Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

HUR har NI blivit bättre ?

2007-01-27 15:29 #0 av: Bullan

Undrar av ren nyfikenhet på vilket påtagligt sätt just DU har blivt bättre fysiologiskt med denna kost?

Önskar gärna veta te.x om nån fått bevisade förbättringar typ. blodtryck, sockervärde, andra sjukdomstillstånd, exsem, acne, m.m.

Många skriver att de fått bättre livskvalitet m.m. Men jag kanke missat just VAD som är bättre.Oskyldig

Själv har ju min mage/tarm blivit vesäntligt bättre. Har sedan 10 års ålder haft problem med trög mage...även blödande tarmar till o från...kramper. Läkarna påstod att jag saknade enzym för att bryta ner kött i tarmarna, och blev satt på vegetarisk kost i 6 mån, vilket resulterade i försämring. Sedan kunde de inte ge annat råd än att avhålla mig från kött i större mängd och äta massor med fibrer. Vilket jag också gjort och mått som jag gjort och ingen bättring. 

Men nu har jag faktisk haft normal avföring och inga kramper, inga blödningar på 3 mån och har dessutom fått gå å göra nr:2 upp till 3ggr/vecka. Vilket ALDRIG inträffat. förut fick jag nöja mig med max ! gång/vecka och då stenhård avföring. Tom katten lämnade större högar.Hemlis 

Har även litet mindre muskelspänningar i nacken/halsen, då jag har en WAD-3(whiplashskada med bestående nervskador).

Anmäl
2007-01-27 15:40 #1 av: Margareta

Jag har haft och har blivit av med precis samma som Du Bullan - märkligt lika. Både mage/tarm-kramp och nacke!!!

Därtill torr hy/mjäll och aggressivt humör.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-01-27 15:46 #2 av: Undin

Ingen IBS :) Fibron har gått från 6 till 4 på smärtskalan :) Håret är tjockare :)  Mer acne :( Lägre puls :) Lägre blodtryck :) Blodtrycksfall :( Mindre trött :) Och så 17, 4 kg lättare :) Med allt som det innebär för kroppen.

Anmäl
2007-01-27 15:52 #3 av: umbra55

Magkatarren är som bortblåst efter två dagar på den här kosten.  Och efter ett par veckors slarv med kolhydrater  är den tillbaka..  och efter två skötsammadagar borta igen ,så jag VET detta.

Anmäl
2007-01-27 16:58 #4 av: Mervi

Magen sköter sig och är tyst och lugn. Det är nog den största plussen jag fått.  Samma gäller min man, han hade stora magproblem med  diarrér och hård mage om varannat, blödande hemorojder, allt är bra idag. Han äter inte bröd heller längre utan jag bakar ett nötbröd till honom och det funkar.

Dotterns blodsocker-värden är normala utan insulin, och hon håller även på att minska Metforminet. Depressionerna hon led av är borta.

Sedan är det ju hår, naglar och hud är bättre. Och det allmänna välmåendet. Det kan ju bero på att alla magkrämpor försvann då mår man ju bättre i hela kroppen.

Den sk. paltkoman (tröttheten) på eftermiddagen försvann också. Lika vaken hela dagen. Sover bra och vaknar pigg.

Anmäl
2007-01-27 18:00 #5 av: Gugge

Jag har levt med samma magproblem så länge jag kan minnas och jag har fått bulkmedel och annat äckligt elände som inte alls varit till hjälp. De senast åren har jag ätit Frukt och Fibrer varje dag och då har magen fungerat. Men så fort jag lagt av har det varit stopp. Idag fungerar min mage! Däremot har jag inte lika mycket avföring.

Och nästan det bästa är ju att min man har slutat med sitt insulin och även börjat trappa ned på sina tabletter.

Så lyckian vore total om vi även rasade i vikt...

Anmäl
2007-01-27 19:54 #6 av: Gumman

Det som är mest påtaglit är ju att magen har blivit bättre:

inga förstoppningar som kunde vara ca. 10 dagar, ingen uppjäst bullrande mage, nr.2 nästan dagligen (helt underbar känsla!).

Sen att man tappar kilon och får mindre värk i kroppen är ju inte att vara ledsen över. (Jag har en släng av artros i nästan alla mina leder.)

Anmäl
2007-01-27 20:15 #7 av: Peterj

Slutat med måltidsinsulin, bara det är värt 100%. Att sen 10kg försvunnet är bara bonus. men jag fortsätter kämpa med 10 till.

Anmäl
2007-01-27 20:20 #8 av: KatarinaK

Mina (stora) insomningssvårigheter som jag haft hela mitt liv har blivit mycket bättre!

Jag mår bättre, har jämnare humör och har gått ned lite.

Anmäl
2007-01-27 20:27 #9 av: Birgitta.M
Jag är så oerhört tacksam att jag funnit den här Skaldeman-kosten! Den största vinsten är att jag har blivit av med min kroniska trötthetssyndrom som jag lidit av i kanske tio år! Jag är pigg och glad och full av energi, och på tre veckor har jag gått ner drygt tre kilo, men det är bara bonus. Finns det någon annan som upplevt något liknande?Skrattande
Anmäl
2007-01-27 20:40 #10 av: magma

Mina insomningssvårigheter har också blivit mycket bättre! Nu kan det ta bara en halvtimme ibland mot tidigare en timme eller två. Förutom viktminskningen så är det överlag på det mentala planet- sömnen, och så sinnesfriden som lägrade sig efter att större delen av det ständigt närvarande suget försvann.

Anmäl
2007-01-27 21:02 #11 av: LC-Skorpionen

Den absolut främsta fördelen är humöret som numera hålles på en stabil nivå. Därtill mycket bättre tålamod!

En förbättring som jag tror kan vara lc-relaterat är konditionen. I somras (innan lc) joggade jag ca 5gg veckan, men flåset blev inte bättre. Efter en viss sträcka blev jag lika flåsig varje gång. Efter två veckor med lc så började detta att förbättras och blev mycket bättre (hade joggat bra länge, ca 2½mån, innan).

En positiv "bieffekt" ä naturligtvis vikten. Jag har gått ned ca 18kg. Dessutom har hyn blivit bättre, håret glansigare och så.

Magen kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte haft problem med den. Inte heller har sömnen förändrats för mig, som för många andra. Fast det var å andra sidan en nackdel... Skrattande

Ja just det! Jag kan gå i affärer "normalt" numera. Jag handlar det jag ska handla och sedan åker jag hem (jmf innan: handlar det jag ska ha + lite godis till kvällen, går mot kassan - vänder + lite godis till hemfärden och sedan kan jag åka hem om inget lockar på vägen till kassan). Man kan säga att ekonomin blivit något bättre!

Anmäl
2007-01-27 23:00 #12 av: Kia
Absolut Humöret för min del. Och självkänslan att jag gör något bra för min kropp....
Och nummer ETT att jag inte ständigt går runt och tänker på mat och vad jag ska äta härnäst... 
Anmäl
2007-01-27 23:15 #13 av: Pasi

Min utbrändhet med alla dess symptom har i stort sätt försvunnit, sömnen som inte fungerat på åratal har blivit kanonbra. Huden - smidig, leverfläckar försvinner. Inga blodsockersvängningar och den annars ständiga hungern är borta. Fett har ersatts av muskler, konditionen bättre än på länge och humöret väldigt stabilt. Magen lugn o fin...ingen astma på flera månader. Ja, det var lite av mina förbättringar.

Anmäl
2007-01-27 23:19 #14 av: hemul

Känselbortfall i händerna (neurologisk orsak) har blivit bättre.
Muskelvärk och muslelsvaghet (antagligen inflammatorisk orsak) mycket bättre.
Både finmotorik och grovmotorik förbättrad (neur.)
Balans/kroppshållning bättre (neur.)
Inkontinens 99% borta.
Vikt - ingen större framgång. men blodsockersvängningarna och dipparna är så klart borta. Så ock tröttheten.

Humör? Javisst, det är bättre. men vem skulle inte bli glad när hälsan förbättras? Glad


Anmäl
2007-01-29 11:46 #15 av: Marinda

Mina magbesvär försvann i princip från dag ett, med LCHF. Jag har färre och lindrigare migränanfall. Jag är piggare och känner mig gladare. Har den här vintern inte alls känt av vinterdepression som annars brukar var som värst så här års (skrev om det i en annan tråd). Min hy är bättre, mjukare och jag har en bätte ansiktsfärg, troligen beroende på bättre blodcirkulation. Jag har fått bättre muskler och bättre kondition. Orkar ju också motionera mer. Har mer ork både psykiskt och fysiskt.

Anmäl
2007-01-29 12:00 #16 av: Amiechan
 • Min kattallergi som höll på att utvecklas försvann. 
 • Min jobbiga pms har försvunnit. Det tog omkring 4 månader innan det hände. 
 • Min acne (dök vanligtvis upp vid mens) har försvunnit. Den kommer tillbaka om jag "fuskar" i ett par dagar.
 • Mitt humör är jämnare. Blodsockerfallen innan middag med åtföljande ilska är borta (maken hälsar och tackar! :)) och jag behöver inte äta var tredje timma.
Jag minns inte riktigt mer, men jag får väl kika i min blogg ;-) Den är mitt extraminne för lc/hf...
Anmäl
2007-01-29 12:08 #17 av: folke

Påtagliga effekter:

 - Sover ca 4 timmar mindre per dygn. (Räkna ut hur mycket jag sovit bort under 30år)

- Morgonpigg 

- Energi hela dagen att göra saker

- Ingen huvudvärk, Hade ständigt sockerrus tidigare.

- Bättre humör

- Kan gå och handla utan dras till godis och kakor.

 Plus som sagt var livskvalitet, men det var ju inte det som efterfrågades....  Förvånad

Anmäl
2007-01-29 12:17 #18 av: 5barnsmamma

Min migrän är såå mycket bättre!! klar förbättring sedan starten den 17/10 har inte blivit däckad en enda gång. Naproxen burken står praktiskt taget orörd,"vanlig" huvudvärk har jag inte heller! Det som jag hade så mycket förut....

10 kilo lättare,mycket lättare att gå upp på morgonen.Nästan lite tråkigt faktiskt.Man ser ju fram emot sovmorgon på helgen och vad händer...jo man vaknar i vanlig tid pigg...Skrattande.

Svullnar inte upp i kroppen när det är dags för mens,mina normalt rätt tjocka vader känns mycket "lösare" i hullet.

 

Anmäl
2007-01-29 22:28 #19 av: patcy

Först vill jag säger att jag är nybörjar på denna kost. Jag har holdt på i 10 dager, så det är kort tid, men jag är inte så opblåst i magen som jag var tidligare. Det är helt otrolig, da jag började var jag 88 cm, idag står den på 84 cm, det  är jag glad för. Jag har gått ned 1,5 kg. Jag hoppas att denna kost skall hjälpe mig da jag har mycket värk, och mycket ondt i mina anklar och fötter.

Tackar  för att ni är så positiva på detta forum. Forlåt att texten inte är stavet så bra, jag är dansk.Glad

Anmäl
2007-01-29 22:50 #20 av: odezza

Välkommen hit patcy. Vad kul att du redan märker förbättringar! Bara efter 10 dagar. Jag hoppas att din värk också blir bättre så småningom.

Din text är säkert alldeles utmärkt stavad, på danska! Glad Bekymra dig inte om det! Det viktigaste är ju ändå att vi förstår varann. Det är ju en stor förmån vi har med svenskan, danskan och norskan, att förstå varandras språk. Glad

"still lost in space and time"

Anmäl
2007-01-29 23:06 #21 av: dufva

Stora & små förbättringar

* Vikten normaliseras

* Magen fungerar perfekt

* Inget sötsug Normal hunger/mättnad

* Flera långvariga inflammationer utläkta

* Nästan aldrig förkyld (1 gång på tre år)

* Huvudvärk aldrig nu 2-3ggr/vecka tidigare

* Inga hål i tänderna

* Mjällen är försvunnen??

* Hjärtklappning borta

Har säkert glömt hälften, men man blir otroligt tacksam när man tänker efter lite och jämför.. 

Anmäl
2007-01-30 10:29 #22 av: Gittan-Xyz

Ingen större skillnad tyvärr.

Anmäl
2007-01-30 10:43 #23 av: catlin

Mångårig magkatarr borta efter två dagar

Inget knip, inga gaser, magen är snäll

Fibromyalgismärtorna avtar, "grundvärken" nästan borta, bara "ansträngningsvärk" kvar

Lägre blodtryck

Anmäl
2007-01-30 11:25 #24 av: susanne.s

Jag mådde bra förut, trodde jag. Nu vet jag att jag INTE gjorde det! Nu mår jag mycket bättre. Jag har mindre ont i kroppen tex.Jag är lugnare i kropp och själ. Håret är bättre och jag har inga pms-finnar längre. Mindre torr på kroppen och mindre fet i ansiktet. Mer i balans hela jag. En sak till...jag har alltid, varje vinter lidit av homorrojder. Inte i år! Stor vinst bara det!

Anmäl
2007-01-30 14:41 #25 av: Fernis

Jag har haft huvudvärk dagligen i 30 år. Har tagit upp till 8-10 treo varje dag. Det tog ganska lång tid innan jag märkte någon förändrig, ca 3 månader. Men nu har jag nästan aldrig ont i huvudet. Jag är en helt ny människa!!!

Anmäl
2007-01-30 18:02 #26 av: Tilda-T

Grattis Fernis måste vara görskönt!!

Anmäl
2007-01-30 18:17 #27 av: Fernis

Ja, det är det verkligen!!!

Anmäl
2007-01-30 18:21 #28 av: folke

Kan det vara en bra ide att vi sammanställer fördelar och nackdelar med LCHF ??

Jag håller på att strukturera min hemsida, och skulle gärna ta med den listan på mina kommande LCHF sidor,,,  (Den första länken kommer att gå hit, det är givet)

Det är såå skönt att läsa om alla som blivit bättre, detta är nästan för bra för att vara sant..... Skrattande Om jag inte haft samma framgångar med LCHF så hade jag knappt trott på er  Förvånad

Anmäl
2007-01-30 18:26 #29 av: xyzcindy

Vikten gått ner 10 kg

Magen, denna stora spärrbllong, som gjort att jag fått gå undan mina arbetskamrater för att lätta på gasen ofta, ofta, ofta. Min man som klagade över odören som kom med jämna mellanrum.

Nu är ballongen borta inte ett pys, bara tyst och lugnt. Toabesöken klaras av på ett par minuter istället för minst en halvtimme förut.

Helt underbart att slippa dippen på eftermiddagen som förr krävde uppåttjack, socker, vid fikat. Nu räcker det fint med kaffe och kokosfett.

Livet har blivit så mycket enklare och skönare.

Anmäl
2007-01-30 21:14 #30 av: Bengt-Olov

Jag har med min nya diet på fyra månader blivit av med min LEDGÅNGSREUMATISM. Detta säger min intution i kombination med min erfarenhet till största del är resultatet av att jag i möjligate mån började att balansera mitt intag av de fleromättade essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6.

Allra troligast är en balansering av omega 3 och 6 även huvudanledningen till att mina tidigare ständigt återkommande tendenser till DEPPRESSIONER sedan kostomlägget också lyser med sin frånvaro.

Sannolikt är en viktig delförklaring till eliminerandet av reumatismen mitt så rejält ökade intag av mättat fett, och lika starkt reducerade intag av kolhydrater. Just detta har f.ö. på köpet även gjort att jag rätt starkt gått ner i VIKT - över 10 kg, i rent fett (från normalviktig till slank). 

Under viktnedgångsfasen (nu är jag nog nere på idealvikt), upplevde jag föresten rena motsatsen till depression. Man undrar ju hur mycket detta kan ha berott på att man då fick dubbel dos av mättat fett och omega 3.

Tja, sedan får man ju inte glömma andra mindre saker, som att blodsockret inte längre leker jojo, att jag inte är småhungrig allt som oftast. Magen känns också så lugn och fin. Det verkligen känns att kroppen äter av den tillförda näringen/energin i en lugn, jämn och fin takt. Släpper föresten heller nästan aldrig väder med denna kost.Oskyldig Har fått något ökad muskulatur (utan det minsta träning), och kanske - tycker jag mig inte kunna se att mina tänder har blivit lite finare...

I ärlighetens namn ska dock sägas att jag på senare tid även åkt på en del bakslag. Är dock hundra på att jag genom div. finjusteringar ska komma till rätta med dessa problem, och att senare ytterligare positiva effekter ska visa sig...

Anmäl
2007-01-30 21:40 #31 av: Bullan

Grattis till er alla!                                                                 Vad roligt att så många vill dela med sig av sina vinsterSkrattande

Det är verkligen intressant läsning.

Anmäl
2007-01-30 21:48 #32 av: Mervi

Härlig läsning. Så många som mår bättre. Ibland så tror jag att jag drömmer. Flört

Anmäl
2007-01-31 16:40 #33 av: Ra95

#40 Bengt-Olov

Sände ett mail till dig! Blev så intresserad av ditt tillfrisknande från reumatism, så jag ville veta mer om Omega3-6 balansen som du beskrev hade hjälpt dig.

Vi har ju ingen tråd om reumatism och därför mailade jag direkt.

Anmäl
2007-03-07 17:08 #34 av: Barbamamman

Jag har inte lyckats gå ned något på dessa 5 veckor som jag hållit på. Jag tror att boven i dramat är för mycket proteiner. Jag har tyvärr ökt på ca 2-3 kilo.

Dock så har jag märkt följande vinster:

• Håret är mycket friskt! Behöver inte ha inpackning längre eller balsam. Förut var det torrt och risigt.

• Huden är babymjuk på hela kroppen

• Jag är varmare än förut

Här kommer nackdelarna:

• Jag är ständigt trött.

Mycket tandsten har jag fått.

• Jag har gått upp i vikt och bilringen runt magen har blivit ännu större.

Om jag inte snart börjar minska i vikt så vågar jag inte fortsätta med denna dieten. Någon annan som det går likadant för?

Anmäl
2007-03-07 18:00 #35 av: Nelson

Ja, för mig också. Jag testar nu GIViktkoll och håller koll på kalorierna samtidigt som jag håller ner kolhydraterna så mycket jag orkar. Nu har det stannat och jag börjar gå neråt igen. Jag har svårt att känna när jag är mätt. Det har nog alltid varit så... Och med den här goda feta maten åt jag antagligen lite för mycket fett för att kroppen skulle hinna göra något åt det. Men som sagt vänder det nu och det känns himla skönt.
Lycka till!

Anmäl
2007-03-07 19:15 #36 av: Patti

Jag har ju inte hållt på så länge men jag känner också av vissa förändrigar. För det första så är magen i gång:) Jag har haft perioder då jag inte fått gå på toaletten utan fått tagit till Laxoberal för att få gång tarmarna annars kan man ju lägga på sig hur mycket som helst *blä*
Sedan är jag piggare på jobbet, tror snart att jag kommer att åka på en smäll av min arbetskamrater. Alltid på jobbet innan dem och hälsar glatt på morgonen.
Pigg hela dagen :)
Och framför allt - jag kan se sötsakerna och kommer ihåg vad de smakar och att de är goda - men jag tar inga! :P

Anmäl
2007-03-07 19:55 #37 av: sussie

Hat slutat med blodtrycksmedicin.

Håller på att trappa ut även medicinen för låg ämnesomsättning.

Mindre medicin för diabetesen, inget bukspottkörtelstimulerande längre.

Aldrig uppblåst med gaser i magen.

Har slutat använda läsglasögon.

Anmäl
2007-03-08 11:52 #38 av: cia4fun

Hej! Jag har inga blodsockersvängningar mer - sååå skönt! Är inte hungrig - är inte godissugen!!! Mina för små byxor passade i morse trots att vågen inte visa mirakelnedgång.

Anmäl
2007-03-08 12:34 #39 av: bila

Mycket mindre migrän än förr, magen är lugnare och så har jag fått mjukare hud.

Viktminskningen går det sämre med, har fortfarande problem med sug... så jag äter för mycket mellanmål. Även om det är hyfsat bra saker att äta (grädde med osötad kakao, ost, nötter) så funkar det inte. Försöker nu - igen! - att dra ner på detta, men det är inte lätt att brottas med gamla dåliga vanor. Men å andra sidan var det helt omöjligt förr när jag fortfarande åt socker, så på det hela taget går det ändå framåt. Glad

LCHF känns som den enda möjliga vägen att gå efter alla år av jojobantande, pulversvältande, frosseriperioder, viktväktande osv!

Anmäl
2007-03-08 13:09 #40 av: Margareta

bila: börja med att minska/ta bort BARA nötter och ät lite mer rent fett istället som mellanmål, bre tex smör på en ostskiva...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-03-08 13:24 #41 av: Effie

Jag har hållit på sedan nyår, och har märkt följande:

 •  jämnare blodsocker; blir inte ilsk när det gått fyra timmar sedan måltid
 • mens igen; nästan ett år sedan sist (håller det i sig? och försvinner de grå håren också? håller tummarna)
 • lätta ledsmärtor i fingrarna har helt försvunnit
 • magen lugnare

Jag har inte märkt av

 • viktnedgång (och det finns 40 kg att ta av)
 • lägre blodtryck (synd, för jag vill helst minska på medicinen)
 • bättre hår och naglar

Så något har jag väl missat; läser mycket här och ska pröva åtstramning..

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2007-03-08 13:51 #42 av: Margareta

Effie... det tar tid... Rom byggdes inte över en natt och jag tycker Din kropp ägnat mycket tid åt restaurering redan med gott resultat  .... tålamod!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-03-08 14:10 #43 av: [SharpMissy]

Helt hejdlöst att läsa allas inlägg!

Själv har jag sluppit

- IBS (gaser, diarréer, trög mage, uppblåsthet)

- Kronisk Candida (all klåda är som bortblåsta)

- Svår Acne på ryggen (hör och häpna, inte ens hudspecialistens Tetralysal hjälpte under 3 mån, men 1 mån med väldigt få kolhydrater gjorde susen!)

- 6 kg hittills

#28 Folke, jag tycker det verkar som en mycket bra idé att sammanställa alla hälsoeffekter!

Anmäl
2007-03-08 14:41 #44 av: navarro

Efter astma och eksem hela livet ar jag nu fri fran allt och ater ingenting i pillerform mer an Omega3. Bor ju i Spanien for att jag hade sa svar astma, nu ar nasta steg att aka hem och se om det fungerar med annat klimat.

Anmäl
2007-03-08 14:43 #45 av: Anterrabae

Har hållit på sen första veckan i feb. En månad nu mao.

Har märkt av att

 • blodsockret är jämnare Använder ungefär hälften så mycket insulin som jag gjorde tidigare. Bara att bli av med de extrema svängningarna är värt allt. (pendlade mellan 2-25 i bg flera ggr/dag när jag åt kolisar) 
 • Håller på och utreder om jag ska minsa levaxin igen då det känns som ämesomsättningen och sköldkörteln håller på att vakna till lite.
 • Sover bättre, vaknar inte lika ofta. Nu KAN det hända att jag sover en hel natt. Förr vaknade jag alltid varannan timma, eller om det var bra var tredje.
 • Aningen lindrigare hormonbesvär vid mens. Fortfarande grym mensvärk men migränen som varade i två-tre dagar har inte visat sig. Iofs har jag inte hållit på så länge att jag kan avgöra en trend.. men man kan ju hoppas.

Har inte märkt av:

 • Viktnedgång i någon större utsträckning.. Ett par kg ner och sen ett par upp igen ... men jag tror att det sakta sakta går lite neråt iaf. Kommer inte riktigt upp till startvikten igen. Håller fortfarande på och kollar vad jag tål och inte.. Men det verkar inte vara mycket...
 • Hår och Naglar... Tror de har varit ganska bra, sen jag startade med kosttillskott för 3-4 år sen så det är ingen skillnad.
 • Blodtryckssänkning.. men det kommer väl. 

Vet att min kropp har STORA omsdtällningar att göra så jag tror det mesta kommer lossna så småningom.. Men så var det det där med tålamod... Jag vill gå ner i vikt NU!!

Flört 

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2007-03-08 14:51 #46 av: bila

Margareta, tack för råd! Jag har tänkt på det själv, men har svårt för att vara konsekvent Generad. Därför har det känts lugnare att utesluta allt "gott" för tillfället och så mycket mellanmål som möjligt. Det verkar funka också, de senaste kilona upp börjar "rinna av" Flört  - fast det vågar jag nästan inte skriva, då kommer de väl tillbaka...

Anmäl
2007-03-08 16:34 #47 av: NancyAlke

Alla mina IBS besvär är borta och jag har midre problem från min Crohn också (kronisk tarminflammation). Mina restleslegs är också botade... Men framförallt så har jag blivit sprutfri diabetiker och DET är underbart!!!

Anmäl
2007-03-09 12:38 #48 av: Effie

# 42 Tack Margareta; jo, jag vet väl egentligen... Men jag läser Skaldemans bok just nu, och där får jag känslan att bara man börjar, så rasar kilona, och efter några veckor så återstår bara ett stort skrynkligt skinn, med en f.d. tjockis gömd någonstans därinne... (OK, jag överdriver väl litegrann...) Då är det lätt att bli otålig. Men så länge jag inte ser några fördelar med att äta kolhydrater, så fortsätter jag med fett.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2007-03-09 13:27 #49 av: Margareta

#48 Skaldeman är MAN och det verkar vara STOR skillnad... han gjorde dessutom väldigt få avsteg, om ens några... tjurig är han vår gode vän Sten Sture...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-03-13 16:51 #50 av: Vargalyster

Jag äter inte ren lchf. Snarare en fet variant av paleodiet. Inte mycket kolisar dock.

Efter ett år på paleodiet var jag aknefri till 95%. Min mage är bättre sen jag började dra ner på fibrerna. Jag är dessutom piggare generellt sett. Aknen är dock den största hälsovinsten. Kosten gjorde mig till människa igen.

Anmäl
2007-03-13 17:12 #51 av: Iza_the_cat

Vad är paleodiet??????????????

 

Anmäl
2007-03-14 12:57 #52 av: Pasi

Stenålderskost...artriktig kost....det som urfarfar åt. Finns i 2 huvudgrenar - samlardiet och jägardiet. LCHF är jägardiet med ett tillägg av feta mejeriprodukter, kan man säga.

Anmäl
2008-02-24 11:21 #53 av: Margareta

Jag hittade en gammal tråd som är rätt inspirerande läsning

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-02-24 11:39 #54 av: Babz

Kul med de här gamla trådarna! Den här verkar jag ha missat.

Jag är piggare, sover bättre, har tappat en del kilon och har bättre ork. Eksem, allergi o astma bättre, men inte borta (än).

 

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

Anmäl
2008-02-24 11:54 #55 av: PerH

Bättre ork, mer livsgnista, mage och tarm helt bra, vikt ned.
Samt det bästa, mitt enligt läkekonsten irreversibla prostataproblem, har tonat bort.

Anmäl
2008-02-24 12:09 #56 av: parisjetaime

Någon form av utslag jag haft på armarna så länge jag kan minnas är som bortblåst :)

Anmäl
2008-02-24 12:13 #57 av: raphanus

Mindre magbuller, generellt finare hud och bättre stril vid blåstömning.

Anmäl
2008-02-24 15:05 #58 av: Cattis77

Min IBS (ej diagostiserad, men alla symtom stämmer in) - har försvunnit.

Ingen uppblåsthet, smärtan som gick ut i ryggen är borta, kolikanfallen lyser med sin frånvaro, gaserna likaså. Sen vet jag inte om det är därför men min kroniska smärta som suttit på en speciell punkt vid skulderbladen har blivit så otroligt mkt bättre. Kom på detta när jag inte behövt mannen massera mig varje kväll längre. Underbart!

Anmäl
2008-02-24 18:21 #59 av: DrAnna

Vad roligt att läsa alla svar.Jag kommer att ta med det här när jag diskuterar med patienter och kollegor.Bokmärkt!Glad

Min egen största vinst är avsaknaden av paltkoma så fort jag ätit frukost eller lunch med mycket kolhydrater i. Nu har jag mest problem att äta i tid, eftersom jag inte blir hungrig lika lätt. 

 

Anmäl
2008-02-24 21:51 #60 av: Margareta

Vi har fler sådana här trådar DrAnna - det gäller bara att få fram dem i djupa arkivet som KiF börjat bli...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-02-24 22:09 #61 av: annikah

Efter snart två månader med LCHF kost är mina hälsovinster följande:

- Har kunnat sluta med måltidsinsulin och nattinsulin.

- Magen sköter sig exemplariskt var dag.

- Ledvärken har försvunnit.

- Behöver inte äta mellanmål längre.

Det enda som är lite jobbigt är att blodsockret svajar en del vid mens hoppas dock att det så småningom kommer att ge med sig.

Anmäl
2008-02-24 22:33 #62 av: Frualbertsson

Mina hälsovinster är att mitt humör blivit mycket jämnare, jag är inte uppsvälld och har ont i magen längre och jag känner mig mätt-nöjd-glad =) Ja sen har jag tappat några kilon.

Anmäl
2008-02-24 23:50 #63 av: Bookjones

Har fått livsglädjen tillbaka. Mitt humör är min bästa hälsovinst. Mår så bra och är så snäll. Som en annan skrev härmdagen... Hakuna Matata!

Magen tyst och glad och smärtfri. Fungerar som en klocka varje dag när man var van att det funkade en eller två ggr i VECKAN!

Lederna mjukare och smärtfria, kan göra mer med yogan än jag nånsin trodde jag skulle klara. Swan bow? No problem!

Mångårigt och jättejobbigt hudproblem (som ingen MD lyckats diagnosticera) med kliande blåsor och skorvig hud helt borta.

PMS ett minne blott. Behöver kolla kalendern numera för att förbereda mig annars får man överraskningar. Tuttarna spänner inte och gör inte ont. Är inte sur och tjurig och grinig och har ingen mensvärk längre.

Drygt 10 kilo borta... Bara bonus!

Anmäl
2008-02-25 00:11 #64 av: Rita-S

vad jag främst märker är att alla mina magproblem är borta. Blodtrycket är oändrat, det var även bra innan, och blodvärden.. jag hadde full koll för några år sen och inget att anmärka på blodvärden då iaf, så jag har ingen aning på hur det ser ut nu, illa ute var jag ju inte för några år sen heller.


Mina magbekymmer har varit sen tidliga tonår; diarre för det mästa, magkramper och värk, illamåendehet i stället för hungeskjänsla samt även stärkare illamåendehet efter man åt.
Jag har varit utredd för celiaki, magkatarr, laktosallergi, mjölkallergi, dom har kollat bakterieflora, tagit endoskopi, gastroskopi, jag har uteslutit på eget initiativ mjölk, mjöl, ägg, alt möiligt. Jag har aldrig nånsinne uteslutit alt av kolhydrater på en och samma tid förens jag öppnade sajt här på ifokus och fick höra andra med min diagnos att detta hör med diagnosen, men sen även att många har blivit hjälpt för sina magproblem med denna kost, så då chansade jag. Tur jag traff rätt :)

Vidare märker jag att jag återhämtar mig snabbare enn förut efter jag har tagit slut om jag gjör saker, när jag normalt skulle ramla ned på soffan och ligga där och må illa i timmar tar det nu under en timme innan jag orkar med nåt mer igjen. Jag märker att jag.. inte direkt så att jag har mer energi, men det känns som jag har lite större reserver. Mer styrka i min kropp utan att jag nödvändigvis är stärkare. jag känner mig mindre plofsig då jag inte längre bär på vatten som kolhydrater binder till min kropp

Min mann rapporterar att dom magbesvär han inte visste han hadde (gaser, orolig mage, tildels mycket förstoppnin) försvann med denna kost, han är mindre agressiv, sover djupare och bättre när han väl sover (insomina som diagnos) och att han jämt över mår bättre och har mer energi.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-03-18 19:39 #65 av: Bullan

Hejsan!Skrattande

Puttar upp denna, då det verkar pågå en sorts undersökning i en annan liknande tråd!

Efter en jäääääättelååååång urspårning, så är jag äntligen tillbaka:) Dock en massa extrakilon i släptåg också :( Men på 1.5v så har ju faktiskt 6 av dem bara rasat av:)

Anmäl
2008-03-18 19:49 #66 av: lumba

- Min pälsdjursallergi är borta! Det är underbart, jag har alltid älskat katter, men inte kunnat klappa dem utan att få jobbiga allergibesvär, rinnande ögon, tungt att andas, kliar överallt osv, men nu kan jag ligga å gosa med en katt och t.o.m. borra in näsan i pälsen och andas genom den :D Lycka!

- Efter 14 år som vegetarian/vegan har kroppen tappat mkt muskler. Nu byts fettet ut mot muskler och det känns verkligen hur man blir starkare och grövre överallt!

Anmäl
2008-03-18 20:26 #67 av: mommo

Jag har bara varit med i 1 1/2 vecka. Men vilken förändring! Egentligen vill jag bara gråta. 1,5 kg bort ( gott så, har inte så stor övervikt) min bullermage som jag har dragits med ända sen början av lågstadiet är borta! Som ung vuxen försökter jag medicinera den-> dåligt resultat. Jag har slutat frysa, jag känner mig mycket lugnare. Ända orosmolnet är att om mina söner (11, 13, 15) kommer att gå upp av detta fettätande, de äter ju kolhydrater som förr (fullkorn) de har aldrig varit överviktiga, men jag vill ju inte att dom ska bli det pga. mina "nycker".

Anmäl
2008-03-18 20:31 #68 av: ebet

-Halverat medicin för reumatism.

-Chrons är borta.

-Min oroliga mage är lugn.

-Sover bättre.

-Hyn är aningen bättre.

-Orkar mycket mer.

-Får inte mjölksyra när jag går uppför backar.

-Börjat tappa i vikt, 3-4kg, -10cm midja, -5%kropsfett

-Irit har uteblivit

-Klimakteriebesvären försvann helt

-Laktosintoleransen är mycket bättre eller bortta

Anmäl
2008-03-18 21:07 #69 av: Carina.Bokstrom

Skulle egentligen ha skrivit under tråden "Autoimmuna sjukdomar" Jag har SLE, depression och hypotyreos och under de senaste 3 åren en mage som jag inte känt igen. Droppen var när jag tuppade av under ett krampanfall på toan och inte fattade någonting Jag kunde spy helt utan anledning, detta var nya symptom som jag blev helskraj inför- nya prover, nytt prat med doktorer, sökande på internet. Ett tag var jag inne på ME, jag orkade inte ens se på tv eller prata med någon i telefon- att tänka var jobbigt, jag tappade bort bilen på stora parkeringsplatser, tappade bort mig själv på varuhus, jag har blivit ett socialt ufo. Det värsta var att hjärnan inte fungerade, jag kom ihåg mig själv som rapp i käften  med snabb uppfattningsförmåga.......panik .....ångest ,Demens??

På 2 veckor !!!!! Har jag fått tillbaks min hjärna i stort sett som förut, jag har inte pratat så här mycket på år, varken i telefon, via internet eller face to face. Är det här en mirakelkost så vill jag jä-r i mig rädda världen. Fel av mig, inga mirakel, bara rätt kost. Kroppen då???? Jo tack, byxorna glappar lite trots mens, brösten har minskat i tyngd, ingen värk....känner mig HÖG..kanske finns det ett liv för mig ocksåSkrattandeSkrattande

Anmäl
2008-03-18 21:21 #70 av: Ulf-S

#69: Det där låter ju helt mirakulöst!

  Förvånad

Gratulerar!

Anmäl
2008-03-18 22:34 #71 av: Eremitha

Efter två månader:

Mindre värk i kroppen och därmed mindre värkmedicin - mindre allergisymptom nu när hunden fäller vinterpälsen - lugnare till sinnes, mer balanserad - högre stresströskel - bättre ork för social samvaro och telefonsamtal - bättre tankeskärpa.

Prover har jag inte tagit, men jag känner att jag har lägre blodtryck, inte helt positivt eftersom jag var lågtryckare redan tidigare, vilket betyder besvär med yrsel mm nu. Jag utgår ifrån att jag hade ådragit mig ett rejält metabolt syndrom genom åren. Jag led bland annat av "dvalor", komaliknande tillstånd efter måltider. Dessa är helt borta!

Marginell viktnedgång än så länge. 

 

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-06-07 20:58 #72 av: LenaK63

Puttar upp den här tråden!

Anmäl
2008-06-07 22:54 #73 av: Magica1970

Efter två veckor:

Magen är stabilare.

Inget sötsug.

Blir mätt!!!

Hyn är fräsch (får lätt acne vid stress).

Restless legs nästan helt borta.

Vaderna är inte lika uppsvullna.

Celluliterna är på väg att försvinna.

Pigg hela dagarna.

Gott samvete när jag "syndar".

Väger alldeles lagom. Har gått ner något, men räknar med att det är överflödsvätskan (celluliterna?) som försvinner ut i avloppet (och där kan de få vara. HA!). Går gärna upp ett par kilo i muskler.

Har alltid älskat fet husmanskost och det kan/får jag ju äta nu :D Bara det är en stor anledning till allmänt välbefinande!

F.ö. så blir jag så glad av att läsa om allas hälsovinster!

Anmäl
2008-06-08 00:02 #74 av: cjy76

WOW är det enda jag lan säga. Har själv hållt på för kort tid (10 dgr) för att kunna LCHF så att det bli mer accepterat som ett hälsosamkost o fler människor kan ta del av dessa fantastiska fördelar!

Anmäl
2008-06-08 20:43 #75 av: ebet
Jag kan också vittna om mirakel. Vill inte tro på det, tror inte på ngt annat heller för den delen, men bevisen är överväldigande.

 

IBS, Chrons, reumatism, övergånsgsbesvär, trötthet, bortta eller bättre. för mycket förbättring för att bara kunna inbillas.  Långt innan den reumatiska bröt ut och bröt ner mig hade jag en klåda i hela kroppen, som allergispecialister gick bet på. Skulle kalla det för kolhydratklåda, som i längden orsakar autoimmuna sjukdommar.

 

 

Anmäl
2008-06-09 13:48 #76 av: greensis

Efter två år på kolhydratreducerad kost (i någon form) är min vardags- och ansträngningsastma borta (Tråden heter Jubla med mig) Jag är utsläppt från astmasköterskan, som inte vill se mig på ett par år!

Huden: slipper skov av perioral dermatit
Naglar: för första gången naturligt blanka och hårda naglar
Smärtfri mens - men som gärna håller på länge, länge.
Lugn och regelbunden mage - har alltid varit trööög
Ytterligare sänkt blodtryck - vilket delvis är ett problem
Humör - mindre hetsigt

 

 

Anmäl
2008-06-09 14:38 #77 av: Raring

Titta, den här tråden hade jag missat.

Jag har bara ätit lchf sedan i mars. De hälsovinster jag tycker mig ha fått är:

Inget söt- eller chokladsug >> lugnare humör.
Ingen paltkoma efter maten.
Sällan akut hungrig.
Mindre fett hår.
Nästan ingen acne.
Naglarna har blivit finare.
Mycket lindrigare PMS >> lugnare humör.
Lugn och snäll mage, inget magknip, inget buller.
Behöver sova mindre för att känna mig utvilad.

Har också byggt mer muskler och fått bättre kondition, men har också tränat mer än tidigare så jag vågar inte säga att det enbart är kostens förtjänst. Däremot vågar jag säga att återhämtningen efter långa pass i elljusspåret är fantastisk! Och flåset byggs upp snabbare än det gjorde sist jag gick in i en träningsintensiv period i mitt liv.

Den långvariga mättnadskänslan, frånvaron av sockercravings och den lugna magen är klart det jag värdesätter mest! 

Anmäl
2008-07-11 12:14 #78 av: Miyu

Känner inte av min IBS (får bara ont när magen blir hungrig), hyn är bättre, huden mjukare, lite mindre moodswings, mindre deppig.

Anmäl
2008-08-27 00:51 #79 av: sivevalinnea

Jag och maken har ätit LCHF nu i 7 månader:

 • Viktreducering: 14kg / 30 kg (maken) - inget löst hängande skinn trots snabb viktnedgång.
 • mindre ledvärk
 • Astman helt borta för maken - han har slängt medicinerna och C-papen (snarkmaskinen)
 • Hjärtarytmier och hjärtklappning känner jag inte av som förut
 • Har inga "hungerattacker" som förut när magen skrek vid fikat på förmiddan. Tar nu lugnt en kopp kaffe och slipper stå i smörgåskön.
 • Mage och tarm sköter sig bra - inga gaser
 • har inte haft huvudvärk på ett halvår - (första tiden fick vi abstinens)

Vi gav denna kost en månad men är fortfarande kvar och kommer att fortsätta. Har aldrig mått så bra som nu. Vi har fått köpa nya kläder men det är ju bara kul.

Anmäl
2008-08-27 11:02 #80 av: sigyn

Jag har ätit LCHF i snart tre månader och har helt slutat med mediciner mot min ledgångsreumatism och mot högt blodtryck.

?blodtrycket normaliserats

?ledgångsreumatismen mycket bättre, men så fort jag äter för mycket kolhydrater så blir det sämre igen

?magen är lugn och gallsmärtorna borta

?jämnare humör

?mjuk och len hud

?min Hortons huvudvärk är bättre. Vet ej om det beror på maten eller om det är något annat, men tillskriver det kosten

?nästan allt sug är borta

?känner mig mätt och behöver inte äta något direkt efter avslutad måltid

?ingen viktnedgång ännu. Gått upp några kilo i stället, men ser på kroppen att den omformas

 

Kommer att fortsätta med LCHF oavsett vikten för jag mår så mycket bättre och äter så gott som jag inte har gjort på åratal.

 

Anmäl
2008-08-27 12:02 #81 av: Will

Jag har blivit av med min Rosacea (hudinflammation, också kallad vuxenacne). Det är en kronisk åkomma har jag fått höra, så kanske ligger den latent.. Efter ca två månader med LCHF försvann utslagen. Nu ,efter totalt 6 månader, fortfarande inga utslag. Rosacean har ställt till det mycket för mig och mitt sociala liv, så att vara av med den är helt fantastiskt.

Jag lider även av Ulcerös Kolit (inflammerad tjocktarm). I våras trodde jag det var dags för ett allvarligt skov/anfall igen, men det uteblev. Har nu inte haft ett allvarligt skov på över ett år, vilket är det längsta sedan jag blev vuxen och började arbeta (stress stress stress). Jag håller tummarna för att det håller i sig. =)

Anmäl
2008-08-31 01:46 #82 av: intressant

efter 10 dar

bättre humör

med mera

Anmäl
2008-08-31 13:15 #83 av: clajo

Har ätit lchf i snart ett år :

 • Gått ner 10 kg och 14 cm i midjan.
 • Inga menssmärtor (försvann från en månad till en annan).
 • Lugnare mage.
 • Slipper blodsocker-ras och irritation när jag blir hungrig.
 • Inget sötsug.
 • Inte varit förkyld sen mars (nu är det snart september).
 • Starkare naglar.
 • Får ofta kommentarer om att jag "ser frisk ut"....
Anmäl
2008-08-31 13:18 #84 av: mikaelj

Mina armbågar är inte torra längre, whee!

Anmäl
2008-08-31 13:55 #85 av: tokfrans

Har ätit LCHF i två månader. Mina hälsovinster:

-Gått ner 7,8 kg. Hurra!

-Inget sötsug längre

-Piggare (i början var jag dock toktrött)

-Bättre hy

-Är lugnare, inte lika stressad som förut.

-Bättre kondis men det beror även på mer motion.

 

 

Anmäl
2008-09-06 20:36 #86 av: basta-ya

Började 14/7

-mitt morgon-illamående sen 27år tillbaka har helt försvunnitSkrattande

-mindre ont i rygg och nacke

-har inte längre torr hud

-är nog lugnare och  snällare än förut Skäms

-inget sötsug

-aldrig paltkoma (övermätt)

-gått ner 3kg

Det sämsta är, med mitt låga blodtryck och denna kost gör mej just nu mycket trött och yr, men det ska nog ocskå ordna sej!

Grattis alla "förbättrade" modeller av sej själva.....Flört

 

 

 

 

Anmäl
2008-09-06 21:13 #87 av: kaisakavat

Började i mars -08.

- Lindring av samtliga besvär jag har på grund av ett besvärligt "utmattnings-sjukdoms-tillstånd".

- Känner mig i största allmänhet som en starkare och stabilare person.

- Och så har jag ju blitt så snygg! Kyss 

(Alltså - Egentligen ser jag ju ut som vanligt, men på nåt sätt är jag liksom mer NÖJD med mig själv. Struntar fullkomligt i att jag varken är yngst eller hippast i stan.)

Anmäl
2008-09-06 22:31 #88 av: basta-ya

#87

Bra sagt snygging, helt rätt inställning! Cool

 

Anmäl
2008-09-07 00:41 #89 av: LenaK63

#87 känner som du! Inga stora förändringar men kikar litet i spegeln när jag går förbi och tänker "what's the problem?' så dåligt ser det ju inte ut.

Jag är NÖJD!!Glad

Anmäl
2008-09-13 02:28 #90 av: nr-9

Bara ätit LCHF någon vecka men förändringarna är.. många och jag märkte av dem redan första dagen.

 

-bra och stabilt blodsocker

-minskat insulin, tar endast 6E/ dag

-inga problem att träna hårt

-tappat några kilo (det hade inte behövts)

-magen är så lugn och fin och platt

-sover mycket bättre, vaknar inte lika ofta, har aldrig kunnat "dra mig" förut

-harmonisk och lugn till sinnet

-depression borta

-bättre blodcirkulation

-fin hy och mjuk hy

-tre mål mat om dagen (förut var det konstant småätande)

-inget sötsug

-förmåga att slappna av och inte vara stirrig (känns jättekonstigt)

-inte stressad

                     det är säkert fler saker som jag inte kommer på just nu

 

Jag mår så [infoga valfritt kraftord] BRA!

 

Det enda negaativa är att jag fått lägre blodtryck och blir svimfärdig eller yr några gånger om dagen.

Det roliga är att alla alltid ansett mig som den mest hälsosamma, den som aldrig åt skräpmat och levde på grönsaker..

Anmäl
2008-09-13 05:24 #91 av: axelina

Ätit LCHF i 8 månader och har gått ner 13 kg

-har slutat med all blodtrycksmedicin

-förstoppningsproblemen och uppblåstheten borta (såg alltid gravid ut)

-inget sug (kanske det bästa, kunde småäta hela dagen)

Anmäl
2008-10-27 22:11 #92 av: Mie69

Sommaren 2007 slutade jag med snabba kolhydrater med resultatet att jag fick sätta ut min dubbla  dos antidepressiva medicin som jag åt mot svår ångest. Inget socker = ingen ångest!!! Dock var det svårt för mig att hålla mig sockerfri genom att bland annat äta långsamma kolhydrater. Det blev många återfall med andra ord.

Jag hittade LCHF i somras och började på allvar för tre månader sedan. Jag håller kolhydraterna till ett minimum, är mätt hela tiden, har en massa ork och mår bra utan en massa toppar och dalar. Det bästa är att jag KAN frossa, och jag KAN äta en massa jättegoda saker. Nä, förresten, det bästa är att jag mår så BRA!!! Och att jag slipper äta antidepressiv medicin med en biverkningslista på flera sidor... Glad

 

 

Anmäl
2008-10-30 09:07 #93 av: Effie

Nu har jag hållit på i snart två år. På sista tiden har det varit för mycket fusk och avsteg, och då märker jag ju att en del beror på kosten.

Vikten gick ner i högst oregelbundna steg ca 10 kg det första året, midjan likaså. Sedan dess...jag ska ta tag i det.

Hyn märker jag av direkt om jag äter socker. Acne eller något liknande, och på sista tiden klåda. Hade klåda ibland (som myggbett, ungefär), förr i världen, var hos läkare (dock ej hudläkare), hade ingen aning.

Slemhinnor också. Problem med bihålor, känslan av att ha tjockt slem i svalget - det kommer tillbaka om jag äter socker och bröd.

Sömnen blev mycket bättre efter några månader. På sista tiden händer det igen att jag vaknar till mitt i natten. Går upp och kissar, somnar om.

Blev bjuden på kycklingpaj och äppelpaj häromkvällen. Visst smakade det gott - men idag känner jag t.o.m. av mina fingerleder. Där har jag inte haft ont på snart två år.

Och att slippa frysa, nu när det börjar bli kallt, och att sitta pigg och alert på jobbet, när andra klagar på möte efter lunch - ja, det känns skönt. Lugn mage får jag väl inte glömma heller.

Som jag sagt tidigare; jag mådde ganska bra på fullkorn och lättmjölk - men jag går inte frivilligt tillbaka till den kosten. Jag ska lära mig att stå upp för mig själv, och undvika avstegen också, åtminstone i större mängd.

 

 

 

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2008-10-30 10:33 #94 av: Bonzar

Jag har nu hållit denna kost stenhårt i 9 veckor, inte ett uns avvikande och jag mår verkligen bra, FAST jag inte gått ner ett enda hg i viktSkrattande trots 80-80-20 metoden.

Mitt blodsocker ligger stabilt, har gått ned från 3 tabletter Metformin till endast en, som jag tar på morgonen.

Hoppas att snart slippa den med.

Mitt humör är mycket bättre, då jag nu slipper sockersvängningarna.

Jag sover gott och behöver inte så många timmars sömn som förut.

Mitt stora problem var BRÖD och sedan jag slopade det helt och så även vanlig mjölk så mår min mage toppen, inget buller, inget oroligt snurrade och spring på toa så snart jag ätit.

Innan jag började med denna kost så tålde jag inte grädde, mådde direkt illa av den, men nu så älskar jag vispgrädde (det är troligtvis därför som vikten står stilla) och kokosolja  och smör är mina dagliga fettintag.

Detta är en kost som ger mej så himla mycket i välbefinnande, så vikten har blivit oväsentlig, dessutom så har jag inte mycket i övervikt med ett BMI på 25 så det kan kvitta.

Mitt blodtryck är ff lågt, trots den "farliga" fetkostenSkrattandemin diabetesläkare är nöjd med alla prover och det är jag med.....det är bara att fortsätta livet ut för mej och någon form av sockersug har jag aldrig haft varken förut eller nu, så detta är ingen match alls.

Anmäl
2008-10-31 12:34 #95 av: Aniara4

Efter 8 månader kan jag konstatera följande:

Minus 15 kilo, och ungefär lika många cm i midjan.

Blodsockret har slutat åka bergochdalbana med tillhörande trötthetskrascher och desperata sötsug. Jag står mig längre utan mat och blir inte panikhungrig/sugen på stan. Tidigare låg fastesockret i överkant och började närma sig diabetesgränsen, det gör det inte alls längre.

ME/Kroniskt trötthetssyndrom blivit något förbättrat, jag har lite mer ork och uthållighet än tidigare. Kraschar inte lika fort och inte lika hårt, återhämtar mig snabbare.

Blivit av med värk (i muskler och leder) som jag inte ens märkte att jag hade förrän den försvann!

Mindre huvudvärk.

Svårartad underlivssvamp har nästan försvunnit (jobbar på det fortfarande). Gynekologen blev dock imponerad av blodsockret, 5.0 en timme efter frukost!

Mindre lös mage, behöver inte springa på toa flera gånger om dagen. Inte alltid varje dag ens.

Lugnare och nöjdare med tillvaron. Kvarvarande rester av tidigare hetsätningstendenser som bortblåsta.

Mjukare hud.

Och så har jag slutat fisa!

Anmäl
2008-10-31 12:58 #96 av: flikkan77

Det är inspirerande att läsa om alla förbättringar! Jag satt och var lite nere för att jag inte märkt någon direkt förbättring. Tills jag vände på det och kom fram till att jag mår ju lika bra som innan i alla fall! Kan ju inte må bättre om jag inte har mått dåligt först. Glad

Anmäl
2008-11-12 23:16 #97 av: kittun

Hetsätningarna och bulimin borta sen dag ett på denna kost (har hållt på i en månad)

Inga finnar!

