Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

hur mycke kokta grönsaker kan jag äta

2011-03-29 13:02 #0 av: ynnaf

hur mycket broccoli blomkål brysselkål mm kan man äta till en måltid är det obegränsat eller är det en viss mängd

Anmäl
2011-03-29 13:14 #1 av: Cessy

Det beror helt enkelt på var du själv har satt din kolhydratgräns per dygn o hur myckt annat du får i dig per dag som också innehåller kolhydrater. Här har du en tabell som visar hur mycket kolhydrater olika grönsaker innehåller.

Anmäl
2011-03-29 13:27 #2 av: Wildrat

Tänk på grönsakerna som pynt till maten så äter du inte för mycket...

Anmäl
2011-03-29 13:34 #3 av: LatMask

Ät en redig bit kött/fisk/ägg, är det inte fett i sig själv lägg till t ex kryddsmör eller en gräddsås. Lägg till färska eller kokta grönsaker efter egen smak, för ögats och magens förnöjelse.

Så kan man i korthet beskriva LCHF-maten. Jag brukar inte ange några mått (annat än i recept), det är aptiten som ska bestämma.

Men Ynnaf - ta inte illa upp, jag vill absolut inte angripa dig, det här är mina allmänna reflektioner - det lilla ordet OBEGRÄNSAT säger en del... Det brukar ofta betyda f d fetttskrämd viktväktare, som hoppas att för en gångs skull få äta sig mätt.

Vi LCHF:are äter oss mätta på näringsrik mat, får lite c-vitaminer från en halv paprika och är nöjda och belåtna.

Så mitt råd är: Ät hur mycket du vill av maten. Lyssna till din kropp. Får du ont i magen vill den meddela dig nåt...

Anmäl
2013-05-20 02:25 #4 av: Li@

Sen ska man inte dra det för mycket åt andra hållet heller. Så att man istället blir rädd för att äta grönsaker. Dem innehåller mycket bra.

Väljer du ovanjord grönsaker så väljer du ju bra grönsaker. Innehåller lite kollisar.

Ett bra mått som jag använder mig av är handflatan. En handflata grönsaker till lunchen och en till middagen. Funkar perfekt för mig. Jag brukar ligga runt 20 gram kolhydrater då inklusive mejerier.

Testa, våra kroppar tål ju olika mängd kolhydrater och skulle du inte gå ner i vikt om det nu är det du vill så kan du ju alltid minska ner efter hand.

Lycka till : )

Anmäl
2013-05-20 05:03 #5 av: MimLan

Maxgränsen grönsaker är så mycket du orkar äta utan att dra ner på det som är essentiellt, av fett och protein.

Anmäl
2013-05-20 05:47 #6 av: [Baiyoke]

Är nu själv inne på min 4.e LCHF dag och tycker om surkål. Det ger en fräschör under tiden och efter man har ätit sin feta måltid. Dessutom så har fermenterad grönsker andra fördelar. För mig hitintills så har surkål varit avgörande för mig att ta mig ända hit till den 4:e dagen. Dessutom som du vill göra att äta grönt gör nog att magen inte proppar igen helt!

Ät dina grönsaker från ovanjord och du kommer nog att känna dig finnemang!... för att bli helt fjärtfri krävs nog stramare tyglar. Men vad gör en fjärt om dagen om hundra år?

Anmäl
2013-05-20 09:22 #7 av: dufva

Det är sällan de kolhydratsnåla grönsakerna som är problemet om inte kosten fungerar

Det är i allmänhet stärkelse mejerier eller nötter eller ibland alkohol som smyger sig in i för stor omfattning som kan ge problem


Lagom med protein fett till mättnad och så mycket grönt man vill är ett recept som sällan misslyckas Skrattar

Anmäl
2013-05-20 14:54 #8 av: Li@

#7 mycket bra skrivet dufva. Kunde inte sagt det bättre själv : )

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.