Hälsa

Varför är vi där vi är?

2008-02-01 15:47 #0 av: Hanveden

Är det kanske så att margarintillverkarna har hittat ett bra affärskoncept med att lobba och ta "hand om dietisterna" så margarinets lov sjungs. Läste någonstans att en dietist föreläste med hjäp av en "ombudsmannarecpirator" och nere i hörnet på bilderna hade Unilever sin logga.

Sedan har läkemedelsindustrin tagit hand om doktorerna och ger läkarkonferenser mm för att få ut statiner, blodtrycksänkande, kolesterolsänkande och magmedicin.

Det lär ju vara så att de som hade ekonomiska intressen i tobaksindustrin har flyttat sina pengar till läkemedelsindustrin.
Tänker man vidare kanske viktväkteriet också härstammar från samma ekonomiska intressen. För att inte tala om snabbmatsindustrin...

Göra människor lite lagom sjuka så att man kan tjäna pengar på dem genom läkemedel mm. Tittar man på en utveckling av tex övervikten i USA så verkar de ju ha lyckats över föväntan där och det är på väg hit...

Med LCHF hälsning  Cool .

Anmäl
2008-02-01 16:02 #1 av: Skadlig

Fredagskonspirationsteorier, härligt :)

Jag har hört att den första stora antimättatfettundersökningen som spreds på 60-talet (50-talet?) spreds av militanta veganer.

Förutom de som drivs av en vilja av att hjälpa folk så har dock alla de grupperna du nämner ovan ofrånkomligen tjänat gott om pengr på folks sjukdomar. Av den anledningen så betvivlar jag att det någonsin kommer ett vaccin mot HIV. Möjligen kommer det ett botemedel så att man kan behöver flera kurer men bäst av allt är bromsmedicinerna. Äta hela livet, resten av livet...

I övrigt, är det inte underbart med svenskans substantivbildningar? Så underbart långa ord :)

Anmäl
2008-02-01 17:15 #2 av: navarro

Kan bara hålla med! Fågelinfluensavirus har vaccin som f.d. vicepresidenten i USA Cheeny, har mesta delen av ägarskapet i fabriken som tillverkar det. Nu hörde jag att det som Sverige köpt hem för framtiden snart har gått ut och blir oanvändbart. Det går inte att lita på någon tydligen, allt handlar om att tjäna pengar utan skrupler.

 

 

 

Anmäl
2008-02-01 19:02 #3 av: Skogiz

#2 Dick Cheney är en )&/¤(%/ igel, jag skulle inte anförtro honom med en påse pantburkar. Han hade visst stora planer för pipelines genom afganistan.... Eller om dom redan blivit byggda, vet inte.

Det sitter faktiskt bara i pengarna. Jag skulle vilja veta vad det kostar att göra ett kilo margarin jämfört med ett kilo riktigt smör. Det är definitivt ören jämfört med kronor i alla fall. Så med ett margarinpaket som kostar några få kronor mindre än smöret tar dom ut hundratals procent större vinst. Och folk som köper margarin känner sig duktiga och hälsosamma och tillochmed inbillar sig att margarinet smakar BÄTTRE! *rys*

Och det är bara en liten del av livsmedelshärvan (om än kanske den värsta). Sen har vi som sagt läkemedel. $$$ *ding*

 

Anmäl
2008-02-01 19:04 #4 av: Jennix

#3  Åh Dick Cheney... Nej, jag ska inte skriva vad jag tänker för då blir jag nog utkastad pga dåligt språk. Skrattande

Ska bli skönt när Bush-administrationen försvinner...

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-02-01 20:34 #5 av: Skadlig

#4 sjunger "För det är lika bra att sluta drömma. Det går åt..."

behärskar mitt språk också lite ;) 

Anmäl
2008-02-01 22:44 #6 av: hoppet

Jag slutar aldrig med att bli förvånad. Hur många är det som tycker att det är så enkelt som att läsa på förpackningarna???? Vilket fett innehåller MINST tillsatser?  Det  verkar även som att det är okej att stoppa i sig chips, pommes, godis, flingor jag vet inte allt.

Jag tror att jag som äter LCHF är mycket medveten om kosten.

 

Anmäl
2008-02-02 20:23 #7 av: Skadlig

#6 Har innehållsförteckningen fler än låt oss säga 5 poster så är det läge att vara misstänksam. Ju fler poster på listan ju mer troligt är det att något dumt har smugits in. Ett litet tips för att veta när det gäller att slå på supersynen för att klara läsa på etiketten :)

Anmäl
2008-05-09 21:11 #8 av: Hanveden

Nu är det fredag igen...

 

Med LCHF hälsning  :-). 

Anmäl
2008-05-10 08:35 #9 av: MimLan

#6 Är man inkörd både i vana och smak att äta halvfabrikat är det inte lätt att styra om sig, för man vet inte åt vilket håll man skall titta. Många har aldrig tittat på en innehållsförteckning och vet inte hur de skall bedöma eller reagera på den.

