Annons:
Etiketthälsovinster
Läst 5433 ggr
Besika
2011-10-23 14:27

Stor effekt när jag slutade med mjölk

Jag har ätit LCHF i 4,5 år och var riktigt sur över att min psoriasis blommade upp för ett år sedan, efter att ha varit borta i 10 år. Trots cellgift och biologiska läkemedel. (Har grav psoriasis-artrit)

Nu har jag varit tvungen att göra uppehåll med dessa mediciner och bara väntat på att leder och psoriasis ska bli ännu värre. Det blev det 08/09 när jag var tvungen att göra uppehåll.

Men… så fick jag för mig att sluta med mjölk Inte för att jag drack mycket, det var bara 1,5 dl i en latte varje dag. Slutade med ost när jag ändå höll på…

På två dagar märkte jag skillnad på psoriasisen, som blev bättre. På en vecka hade den ljusnat, minskat och flagar inte. Mina knogar på händerna har minskat massor i svullnad, så jag har fått hudveck och gropar mellan senorna, som nu syns.

WOW säger jag bara!!!!!

Annons:
Internettan
2011-10-24 06:02
#1

Grattis - vad kul att läsa! Skönt när man kan hitta roten (en av rötterna?) till problemet.

"Every point of view is a view from a point."

Mervi
2011-10-24 06:09
#2

Så skönt det måste vara. Mjölken är ofta boven i mycket.

Ha det bra.

Jojo55
2011-10-24 09:12
#3

Hur är det med grädde? Äter du det?

Lynxx
2011-10-24 10:28
#4

De som har bevär av olika slag - kan gått prova en period utan mjölkprodukter.

/L

dufva
2011-10-24 10:46
#5

Ja, spannmål och sedan mjölk är det man ska testa skippa först vid såna besvär Skrattande

gun92884
2011-10-24 11:11
#6

#5

Tank om jag kunde overtala min basta vaninna att sluta med spannmal men det ar hopplost. Hon har psoriasis som ar valdigt besvarlig ibland men hon tror inte pa mig … eller rattare sagt, hon vill inte ge upp brod och kanelbullar … Hon bor har i Staterna dar hon dessutom har hon en svardotter som ar sjukskoterska och som sager att det absolut inte skulle gora na'n skillnad … sigh …

Annons:
Besika
2011-10-24 11:26
#7

Jag tror ju att jag fick så snabb effekt just eftersom jag varit utan spannmål så länge.

#3 Jag tar grädde ibland, men har dragit ned på det också. Antar att jag kommer märka skillnad efter ett tag, när jag testar att ta det igen.

Min pappa testade också och hans "onda" finger är mycket bättre.

#5 Det är intressant det där, hur en del inte vill veta. Men även de som vet kan tycka att det är så jobbigt att de inte klarar av en viss diet även om de blir bättre…

Anders-S
2013-06-23 10:50
#8

Här en sammanställning från 1886 om mjölk där bland annat påpekas betydelsen av colostrum. Inget nytt under solen! Dessutom påstås det att mjölk från brunetter är mer närande än mjölk från blondiner!  ;)

http://www.gastrolab.net/gh031.htm

Jag hittade följande e-bok på nätet som jag inte har läst. Ska försöka hinna läsa den senare i sommar.

Den ohälsosamma mjölken – resultat från oberoende forskning av
Ane Bodil Søgaard, Karen Østergaard, Troels V. Østergaard
Utgiven: 201202, ISBN: 9788799212712

I ”Den ohälsosamma mjölken” presenterar en biolog, en läkare och en facklitterär författare resultatet av en djupdykning i den vetenskapliga litteraturen om mjölk och hälsa. Resultatet är överraskande. Forskning från erkända institutioner som har publicerats i erkända tidskrifter – och som inte på något sätt har sponsrats av mejeriindustrin – visar att mjölk ligger bakom de vanliga folksjukdomarna i mycket högre grad än de flesta människor anar.

Från en artikel om IBS på http://www.hälsa.se/Kategori/Naturlig-halsa/Naturmedel-Alternativmedicin/Doktorns-basta-rad-nar-magen-kranglar/

Hans Törnblom, överläkare och mag-tarmspecialist vid Karolinska Universitetssjukhuset:

ÖVERKÄNSLIGHET mot sädesprodukter och mjölk kan ligga bakom magbesvär. Åtminstone delvis, enligt Hans Törnblom.

– Ungefär en procent av befolkningen är överkänslig mot gluten i vete, korn och råg, säger han. Men ytterligare ett antal känner sig bättre om de minskar på dessa sädesslag, utan att de uppfyller kraven för diagnosen glutenintolerans. Vi vet inte riktigt vad detta beror på, men känner man sig bättre av att utesluta sädesprodukter är det ju bara att fortsätta med det.

Samma sak gäller med mjölkprodukter.

– Det verkar som om fler än de som är överkänsliga mot mjölksocker eller allergiska mot mjölkprotein kan bli dåliga i magen av mycket mjölkprodukter. Jag brukar råda mina patienter att testa att utesluta dem ett tag för att se vad som händer. Blir man då bättre har man hittat en väg till lindring. Jag tycker inte att man alltid behöver ställa diagnos på detta med blodprov, utan att man kan pröva sig fram.

Upp till toppen
Annons: