Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Floridasallad..

2007-04-15 18:08 #0 av: Karin20

.. som min mamma hade med sig från Florida.

ett paket bacon (men jag tar två), ett litet blomkålshuvud, en tub majonnäs, ett salladshuvud, alltså ett av allting

Finhacka blomkålen jättefint, stek baconen i småbitar och blanda sedan ihop allting. Jättenkelt!

Detta brukar jag ha till grillat och folk tycker att det är jättegott, gissar på valnötter, ansjovis, nyttigt och speciellt 

//Karin

Anmäl
2007-04-15 18:54 #1 av: StinaLisa7

Kan bara säja MUMS, detta måste provas!

<----*ropar åt maken att slå på grillen*

Cool

Anmäl
2007-04-15 19:36 #2 av: birmalover

Låter verkligen gott

Anmäl
2007-04-15 22:04 #3 av: Mervi

Jag skall lägga till favoriter! Tack!

Anmäl
2007-04-15 22:09 #4 av: LC-Skorpionen
Det låter verkligen jättegott. Har lagt till det i min lilla receptsamling!
Anmäl
2007-04-17 19:55 #5 av: Amiechan
Provas idag! Har ätit lite direkt ur salladsskålen ;-) Smaskens!
Anmäl
2007-04-17 22:30 #6 av: mumsan

Det var något nytt. Vad bra, låter gott.

Anmäl
2007-04-17 23:37 #7 av: anki1

Jag gjorde egen remouladsås till fisken idag:

 2 dl majonäs, 2 msk hackad inlagd gurka, kapris och persilja Den verkar ju rätt så rätt tyckte jag, förutom den inlagda gurkan  Kanongott i alla fall

Anmäl
2007-04-17 23:40 #8 av: anki1

En annan god sallad: Gurk och Citron sallad. tärna en gurka, riv det gula av skalet på en citron salt och peppar 2,5 dl creme fraiche. blanda ihop. gott till fisk bla. och korvstroganoff, eh jag har den till allt möjligt.

Anmäl
2007-04-18 00:04 #9 av: Amiechan
Anki1 - vill du inte ta och lägga in dina salladsrecept som nya trådar? Då blir det lättare att hitta till dem när man är sugen om ett par veckor eller så ;-)
Anmäl
2007-04-18 10:07 #10 av: Katarina2

Ska blomkålen vara rå?

Anmäl
2007-04-18 12:16 #11 av: Amiechan

Katarina2: Tja, jag gjorde salladen med rå blomkål. Gött!

Sen hade jag inte tillräckligt med majonnäs så jag fyllde på med creme fraiche...

Anmäl
2007-04-18 22:52 #12 av: Karin20

Jo, blomkålen ska vara rå, det blir som knaprigt, nötaktigt då och jag hackar den jättefint, smått,smått.

Jag skrev att min mamma hade med sig detta recept hem från USA. Hon hade varit i Florida och träffat sina kusiner för första gången på 60 år. Det här var på 80-talet och mamma finns inte längre heller, men Floridasallad blev namnet på salladen och namnet har också "affektionsvärde"! 

//Karin

Anmäl
2008-03-03 20:50 #13 av: Skogstrollet

Har just avnjutit denna sallad. Det godaste jag ätit på länge!! En perfekt "ersättning" för potatissallad, men godare!

Anmäl
2008-03-03 21:06 #14 av: MaMaMade

Det ska jag bjuda på i augusti när vi har adoptionsträff! Ska göra en LCHF-buffé o bjuda på. Det ska bli kul, tänker inte säga ngt i förväg...om ingen går m här o läser detta förstås! Glad

Anmäl
2009-04-11 00:45 #15 av: Besika

Mmmm, idag gjorde jag Floridasallad för första gången. Absolut inte sista, det var supergott!!!!!!!

Anmäl
2009-05-02 17:52 #16 av: Besika

Måste bara "puffa" det här receptet så här i grilltider, det är helt underbart! :)

Anmäl
2009-08-03 14:16 #17 av: Karin20

Har gjort den själv idag igen och lika gott som för 20 år sen!

Vill bara påminna{#emotions_dlg.cool}

 

Jag har liksom semester en vecka till!

//Karin

Anmäl
2009-08-03 14:22 #18 av: Margareta

Härligt Karin!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-08-03 14:42 #19 av: julia61

Karin, kanske man kan riva blomkålen i matberedaren, kan det funka tro. När jag ibland gör fuskris av blomkål så river jag den. Skrattande

Tack för receptet!

Anmäl
2009-08-03 15:00 #20 av: eva-

vad för slags sallad bör va i? huvud- isberg- eller salladskål?

 

Anmäl
2009-08-03 16:34 #21 av: Sugiyama

Låter gott, ska testa ikväll. Ska salladen finstrimlas?

Anmäl
2009-08-03 16:44 #22 av: fru-kryss

Testar ikväll! Låter kanoners!

Anmäl
2009-08-03 20:36 #23 av: Karin20

Allt precis som man önskar. Själv gör jag blomkålen väldigt smått, rå blomkål är inte min favorit. Oftast tar jag isbergssallad, det blir mycket då. Och strimlar sådar

//Karin

Anmäl
2009-08-04 21:58 #24 av: TantRafa

Tack Karin!

Variation behövs alltid och den här salladen är hur god som helst... men jag saknade lite sting i den...aningen vitlök, kanske? Curry? Men det räcker kanske med en gnutta salt.

Och så mätt jag blev!

Anmäl
2009-08-05 00:26 #25 av: kricko1

Karin20 - Det låter verkligen som att det här kan bli väldigt gott och jag måste prova på detta... men blir inte "dressingen" väldigt tjock och "stark" (fel ord, men kommer inte på nåt bättre) med enbart majonäs?

Jag funderar på hur man får ihop det blöta med isberssalladen utan att det blir bara slamsor av den... eller är det helt enkelt tänkt att man gör nästan lika små bitar av salladen som av blomkålen?

VH!/K.

Anmäl
2009-08-05 08:56 #26 av: eva-

mm, det var gott, gjorde denna igår. använde salladskål som höll sig fin o fräsch i salladen. använde majo o cf. men kunde haft i lite senap kanske, eller vitpeppar för lite extra sting. rödlök skulle varit gott oxå!

får fortsätta mixtra tills den når perfektion. synd bara att det är nitrit i bacon o socker i majo.

resterna ska jag mumsa till lunch idag med en burk makrill:)

Anmäl
2009-08-10 21:41 #27 av: fru-kryss

Jättegod sallad. Tack för receptet!

Anmäl
2010-03-05 19:50 #28 av: titanyah

Supergod sallad, jag gör denna utan sallad (bara blomkål och bacon), med lite senap o svartpeppar som smaksättning - jag tar hälften av vardera majonnäs och cf, och lite hackad rödlök - smaskens!

Anmäl
2012-07-13 00:02 #29 av: Pussgurkan

Låter så gott men vad bli kolhydraterna i Floridasalladen? Jag försöker ligga så lågt det går - typ noll +
;-)

Anmäl
2012-07-13 00:34 #30 av: ScarletMajesty

Prova lägga in allt i minmat! Borde inte bli alltför många kolisar alls!

Anmäl
2013-02-17 20:54 #31 av: PiaNyberg

Måste verkligen puffa för detta recept! Det är en stor favorit sedan jag hittade den här för många år sedan - tack igen Karin Skrattar 

Pia

.........................

www.kostradgivarna.se

Anmäl
2013-02-18 02:23 #32 av: yvonnel


Knaperstekt bacon är en höjdare i färsk spenatsallad också, eller dom där påsarna med blandade blad och en enkel fransk dressing oljavinäger och önskade kryddor, gärna vitlök.

Eller skär färska grönsaker ganska tunt i skivor/stänger och använd den där fina dressingen härovan som dippa, om man inte är så förtjust i majonnäs så går det väldigt bra med creme fraiche.

Anmäl
2013-06-11 17:26 #33 av: Mozzarellan

Puff,

Låter jättegott, samt glad över andra tips lite varstans i tråden.

Made My Day!!

Anmäl
2013-06-11 18:12 #34 av: JMW

Denna sallad bara måste jag ju prova. Funderade bara på det här med att hacka blomkål.... Det lär väl bli ganska så småsmuligt väl? Spelar ju ingen roll iofs. Bokmärker och provar denna vid första bästa tillfälle.


Anmäl
2013-06-12 09:47 #35 av: Framåt

Jag har rivit min i matberedare. Blir väldigt smuligt!

Anmäl
2013-06-15 19:07 #36 av: JMW

Nu har jag gjort denna sallad. Toppoäng! Den var jättegod och den kommer jag att göra fler gånger. Helt klart!

Jag gjorde inte med enbart majonnäs. Spädde med CF för att inte få så stark majonnässmak. Blev perfekt för mig.

Anmäl
2013-06-19 14:48 #37 av: Mozzarellan

Precis svängt ihop denna rätt och den är kanongod.
Blanda ut lite cf i majonäsen och hade ett och halvt paket knaperstekt bacon.
Blev rätt stor sats.

Enda trista är att nu finns det blomkålssprätt över hela köket!!!

Anmäl
2013-06-19 15:11 #38 av: [Petronella Pip]

Du har ingen matberedare med rivskiva? Då kan man mata ner blomkålen i bitar, garanterat sprättfritt!

Anmäl
2013-06-19 15:13 #39 av: Mozzarellan

Den kommer efter 30/7....

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.