Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Utslag i ansiktet

2008-01-13 21:12 #0 av: ButterflyEffect

Nu har jag käkat LCHF sedan första januari. Det går bra vikt- och matmässigt, men har nu fåt en massa utslag i ansiktet, främst runt näsan. De är ungefär som finnar. Hur kommer detta sig? Förra gången jag åt såhär minskade mina utslag, men den här gången känns det som om huden blivit sämre. Kan jag göra något rent kostmässigt eller ska jag ta till medel?

Anmäl
2008-01-14 00:13 #1 av: DrAnna

Det har säker med omställningen att göra. Vänta med att ta till grövre artilleri som läkemedel o dyl.

Anmäl
2008-01-14 00:15 #2 av: Jennix

Jag tror huden rensar ut sig på dig.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-01-14 00:25 #3 av: MaMaMade

Har haft problem m hormonfinnar men det har lugnat sig nu när jag gått in i klimakteriet. Har fått samma symptom i hårbotten nu denna v...tänkte att det har m kostomlägget att göra. Jag tror att du ska avvakta ett tag. Jag blev hjälpt m mina fettdepåer i ansiktet...feta ställen i ett i övrigt torrt ansikte...av aloe vera-produkter från Forever Living Products. Finns säkert andra liknande företag men detta är vad jag har provat.

Har ganska så torr hud som flagnar en del o så en del "fettdepåer"...tinningar o strax nedanför mungiporna speciellt. Om jag tvättar mig m deras tvål håller det sig riktigt bra. Om jag är duktig använder jag deras peeling 1 ggn/v + en ansiktsmask o himmel så fräsch jag känner mig efteråt. Inte det minsta torr el stram utan enbart ren o fräsch. Lite gelly som ansiktskräm o det känns som om 50% av rynkorna försvinner...alltid kul att känna sig lite yngre!

Anmäl
2008-01-15 02:20 #4 av: Doc

Skulle nog också råda att ge det lite tid. De flesta verkar tycka finnar och liknande blir bättre i längden på LCHF...

Anmäl
2008-01-27 00:49 #5 av: ButterflyEffect

Hmm, nu har jag ätit LCHF sedan 1 jan och upplever fortfarande att jag får mer utslag i ansiktet, främst runt munnen och hakan. Fortfarande huden som rensar? Lite irriterande är det allt!

Annars har jag upplevt en förbättring vad gäller behåring i ansiktet. Har sedan jag började med p-piller upplevt att jag fått mer behåring, men det verkar ha gått ned nu. Eller så är jag bara tokig! ; )

Anmäl
2008-01-27 00:53 #6 av: magma
Skulle nog gissa att en utrensning kan pågå bra mycket längre än dryga tre veckor (ett par månader???) men det har antagligen korseett bättre koll på, får se om hon ser detta...Flört
Anmäl
2008-01-27 00:57 #7 av: Pasi

Nja....jag tror mer på ändrade hormonbalanser. Verkar som om en kolhydratbaserad kost ibland ger felaktiga nivåer av vissa hormon....när man sedan byter kost så normaliseras dessa (förhoppningsvis) och själva hormonförrändringen kan då ge finnar och utslag den första tiden.

Anmäl
2008-01-27 00:57 #8 av: ButterflyEffect

Mmm, misstänkte att det kunde vara så. Jaja, huvudsaken är ju ändå att man mår bra!

Anmäl
2008-01-27 01:04 #9 av: korseett

jag ser och hör!

Området som du berättar om tolkar jag som att det är magsäckens zon som ger utslag. Det tar lite tid för kroppen att laga sig och utrensingsbesvär i huden kan gå snabbt över och det kan hålla på i månader. Ha förtröstan och använd inte starka produkter för då blir det etter värre eftersom huden önskar balansera sig. Vill du tvätta dig med något så använd milda naturkosmetiska rengöringsprodukter eller helt enkelt kallpressad ekologisk olivolja. Den rekommendationen är nog mitt andra namn nu, Fru Olivolja, men sanningen är att olivolja till huden är fantastiskt.

huden har en omsättning på ca 28 dagar så minst en månad får man räkna med att utslag kan finnas men tre månader brukar jag säga att lättare åkommor försvinner på. Utrensning-läkning-normalisering

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.