Ingen pms men fick väldigt riklig mens

Ingen IBS och inga nattliga krampanfall

Inga blodsockerdippar - jämt humör

mindre ångest och oro. större tillit till livet

Vaknar bara en gång per natt i stället för fem-sex gånger

Nästan inget fisande (va en riktig pruttmaskin förut:-)

Ingen panikhunger vare sig på dan eller natten, vaknade ofta förr och var så hungrig så jag höll på att svimma!

Mår över lag så himla mycket bättre! Jag är så tacksam att jag hittade den här vägen till bättre livSkrattande

Anmäl
2008-11-20 14:37 #98 av: Kalle-B

1. Gått ner i vikt och håller vikten än så länge.

2. Bättre mage. Har väl (haft) typ IBS - men jag har aldrig fått den diagnosen. (Lagt av med min dagliga Dimor-dos) Inte 100% bra ännu, men väldigt mycket bättre. Misstänker att jag har nån typ av intolerans mot mjöl. Men är inte gluten-allergiker.

3. Inte en massa gaser i magen längre. Hade ofta problem tidigare med gaser som "tryckte på".

4. Mitt tandkött blödde väldigt ofta vid tandborstning - händer nästan aldrig nu. Vet inte vad det beror på, men jag är ganska övertygad om att det är LCHF som fixat problemet.

5. Har en helt annan mättnadskänsla nu. Behöver inte gå omkring hungrig.

Har käkat LCHF i 9 månader - och känns bara bättre med tiden. Glad

Anmäl
2008-12-10 00:21 #99 av: [Pennylane1]

Har inte läst hela den här tråden så jag vet inte om jag är ensam om detta men upptäckte en cool sak alldeles nu. Jag blöder inte från tandköttet nu när jag körde en ordentlig omgång med tandtråden, något jag slarvar notoriskt med och bruka blöda som en gris om jag inte gör det regelbundet. Blöder oftast ändå och nu var det väldigt länge sedan jag gjrode det med någon regelbundenhet! Tandgrejen (ha en sådan där med hållare och en liten tråd längst fram , ni hajar?) är alldeles oblodig fast jag kört i hela munnen, mellan varenda tand!! Har inte hänt tror jag , om jag itne kört i minst ett par veckor varenda dag... knappt ens då!!

Anmäl
2008-12-10 00:35 #100 av: konichiwa-girl

Jag har crohns med inslag av ibs under skovfria perioder och har märkt en klar förbättring i mag- och tarmkanalen. Fast avföring istället för daglig diarré, jag blöder inte längre från ändtarmen (vilket beror på inflammationer, inte hemorrojder), jag behöver inte knapra Novalucol i tid och otid... och betydligt mindre gaser har jag också. Till och med min man har påpekat att jag fjärtar mindre. :) Jag blir inte längre sur och förbannad när jag är hungrig. Dock har det blivit lite viktigare att äta regelbundet.

Dock tycker jag än så länge att jag är lite mer blödningsbenägen än tidigare. Menstruationen pågår längre tid och jag blöder lättare näsblod (och det håller i sig längre).

Anmäl
2008-12-10 00:46 #101 av: bigfatmama

Man kan knappt tro det, men tråden är nästan två år. Visst är livet underbart

Anmäl
2009-01-02 22:20 #102 av: Mervi

Fler som behöver läsa denna tråd och kanske kan skriva in något också.

Anmäl
2009-01-03 08:45 #103 av: smeo

Mina NAGLAR har blivit tjockare o starkare  dessa 2 mån

( Dock inte platt i magen som många skriver, jag e uppblåst  o speciellt på nätterna)

Äter mer sällan- skönt håller mig alltså mätt längre.

 

Anmäl
2009-01-03 12:00 #104 av: [Marja-Liisa]

Jag har nu ätit LCHF lite över ett halvår - gick upp efter att slutat röka 10 kg på några månader.

Vinsterna:

- fått stopp på viktuppgång, gått ner ca 3 kg, skulle säkert gå ner mer om jag minskade på grädde och mjölkprodukter, men känner att jag är mest nöjd att fått stopp på uppgången

- slutat med min astmamedicin, inte ens nu när det är kallt ute får besvär

- hade fasteblodsocker på gränsen till diabetes2 diagnos, har nu stabilt ca 5,5.

- har inte bara lämnat kolhydraterna utan äter renare mat utan transfetter och undviker tillsatsämnen, genom LCHF har jag kunnat uppleva att man kan påverka sitt hälsa.

- Blodtrycket har gått  ner.

Anmäl
2009-01-03 13:07 #105 av: britasu

Har praktisert LCHF siden mai -08. Kan nå strekke armene over hodet og har ubetydelig verk av artritt/artrose. Psorias i hodebunn er borte og magesmerter + diare har ikke forekommet siden kostomlegging. Og best av alt; Trenger ingen medisin for diabetes.

Anmäl
2009-01-03 19:03 #106 av: KickiL

Min mage är lugn! Ingen uppblåst sådan alls numer. Ingen orolig tarm som lever rövare i tid och otid (mest otid).

Anmäl
2009-01-03 20:28 #107 av: bustas

Om man summerar alla de sjukdomar och småkrämpor som alla i denna tråd vittnar om och som försvinner med lc/hf, ja då kan man förstå läkemedelsindustrins oro och att vissa professorer vrider sig i sina sängar! Härligt!

Anmäl
2009-01-03 23:49 #108 av: iike

Är frisk gumma, inga sjukdommar förut, och så kan jag inte några förbättringar, att jämnföra, tyvär!

Äter bara, att gå ner ivikt 10 kilo, men det går trögt.

Anmäl
2009-01-04 12:05 #109 av: Sommarmamma

Min mage är lugn och fin nu! Skrattande (Ibland för lugn)

Minskat ganska mycket i omfång, samt gått ner ca 5,5 kg (sen 11/11-08)

Klådan i händerna och min eksemfläck på foten är mycket bättre (när jag sköter maten, blev dock värre direkt nu över jul...)

Jämnare humör.

Mer morgonpigg!

Inte lika mycket pms:ig och mensvärken är lindrigare!

Inte sugen på sött hela tiden Flört

Blir inte vrålhungrig när jag tränat, tex simning eller långpromenad. Tidigare behövde jag äta massor efteråt!

Tål inte ägg längre dessvärre, gick bra första månaden men nu får jag ont i magen direkt (gallan..).

 

Anmäl
2009-01-04 13:10 #110 av: Ingeli

Jag har ätit LKHF sedan 27/12 2008 (dvs. nionde dagen nu). På den korta tiden har jag fått följande förbättringar:

-2,7 kg (hade ca 15 kg att bli av med)

Min psoriasisartrit har blivit märkbart bättre, jag kan göra fysiskt ansträngande saker utan att lida för det i ett par dagar efteråt. Det har till och med blivit så mycket bättre att jag på läkarens inrådan ska sluta ta min antiinflammatoriska medicin (Orudis) för att se om jag klarar mig på bara den långtidsverkande.

Tack vare att det blivit bättre i leder och inflammationer så sover jag dessutom bättre. Det är mer djupsömn och jag har på bara en vecka upptäckt att jag kan vara vaken till kl. 22 och ändå vara piggare när jag går upp kl. 6 än jämfört med innan då jag la mig 19-19.30 och var kräktrött när jag skulle upp.

Humöret har lugnat sig och jag skriker inte lika mycket på mina barn (gissar att det har med både mindre trötthet och mindre blodsockerdippar att göra).

Mindre huvudvärk (möjligen på grund av mindre anspänningar i nacken, vet inte än).

Magen har blivit bättre. Inga gaser och uppblåsthet, regelbundna toabesök och ingen gråt och tandagnisslan när det är dags.

Jag känner mig som en vinnare överlag och då började jag med dieten bara för att se om psoa:n skulle bli bättre. Resten är rena vinster!

Anmäl
2009-01-04 13:55 #111 av: Effie

#108 iike: Jag var också frisk innan jag började med den här kosten. Hade du frågat mig hade jag inte haft något att klaga på; jag mådde bra. Det som inte var perfekt - ja, det trodde jag var normalt. Och var det inte normalt, så inte berodde det på kosten inte.

Nu brukar jag ha en lista i väskan med alla förbättringar. Småsaker, men för många för mig att komma ihåg när någon frågar.

Hade det bara varit viktnedgång - ja, då hade jag nog hoppat av den här kosten vid det här laget. Nu fortsätter jag, och försöker hitta en väg som fungerar. Men visst är det trögt.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2009-01-04 15:58 #112 av: Icegirl

Jag har:

- aldrig sura uppstötningar

- minskat i vikt även om det går sakta

- mindre torr hud - nästan inga torra fläckar alls

- ingen huvudvärk eller andra stressymptom

- mycket mer energi utan att behöva stressa

- jämnare humör

- sover bättre och har inte ont i kroppen när jag vaknar

Anmäl
2009-01-04 16:36 #113 av: iike

#effie: Det är kanske, grädden, smören. som håller mig kvar härSkrattande

har alltid älskad dom, Skäms

Anmäl
2009-01-04 16:47 #114 av: Gitten

Visst är det en underbar tråd och här kommer äntligen mitt bidragFlört

Jag hittade hit tack vare en överviktig make, typ 1, men jag var beredd att hänga på av praktiska skäl och så var det ju det där helvetiska sockersugen.

Vi körde igång i juni och kilona rasade på maken. Nu firar vi ett halvår med LCHF och jag är evigt tacksam att vi började med denna kost, eftersom det är jag som har fått de största hälsovinsterna.

Jag behövde inte gå ner i vikt men redan första veckan försvann en byxstorlek över baken samtidigt som jag fick större bröst.

Jag har hypotyreos och mina hormoner måste ha hittat gaspedalen för jag blev omedelbart euforiskt speedad. Behövde plötsligt 2 timmar mindre sömn. Är över huvud taget mycket gladare, piggare, mer lugn och tillfreds.

Innan kämpade jag med ständig hunger, kände mig aldrig mätt och ständiga blodsockerdippar. Familjen kommer aldrig att tillåta att jag börjar äta kolhydrater igen för när mitt blodsocker sjönk, det gällde att skyddSkrikandesNu äter jag tre gånger per dag och jag är mätt och nöjd.

Inte saknar man de ständiga gaserna heller. Jag har också fått betydlig bättre hy. Innan behövde jag behöva smörja in mig flera gånger per dag.

Tänk vad lite mat kan göra!

Anmäl
2009-01-04 16:49 #115 av: Effie

#113 iike nåt måste det vara Glad själv har jag aldrig tyckt om grädde och smör, förrän nu (annars hade det varit svårt)

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2009-01-04 19:42 #116 av: sunface

Det är underbart att man äntligen hittat hem. Äntligen hittat sättet hur vi skall äta.

Jag har ätit lchf i c;a 6 mån och det har i princip ändrat hela mitt psykiska och fysiska liv, på denna korta period.

 • Eksemen nästan helt borta.
 • Mage/tarm nu helt fungerande
 • psykiskt mycket, och jag betonar mycket starkare.
 • fysiskt ser jag ut som en ganska vältränad tjej som inte har tränat en enda timma utan ätit mig till denna vältränade kropp.
 • Fastare bröst, förut (slappa). Mycket smalare midja.
 • Slätare och klarare hy.
 • Men den största hälsovinsten tycker jag ändå är det psykiska, orkar nu nästan hur mycket som helst och den inre stressen har försvunnit.

Good bless LCHF

Anmäl
2009-01-04 21:33 #117 av: Jennix

Jag har nog inte skrivit i denna tråd, så jag skriver igen:

Dessa problem har försvunnit sen jag bytte kost: otroliga magproblem med kramper, gaser, diarré, halsbränna, hudproblem, acne, utslag, huvudvärk, trötthet, apati, depressionsproblem och ångest har minskat otroligt, humörsvängningar, PMS, sockersug har minskat.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2009-01-04 23:33 #118 av: Sissan3

Jag har minskat -7 kg på ca 1 månad! Glad Min magkatarr är borta! Om jag inte slarvar, för då är den där igen. Har nämligen upptäkt detGlad Så jag har slutat med lanzo för magkatarren! Glad Jag kan gå i en affär utan att bli sugen på godis o kakor! Glad Jag känner mig sällan hungrig! Jag kan sätta en godisskål framför mig o inte röra en bit!!! Skrattande JA vad kan jag mer vara.. än GLAD!

Anmäl
2009-01-05 08:28 #119 av: marie123

Jag har blivit jämnare i humöret, minskad pms och sover bättre. Slipper tänka på att planera in ätande hela tiden. Ingen viktminskning alls. Mådde inte bra då jag åt extremt kolhydratsnålt. Mår bäst då jag får grönsaker till varje mål. Allra bäst mådde jag när jag åt en frukt om dagen också. Försöker minska i vikt genom att avstå från frukten,men jag går i alla fall inte ner.

Anmäl
2009-01-05 11:14 #120 av: uman

Jag har läst era inlägg här på siten och finner en del som överensstämmer med mina problem. Har hållit på i 3 veckor har problem att hitta lämplig sammansättning av kosten. Har gått ned c:a 17 kg varför vet jag inte. Vill därför inte gå ned mer men hitta en kost som kanske utesluter en del av mina mediciner.Har haft en stroke för 16 månader sedan, har tappat en del minnes samt  smaken och doftsinnet.Vill bara behålla den viktnedgång som jag har och få ordning på blodtryck som naturligtvis går upp. Har tagit bort flera mediciner på eget bevåg bl.a. Varan tar Trombyl i stället.Har varit fullständigt avstängd från livet med alla mediciner.

Finns någon som har liknande problem vore jag tacksam fö er hjälp uman

Anmäl
2009-01-05 11:26 #121 av: Mervi

#120 uman, skriv en egen tråd om dina besvär och dina frågor så finns det större chans att folk ser det och svarar. Här drunknar frågorna och du får inte så många svar.

 

Anmäl
2009-01-05 11:53 #122 av: smeo

Tror ni vi upplever så mycket positivt

 pga vi äter så ren mat som möjligt, ekologisk o utan e-ämnen

 eller e det pga kolisarna e borta ?

Anmäl
2009-01-05 12:18 #123 av: Ingeli

För mig är det kolhydraterna som varit boven i dramat!

Anmäl
2009-01-05 19:59 #124 av: uman

Till mervi!

Hur skapar jag en egen tråd. Är alldeles ny och hittar inte bland alla siter Uman

Anmäl
2009-01-05 21:01 #125 av: [Pennylane1]

längst uppe till vänster, ovanför listan med inlägg står det skriv inlägg, där skapar du en tråd, däremot vet jag inte hur man får in den tråden under någon kategori men det finns folk som kan flytta den åt dig om de tycker så, eller om DU vill förstås!

Anmäl
2009-01-05 22:07 #126 av: Mervi

När du klickar på skriv inläggså kommer det upp ett formulär där du kan skriva in rubriken. Sedan skriver du det du vill berätta/fråga i din egen tråd och under den rutan kan du välja vilken grupp den skall vara i. Om du vill ha en egen tråd väljer du Medlemmar. Sedan klickar du bara publicera. Hoppas detta hjälper.

Lycka till!

Anmäl
2009-01-06 13:15 #127 av: profca

* Minskat en del i vikt

* Mindre (nästan inga alls) ledbesvär

* Lyckligare (gillar kött grädde och kockos fett) Cool

* Bättre almänhällsa (heter det så)

* Lägre matkostnader

* Inga gaser

* Inga problem med min magkatar

Kan varar något mer som jag inte kommer ihåg just nu.

Anmäl
2009-01-07 22:55 #128 av: ebbabla

Jag har blivit av med min psoriasis och allergi på mindre än 2 månader.det är ett mirakel!!!!!!Skrattande

Anmäl
2009-01-07 23:40 #129 av: Doni

Min mage har blivit bättre, inget buller, ingen kramp och inga gaser ;)

Jag reser mig lite snabbare ur soffan, det känns inte som ett så stort hinder längre.

-12-13 kg någonting sedan i september 08.

Mina inflammationer i armarna har inte blivit  bättre dock :( hade hoppats på det.

Inga gallstensanfall. (vilket går stick i stäv med vad man " borde " äta. Jag har min egen teori här, får se om den håller)

Jag har inte varit förkyld på hela hösten- vintern. Underbart!

Anmäl
2009-01-08 11:47 #130 av: nyborjare08

Har ätit lchf i 5 månader och:

Har lugnare och mer regelbunden mage, inga gaser.

Är piggare och har mer energi.

Sover bättre.

Har finare hy.

Astman är bättre.

Har minskat en del i vikt och fortsätter sakta men säkert nedåt Glad

Slipper det dåliga samvetet nu  - har alltid älskat feta såser och smarriga ostar men förr i smyg... Glad

Har kontroll på sötsuget och blir "normalt" hungrig istället för vråååålhungrig.

Anmäl
2009-01-08 12:50 #131 av: iike

#115 effie, har kommit på en sak, som är bra med LCHF-kostenSkrattande

Behöver inte springa i toan och pissa flera gånger på nätterna!

 

Anmäl
2009-01-08 17:13 #132 av: [slamslams]

Var Diabetiker sedan 1987. Insulin de senaste 3 åren, dess förinnan tabl metformin.

Fick även högt blodtryck .

Hade också problem med fibermyalgi , tog värktabl för detta.

Hade också en kraftig övervikt ca 28-30 kg

Tilläggas bör att jag också är sockerberoende, ingen bra kombination.

Tips om Annika Dahlqvist sommaren 2007 gjorde mej intresserad, läste en del om Skaldeman o Litsfeldt,mitt intresse blev nu väckt.

Började med strikt LCHF-kost ala Skaldeman, efter 4 mån kunde jag släppa insulinet och endast behöva  Metformin, viket jag får ta än idag.

Blodtrycket sjönk med kilon så några månader senare kunde även dessa tas bort.

Värktabl är slopade sen 1 år tillbaka.

Så har det rullat på , ett år senare hade jag tappat ca 20 kg, detta var i aug 08.

Sen kom förstås Julen och ställde till lite problem en lite uppgång av kg ,men är nu på G igen.

 

Anmäl
2009-01-08 18:50 #133 av: mariechen

Ohh hur har jag inte blivit bättre.

 

Min ibs är i princip borta så länge jag håller mig till LCHF inget bubbel, ingen svullnad, inga 1000 toabesök på en dag.. bara frid och fröjd... min hy har blivit mycket bättre (hade väl inga jätteproblem från början men märker ändå skillnad)

Sen skadar det ju inte att vågen idag visar 7 kg mindre än den gjorde 10/11 när jag satte igång.. och jag njuter av all mat.. känns som att var dag är lyx... det är livskvalitet..

Det här är mitt liv nu.. inte bara en diet... Skrattande

Anmäl
2009-01-08 19:59 #134 av: Effie

#131 Jag visste väl det! Glad

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2009-01-08 20:11 #135 av: femtio

Hej hoppas att min mage och tarm också blir bättre . Har hållit på med kosten i 8 dagar.Har någon upplevt metallsmak i munnen i bland  samt att det liksom fräter i ändalycktan+ ojämn avföring .Som om det bildas för kraftig magsyra ? Kan någon upplysa mig om vad som är problemet!

Anmäl
2009-01-08 20:21 #137 av: femtio

Glad Det hakade visst upp sig, förlåt.

Anmäl
2009-01-08 20:27 #138 av: Tilda-T

136  Om du har problem med ojämn avföring så kan ost verka stoppande ,te är också bra, eller så får du försöka med att minska på fettmängden lite grann

Anmäl
2009-01-09 10:51 #139 av: smeo

Jag har börjat vakna  på nätterna o e svullen o illamående 

har hållit på sen början av nov.

Nån som vet varför

Anmäl
2009-01-09 17:43 #140 av: Melindrea

#135, #139 Gör en egen tråd där ni ställer frågor så får ni nog bra mycket bättre svar, och kan samla alla frågor på ett ställe =)

Anmäl
2009-01-10 19:30 #141 av: Vanadotter

Har ätit enligt LCHF sen nyår. Det som jag har märkt på den tiden är;

 

-Mer ork

-Piggare

-Gladare

-Mer tålamod

-Mindre hunger och sug

-Lugnare mage

-Klarare tankearbete

-Lust att ta mig för saker

-Viktnedgång

 

Några negativa effekter;

-Huvudvärk ibland

-Kissar i tid och otid

-Dyrare matkonto

Anmäl
2009-01-10 19:44 #142 av: smeo

Så mycket fantastiskt på bara 1 vecka

o jag som hållit på i 2 mån o känner inte alls så mycket positivt,

Den här kosten e nog bra för många men kanske inte för ALLA

Anmäl
2009-01-10 20:32 #143 av: Vanadotter

Ja så är det för mig! Kan väl iofs baka ihop mer ork, piggare, gladare, mer tålamod och lust att ta mig för saker till en enda.

Men varför? Är ju LCHF-frälst nu! Skrattande

Anmäl
2009-01-10 20:46 #144 av: smeo

Det e TYVVÄR inte jag

Anmäl
2009-01-10 20:47 #145 av: smeo

Det e TYVVÄR inte jag

Anmäl
2009-01-11 10:37 #146 av: Facklan
 • jag har blivit jämnare i humöret min dagliga Pms (socker bergodalbana ) är som bort blåst.
 • gått ner i vikt
 • fötterna mår bättre hag har ofta ont i dom
 • min PMS är nästan obefintlig märker inte det förrän finnarna o mensen kommer
 • jag är inte lika fisig eller svullen som tidigare
 • lider aldrig av hysteriska diarreer efter viss mat
 • känner en äkta hunger så den är inte hysterisk utan den känns o man kan lätt åtgärda detta tidigare vart man ju nästan hysterisk.

 

Anmäl
2009-01-11 13:26 #147 av: vanessan

http://fyranollfyra.wordpress.com/2009/01/11/candida-albicans/

:)

underbar tråd!

Anmäl
2009-01-12 11:55 #148 av: callerobertsson

LCHF funkar perfekt för mig.

 • Har gått ner mer än 10 kg.
 • Inget överfödigt fett på kroppen.
 • Inga gaser i magen.
 • Pletiga (små röda märken) överarmar har blivit släta och fina.
 • Återhämtning efter träning snabbare.
 • Märkbart ökat uthålligheten vid långdistanslöpning.
 • Kunnat dubbla min träningsmäng.
 • Mjölksyra är ett minne blott
 • Behöver ingen gel, sportdryck, energibars, eller några andra former av kolhydrater när jag löper.

/Calle

Anmäl
2009-01-14 16:45 #149 av: intressant

började i augusti med Lchf kände av en snabb förbättring.......men sen blev det sk återfall så jag började med kalorier igen....i låg skala som snabbt blev mycket mer....

nu känner jag mig trött igen och en förkylning nästan på g....

under det att jag åt Lchf så blev jag aldrig förkyld

piggare

bättre hy

 

till alla er som tycker andra har så fantastiska resultat

tänk på varifrån de startade många kanske legat på en livsenergi på säg 5(av 100)

om de sen kommer upp till 25 så upplevs det som enormt förstås (5ggr eller 500%)

en annan person kanske startar på livsenergi på +75 och då säger det sig själtv att det är svårare komma upp sig

ni förstår poängen hoppas jag....

 

allt är relativt och det är subjektiva åsikter.

 

Nu ska jag testa Lchf igen med minimalt med kalorier

 

Anmäl
2009-01-14 16:47 #150 av: Uttelille

kalorier! Du menar inte kolhydrater?Glad

Anmäl
2009-02-03 16:40 #151 av: MegN

Fick ett påtagligt "bevis" häromdagen för vad som faktiskt förändrats - mötte en bekant inne på det café hon nu driver (köpte en kaffe i väntan på dottern). Hon pekade stolt på alla sockerstinna produkter när jag lite generat förklarade att jag inte åt socker längre - sen några år tillbaka. Och när jag började räkna upp hälsovinsterna så sa hon raskt:

- Och du är mycket finare i hyn ny! Jag minns att du alltid var så finnig, men nu har du ju jättefin hy!

"Gosh" (á la Långben) jag blev helt generad...! Och så förstås glad.

I övrigt kan jag nämna: * mage (pruttar aldrig, är inte svullen,  aldrig förstoppad) * huvud (piggare i allmänhet och på morgnarna i synnerhet) * immunförsvar (har varit förkyld EN gång sen jag började med lchf i juni 2005 - annars var det minst 4 förkylningar varje vinter!) * sockersug/akuthunger (finns inte mer) * leder (var ofta inflammerad förut - väldigt lugnt nu). Kommer inte på nåt mer just nu...

Anmäl
2009-02-03 19:35 #152 av: Bullan

SkrattandeSå kul att se att den tråd jag startade för snart 2 år sedan FORTFARANDE är aktiv!!!SkrattandeFörvånad Det är även jätteroligt se att så många upplever sej må så mkt bättre med kostomläggningen.

Anmäl
2009-02-08 02:40 #153 av: Tulo

Bullan,

Älskar denna tråden!!

Har själv hållt på i 5 veckor och har gått ner -2.3 kg.
Kan inte längre ha prutt-tävlingar med maken vilket är skönt!!
Mitt otroliga sug efter allt sött är borta!!

Gjorde ett avsteg förra helgen pga resa men kände mig genast svullen och nästan illamående efter att jag åt kolhydrater igen.

Hoppas nu att jag kan fortsätta såhär och fortsätta må bra och helst fortsätta ner i vikt!

Anmäl
2009-02-08 10:55 #154 av: flikkan77

Jag har nog inte märkt vare sig nått positivt eller negativt än, men det kommer kanske om jag lyckas äta bra lite längre i sträckt. Glad

Eller jo, jag har gått ner lite i vikt också har jag träffat en massa trevligt folk här!

Anmäl
2009-02-08 11:17 #155 av: annainorrland

Min oroliga mage är numera väldigt lugn, mitt sötsug är borta, mitt dåliga humör är borta, min vikt och mina mått har minskat, min hy är mycket bättre

Anmäl
2009-02-09 11:43 #156 av: Vanadotter

Upptäckte en sak här om dagen!

Mina händer brukar bli supertorra och kliar av exsem under vintern. Detta har helt gått bort i år. Jag är inte säker på om det beror på att jag bytt till LCHF vid årsskiftet eller nått annat.

Men är det tack vare maten så passar det ju in i denna tråden! Glad

Anmäl
2009-02-11 10:52 #157 av: Iram

Ja, jag har faktiskt märkt av en hel del förbättringar under den nästan 3 v jag har hållit på med denna kost.

 • Huvudvärken borta! Har inte tagit tabletter sedan jag började med detta, annars blev det ofta alvedon flera ggr i veckan pga molande huvudvärk.
 • Magsyran verkar ha lugnat sig. Har inte haft de vanliga sura uppstötningarna och svedan i magen. Har inte tagit omeprazol på 2 v.
 • Mindre acne. Just nu borde finnarna vara i högform strax före mens, men de lyser med sin frånvaro, åtminstone de flesta. Vilket för mig in på...
 • Mildare humör. Märks särskilt nu under pms. Haft humörsvängningar som nog i mångt och mycket berott på blodsockerkarusellen.
 • Tycker mig märka mindre värk i leder, men det kan iof vara tillfälligt då det brukar komma periodvis.
Anmäl
2009-02-16 15:28 #158 av: Efva

Jag är bara inne på min fjärde dag, men har redan märkt av stora positiva skillnader:

 • Jag har Ulcerös colit och har nyligen haft skov med uppretade tarmar som följd. Redan dag 2 med LCHF var tarmarna hur lugna som helst! Kunde aldrig drömma om det!
 • Har totalt tappat suget efter sötsaker.
 • Jag sjöng (!) i morse när jag plockade ut frukosten ur kylen. Va? Det är ju måndag morgon, och det har nog aldrig hänt förr!
 • Känner mig stabil i humöret, trots att det är rörigt på jobbet.

På den negativa sidan är hög puls och lite hjärtklappning och trötthet. Men eftersom det måste få lite biverkningar att rensa ut sockret så är det bara att gilla läget. Det allra viktigaste för mig är att magen mår bra, om jag sen får behålla de andra "vinsterna" och dessutom tappa lite i vikt så är det bara bonus. Tänk om man provat detta tidigare...

Anmäl
2011-12-17 14:41 #159 av: Effie

Jag hittade en trevlig gammal tråd som jag vill putta upp lite. Tyckte den var intressant att läsa igenom.

Funderade på om jag missat någon vinst jag gjort under de här snart fem åren jag hållit på. Och jag kom faktiskt på några.

 • jag slipper den här känslan av "när får jag lov att äta nästa gång?" som jag hade mest hela tiden förr.  Märker, om jag råkar äta fettsnålt, att det suget dyker upp igen, och finns kvar i flera dagar. Ska se till att ha med lite smör att ta till vid sådana tillfällen.
 • jag trycker inte längre i mig frukost som jag inte vill ha. Och blir lagom hungrig lagom till lunch.
 • Blodtrycksmedicinen har jag inte blivit av med (än), men jag har minskat dosen.
 • Hemorrojder kände jag till och från förr. Inte under de här fem åren.
 • och jag har lärt känna en massa trevliga människor, som jag haft en hel del kul med.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2012-01-01 13:22 #160 av: suzanna1

Har ätit Lchf länge....men nu under december flippade jag ut och sockermonstret gjorde sin entr'e....vad hände jo kilona ökade på(så klart) fick influensan,nackspärr,dålig hy, huden på fötterna Torr som fnöske.... Så nu är jag på igen med Lchf.

Anmäl
2012-01-01 13:53 #161 av: Jojo55

Mindre luft i magen

Mindre värk i kroppen. Nästan ingen värk alls faktiskt.

Avsevärt mycket mer ork.

Mindre torr hy.

Det där med tröttheten och värken i (hela) kroppen beror på att jag har Sjögrens syndrom och där har jag alltså fått en fantastiskt stor förbättring. Förut kändes ständigt som att jag hade träningsvärk i hela kroppen, hade inte så stort besvär av lederna utan mera ömma muskler. Jag var också allvarligt bekymrad över hur jag skulle orka jobba ända fram till pension (Fyller 57 i vår) eftersom jag var så förlamande trött men nu har jag gott hopp om att klara det.

Anmäl
2012-01-30 15:55 #162 av: Septima

Efter tre månader (och efter att större delen av mitt snart 60-åriga liv levt med minimalt fett, massor av frukt och grönsaker, inte så mycket halvfabrikat eller sötsaker dock) har jag dels tappat några kilon (vilket var skälet till kostomläggningen) men dessutom - och helt oväntat:

- blivit av med mina "knotterarmar" (sk keratosis pilaris) som jag haft så länge jag kan minnas. Är babyslät överallt. Om detta beror på kosten eller D-vitamintillskottet vet jag förstås inte.

- bättre mage. Upplevde inte att jag hade en problemmage tidigare eftersom jag aldrig hade förstoppning (vilket var detsamma som "magproblem" i min värld tidigare) men upplever nu en enorm skillnad att inte behöva gå på toa flera gånger om dagen och att det som produceras inte medför stor åtgång på toapapper efteråt (om ni förstår vad jag menar). Fiser sällan eller aldrig.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.