Cheesecake (bakad)
Gjorde ett experiment igår som blev lyckat…
Botten:
200 g mald mandel
100 g smör (smält)
lite sötningsmedel jag använde Hermestates 4 tsk
Blanda ihop och platta ut i en form med löstagbar kant. Baka ca 10 min i 225 grader, så botten har fått lite färg. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
150 g Philadelphiaost
3 st ägg
3 dl vispgrädde
en aning sötningsmedel jag använde Hermestates 4 tsk
Blanda ihop (vispa ordntligt)och ställ in i ugnen, 225 grader ca 30 min. Den ska vara genombakad, testa med en vass kniv. Den ska vara torr när du testar mitten.
Serveras med vispgrädde, sylt eller bär….mycket uppskattad här hemma…
Calcounter resultat:
Cheesecake (1 portion = 89 gram)
Kalorier (kcal):
387
B6 (mg):
0.1
Protein (g):
8.3
B12 (mcg):
0.4
Kolhydrater (g):
4.6
C (mg):
0
Fett (g):
37.8
D (mcg):
0.3
Mättat fett (g):
19
E (mg):
5.4
Omättat fett (g):
16
Folsyra (mcg):
19
Kolesterol (mg):
142.5
Kalcium (mg):
104
Alkohol (g):
0
Järn (mg):
1.3
Vatten (g):
47
Natrium (mg):
105
Fibrer (g):
1
Kalium (mg):
204
A (mcg):
288
Fosfor (mg):
173
B1 (mg):
0.1
Magnesium (mg):
59
B2 (mg):
0.3
Zink (mg):
0.9
B3 (mg):
2.7
Selen (mcg):
4.4
OBS!!!Ja så slarvade man…det ska vara 300 gram philadelphia
Tack, det ska jag testa. Har ett tag nu gått och funderat på att baka Fedon Lindbergs urgoda cheesecake, men den är så omständlig. Toppen att du anger exakta mängder, såna recept gillar jag!