Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Artikel idag - virus orsakar kärlinflammation

2008-01-11 15:59 #0 av: catale

Ur Dagens Medicin (och andra tidnigar): http://www.dagensmedicin.se//nyheter/2008/01/11/morgonens-nyheter-virus-ba/index.xml

Jag tänker såhär: Felaktig kost ökar risken för inflammationer och sänker immunförsvaret. Sänkt immunförsvar rår inte på virus. Virus tros här ligga bakom inflammationerna som ger "åderförkalkning".

Alltså. Bättre kost ger bättre immunförsvar ger mindre risk för virusaktivering ger mindre risk för inflammationer i kärlen ger mindre risk för hjärtinfarkt?

Förenklat såklart - men är det inte lite troligt? Att forskarnas resultat bekräftar LCHF?

Anmäl
2008-01-11 16:12 #1 av: Doc

Den där artikeln i Dagens Medicin var ju på en väldigt teoretisk nivå. Är det någon som vet om de 30% som inte bär på CMV-virus har mindre risk för hjärtsjukdom? Då vore det ju genast lite mer intressant.

Titeln "Virus orsakar hjärtsjukdom" är med tanke på innehållet i artikeln märklig, och i min uppfattning borde journalisten som skrev den skämmas lite Räcka ut tungan 

Anmäl
2008-01-11 16:45 #2 av: catale

Hmm... Du har ju rätt såklart, som vanligt.

Men det kan väl ändå vara bra med andra budskap än fett- och kolesterol-varningar till allmänheten? Om man ser mindre till virus-tanken och mer till inflammations-tanken?

Anmäl
2008-01-11 17:07 #3 av: dufva

Det gäller hur som helst att hålla inflammationer på en så låg nivå som möjligt

Man får göra vad man kanSkrattande 

  • Bort med artfrämmande föda
  • bort med härskna bearbetade oljor
  • omega-3 förhindrar sprickbildning i placket och frisläppande av både partiklar och inbakade virus
  • Kokosfett är bra på att hålla nere virusnivåer
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.