Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Ont i gallan av fett?

2011-07-29 10:36 #0 av: Line81

Hej,, jag är relativ nybörjare,, har hållt på sedan mars och gått ner 13.5 kg och jag är ju såklart helt såld,, Har en väninna som är i lika stort behov av denna kost som jag,, om inte mer då hon är en manisk jojo bantare ner med cambrige pulver och sen upp igen  ner och upp hela tiden.. Hon påstår att hon inte kan äta fett för hon får ont i gallan av bara tec 3 bitar bacon,, (fast ett marabou choklad är inge bekymmer;o) hon säger att hon direkt kan känna om man har haft grädde i såsen för hon får int i gallan.. Hur ska jag bemöta detta, vad kan man ha för argument,, jag försökte med att det kanske är kombinationen av fett och kolhydrater som gör det men det verkade inte gå hem.. jag ärt inte så insatt i alla kroppsliga detaljer så jag är tacksam för lite tips,, givetvis ska jag inte tvinga henne tilll något som hon inte vill men jag vill kunna argumentera för min sak.. tack på förhand..

Anmäl
2011-07-29 11:07 #1 av: [Pennylane1]

jaa du, det är snäppet mer fett i choklad än i bacon (33,1 mot 32,8 enl SLV) så argumentet att hon inte kan äta fett faller ju direkt! Sen stekt mat är ju sämre för gallan så bacon är ju inte det bästa om man har problem med den.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.