Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på färsrätter

Fläskfärs-låda i ugnen

2006-07-20 23:23 #0 av: Mervi

Idag har jag gjort en färs-rätt i ugnen. Den är faktiskt jättegod och lätt att ta med. Ser också helt normal ut så ingen behöver höja ögonbrynen.

Jag hade:

800 gram fläskfärs som jag stekte på järnet i smör. När färsen var brynt hällde jag det i en ungsform.

2 stora ägg, lite grädde och ungefär 250 gram fetaste creme-fraiche vispas ihop med de kryddor som du gillar.

Häll detta över färsen och hyvla massor med fet och smakrik ost över.

Grädda i ugnen i 200 grader tills ytan har fått gyllenbrun färg.

Sedan är det bara att dela i lagom stora fyrkanter och frysa in till kommande lunchlådor.

Jättegott med sallad.

 

Anmäl
2006-07-20 23:54 #1 av: Stumpan

En sådan färslåda gjorde jag igår, den blev jättegod!!

Vi är tre pers i vårt hushåll och alla tyckte det var jättegott!

Rekomenderas verkligen!

Anmäl
2006-07-21 00:12 #2 av: Fibblan

Tack, norpade receptet direkt *S*

Låter jättegott

Anmäl
2006-07-21 11:22 #3 av: Gittan-Xyz

Oj, vad jag blev hungrig, redan!

Anmäl
2006-07-21 11:50 #4 av: Margareta

Tack Mervi att vi fick receptet under egen rubrik.
Jag letade receptet igår och det tog ett tag innan jag hittade det.

Vi gjorde det igår när dotter kom hem efter en resa och det var supergott och väldigt mättande. En portion är kvar och vi kommer att få lotta ut den eftersom alla vill ha!!!

/Margareta

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-07-24 16:44 #5 av: Kelly

Kanongod fast jag hade ingen fläskfärs så det fick bli blandfärs med extra smör i. Man blir jättemätt på bara lite, härligt för en frossare.

Anmäl
2006-07-24 17:22 #6 av: Mervi

Jag skall prova att lägga i några oliver i den, jag tror att man kan variera med andra grönsaker också, det som äter grönt.

Kul att ni gillade den.Glad

Anmäl
2006-07-24 20:13 #7 av: Margareta

Jag har den i ugnen nu, med feta-osttärningar i...

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-03 02:01 #8 av: Kia
Tvungen att putta upp denna lite... Gjorde den till middag idag....
MUMS tyckte hela familjen så den kommer göras igen......
Tack Mervi:) 
Anmäl
2006-08-04 23:24 #9 av: Mervi

Kul att den smakade, det är min dotter som komponerat den och jag fick förslaget från henne. Jag tycker också den är jättegod.

Anmäl
2006-08-05 12:22 #10 av: umbra55

Jag gjorde den ännu enklare, Packade färs o lök i en form, kryddade med salt o peppar och basilika samt skivade rikligt med Gamle Ole över (en dansk ost som nästan behöver ett stämjärn igenom sig ner i bordsskivan för att inte krypa iväg.. Favoritost*S*)

Det blev kanongott!
Tack för receptidén med osten!

Anmäl
2006-08-08 20:42 #11 av: MeMyselfandI

Tackar Mervi! Det här ska jag testa.

Anmäl
2006-08-08 20:55 #12 av: Margareta

Det är familjens favorit!
Vi har gjort den hur många gånger som helst.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-11 18:10 #13 av: Katarina2

Idag har jag gjort denna låda dock med lite ändringar:

Jag grundade den eldfastaformen med broccoli, sedan på med den frästa färsen som jag kryddat med salt,svartpeppar och en smulad kalvbuljongstärning.

Ägg,grädde och cremefraish uppe på det, sedan mycket riven ost och tillsist lite tärnade tomater och finhackad purjo med lite smulad oregano och basilika på toppen.....Smakade nästan som pizza.....Mums!!!

Tack Mervi för ett underbart recept.....det här kan man göra mycket med.Räcka ut tungan

Anmäl
2006-08-11 18:24 #14 av: Mervi

Den går ändra och variera nästan hur mycket som helst. Man tar vad man har, jag tycker att den är bra för där är inte så mycket kolisar.  Men buljontärning är inte bra, innehåller glutamat.

Anmäl
2006-08-11 21:14 #15 av: Katarina2

Uups....men vi var fyra som delade på en....kanske inte sååå farligt då...Glad.

Himla bra recept i alla fall...oändliga variantions möjligheter.

Anmäl
2006-08-11 22:29 #16 av: Millaf

Jag har också gjort denna och det var verkligen kanon!

Ser att Katarina2´s tillägg ser spännande ut så det ska jag också prova med det snaraste :-) 

Anmäl
2007-05-11 20:14 #17 av: Margareta

Mervis recept var vår favorit förra sommaren

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-05-25 13:03 #18 av: Innerjoin

Kom på en variant nu, som ska testas ikväll:
Ha i tacokrydda (jag köper en sort på Willys som inte innehåller socker eller stärkelse) under fräsningen, ev. riven lök också.
I cremefraicheröran rör man ner hackad grön chili (den lilla plåtburken i Santa Marias tacosortiment +ev. lite tomattärningar.

Anmäl
2007-05-25 13:04 #19 av: Innerjoin

Tillägg: Pressad vitlök i cf.röran.

Anmäl
2007-11-03 17:26 #20 av: MillisB

Det här receptet låter gott, ska prova det en dag i veckan.

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2007-11-03 18:34 #21 av: Margareta

Det är jättegott - bra att du tog fram det. Det är väldigt mättande.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-11-03 19:43 #22 av: Mervi

Längesedan jag gjort den själv, behöver blir på mint, tack!!!!

I morgon skall jag göra laxpuddingen, den är också jättegod. 

Anmäl
2007-11-03 20:52 #23 av: ullebull

 

Nu har jag lagat din fläskfärsgryta Mervi.

Den var supergod, ojoj, jag åt för mycket är proppmätt. Räcka ut tungan

Det som gladde just mig var att min käre make åt mat idag och att han tog en extra portion för han tyckte det smakade jättegott. Det ni, det är sensation.

Jag använde troligen en för liten form för den "reste" sig ju en del och då rann fettet över, fick skura ugnen men det var det värt.

Jag för ju in i cal-counter och fick "höfta " fett osv. men det gick bra det med.

Anmäl
2007-11-04 09:26 #24 av: Mervi

Kul att maken gillade lådan. Måste göra den snart själv.

Anmäl
2007-11-05 11:45 #25 av: Jenstone

I receptet står de 250 gram cf, är det 2,5 dl?

Detta blir lätt kvällsmat ikväll. Ska göra dubbel sats så har man mat till resten av veckan..

Anmäl
2007-11-05 11:47 #26 av: Mervi

Ja, ungefär, jag brukar inte väga det.

Anmäl
2007-11-05 11:51 #27 av: Mona-Stina

Detta måste provas, fast jag utesluter osten överst. Ost som varit i ugn eller kastrull ger mig kväljningar.

Anmäl
2007-11-05 11:55 #28 av: Jenstone

Mervi: Ungefär hur lång tid tar den i ugnen?

Anmäl
2007-11-05 12:31 #29 av: Mervi

Ca 40 minuter eller tills du tycker att färgen är lagom. Känn efter så det inte är för löst när du tar ut det.

Anmäl
2007-11-19 18:44 #30 av: trulsa

tack  Mervi för receptet. Det har blivit en av min familjs favoriter.

Jättepraktiskt att ta med en bit till lunchGlad

Anmäl
2007-11-19 19:12 #31 av: Mervi

Dags för middag och färslåda.Skrattande

Anmäl
2008-01-27 14:23 #32 av: ButterflyEffect

Det här ska provas till middag idag. Ser jättegott ut, Mervi!

Anmäl
2008-01-27 14:30 #33 av: MaMaMade

Köttfärs är ju så superbra...lätt att variera smaken på, ungarna äter, inte alla smakinriktningar, men det är lätt att "gömma" fett i.

Svärmor gjorde en drömgod köttfärspaj m tomater o ost på...tomater till sommaren när det är säsong i växthuset då.

