Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Glada Laxen?

2006-08-25 18:22 #0 av: Karin20

Nån som minns krogen Glada Laxen som fanns i Gallerian och i Fältöversten i Stockholm?  Där hade de en gudomlig champinjonsoppa som jag och mina vänner åt med dåligt samvete ibland på lunchen! Den borde passa alldeles utmärkt nu istället. Champinjoner steks i smör, 6 dl grädde per person som reduceras ned till soppkonsistens, krydda med salt och peppar och eventuellt lite annat gott. Strimla rökt lax och lägg i. Servera när laxen blivit varm och "kokt".

På restaurangen kanske de hade i något mera, men jag tror inte det!  

 

//Karin

Anmäl
2006-08-25 19:15 #1 av: Mervi

Nu blir jag hungrig.

Anmäl
2006-08-28 15:33 #2 av: ulrika_m

Men åh! Just den soppan går till historien! Tack för påminnelsen om ett härligt matminne från 80-talet! Måste handla champinjoner på vägen hem ikväll ...

Anmäl
2006-08-29 15:05 #3 av: ulrika_m

Kokade soppan igår och hade med mig till lunch idag. Kan rekommenderas, det blev verkligen supergott!

Det kändes lite ovant (och nästan skamligtGenerad) att äta i princip grädde med sked. Kollegorna tyckte att jag hade så lite mat med mig och trodde inte att jag skulle stå mig så värst länge på soppan, men de visste förstås inte vad den innehåller ...

Anmäl
2006-08-29 19:17 #4 av: Diana61

Gud så gott det låter.

Anmäl
2018-02-14 20:05 #5 av: carin75

Av andra anledningar sökte jag på Glada Laxen och fick upp den här sidan.  Här ett  mycket sent inlägg, men på Glada Laxen använde man  murklor!

Anmäl
2018-02-15 01:29 #6 av: hemul

Säkert nyttigare, förutsatt att det är toppmurklor.Ledsen

Ett par hekto per månad. Det är nästan inte mer än vad som ryms på en ordinär pizza.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=champinjoner&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=213.113.210.133&_t_hit.id=Livs_Common_Model_PageTypes_ArticlePage/_28169e06-a29c-4c42-a4fc-5d8615f30843_sv&_t_hit.pos=1

Usch vad trist det är att så mycket är farligt. Speciellt svamp. Väntar bara på det stora kantarellarmet.


Anmäl