Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

E202 allergi

2007-10-23 20:06 #0 av: Loria

Jag har länge misstänkt att jag varit allergisk mot E202, idag fick jag ont i magen efter att ha ätit och det end asom jag kan ha reagerat på var tillsatt E202. Är det någon annan som inte tål den tillsatsen?

Jag läste också att den finns naturligt i frukt och jag har kännt av vissa frukter när jag ätit att magen blir lite extra sväld. Har någon hittat enlista med vilka frukter som är rika på E202, så jag vet vilka jag ska passa mig för? 

Anmäl
2007-10-23 20:24 #1 av: venuseva

I vilken produkt fanns detta E202 som du tror du fick ont i magen av?

Anmäl
2007-10-23 20:31 #2 av: Loria

Amerikansk Hamburgerdressing... vet att den inehåller lite socker. men jag brukar inte få ont i magen på detta vis av produkter som inehller samma maängd socker men ingeet E202

Anmäl
2007-10-23 21:03 #3 av: venuseva

ok. du får hålla koll då på detta och hoppas du slipper få ont i magen framöver. den hemlige kocken verkar vara en bok för dig.

Anmäl
2007-10-23 21:32 #4 av: Margareta

Här finns en bra lista på E-nummer.

E202 är Kaliumsorbat och används för konservering

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2015-03-20 00:12 #5 av: Da Vinci

Hm, tänkvärt. Jag åt ganska mycket sambal oelek vid ett tillfälle och dagen efter hade jag magsmärtor som gjorde mig kallsvettig. Det enda jag ätit som var "annorlunda" var just sambal oelek och så kyckling som jag inte ofta brukar välja. Sambal oelek-burken innehöll e202. Trodde ett tag att det var kycklingen, men fattade inte varför jag inte skulle tåla den. Ska hålla särskilt utkik efter detta e-nummer fr.o.m. nu.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.