Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Aubergine - recept para LCHF

2006-11-17 14:44 #0 av: navarro

har just skivat tva aubergine och hallt over salt, for att ta bort det bittra, nu slar det mig plotsligt att jag inte har nagot recept och garna skulle vilja veta hur ni, som skriver och tycker till har, lagar till denna goda gronsak. Sag till om den inte passar till varan kost. Men jag kan tanka mig med mycket riven ost etc.

Anmäl
2006-11-17 15:19 #1 av: Margareta
LivsmedelMgdkcalProtFettKolh
Aubergine10021,001,100,103,80

Aubergine är ett bra komplement för den som håller sig under 5% kolhydrater.
Den kan innehålla spår av stärkelse, men det skulle i så fall vara oerhört lite, så de flesta märker nog inte av det alls.

Själv försöker jag hålla mig under 3%, men jag använder aubergine när vi lagar mat åt gäster och då ofta som bas till moussaka tex. Jag varvar med köttfärs och ostsås och ställer i ugnen. (Har inget recept, chansar bara lite...)
Annars är den helt ok bara i köttfärssås tycker jag.

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-17 16:08 #2 av: Karin20

Saivas moussaka har jag gjort flera gånger och alla hemma tycker att den är jättegod. Finns bland recepten

//Karin

Anmäl
2006-11-17 18:53 #3 av: Lillianna

Jag skivar den i centimetertjocka skivor och steker i mycket smör. När de är genomstekta på ena sidan vänder jag dem. Häll i en skvätt vispgrädde och låt det bli fet och krämig sås. Enkelt, snabbt och passar till en stekt fläskkotlett. Gott!

/Lillianna 

~ Lillianna ~

Anmäl
2006-11-17 20:57 #4 av: Airam1
Med hjälp av Gitsan´s recept här på forumet gjordes det i mitt kök en alldeles underbar Moussaka. Nyfiken? Kika in på min matblogg....
Anmäl
2006-11-17 21:32 #5 av: navarro

Airam1, jag saltade skivorna, for att vattnet eller det beska ska komma ur, men nu har jag last ditt recept sa nasta gang slipper jag  det besvaret och gor som du gjort. Vet du varfor man har pa salt? Jag tog ingen kottfors, tankte gora Gitsans schweizerfars imorgon. Jag tog istallet nagra skedar av kycklinglevermoussen, over forsta lagret aubergineskivor, strodde over riven mozzarella, mer skivor aubergine lite tomatpuré och oregano. Tackte med riven mozzarella och gratinerade. Gott!

Anmäl
2006-11-17 21:35 #6 av: navarro

Liliana, jattebra tips for att gora en god sas och det verkar enkelt ocksa!

Anmäl
2006-11-17 22:15 #7 av: Airam1

Navarro - Man brukar rekommendera att vattna ur aubergin med salt just därför att det drar ur vätska. Så in i bomben blöta tycker inte jag att de är att jag måste.

Din aubergingratäng verkar fantastikt god!

Anmäl
2006-11-17 22:39 #8 av: navarro

Det ar den och kycklinglevermoussen ar fantastisk!

 

Anmäl
2006-11-17 22:53 #9 av: Margareta

Om det är den kycklinglevermoussen jag skrev in häromdagen förstår jag om Du är lyrisk navarro, det är alla som smakat den...

(Om de gillar lever vill säga, alla gör inte det dessvärre...)

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-18 08:36 #10 av: copia

Igår när familjen åt toast så gjorde jag en variant med aubergine.

Jag skar fyra skivor på snedden,så dom blev större, stekte dom i rejält med smör. Sen la jag en skiva skink, en klick vitlöksost, några skivor vanlig ost  och kryddor på två av skivorna, la ihop dom två och två och lät osten smälta ner..Det blev fantastiskt gott!

Anmäl
2006-11-19 22:08 #11 av: navarro

Copia, det skall jag prova snart. Jag hara gjort med squash nagot liknande, tva skivor med vitloksost emellan.

Anmäl
2006-11-22 07:11 #12 av: copia

navarro! Det är kanonbra att använda istället för brödbotten till varm "macka " eller "pizza" oxå, jag lägger skivor på plåten brevid brödet och fyller på med allsköns gott..Det känns inte som om man avstår från någonting ,när man kombinerar och ersätter brödet med annat, tvärt om!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.