Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

OT- Kullamust, mmm...

2011-05-15 13:11 #0 av: LatMask

Ja, det här är förstås så långt från LCHF som man kan komma! Men jag måste ändå skriva om gudadrycken: Kullamust!  

Som det står på flakan är det "Ren äppelmust och inget annat, kallpressas ur 1,3 kg svenska äpplen. 0% tillsatt socker, 0% kolsyra, 0% alkohol". Innehåller 7,4 g kolhydrater/100 g.

Den har en ren, frisk äppelsmak och vacker, guldgul färg. Kanske nåt för oss som inte triggas igång av den trots allt, söta smaken. Tror den kan funka som måltidsdryck någon festlig gång och absolut som alkoholfritt alternativ för gäster.

Anmäl
2011-05-15 13:36 #1 av: konichiwa

Om inte vatten är tillsatt så bör den vara rätt så koncentrerad i smaken. Om man då spär med lika delar vatten, kan man ta sig ett glas nångång. Jag älskar äppelmust.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-12-31 17:38 #2 av: Lina Strindlund

Den är ju supergod! Jag brukar köpa den med äpple och jordgubbsjuice!

nu har jag hamnat på ett forum jag inte vet vad det handlar om, är det anti-kolhydrater? 

hursomhelst den är jättenyttig ju! Dock kan man få trög mage av äppeljuice, men denna dryck gav då inte den effekten på mig. Beror ju på vad man kombinerar med såklart, men helt klart blir det denna dryck till nyårs skålen! 


Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.

Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro. 

Anmäl
2013-12-31 19:55 #3 av: hemul

Har du City Gross där du bor? De har alltid oxbringa till bra pris (runt 65 spänn om jag minns rätt). Det är som kossans sidfläsk och är supergott. Man kan göra mycket mer på det än koka och äta med rotmos. Blir jättebra att bryna i bitar och göra grytor på, långkok är nödvändigt dock. Finfin buljong kan man koka på benen också.


Anmäl
2013-12-31 23:53 #4 av: Orakletidelfi

Oberörd  must kan va "a must", men vad nu oxbringa har med saken att göra vet ju inte jag! Oskyldig

Anmäl
2014-01-01 01:49 #5 av: hemul

Ha ha! Jag postade i fel tråd. Skulle vara i den om fettrikt kött. Skrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.