Anmäl
2008-02-05 20:39 #34 av: Frualbertsson

Nu är den tillagad, både mannen och jag tar med som lunchlåda i morgon och lite kokt broccoli med smör till.

Jag kryddade min färs med paprika, spiskummin, chili, salt, peppar... ala taco! =)

Anmäl
2008-02-05 22:40 #35 av: Sess

Tack Mervi för det goda recptet.

Vi åt av det förra vecka och det blev såklart en succé.

Ikväll hade jag lite bråttom. Jag stekte köttfärsen och löken, kryddade och hällde över äggblandningen med  cremefresh  och grädde som jag blandat ihop i mixern först.

Sedan massor med riven ost över och på med locket i några minuter.  

Det funkade jättebra utan ugn också.

Osten smälte och äggblandningen stelnade till lite lagom. 

Smaskens 

 

Anmäl
2008-05-12 22:31 #36 av: ButterflyEffect

Gjorde detta till middag idag och använde mig av creme bonjour cousine i smeten. Till och med pojkvännen (som brukar rynka på näsan åt mina LCHF-recept) tyckte detta var gott. Tack för inspirationen, Mervi! Glad

Anmäl
2008-05-12 23:20 #37 av: Mervi

Den lådan brukar de flesta gilla. Och kan varieras på många sätt.

Anmäl
2008-05-19 19:05 #38 av: MaMaMade

Låda på fläskfärs står i ugnen...*längtar*!

Stekte 5 stora champinjoner + 2 sådana där stora, bruna o platta svampar i smör. Stekte 1 stor lök i smör. Stekte på 800 g fläskfärs. Blandade allt i en bunke m 1 pkt philadelphia-ost + ½ glas castello färskost m vitlökssmör tillsammans m 1 pressad Solo-vitlök samt 3 ägg + 1 dl grädde som jag vispat ihop.

Hällde allt i en ugnsform o rev "ostslattarna" från kylskåpet över.

Avsmakningen av röran lovar en superb middag! Hmm...tror att det finns ett glas rött kvar i flaskan i kylen... JO, jag är värd det, har grävt upp alla perennerna i en rabatt samt spadvänt o rensat ur ogräset ur halva (1 x 5 m)!

Anmäl
2008-07-22 20:18 #39 av: birma

Åh, vad den låter härlig fläskfärslådan. Verkar inte allt för komplicerad att tillaga heller. Bokmärkes härmed och tack för ett bra recept!

Anmäl
2008-07-24 18:10 #40 av: birma

Fläskfärslådan blev jättegod! Gjort den idag. Vågade inte strö på för mycket ost (som jag annars älskar i mat) för tänkte att kanske barnbarna vill smaka i helgen när de kommer, och ena barnet gillar inte ost.

Jättegod! Och när jag gör den nästa gång vilket jag tveklöst kommer att göra, då ska jag strössla på ännu mer ost, eller typ lagom iaf, för jag försöker hålla igen lite på mejerivaror. Magomfånget vill inte ge med sig, så man testar olika varianter av begränsningar i matvärlden.

Mycket god maträtt det här! Hade inte CF hemma, det fick bli turkisk yoghurt den här gången. Nästa gång med CF.

Anmäl
2008-07-24 18:40 #41 av: UBCL

Tack Mervi! För att du tog fram den här köttfärslådan.

Jag glömde ta grädde men hade i en jäkla massa ost, så det jämnade väl ut sig. Vi åt den med wokade grönsaker – jättegott! Glad

Anmäl
2008-07-25 21:49 #42 av: Mervi

Så roligt att höra att lådan smakade. Den går att variera på många sätt.Skrattande

Anmäl
2008-07-25 22:23 #43 av: kaisakavat

Verkar jättegott!

Vad tros om lite hackad spenat i låddan?. Fast då kan man inte lagra och värma, men ändå.

Anmäl
2008-07-25 22:35 #44 av: birma
#42. Ja, den är jättegod enl ditt recept och kan ju också utgöra grunden för variationer som du säger. Kanonbra. Behändigt med "lådor" av det här slaget också. Så enkelt att dela upp och frysa in, liksom att ha med i matlåda till jobbet. Tack för receptet!

Anmäl
2008-11-20 11:55 #45 av: Jenstone

Tack än en gång Mervi för din goda köttfärslåda. Hade glömt bort den, mennu står den i ugnen.. =)

Anmäl
2008-11-20 12:09 #46 av: matsmurfen

Verkligen kanonbra och enkel mat!

(ha, va kul - tråden är över två år gammal....)

 

Anmäl
2008-11-20 12:20 #47 av: Jenstone

# Ja, den har hängt med länge. Jag gjorde den för över 1 år sen o jag kommer ihåg att den puttats upp flera gånger pga att så många gillar den. =)

Anmäl
2008-12-15 17:55 #48 av: jejjja

Fy va mätt jag är och det var inte mer är 200g jag tog av den. Med en bit gurka till. Den var ju hellt underbart GOD den gör vi fler gånger. SkrattandeTungan ute

Anmäl
2009-01-31 01:54 #49 av: ullebull

 

Så, kanske en liten knuff upp igen för alla nytillkomna.

jättegott.

Anmäl
2009-01-31 02:12 #50 av: Gutis

Låter jättegott....Det ska testas...Bokmärker...

Anmäl
2009-03-23 22:30 #51 av: Godsagare

Lyllos mig som köpte fläskfärs idag i mängder! Glad

Trots den sena timmen ska jag ställa mig och fräsa upp färsen, kanske fixar resten i morgon bitti innan jobbet.

Låter ju som ett kanonrecept!

Tackar i förväg!

Anmäl
2009-03-23 22:37 #52 av: Godsagare

Det gick åt pipan direkt.

Skrikandes Frysen har stått öppen så endast -5 grader där... Inget att börja stoppa i halvljummen mat i med andra ord! *Morr

Well, då kan jag väl passa på att köpa några lagom stora burkar i morgon eftersom jag nuförtiden lagar många fler matlådor än förut...

På't i morgon igen! Glad

Anmäl
2009-04-01 21:02 #53 av: kajsa71

Idag gjorde jag Mervis fläskfärslåda fastän utan fläskfärs! Istället tog jag älgfärs och blandade i fetaost,  ägg,  grädde och creme-fraiche. Det blev jättegott!

Anmäl
2009-04-03 09:57 #54 av: Mervi

Så kul att de flesta gillar rätten, man kan ta vilken färs man vill, den blir så fet och god när det är både grädde och creme-fraiche i den.Skrattande

Anmäl
2009-04-13 23:14 #55 av: mikaelka

Ojojoj, vilken räddning! Jag har en massa färs hemma som jag inte vet vad jag ska göra med eftersom jag av någon anledning mår tokilla av köttfärslimpa och liknande! Det här ser ju helt perfekt ut! Återkommer med recension i morgon kväll! Tungan ute

Anmäl
2009-04-14 01:08 #56 av: Andina

Bokmärkt! Detta verkar vara något jag kan använda till min "vegetariska färs"! Supergott låter det som - och mättande!

Tack Mervi!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2009-04-26 22:38 #57 av: Balanserad

Den ska jag göra snarast! Verkar verkligen god!

Anmäl
2009-04-26 23:14 #58 av: fianh

denna gör jag en gång i veckan och lägger till fetaost och oliver och det räcker till 5 st luncher och är verkligen jättegott ... mums

Anmäl
2009-04-26 23:18 #59 av: Agyr07

Det här receptet bara måste jag testa. Tack!

Anmäl
2009-07-13 02:39 #60 av: Mysan59

Jag ska också testa, fast med vegofärs förstås Glad

Kom på att jag ju kan ta recept härifrån och bara byta ut köttförs med veg. färs.

Massor med goda färs-recept, tack för det!

Anmäl
2009-07-13 03:00 #61 av: Lottalis

Det här skall jag testa.

Anmäl
2009-07-13 03:57 #62 av: cokolada

jag e  veggie men detta verkade ju gott med sojafärs ändå! tror jag testade det att göra muffins med bara med äggröra men det verkar ju så mkt godare med créme fraiche och grädde...

Anmäl
2009-07-13 14:25 #63 av: Mysan59

#62 Ja precis. Jag gör ofta så om jag hittar recept med köttfärs som verkar goda, att jag bara byter ut med nån vegofärs. Går precis lika bra för det mesta. Glad

Anmäl
2009-11-24 12:22 #64 av: [ngupa]

måste testas idag... fast ajg har bara nötfärs.

Anmäl
2009-11-24 12:26 #65 av: [ngupa]

får jag fråga vilka kryddor kan man tänkas ha i?

Anmäl
2009-11-24 12:33 #66 av: Sammet1

Denna kan väl bara bli godare om man petar ner smörstekta kantareller i det hela?

Anmäl
2009-11-24 12:39 #67 av: Wtn3

#65

Jag brukar använda tacokryddor, t ex kummin, koriander, chili, vitlök, lök, salt, paprika och cayennepeppar.

Anmäl
2009-11-24 12:50 #68 av: Mervi

Man kan ta den färs man vill. Jag brukar ta peppar, salt bara och ibland så tar jag lite hackad spenat underst.

Man kan också blanda grönsaker i eller ta tomater ovanpå. Precis hur som helst.

Lycka till!

Anmäl
2009-11-24 14:26 #69 av: [ngupa]

nu vart den äten och klar... det blev med paprika pulver och vitlök och hackad lök och röd o grön paprika.

Riktigt smaskens blev det och denna var inte sista gången vi åt Flört

Tack mervi!

Anmäl
2009-12-28 14:20 #70 av: Margareta

Bra att bli påmind om nu när julen är slut för den här gången

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-12-28 14:35 #71 av: Andina

Jag gillar färsröror med finhackad rotselleri eller strimlad stjälkselleri i också. Gärna svamp oxå.

Dags för mig att prova riktig kött-/fläskfärs igen - det var ca 100 år sedan sist. 
Tack för puffen av denna tråd! ser fram emot en rejäl färsmiddag!
Tack igen Mervi för receptet!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2010-02-04 01:58 #72 av: Lottalis

Puffar upp igen för alla nya att smaka på!

 

Anmäl
2010-02-04 15:12 #73 av: Wtn3

Funkar utmärkt med kokosmjölk också om man försöker hålla nere på mjölkprodukterna, själv är jag sparsam med grädde och crème fraiche men äter en del ost.

Anmäl
2010-02-04 16:24 #74 av: Mervi

Denna åt jag igårkväll och har även haft den med till lunch idag.Skrattande

Anmäl
2011-01-10 22:05 #75 av: BoelLouise

Puttar upp tråden lite! Det här ska jag laga till imorgon, låter smaskens! Mums!

Anmäl
2011-01-10 22:21 #76 av: Mervi

Vilket sammanträffande. Jag har lagat detta idag och ätit massor, alldeles för mycket för det är gott.

Lycka till.

Anmäl
2011-01-11 15:05 #77 av: KarinJ46

Såg i en tråd att en mamma letade efter lättlagade "snacks" till sina tonåringar att värma micron istället för Billys och Gorbys skräpmat. Det här låter som ett utmärkt enkelt alternativ som ungar säkert gillar!

Anmäl
2011-02-01 00:13 #78 av: EliasSve

Denna färsrätt ska jag testa! Låter gött att äta och enkelt att göra, perfekt:)

Anmäl
2011-05-02 14:34 #79 av: aklejor

Tack Mervi för en supergod fläskfärslåda.

Ditt recept kommer nog alltid att leva vidare. Är kanongott. Skrattande

Lotta.

 

Anmäl
2011-05-02 15:05 #80 av: yvonnel

Ibland undrar jag över hur det kommer sig att gamla trådar ploppar upp, men detta var ju en trevlig en. Nästa gång ska jag med......

Tyckte att det som verkade nytt var just att bryna färsen först, annars   blir det ju bara vanlig köttfärslimpa. Jag har någon gång haft ungefär samma stuk men då haft i antingen aubergine eller squach men inte brynt först. Om man "såsar" till det med lite tomatpuré,,,,,,,,,,,,,ja,ja, ska experimentera lite så får vi se vad som händer.

