Annons:
Etikettmat-recept-på-ägg-ost-grönt-sidorätter-veg
Läst 21328 ggr
Karin20
2007-04-15 18:08

Floridasallad..

.. som min mamma hade med sig från Florida.

ett paket bacon (men jag tar två), ett litet blomkålshuvud, en tub majonnäs, ett salladshuvud, alltså ett av allting

Finhacka blomkålen jättefint, stek baconen i småbitar och blanda sedan ihop allting. Jättenkelt!

Detta brukar jag ha till grillat och folk tycker att det är jättegott, gissar på valnötter, ansjovis, nyttigt och speciellt

//Karin

Annons:
StinaLisa7
2007-04-15 18:54
#1

Kan bara säja MUMS, detta måste provas!

<----*ropar åt maken att slå på grillen*

Cool

birmalover
2007-04-15 19:36
#2

Låter verkligen gott

Mervi
2007-04-15 22:04
#3

Jag skall lägga till favoriter! Tack!

LC-Skorpionen
2007-04-15 22:09
#4

Det låter verkligen jättegott. Har lagt till det i min lilla receptsamling!

Amiechan
2007-04-17 19:55
#5

Provas idag! Har ätit lite direkt ur salladsskålen ;-) Smaskens!

mumsan
2007-04-17 22:30
#6

Det var något nytt. Vad bra, låter gott.

Annons:
anki1
2007-04-17 23:37
#7

Jag gjorde egen remouladsås till fisken idag:

 2 dl majonäs, 2 msk hackad inlagd gurka, kapris och persilja Den verkar ju rätt så rätt tyckte jag, förutom den inlagda gurkan  Kanongott i alla fall

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

anki1
2007-04-17 23:40
#8

En annan god sallad: Gurk och Citron sallad. tärna en gurka, riv det gula av skalet på en citron salt och peppar 2,5 dl creme fraiche. blanda ihop. gott till fisk bla. och korvstroganoff, eh jag har den till allt möjligt.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Amiechan
2007-04-18 00:04
#9

Anki1 - vill du inte ta och lägga in dina salladsrecept som nya trådar? Då blir det lättare att hitta till dem när man är sugen om ett par veckor eller så ;-)

Katarina2
2007-04-18 10:07
#10

Ska blomkålen vara rå?

Amiechan
2007-04-18 12:16
#11

Katarina2: Tja, jag gjorde salladen med rå blomkål. Gött!

Sen hade jag inte tillräckligt med majonnäs så jag fyllde på med creme fraiche…

Karin20
2007-04-18 22:52
#12

Jo, blomkålen ska vara rå, det blir som knaprigt, nötaktigt då och jag hackar den jättefint, smått,smått.

Jag skrev att min mamma hade med sig detta recept hem från USA. Hon hade varit i Florida och träffat sina kusiner för första gången på 60 år. Det här var på 80-talet och mamma finns inte längre heller, men Floridasallad blev namnet på salladen och namnet har också "affektionsvärde"!

//Karin

Skogstrollet
2008-03-03 20:50
#13

Har just avnjutit denna sallad. Det godaste jag ätit på länge!! En perfekt "ersättning" för potatissallad, men godare!

Annons:
MaMaMade
2008-03-03 21:06
#14

Det ska jag bjuda på i augusti när vi har adoptionsträff! Ska göra en LCHF-buffé o bjuda på. Det ska bli kul, tänker inte säga ngt i förväg…om ingen går m här o läser detta förstås! Glad

Besika
2009-04-11 00:45
#15

Mmmm, idag gjorde jag Floridasallad för första gången. Absolut inte sista, det var supergott!!!!!!!

Besika
2009-05-02 17:52
#16

Måste bara "puffa" det här receptet så här i grilltider, det är helt underbart! :)

Karin20
2009-08-03 14:16
#17

Har gjort den själv idag igen och lika gott som för 20 år sen!

Vill bara påminna{#emotions_dlg.cool}

Jag har liksom semester en vecka till!

//Karin

Margareta
2009-08-03 14:22
#18

Härligt Karin!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

julia61
2009-08-03 14:42
#19

Karin, kanske man kan riva blomkålen i matberedaren, kan det funka tro. När jag ibland gör fuskris av blomkål så river jag den. Skrattande

Tack för receptet!

eva-
2009-08-03 15:00
#20

vad för slags sallad bör va i? huvud- isberg- eller salladskål?

Annons:
Sugiyama
2009-08-03 16:34
#21

Låter gott, ska testa ikväll. Ska salladen finstrimlas?

fru-kryss
2009-08-03 16:44
#22

Testar ikväll! Låter kanoners!

Karin20
2009-08-03 20:36
#23

Allt precis som man önskar. Själv gör jag blomkålen väldigt smått, rå blomkål är inte min favorit. Oftast tar jag isbergssallad, det blir mycket då. Och strimlar sådar

//Karin

TantRafa
2009-08-04 21:58
#24

Tack Karin!

Variation behövs alltid och den här salladen är hur god som helst… men jag saknade lite sting i den…aningen vitlök, kanske? Curry? Men det räcker kanske med en gnutta salt.

Och så mätt jag blev!

kricko1
2009-08-05 00:26
#25

Karin20 - Det låter verkligen som att det här kan bli väldigt gott och jag måste prova på detta… men blir inte "dressingen" väldigt tjock och "stark" (fel ord, men kommer inte på nåt bättre) med enbart majonäs?

Jag funderar på hur man får ihop det blöta med isberssalladen utan att det blir bara slamsor av den… eller är det helt enkelt tänkt att man gör nästan lika små bitar av salladen som av blomkålen?

VH!/K.

eva-
2009-08-05 08:56
#26

mm, det var gott, gjorde denna igår. använde salladskål som höll sig fin o fräsch i salladen. använde majo o cf. men kunde haft i lite senap kanske, eller vitpeppar för lite extra sting. rödlök skulle varit gott oxå!

får fortsätta mixtra tills den når perfektion. synd bara att det är nitrit i bacon o socker i majo.

resterna ska jag mumsa till lunch idag med en burk makrill:)

fru-kryss
2009-08-10 21:41
#27

Jättegod sallad. Tack för receptet!

Annons:
titanyah
2010-03-05 19:50
#28

Supergod sallad, jag gör denna utan sallad (bara blomkål och bacon), med lite senap o svartpeppar som smaksättning - jag tar hälften av vardera majonnäs och cf, och lite hackad rödlök - smaskens!

Pussgurkan
2012-07-13 00:02
#29

Låter så gott men vad bli kolhydraterna i Floridasalladen? Jag försöker ligga så lågt det går - typ noll + ;-)

ScarletMajesty
2012-07-13 00:34
#30

Prova lägga in allt i minmat! Borde inte bli alltför många kolisar alls!

PiaNyberg
2013-02-17 20:54
#31

Måste verkligen puffa för detta recept! Det är en stor favorit sedan jag hittade den här för många år sedan - tack igen Karin 😃 

Pia

…………………….

www.kostradgivarna.se

yvonnel
2013-02-18 02:23
#32

Knaperstekt bacon är en höjdare i färsk spenatsallad också, eller dom där påsarna med blandade blad och en enkel fransk dressing oljavinäger och önskade kryddor, gärna vitlök.

Eller skär färska grönsaker ganska tunt i skivor/stänger och använd den där fina dressingen härovan som dippa, om man inte är så förtjust i majonnäs så går det väldigt bra med creme fraiche.

Mozzarellan
2013-06-11 17:26
#33

Puff, Låter jättegott, samt glad över andra tips lite varstans i tråden. Made My Day!!

JMW
2013-06-11 18:12
#34

Denna sallad bara måste jag ju prova. Funderade bara på det här med att hacka blomkål…. Det lär väl bli ganska så småsmuligt väl? Spelar ju ingen roll iofs. Bokmärker och provar denna vid första bästa tillfälle.

Annons:
Framåt
2013-06-12 09:47
#35

Jag har rivit min i matberedare. Blir väldigt smuligt!

JMW
2013-06-15 19:07
#36

Nu har jag gjort denna sallad. Toppoäng! Den var jättegod och den kommer jag att göra fler gånger. Helt klart!

Jag gjorde inte med enbart majonnäs. Spädde med CF för att inte få så stark majonnässmak. Blev perfekt för mig.

Mozzarellan
2013-06-19 14:48
#37

Precis svängt ihop denna rätt och den är kanongod. Blanda ut lite cf i majonäsen och hade ett och halvt paket knaperstekt bacon. Blev rätt stor sats. Enda trista är att nu finns det blomkålssprätt över hela köket!!!

[Petronella Pip]
2013-06-19 15:11
#38

Du har ingen matberedare med rivskiva? Då kan man mata ner blomkålen i bitar, garanterat sprättfritt!

Mozzarellan
2013-06-19 15:13
#39

Den kommer efter 30/7….

JMW
2014-06-05 17:08
#40

Grilltider!

Dags att puffa upp denna sallad! 😃

Jag har gjort den två gånger nu på kort tid. Jag finskivar färsk vitkål istället för sallad. Riktigt gott!

Upp till toppen
Annons: