Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Hälla bort "vattnet" från kokosmjölken?

2011-08-07 15:19 #0 av: drakflickan

I kokosmjölks-konserverna är ju ofta kokosmjölken separerad i en "kokosklump" och en vätska som är som vatten. Oftast blandar man ju till detta, värmer o skakar" så får man en kokosmjölk. Men vore det dumt/bra att hälla bort "vattnet" och bara behålla klumpen? Den är ju lite annorlunda mot enbart kokosfett t ex om man skulle vilja ha något fastare. Häller man bort nyttigheterna tror ni? Eller förbättrar man kanske det hela genom att ta bort onödigt vatten? (Beroende på vilken konsistens man är ute efter förstås...)

Anmäl
2011-08-07 15:20 #1 av: [Pennylane1]

nej det är inte dumt, det är  vad som brukar rekommenderas..

Anmäl
2011-08-08 12:47 #2 av: veran

Har aldrig använt kokosmjölk men köpte en burk av den fetaste (tror jag). Vet inte vad jag ska använda den till men nu fick jag i alla fall lära mig något, att hälla bort "vattnet".

Anmäl
2011-08-08 18:34 #3 av: matsmurfen

Varför hälla bort "vattnet"?  Drick upp det, vet ja!  Tungan ute

Anmäl
2011-08-08 18:38 #4 av: tankgirl

Vad innehåller "vattnet" då?

Anmäl
2014-02-02 15:31 #5 av: Tokryck

Undrar jag med, varför ska man hälla bort det och vad innehåller det?

Anmäl
2014-02-02 16:26 #6 av: Orakletidelfi

det mesta av kolhydraterna gissar jag... ju fetare ju mindre kolhydrater.

Anmäl
2014-02-02 21:09 #7 av: Sindri

#2 av veran 

Om du köpte den fetaste, den som heter creamy så är den inte separerad i vatten och kokosgrädde. Såvida du inte köpte den från Risbergs, men den innehåller tyvärr förtjockningsmedel.

Anmäl
2014-02-02 21:10 #8 av: Orakletidelfi

Nu är det väldigt länge sedan den burken köptes ...

Anmäl
2014-02-02 21:13 #9 av: Sindri

Oooops - såg inte! Men i alla fall - varning för Risbergs kokosgrädde på burk.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.