Annons:
Etikettmat-recept-på-färsrätter
Läst 29084 ggr
Mervi
2006-07-20 23:23

Fläskfärs-låda i ugnen

Idag har jag gjort en färs-rätt i ugnen. Den är faktiskt jättegod och lätt att ta med. Ser också helt normal ut så ingen behöver höja ögonbrynen.

Jag hade:

800 gram fläskfärs som jag stekte på järnet i smör. När färsen var brynt hällde jag det i en ungsform.

2 stora ägg, lite grädde och ungefär 250 gram fetaste creme-fraiche vispas ihop med de kryddor som du gillar.

Häll detta över färsen och hyvla massor med fet och smakrik ost över.

Grädda i ugnen i 200 grader tills ytan har fått gyllenbrun färg.

Sedan är det bara att dela i lagom stora fyrkanter och frysa in till kommande lunchlådor.

Jättegott med sallad.

Annons:
Stumpan
2006-07-20 23:54
#1

En sådan färslåda gjorde jag igår, den blev jättegod!!

Vi är tre pers i vårt hushåll och alla tyckte det var jättegott!

Rekomenderas verkligen!

Fibblan
2006-07-21 00:12
#2

Tack, norpade receptet direkt *S*

Låter jättegott

Gittan-Xyz
2006-07-21 11:22
#3

Oj, vad jag blev hungrig, redan!

Margareta
2006-07-21 11:50
#4

Tack Mervi att vi fick receptet under egen rubrik.
Jag letade receptet igår och det tog ett tag innan jag hittade det.

Vi gjorde det igår när dotter kom hem efter en resa och det var supergott och väldigt mättande. En portion är kvar och vi kommer att få lotta ut den eftersom alla vill ha!!!

/Margareta

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Kelly
2006-07-24 16:44
#5

Kanongod fast jag hade ingen fläskfärs så det fick bli blandfärs med extra smör i. Man blir jättemätt på bara lite, härligt för en frossare.

Mervi
2006-07-24 17:22
#6

Jag skall prova att lägga i några oliver i den, jag tror att man kan variera med andra grönsaker också, det som äter grönt.

Kul att ni gillade den.Glad

Annons:
Margareta
2006-07-24 20:13
#7

Jag har den i ugnen nu, med feta-osttärningar i…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Kia
2006-08-03 02:01
#8

Tvungen att putta upp denna lite… Gjorde den till middag idag….

MUMS tyckte hela familjen så den kommer göras igen……

Tack Mervi:)

Mervi
2006-08-04 23:24
#9

Kul att den smakade, det är min dotter som komponerat den och jag fick förslaget från henne. Jag tycker också den är jättegod.

umbra55
2006-08-05 12:22
#10

Jag gjorde den ännu enklare, Packade färs o lök i en form, kryddade med salt o peppar och basilika samt skivade rikligt med Gamle Ole över (en dansk ost som nästan behöver ett stämjärn igenom sig ner i bordsskivan för att inte krypa iväg.. Favoritost*S*)

Det blev kanongott!
Tack för receptidén med osten!

MeMyselfandI
2006-08-08 20:42
#11

Tackar Mervi! Det här ska jag testa.

Margareta
2006-08-08 20:55
#12

Det är familjens favorit!
Vi har gjort den hur många gånger som helst.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Katarina2
2006-08-11 18:10
#13

Idag har jag gjort denna låda dock med lite ändringar:

Jag grundade den eldfastaformen med broccoli, sedan på med den frästa färsen som jag kryddat med salt,svartpeppar och en smulad kalvbuljongstärning.

Ägg,grädde och cremefraish uppe på det, sedan mycket riven ost och tillsist lite tärnade tomater och finhackad purjo med lite smulad oregano och basilika på toppen…..Smakade nästan som pizza…..Mums!!!

Tack Mervi för ett underbart recept…..det här kan man göra mycket med.Räcka ut tungan

Annons:
Mervi
2006-08-11 18:24
#14

Den går ändra och variera nästan hur mycket som helst. Man tar vad man har, jag tycker att den är bra för där är inte så mycket kolisar.  Men buljontärning är inte bra, innehåller glutamat.

Katarina2
2006-08-11 21:14
#15

Uups….men vi var fyra som delade på en….kanske inte sååå farligt då…Glad.

Himla bra recept i alla fall…oändliga variantions möjligheter.

Millaf
2006-08-11 22:29
#16

Jag har också gjort denna och det var verkligen kanon!

Ser att Katarina2´s tillägg ser spännande ut så det ska jag också prova med det snaraste :-)

Margareta
2007-05-11 20:14
#17

Mervis recept var vår favorit förra sommaren

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Innerjoin
2007-05-25 13:03
#18

Kom på en variant nu, som ska testas ikväll:
Ha i tacokrydda (jag köper en sort på Willys som inte innehåller socker eller stärkelse) under fräsningen, ev. riven lök också.
I cremefraicheröran rör man ner hackad grön chili (den lilla plåtburken i Santa Marias tacosortiment +ev. lite tomattärningar.

Innerjoin
2007-05-25 13:04
#19

Tillägg: Pressad vitlök i cf.röran.

MillisB
2007-11-03 17:26
#20

Det här receptet låter gott, ska prova det en dag i veckan.

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Annons:
Margareta
2007-11-03 18:34
#21

Det är jättegott - bra att du tog fram det. Det är väldigt mättande.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mervi
2007-11-03 19:43
#22

Längesedan jag gjort den själv, behöver blir på mint, tack!!!!

I morgon skall jag göra laxpuddingen, den är också jättegod.

ullebull
2007-11-03 20:52
#23

Nu har jag lagat din fläskfärsgryta Mervi.

Den var supergod, ojoj, jag åt för mycket är proppmätt. Räcka ut tungan

Det som gladde just mig var att min käre make åt mat idag och att han tog en extra portion för han tyckte det smakade jättegott. Det ni, det är sensation.

Jag använde troligen en för liten form för den "reste" sig ju en del och då rann fettet över, fick skura ugnen men det var det värt.

Jag för ju in i cal-counter och fick "höfta " fett osv. men det gick bra det med.

Mervi
2007-11-04 09:26
#24

Kul att maken gillade lådan. Måste göra den snart själv.

Jenstone
2007-11-05 11:45
#25

I receptet står de 250 gram cf, är det 2,5 dl?

Detta blir lätt kvällsmat ikväll. Ska göra dubbel sats så har man mat till resten av veckan..

Mervi
2007-11-05 11:47
#26

Ja, ungefär, jag brukar inte väga det.

Mona-Stina
2007-11-05 11:51
#27

Detta måste provas, fast jag utesluter osten överst. Ost som varit i ugn eller kastrull ger mig kväljningar.

Annons:
Jenstone
2007-11-05 11:55
#28

Mervi: Ungefär hur lång tid tar den i ugnen?

Mervi
2007-11-05 12:31
#29

Ca 40 minuter eller tills du tycker att färgen är lagom. Känn efter så det inte är för löst när du tar ut det.

trulsa
2007-11-19 18:44
#30

tack  Mervi för receptet. Det har blivit en av min familjs favoriter.

Jättepraktiskt att ta med en bit till lunchGlad

Mervi
2007-11-19 19:12
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

Dags för middag och färslåda.Skrattande

ButterflyEffect
2008-01-27 14:23
#32

Det här ska provas till middag idag. Ser jättegott ut, Mervi!

MaMaMade
2008-01-27 14:30
#33

Köttfärs är ju så superbra…lätt att variera smaken på, ungarna äter, inte alla smakinriktningar, men det är lätt att "gömma" fett i.

Svärmor gjorde en drömgod köttfärspaj m tomater o ost på…tomater till sommaren när det är säsong i växthuset då.

