Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 11377 ggr
drakflickan
2011-08-07 15:19

Hälla bort "vattnet" från kokosmjölken?

I kokosmjölks-konserverna är ju ofta kokosmjölken separerad i en "kokosklump" och en vätska som är som vatten. Oftast blandar man ju till detta, värmer o skakar" så får man en kokosmjölk. Men vore det dumt/bra att hälla bort "vattnet" och bara behålla klumpen? Den är ju lite annorlunda mot enbart kokosfett t ex om man skulle vilja ha något fastare. Häller man bort nyttigheterna tror ni? Eller förbättrar man kanske det hela genom att ta bort onödigt vatten? (Beroende på vilken konsistens man är ute efter förstås…)

Annons:
[Pennylane1]
2011-08-07 15:20
#1

nej det är inte dumt, det är  vad som brukar rekommenderas..

veran
2011-08-08 12:47
#2

Har aldrig använt kokosmjölk men köpte en burk av den fetaste (tror jag). Vet inte vad jag ska använda den till men nu fick jag i alla fall lära mig något, att hälla bort "vattnet".

matsmurfen
2011-08-08 18:34
#3

Varför hälla bort "vattnet"?  Drick upp det, vet ja!  Tungan ute

tankgirl
2011-08-08 18:38
#4

Vad innehåller "vattnet" då?

Tokryck
2014-02-02 15:31
#5

Undrar jag med, varför ska man hälla bort det och vad innehåller det?

Orakletidelfi
2014-02-02 16:26
#6

det mesta av kolhydraterna gissar jag… ju fetare ju mindre kolhydrater.

Annons:
Sindri
2014-02-02 21:09
#7

#2 av veran 

Om du köpte den fetaste, den som heter creamy så är den inte separerad i vatten och kokosgrädde. Såvida du inte köpte den från Risbergs, men den innehåller tyvärr förtjockningsmedel.

Orakletidelfi
2014-02-02 21:10
#8

Nu är det väldigt länge sedan den burken köptes …

Sindri
2014-02-02 21:13
#9

Oooops - såg inte! Men i alla fall - varning för Risbergs kokosgrädde på burk.

Orakletidelfi
2014-02-02 21:45
#10

Det märket tror jag aldrig jag har sett!

Upp till toppen
Annons: