Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Det där med dålig lukt i munnen och LCHF

2011-08-05 01:18 #0 av: fiskenihavet

Ett av övergångsbesvären är ju dålig lukt i munnen. I flera trådar står det att man luktar aceton, men hur luktar eg det då? Är inte helt enig för det kan inte vara det som tillfälligt luktar i min mun. Det, ja, luktar apa. Så luktar väl inte aaceton Flört, även om det heller inte luktar så gott kan jag tänka mig.

Märkte dålig lukt i dag och har också dålig smak i munnen. Äter betydeligt mer protein och fett än förr, för at jag åt ingenting av det tidigare.

Hur länge kan det ta för man kan forvänta att lukten försvinner? Erfarenheter?

Tack

Anmäl
2011-08-05 10:09 #1 av: Internettan

Det verkar vara väldigt olika hur länge det håller i sig. För min del blir det mycket värre när jag ätit mjölkprodukter. Pröva om det blir någon skillnad utan. Annars verkar många blir bättre när kroppen ställt om sig.

(Jag har själv aldrig märkt av någon acetonlukt, vet inte vad det luktar men inte gott i alla fall)

Anmäl
2011-08-05 10:59 #2 av: Zepp

Acceton luktar nagellack.

Amoniak luktar stall.

http://www.phlaunt.com/lowcarb/19063904.php

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-26 18:52 #3 av: Fjällripan

Hej, jag tycker inte det luktar aceton, utan snarare något åt kattpisshållet. Den lukten kan man känna kring människor som har diabetes. Om det är ketonlukt som det stod i någon tidning nyligen. 

Jag har kört med LCHF i två-tre år och aldrig tänkt på det förrän jag läste om det och kollade min andedräkt på morgonen, och till min fasa så var det samma lukt som hos diabetiker. Och då undrar jag om även min hud avsöndrar den doften, har frågat runt lite försynt, men fått nekande svar hittills. Sin egen kroppsodör har man ju mycket svårare att känna.

Är det någon annan som har märkt av detta?

Vänliga hälsningar,

Fjällripan

Anmäl
2013-11-26 19:47 #4 av: Zepp

Om det luktar piss är det sannolikt dragon breath!

Dvs då använder man protein eller sina muskler som energi!

Men.. sådant där är lite vanskligt att avgöra själv.. dvs om det luktar ammoniak eller aceton.. det luktar hur som helst inte så fräscht och man associerar odören till lite vad som helst!

Läste någonstans att någon menade att Keto breath luktade mogen frukt.. inte alla som håller med om det!Förskräckt

No More Ketobreath!

http://www.phlaunt.com/lowcarb/19063904.php


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-26 22:38 #5 av: Jessell

Jag har snart ätit LCHF-kost i ett år och luktar fortfarande skunk i munnen. :p Inte ens sp12 tar bort allt.

So fishermans friend is now my best friend :p

Anmäl
2013-11-26 23:15 #6 av: Rayyman

Jag la inte märke till någon sån acetonlukt när jag började men jag svettas en del ammoniak. jag luktar rätt mycket efter träningen för att jag under träningsperioderna har lite högre proteinintag.

Anmäl
2013-11-26 23:23 #7 av: Zepp

Man skall lukta lite ammoniak efter träning.. gärna aceton oxå.. annars så har inte träningen varit speciellt intensiv!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-27 13:05 #8 av: SpurtAnne


Kul, jag hade ett par dagar för ett par veckor sen när luktade just urin i munnen. Illamående Kände det när jag borstade tänderna på morgonen. Det har gått över nu. Det kanske var när jag var inne i en sån där period jag brukar ha när jag inte äter tillräckligt...

Dragonbreath...du kan det mesta du Zepp!

:-)

Anmäl
2013-11-27 13:57 #9 av: Jessell

#8 får man dålig andedräkt om man inte äter tillräckligt?

Anmäl
2013-11-27 14:51 #10 av: SpurtAnne

Så tolkar jag det som Zepp skrev i #4, att man börjar bränna proteiner från muskler. Då lär jag ju inte ha ätit tillräckligt eftersom kroppen börjar bränna muskler.

Jag är rätt smal och har inget överflöd att ta av direkt...

Eller jag kanske tänkte fel?

Anmäl
2013-11-28 00:57 #11 av: Zepp

I varje fall vid hård träning så är det musklerna som går åt.. men det e ju själva andemeningen med den mesta träningen.. och sen så byggs ju musklerna upp igen.. ofta större.. var det meningen iallafall!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-01 13:35 #12 av: Fjällripan

Jag förstår inte det här med att kroppen bränner sina proteiner/muskler, jag trodde att när man inte äter något så börjar kroppen bränna sitt eget fett eftersom man har satt igång "fettbrasan" som Skaldeman säger? Är det inte det som är poängen med LCHF?

Anmäl
2013-12-01 13:42 #13 av: Ary

#12 Kroppen bränner sitt fett också men har behov av proteiner till livsuppehållande funktioner och celluppbyggnad, tillförs inte tillräckligt i mat tas det från ens egna kropp.

Anmäl
2013-12-01 14:00 #14 av: kaisakavat

För mig gick äckelstanken/smaken över på några dagar - tror det är det vanliga. Ibland tar det längre tid.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.