Frualbertsson
2008-02-05 20:39
#34

Nu är den tillagad, både mannen och jag tar med som lunchlåda i morgon och lite kokt broccoli med smör till.

Jag kryddade min färs med paprika, spiskummin, chili, salt, peppar… ala taco! =)

Annons:
Sess
2008-02-05 22:40
#35

Tack Mervi för det goda recptet.

Vi åt av det förra vecka och det blev såklart en succé.

Ikväll hade jag lite bråttom. Jag stekte köttfärsen och löken, kryddade och hällde över äggblandningen med  cremefresh  och grädde som jag blandat ihop i mixern först.

Sedan massor med riven ost över och på med locket i några minuter.  

Det funkade jättebra utan ugn också.

Osten smälte och äggblandningen stelnade till lite lagom. 

Smaskens

ButterflyEffect
2008-05-12 22:31
#36

Gjorde detta till middag idag och använde mig av creme bonjour cousine i smeten. Till och med pojkvännen (som brukar rynka på näsan åt mina LCHF-recept) tyckte detta var gott. Tack för inspirationen, Mervi! Glad

Mervi
2008-05-12 23:20
#37

Den lådan brukar de flesta gilla. Och kan varieras på många sätt.

MaMaMade
2008-05-19 19:05
#38

Låda på fläskfärs står i ugnen…*längtar*!

Stekte 5 stora champinjoner + 2 sådana där stora, bruna o platta svampar i smör. Stekte 1 stor lök i smör. Stekte på 800 g fläskfärs. Blandade allt i en bunke m 1 pkt philadelphia-ost + ½ glas castello färskost m vitlökssmör tillsammans m 1 pressad Solo-vitlök samt 3 ägg + 1 dl grädde som jag vispat ihop.

Hällde allt i en ugnsform o rev "ostslattarna" från kylskåpet över.

Avsmakningen av röran lovar en superb middag! Hmm…tror att det finns ett glas rött kvar i flaskan i kylen… JO, jag är värd det, har grävt upp alla perennerna i en rabatt samt spadvänt o rensat ur ogräset ur halva (1 x 5 m)!

birma
2008-07-22 20:18
#39

Åh, vad den låter härlig fläskfärslådan. Verkar inte allt för komplicerad att tillaga heller. Bokmärkes härmed och tack för ett bra recept!

birma
2008-07-24 18:10
#40

Fläskfärslådan blev jättegod! Gjort den idag. Vågade inte strö på för mycket ost (som jag annars älskar i mat) för tänkte att kanske barnbarna vill smaka i helgen när de kommer, och ena barnet gillar inte ost.

Jättegod! Och när jag gör den nästa gång vilket jag tveklöst kommer att göra, då ska jag strössla på ännu mer ost, eller typ lagom iaf, för jag försöker hålla igen lite på mejerivaror. Magomfånget vill inte ge med sig, så man testar olika varianter av begränsningar i matvärlden.

Mycket god maträtt det här! Hade inte CF hemma, det fick bli turkisk yoghurt den här gången. Nästa gång med CF.

UBCL
2008-07-24 18:40
#41

Tack Mervi! För att du tog fram den här köttfärslådan.

Jag glömde ta grädde men hade i en jäkla massa ost, så det jämnade väl ut sig. Vi åt den med wokade grönsaker – jättegott! Glad

Annons:
Mervi
2008-07-25 21:49
#42

Så roligt att höra att lådan smakade. Den går att variera på många sätt.Skrattande

kaisakavat
2008-07-25 22:23
#43

Verkar jättegott!

Vad tros om lite hackad spenat i låddan?. Fast då kan man inte lagra och värma, men ändå.

birma
2008-07-25 22:35
#44

#42. Ja, den är jättegod enl ditt recept och kan ju också utgöra grunden för variationer som du säger. Kanonbra. Behändigt med "lådor" av det här slaget också. Så enkelt att dela upp och frysa in, liksom att ha med i matlåda till jobbet. Tack för receptet!

Jenstone
2008-11-20 11:55
#45

Tack än en gång Mervi för din goda köttfärslåda. Hade glömt bort den, mennu står den i ugnen.. =)

matsmurfen
2008-11-20 12:09
#46

Verkligen kanonbra och enkel mat!

(ha, va kul - tråden är över två år gammal….)

Jenstone
2008-11-20 12:20
#47

# Ja, den har hängt med länge. Jag gjorde den för över 1 år sen o jag kommer ihåg att den puttats upp flera gånger pga att så många gillar den. =)

jejjja
2008-12-15 17:55
#48

Fy va mätt jag är och det var inte mer är 200g jag tog av den. Med en bit gurka till. Den var ju hellt underbart GOD den gör vi fler gånger. SkrattandeTungan ute

Annons:
ullebull
2009-01-31 01:54
#49

Så, kanske en liten knuff upp igen för alla nytillkomna.

jättegott.

Gutis
2009-01-31 02:12
#50

Låter jättegott….Det ska testas…Bokmärker…

En dag i taget...

Godsagare
2009-03-23 22:30
#51

Lyllos mig som köpte fläskfärs idag i mängder! Glad

Trots den sena timmen ska jag ställa mig och fräsa upp färsen, kanske fixar resten i morgon bitti innan jobbet.

Låter ju som ett kanonrecept!

Tackar i förväg!

Godsagare
2009-03-23 22:37
#52

Det gick åt pipan direkt.

Skrikandes Frysen har stått öppen så endast -5 grader där… Inget att börja stoppa i halvljummen mat i med andra ord! *Morr

Well, då kan jag väl passa på att köpa några lagom stora burkar i morgon eftersom jag nuförtiden lagar många fler matlådor än förut…

På't i morgon igen! Glad

kajsa71
2009-04-01 21:02
#53

Idag gjorde jag Mervis fläskfärslåda fastän utan fläskfärs! Istället tog jag älgfärs och blandade i fetaost,  ägg,  grädde och creme-fraiche. Det blev jättegott!

Mervi
2009-04-03 09:57
#54

Så kul att de flesta gillar rätten, man kan ta vilken färs man vill, den blir så fet och god när det är både grädde och creme-fraiche i den.Skrattande

mikaelka
2009-04-13 23:14
#55

Ojojoj, vilken räddning! Jag har en massa färs hemma som jag inte vet vad jag ska göra med eftersom jag av någon anledning mår tokilla av köttfärslimpa och liknande! Det här ser ju helt perfekt ut! Återkommer med recension i morgon kväll! Tungan ute

Annons:
Andina
2009-04-14 01:08
#56

Bokmärkt! Detta verkar vara något jag kan använda till min "vegetariska färs"! Supergott låter det som - och mättande!

Tack Mervi!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Balanserad
2009-04-26 22:38
#57

Den ska jag göra snarast! Verkar verkligen god!

fianh
2009-04-26 23:14
#58

denna gör jag en gång i veckan och lägger till fetaost och oliver och det räcker till 5 st luncher och är verkligen jättegott … mums

Agyr07
2009-04-26 23:18
#59

Det här receptet bara måste jag testa. Tack!

Mysan59
2009-07-13 02:39
#60

Jag ska också testa, fast med vegofärs förstås Glad

Kom på att jag ju kan ta recept härifrån och bara byta ut köttförs med veg. färs.

Massor med goda färs-recept, tack för det!

Lottalis
2009-07-13 03:00
#61

Det här skall jag testa.

cokolada
2009-07-13 03:57
#62

jag e  veggie men detta verkade ju gott med sojafärs ändå! tror jag testade det att göra muffins med bara med äggröra men det verkar ju så mkt godare med créme fraiche och grädde…

Annons:
Mysan59
2009-07-13 14:25
#63

#62 Ja precis. Jag gör ofta så om jag hittar recept med köttfärs som verkar goda, att jag bara byter ut med nån vegofärs. Går precis lika bra för det mesta. Glad

[ngupa]
2009-11-24 12:22
#64

måste testas idag… fast ajg har bara nötfärs.

[ngupa]
2009-11-24 12:26
#65

får jag fråga vilka kryddor kan man tänkas ha i?

Sammet1
2009-11-24 12:33
#66

Denna kan väl bara bli godare om man petar ner smörstekta kantareller i det hela?

**Surface of Velvet
**Core of Steel

Wtn3
2009-11-24 12:39
#67

#65

Jag brukar använda tacokryddor, t ex kummin, koriander, chili, vitlök, lök, salt, paprika och cayennepeppar.

Mervi
2009-11-24 12:50
#68

Man kan ta den färs man vill. Jag brukar ta peppar, salt bara och ibland så tar jag lite hackad spenat underst.

Man kan också blanda grönsaker i eller ta tomater ovanpå. Precis hur som helst.

Lycka till!

[ngupa]
2009-11-24 14:26
#69

nu vart den äten och klar… det blev med paprika pulver och vitlök och hackad lök och röd o grön paprika.

Riktigt smaskens blev det och denna var inte sista gången vi åt Flört

Tack mervi!

Annons:
Margareta
2009-12-28 14:20
#70

Bra att bli påmind om nu när julen är slut för den här gången

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Andina
2009-12-28 14:35
#71

Jag gillar färsröror med finhackad rotselleri eller strimlad stjälkselleri i också. Gärna svamp oxå.

Dags för mig att prova riktig kött-/fläskfärs igen - det var ca 100 år sedan sist. 
Tack för puffen av denna tråd! ser fram emot en rejäl färsmiddag!
Tack igen Mervi för receptet!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Lottalis
2010-02-04 01:58
#72

Puffar upp igen för alla nya att smaka på!

Wtn3
2010-02-04 15:12
#73

Funkar utmärkt med kokosmjölk också om man försöker hålla nere på mjölkprodukterna, själv är jag sparsam med grädde och crème fraiche men äter en del ost.

Mervi
2010-02-04 16:24
#74

Denna åt jag igårkväll och har även haft den med till lunch idag.Skrattande

BoelLouise
2011-01-10 22:05
#75

Puttar upp tråden lite! Det här ska jag laga till imorgon, låter smaskens! Mums!

Mervi
2011-01-10 22:21
#76

Vilket sammanträffande. Jag har lagat detta idag och ätit massor, alldeles för mycket för det är gott.

Lycka till.

Annons:
KarinJ46
2011-01-11 15:05
#77

Såg i en tråd att en mamma letade efter lättlagade "snacks" till sina tonåringar att värma micron istället för Billys och Gorbys skräpmat. Det här låter som ett utmärkt enkelt alternativ som ungar säkert gillar!

EliasSve
2011-02-01 00:13
#78

Denna färsrätt ska jag testa! Låter gött att äta och enkelt att göra, perfekt:)

aklejor
2011-05-02 14:34
#79

Tack Mervi för en supergod fläskfärslåda.

Ditt recept kommer nog alltid att leva vidare. Är kanongott. Skrattande

Lotta.

yvonnel
2011-05-02 15:05
#80

Ibland undrar jag över hur det kommer sig att gamla trådar ploppar upp, men detta var ju en trevlig en. Nästa gång ska jag med……

Tyckte att det som verkade nytt var just att bryna färsen först, annars   blir det ju bara vanlig köttfärslimpa. Jag har någon gång haft ungefär samma stuk men då haft i antingen aubergine eller squach men inte brynt först. Om man "såsar" till det med lite tomatpuré,,,,,,,,,,,,,ja,ja, ska experimentera lite så får vi se vad som händer.

Mervi
2011-05-02 15:28
#81

Denna kan varieras i oändligt, grönsaker i, tex. spenat blir jättegott.

Att det poppar upp gamla trådar är bara bra, ofta glöms dem bort och samma saker skrivs i nya. Det finns en sökfunktion här till vänster om man undrar över något är det bra att söka där innan man ställer nya frågor.

Smaklig spis.

Brynhilde
2011-05-02 16:07
#82

Det här receptet lyckades jag missa förra perioden jag hängde här på iFokus.

Det låter perfekt för mig, jag gillar lådor. Ska prova denna veckan. Min lokala mataffär säljer fläskfärs för 29:90 denna veckan. De mal den själva (grovt) och man får alltid nymald färs där. En stor skillnad mot den centralpackade färsen.

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

MaMaMade
2011-05-02 17:55
#83

Tittar in som hastigast, såg att en av mina favvo-trådar låg uppe.

Här är mervis låda en klar favvo till middag även om jag inte längre äter LCHF (dock "anpassad" vanlig mat där jag dragit ner på en hel del kolisar). Snabb att göra, brukar göra en stor laddning färdigstekt "basfärs" o frysa in, smakar underbart!

Vår favorit är enkel; salt, peppar, massor av gurkmeja, lök, vitlök o rejält med svamp i. Ungarna är helt tokiga i den! Rekommenderas!

Annons:
aklejor
2011-05-02 18:20
#84

Jo det lönar sig att gräva djuuupt i arkivet, alltid hoppar det upp nåt gott. Det är så fördömt god kall, nästan godare än varm.

Lotta

Andina
2011-05-02 18:28
#85

Jaaa, jag önskar att Mina Inlägg och Bokmärken kommer tillbaka snart i vänstermenyn! Jag har bokmärkt jättegoda recept som jag vill hitta tillbaka till. (Men som jag har förstått det kommer åtminstone Bokmärken tillbaks till vänstermenyn så småningom…)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Brynhilde
2011-05-02 19:43
#86

#85 "mina inlägg" finns i den blåtonade rutan till höger (uppdaterade inlägg). Syns när den är tom från uppdaterade inlägg.

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

MillisB
2011-05-29 13:56
#87

Det här receptet hade jag också glömt. Tack för påminnelsen!

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Tjockis49
2011-07-09 13:00
#88

Tack för tipset!

Detta blir det till middag idag hos oss. Ska blanda färs med svamp, lök, paprika och lite tomater. Sedan ägg, cf och ost ovanpå. Till maten blir det sallad med fetaost i. Jag är säker på att detta kommer att gå hem hos familjen.

lelli
2012-06-10 16:26
#89

puttar lite. ska prova att göra denna då jag har lite fläskfärs som jag inte viste vad jag skulle hitta på med, sökte o fann denna…

Jojo55
2012-06-26 16:04
#90

Jag gjorde en vidareutveckling av denna rätt för några veckor sedan. Det blev jättesmarrigt och jag satt nyss och skrev tips på denna rätt till min syrra på fb. Då slog det mig att jag kunde ju faktiskt ta och delge er här min variant! Så här gjorde jag: Glad

Gör en färsröra av: 800 gram fläskfärs (eller quorn) Stek i smör och krydda med ca. en tsk. salt och ett krm. peppar.

Stek en påse frysta champinjoner tills vattnet kokat bort.

Stek en finhackad gul lök, en paprika, en pressad vitlöksklyfta, en matsked curry.

Blanda det stekta med färsen. Blanda också i ett halvt paket philadelphiaost.

Lägg färsröran i en ugnsform.

Blanda i en bunke 2 stora ägg, lite grädde, 2 dl. creme fraiche. Vispa ihop med kryddor du tycker om. (Så står det i originalet, jag tog bara salt och peppar eftersom jag har så mycket smaksättning i färsröran)

Häll grädde/creme fraicheröran över färsröran.Hyvla massor med god ost över.

Grädda i ugnen i 200 grader tills ytan har fått en gyllenbrun färg.

Jättesmaskigt!

Annons:
Jojo55
2012-06-26 17:50
#91

Nästa gång ska jag prova med kokosgrädde istället för grädde och creme fraiche!

Upp till toppen
Annons: