Annons:
Etikettmat-recept-att-laga-hemma
Läst 14605 ggr
tullmejs
9/4/07, 4:35 PM

Egen taco-kryddmix

 De färdiga påsmixerna innehåller ju de flesta av oss vet en hel del socker och annat jox. På svt:s matsida --> hittade jag recept på "Egen mexikansk kryddblandning" (aka tacomix. ) Har precis testat och det var inte helt olikt originalet faktiskt. Receptet på svt innehåller även ett par msk maizena för redningens skull, men jag utesluter det här.

Ingredienserna och proportionerna är som följer: 

1 msk mald spiskummin

1 msk chilipulver

1 tsk kakao

1 tsk salt

Annons:
Anterrabae
9/4/07, 5:09 PM
#1

gott! Själv brukar jag tillsätta lite koriander och vitlök oxå.. =)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

zeretki
9/4/07, 5:19 PM
#2

Tack för tipset! Jag ser gärna fler kryddtips. :)

supermoccine
9/4/07, 6:10 PM
#3

Kakao?!

tullmejs
9/4/07, 6:27 PM
#4

det stod kakao och jag använde det och det blev bra! tro det eller ej! Glad

Mizzi
9/5/07, 12:49 AM
#5

Oj vad bra tittade funderade precis i dag på hur man kunde göra sin egen tacokrydda =)

supermoccine
9/5/07, 1:37 PM
#6

#4 Jo, kanske gör det. Lite otippat :) Och för knarkigt för mig som kör drogfritt..

Annons:
MillisB
10/12/07, 12:03 AM
#7

Här är ett recpt jag hittade på en amerikansk hemsida:(http://www.recipezaar.com/76616)

Har översatt receptet men har inte själv provat det. Tycker det låter väldigt gott.

Taco kryddmix

2 msk chilipulver (för bästa smak, reducera inte den mängden)

½ -1 tsk vitlökspulver

¼ tsk lökpulver

¼ tsk oregano (torkad)

½ tsk paprikapulver

2-3 tsk mald spiskummin

½ tsk havsalt

1 tsk svartpeppar

1 krm cayennepeppar (valfritt/efter smak)

Blanda alla ingredienser. Dubbla eller tredubbla receptet om önskvärt.

Häll upp i en tät burk eller behållare och mixen är färdig att använda.

Notera att detta receptet bara ger smak. Om du vill att taco-mixen ska bli lite "tjockare" måste du blanda i något som passar, normalt sett mjöl, men det använder ju inte vi…

Du kan också blanda i ½ - 1 burk krossade tomater om du vill ha såsen lite tomatiserad.

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Margareta
10/12/07, 12:32 AM
#8

TACK för detta! Jag har länge gjort själv på en höft och därför känns det kul med lite proportioner. Skall absolut testa! Nu under hösten är det gott med tacokryddad färs som omväxling.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

zeretki
10/12/07, 2:49 PM
#9

Åhh, måste testa! :D Älskar kryddor.

Margareta
10/12/07, 4:17 PM
#10

Häftigt med kakao i tycker jag!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Loria
11/9/07, 4:22 PM
#11

Är receptet dimensionerat för 400g köttfärs eller?

Mervi
11/9/07, 4:27 PM
#12

Jag tror att man får ta efter smak, alla gillar inte lika stark smak.

Gör som du gör med andra kryddor, ta lite och smaka osv.

aase-andersson
1/21/08, 10:39 AM
#13

Jag reder mina såser och annat med arrowrot den är väldigt behändig och inga kolhydrater i.

Annons:
asagasa
1/21/08, 12:02 PM
#14

Jo, tyvärr är det 88% kolhydrater i arrowrot, men det går ju åt så hemskt lite.

Monsun
1/22/08, 11:29 AM
#15

Kakao används mkt i mexicansk matlagning så det är ganska självklart att det ska vara med i kryddblandningen….

[Karro]
1/22/08, 11:00 PM
#16

Helt underbart med ett "riktigt" recept på tacomix, tackar och som sagt det där med kakao var ju riktigt optippat….

asagasa! 88% kolhydrater i arrowrot? det var något nytt….. fast man använder väldigt lite…

Margareta
1/22/08, 11:10 PM
#17

Arrowrot = kolhydrater i princip - din lillebror - Karro - får inte använda det här hemma om mamma skall äta längre - det irriterar honom men han accepterar det.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[Karro]
1/22/08, 11:15 PM
#18

hihihi kan tänka mig det

Brynhilde
1/23/08, 4:47 AM
#19

Tack för tipset. Jag kastade ut mina kryddblandningar för ett tag sen. Dom som hade E-nr osv i sej. Ska bli kul att prova dessa recepten.

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

carina3
6/18/08, 12:19 AM
#20

Tack alla för jättefina tips:-)

Annons:
MiaKia
6/18/08, 12:25 AM
#21

Åh vad bra att du puttade upp denna! Tack! Glad

blackraven
6/18/08, 1:49 AM
#22

Denna blandningen är kanongod! Rekommenderas!

britt-maria
7/16/08, 2:21 PM
#23

Under tiden jag var med i GiViktkoll hittade jag detta recept på hemgjord tacokrydda som jag nu äntligen kommit mig för att göra (förutom oreganon för den använde jag upp igår).

till ca 1 dl behövs:

2 msk chilipeppar

1msk lökpulver

1 msk vitlökspulver

1 msk chilipulver

2 tsk citronpeppar

2 tsk malen spiskummin

1 tsk paprikapulver

½ tsk oregano

½ tsk salt

(sedan var det eventuellt ½ tsk sötningsmedel men det glömmer vi bort)

Det blev riktigt bra!

olandsfamiljen
7/20/08, 9:28 PM
#24

Till hur mkt färs är det runt 500g eller?

Maia
7/26/08, 3:37 PM
#25

Jag bara måste puffa upp den här tråden igen. Det där med kakao i blandningen var verkligen pricken över i:et!

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna 

[tillbakalutat]

Wildrat
7/26/08, 5:14 PM
#26

#23 Om ni gör egen för att undvika glutamat, kontrollera att citronpepparn inte gör det också… (Citronpeppar i tacos? Det funkar väl inte..?)

godivaex
9/8/08, 5:37 PM
#27

Oj, det här blev helt underbart gott! Gjorde som grundreceptet men tillsatte 1 tsk mald koriander och lite till salt. Nästa gång tar jag lite mindre spiskummin tror jag.

Jag stekte ca. 250g fläskfärs och 250 g nötfärs och använde hela mängden kryddblandning. Piffade lite med en vitlöksklyfta och cayennepeppar.

Rekommenderas verkligen! Glad

Annons:
kylbalsam
9/19/08, 1:38 AM
#28

den här hemmagjorda tacokryddan gjorde succé här hemma!

tackar och bockar för receptet Tungan ute

matsmurfen
10/17/08, 8:51 AM
#29

Det finns ju även "tacosås" - är det någon som har recept på det?

fettbramat
10/17/08, 3:30 PM
#30

Här hittar du recept på en tacosås utan socker.

rifla
9/21/09, 11:15 AM
#31

puffar upp denna tråd..

flikkan77
9/21/09, 11:29 AM
#32

Gjorde denna taco-kryddan igår och den blev riktigt lyckad!

1.5 tsk salt

2 tsk chilipulver

2 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk spiskummin

2 krm cayennepeppar

Tänk på att till cayennepepparen så är det kryddmått och inte tesked som till de andra kryddorna. Höll på att ta fel själv och det hade nog blivit lite väl starkt. Oskyldig

Funderar på att testa ta i lite kakao nästa gång jag gör den med.

"You just have to belive…"

goldcamilla
9/21/09, 11:32 AM
#33

Tack tullmejs för receptet, det ät jättegott. Jag har en mexikansk kokbok hemma där de använder mycket kakao i olika rätter men där fanns ingen tacokrydda.

Jojo55
10/19/11, 11:00 AM
#34

Herregud vad mycket olika tacokryddrecept det fanns, hur ska jag kunna välja?

Annons:
[Pennylane1]
10/20/11, 7:33 AM
#35

tjaaa du, du får väl prova dig fram till det som passar din egen smak…

Upp till toppen
Annons: