag testa!

Anmäl