Hälla bort "vattnet" från kokosmjölken?
I kokosmjölks-konserverna är ju ofta kokosmjölken separerad i en "kokosklump" och en vätska som är som vatten. Oftast blandar man ju till detta, värmer o skakar" så får man en kokosmjölk. Men vore det dumt/bra att hälla bort "vattnet" och bara behålla klumpen? Den är ju lite annorlunda mot enbart kokosfett t ex om man skulle vilja ha något fastare. Häller man bort nyttigheterna tror ni? Eller förbättrar man kanske det hela genom att ta bort onödigt vatten? (Beroende på vilken konsistens man är ute efter förstås…)
nej det är inte dumt, det är vad som brukar rekommenderas..
Har aldrig använt kokosmjölk men köpte en burk av den fetaste (tror jag). Vet inte vad jag ska använda den till men nu fick jag i alla fall lära mig något, att hälla bort "vattnet".
Varför hälla bort "vattnet"? Drick upp det, vet ja!
Vad innehåller "vattnet" då?
Undrar jag med, varför ska man hälla bort det och vad innehåller det?
det mesta av kolhydraterna gissar jag… ju fetare ju mindre kolhydrater.
Nu är det väldigt länge sedan den burken köptes …
Oooops - såg inte! Men i alla fall - varning för Risbergs kokosgrädde på burk.
Det märket tror jag aldrig jag har sett!