Anmäl
2011-05-02 15:28 #81 av: Mervi

Denna kan varieras i oändligt, grönsaker i, tex. spenat blir jättegott.

Att det poppar upp gamla trådar är bara bra, ofta glöms dem bort och samma saker skrivs i nya. Det finns en sökfunktion här till vänster om man undrar över något är det bra att söka där innan man ställer nya frågor.

Smaklig spis.

Anmäl
2011-05-02 16:07 #82 av: Brynhilde

Det här receptet lyckades jag missa förra perioden jag hängde här på ifokus.

Det låter perfekt för mig, jag gillar lådor. Ska prova denna veckan. Min lokala mataffär säljer fläskfärs för 29:90 denna veckan. De mal den själva (grovt) och man får alltid nymald färs där. En stor skillnad mot den centralpackade färsen.

Anmäl
2011-05-02 17:55 #83 av: MaMaMade

Tittar in som hastigast, såg att en av mina favvo-trådar låg uppe.

Här är mervis låda en klar favvo till middag även om jag inte längre äter LCHF (dock "anpassad" vanlig mat där jag dragit ner på en hel del kolisar). Snabb att göra, brukar göra en stor laddning färdigstekt "basfärs" o frysa in, smakar underbart!

Vår favorit är enkel; salt, peppar, massor av gurkmeja, lök, vitlök o rejält med svamp i. Ungarna är helt tokiga i den! Rekommenderas!

Anmäl
2011-05-02 18:20 #84 av: aklejor

Jo det lönar sig att gräva djuuupt i arkivet, alltid hoppar det upp nåt gott. Det är så fördömt god kall, nästan godare än varm.

Lotta

Anmäl
2011-05-02 18:28 #85 av: Andina

Jaaa, jag önskar att Mina Inlägg och Bokmärken kommer tillbaka snart i vänstermenyn! Jag har bokmärkt jättegoda recept som jag vill hitta tillbaka till. (Men som jag har förstått det kommer åtminstone Bokmärken tillbaks till vänstermenyn så småningom...)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-05-02 19:43 #86 av: Brynhilde

#85 "mina inlägg" finns i den blåtonade rutan till höger (uppdaterade inlägg). Syns när den är tom från uppdaterade inlägg.

Anmäl
2011-05-29 13:56 #87 av: MillisB

Det här receptet hade jag också glömt. Tack för påminnelsen!

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2011-07-09 13:00 #88 av: Tjockis49

Tack för tipset!

Detta blir det till middag idag hos oss. Ska blanda färs med svamp, lök, paprika och lite tomater. Sedan ägg, cf och ost ovanpå. Till maten blir det sallad med fetaost i. Jag är säker på att detta kommer att gå hem hos familjen.

Anmäl
2012-06-10 16:26 #89 av: lelli

puttar lite. ska prova att göra denna då jag har lite fläskfärs som jag inte viste vad jag skulle hitta på med, sökte o fann denna...

 

Anmäl
2012-06-26 16:04 #90 av: Jojo55

Jag gjorde en vidareutveckling av denna rätt för några veckor sedan. Det blev jättesmarrigt och jag satt nyss och skrev tips på denna rätt till min syrra på fb. Då slog det mig att jag kunde ju faktiskt ta och delge er här min variant! Så här gjorde jag: Glad

 

Gör en färsröra av: 800 gram fläskfärs (eller quorn) Stek i smör och krydda med ca. en tsk. salt och ett krm. peppar.

Stek en påse frysta champinjoner tills vattnet kokat bort.

Stek en finhackad gul lök, en paprika, en pressad vitlöksklyfta, en matsked curry.

Blanda det stekta med färsen. Blanda också i ett halvt paket philadelphiaost.

Lägg färsröran i en ugnsform.

Blanda i en bunke 2 stora ägg, lite grädde, 2 dl. creme fraiche. Vispa ihop med kryddor du tycker om. (Så står det i originalet, jag tog bara salt och peppar eftersom jag har så mycket smaksättning i färsröran)

Häll grädde/creme fraicheröran över färsröran.Hyvla massor med god ost över.

Grädda i ugnen i 200 grader tills ytan har fått en gyllenbrun färg.

Jättesmaskigt!

 

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.