Jag var sedan tidigare inkörd på rena råvaror, och har kunnat konstatera när jag följt med kompisar som skall handla att det finns så många hyllor som de betar av i affärerna, medan jag tog grönsaksavdelningen, och sedan direkt på köttdisken, och sist mejeri på vägen till kassan. That's it. MIn praktiska omställning här har mest inneburit att se hur man tar sig an rätterna istället. Kött var ju kött innan oxå, men hur det presenteras har ju ändrats. Istället för ratatouille är det cole slaw och smörfräst spenat, ungefär.

Anmäl
2008-05-10 10:15 #10 av: Per_W

Varför vi är där vi är:

Fram till 70-talet hade svenskarna en sund inställning till vad som var bra mat och vad som var dåligt. Att öl, bröd och potatis var fettbildande visste alla. Brödet, potatisen och margarinerna sågs som fattigmansmat, något man åt för att man inte hade råd med riktig mat som kött och smör.

 Sedan kom Socialstyrelsen ut med världens första fettskrämda kostråd 1971 och i armkrok med livsmedelsindustrin informerade man bort dessa insikter hos svenska folket. Nu blev helt plötsligt det billiga margarinet, brödet och potatisen nyttigt. Livsmedelsindustrin jublade. Nu kunde man ersätta dyra, riktiga råvaror med billiga och processade och samtidigt ta ut ett högre pris men motivet att det var nyttigare.

Hela denna historia finns beskriven i vår bok "Ideologin och pengarna bakom kostråden" som finns att låna på biblioteken. Den som gärna läser engelska bör också läsa Gary Taubes "Good Calories - Bad Calories"

Per Wikholm, författare

Anmäl
2008-05-11 00:14 #11 av: Hanveden

#10 Din bok finns redan i min ägo...

Skrämmande läsning tillsammans varför vi ätit Corn Flakes mm...

Läs   här  .

Med LCHF hälsningar  Cool .

Anmäl
2008-05-11 01:07 #12 av: maxiq

Då får man anta att tuppen på Corn Flakes-paketen är oruskad...

Generad 

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2008-10-14 01:19 #13 av: Hanveden

Nu har det ju visat sig att utvecklingen i Finland är lika skrämmande vad gäller utvecklingen av diabetes typ 2.

Det är en gammal tråd det här men jag tror inte den är mindre sann för det...

Med LCHF hälsningar Cool.

Anmäl
2010-09-03 18:50 #14 av: Hanveden

Äntligen finns det frön till en ändring. Läs hos: Kostdoktorn.se

Tror det kommer mera nu när Livsmedelsverket verkar ligga i "brygga" ang mättat fett mm.

Kan man hoppas på att Socialstyrelsen börjar fatt ett och annat också...

Med LCHF hälsningar  Cool .

Anmäl
2010-12-26 07:15 #15 av: Hanveden

Här har kommit en undersökning om att smör skyddar mot diabetes typ 2.

Men nu med kostdoktorns bok så hoppas man att debatten tar fart och tidigare trend bryts...

Med LCHF och gott nytt år hälsning  Cool  .

Anmäl
2011-04-14 10:56 #16 av: Hanveden

Nu har ju distriktsläkaren Hans Gullbrand och professor Fredrik Nyström kommit med en studie som visar rätt väg från ohälsa...

Där fick dietister,läkare och professorer något att förhålla sig till...

mLCHFh  Cool .

Anmäl
2011-04-14 11:48 #17 av: MimLan

#16 Läser man i kommentarerna verkar det vara en tummetott...

Anmäl
2011-04-14 12:55 #18 av: Jerker63

Ja, det är ju "bara" lågkolhydratkost, inte LCHF, om jag förstår saken rätt. Hoppas på en rejäl studie på LCHF kontra tallriskmodellen (nej, jag har inte stavat fel!).

Anmäl
2011-04-14 14:11 #19 av: Beate

Sen ytterligare till varför vi är där vi är kan ju vara att vi fördummas ännu mer av all skräp-tv som passiviserar folk i soffan alla lediga tider på dygnet. Istället för att laga ordentlig mat, lära sig saker, umgås med sin familj, träna, göra kreativa saker så köper man pizza och några liter läsk och gottar sig åt sina medmänniskor som tragiskt nog valt att ställa upp i Big brother, Idol och andra mobbingprogram som ligger högt på tittartoppen.

Eller är jag lite väl fördomsfull/negativ nu?

Anmäl
2011-04-14 14:39 #20 av: susanneborg

Tallriskmodellen Skrattande

Anmäl
2012-06-15 15:16 #21 av: Hanveden

Nu när jag läst FORSKNINGSFUSKET av docent Ralf Sundberg och förstått att det var mera invecklat och tätare knutet till amerikanska storfinansen, har förtroendet för "sjukvården" fullständigt rasat.

Läs boken ovan och förstå "varför är vi där vi är".

 

Msd LCHF hälsning Cool .

 

 

 

Anmäl
2012-12-27 13:38 #22 av: Hanveden

När sjukvården byter namn till friskvård och Matrevolutionen har lästs av de flesta svenskar, kan man tro på att utvecklingen går åt rätt håll och folkhälsan återerövras.

Men jag skulle nog inte satsa mina besparingar i aktier i läkemedels och snabbmatsindustrin...

Gott nytt år på er och skall vi inte fira att det den 16 januari är 5 år sedan LCHF av Socialstyrelsen godkändes som kost till diabetiker och överviktiga.

De två dietisterna må gråta över vad de satte igång med att anmäla Annika Dahlqvist till tlll Socialstyrelsen. Dr Dahlqvists och Kostdoktorns bloggar har sedan dess besökts av en stor del av svenska folket...

 

mLCHFh  Cool .

Anmäl
2013-02-23 17:37 #23 av: Hanveden

Puttar upp denna tyvärr alltid sanna tråd...

 

mLCHFh  Cool.

Anmäl
2013-02-23 18:23 #24 av: Seglarina

Läser denna gamla men intressanta tråd. Appropå att det förmodligen aldrig kommer att finna ett HIV vaxin: Någon hat tydligen funnit ett botemedel mot kattallergi, tydligen en ganska enkel sak att bota egentligen. Personen som hittat på detta sålde patentet till en läkemedelsfirma....som på förfrågan hela tiden hävdar att det saknas en undersökning men att det saknas pengar. Kan man ana att dom förhalar?

Anmäl
2013-03-23 11:49 #25 av: Hanveden

Putt...

Cool

Anmäl
2013-03-24 00:25 #26 av: Pussgurkan

Intressant tråd men samtidigt ganska deprimerande att pengar är högre värderade änn människors hälsa och liv .....

Anmäl
2013-10-06 07:10 #27 av: Hanveden

Den här gamla tråden verkar vara ännu mer sann idag.

Idag kan jag konstatera att det är troligen värre än så vad det gäller dietisterna. De är troligen påverkade från läkemedelsindustrin i ännu högre grad. Dessutom har de en ordförande i dietisternas riksförbund Elisabet Rothenberg som inte brukar avvika från inslagna linjer...

Så här kan man läsa i Corren efter deras artikelserie om kosten. I "Starka läsarreaktioner efter Correns artikel" får en sjuksköterska skäll av en dietist där hon kallas "oprofessionell och okunnig" och "en avvikelserapport på sig" när hon berättar för en nyupptäckt diabetiker att det finns alternativ kost till "den traditionella diabeteskosten".

Dessutom utmanar en yrkesofficer läkare ock dietister:

 "– Jag utmanar samtliga läkare och dietister i Linköping, som förespråkar konventionell behandling av diabetiker, på att förbättra hälsan mest hos en typ 2-diabetiker."

Länk till artikeln: http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/yrkesofficer-utmanar-lakare-och-dietister-6568156-artikel.aspx

mLCHFh  Cool.

Anmäl
2014-02-09 21:37 #28 av: Hanveden

Mer än sex år sedan jag startade denna tråd! Hade nog hoppats på att vi kommit längre på vägen mot hälsa och att sjukvården var en hälsovård istället för "sjuk"vård.

Men läkemedelsindustrins pengahunger har varit en gigantisk nöt att knäcka... I Forskningsfusket beskrivs hur det gått till... 

mLCHFh  B-)

Anmäl
2014-02-09 22:12 #29 av: Lady Q. Longworth

sonen skulle prova mjölkfritt pga problem med magen.

Vi blev skickade till dietisten och jag upplevde det som en enda lång propaganda från livsmedelsindustrin

Anmäl
2015-02-04 08:09 #30 av: Hanveden

I en tråd om "Nyttiga fetter, friskt hjärta" hos Annika Dahlqvist diskuteras detta fortfarande sju år senare...

Dessutom företräds dietisterna fortfarande av Elisabet Rothenberg...

mLCHFh Cool.

Anmäl
2015-02-04 15:21 #31 av: Margareta

Inget nytt under solen 😃

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2017-10-06 17:07 #32 av: Hanveden

Nu börjar man få lite mer kunskap om hur saker och ting förhåller sig...

Men likt förbannat är min snart 10 år gamla tråd riktigt insiktsfull!

Från NEWSVOICE: 

https://newsvoice.se/2017/09/15/karin-meyer-big-pharma/

Big Pharma förstår endast ett språk, pengarnas språk

Av

 

Torbjörn Sassersson red.

15 Sep, 2017

Som är en replik på detta:

"REPLIK. Karin Meyer som är VD för Apotekarsocieteten har fått in en debattartikel i LäkemedelsVärlden rubricerad ”Forskningsetik viktigt för fler aktörer än akademin”. NewsVoice kommenterar. Varför skulle kriminella läkemedelsbolag som varje år betalar miljardbelopp i böter ändra sig med etiska policys om inte ens böterna förändrar dem?"

Kommentarerna är läsvärda inte bara repliken...

mLCHFh Cool .

Dietisterna har dock en ny ordförande:

SUSANN ASK


Anmäl
2019-01-21 21:07 #33 av: Hanveden

Ämnet jag tog upp för 11 år sedan är fortfarande aktuell måste man desvärre konstatera och Sjundedags Adventister...

"EAT Lancet har mycket stora ekonomiska resurser och kommer att fortsätta att propagera sina myter till media.

Bland de ekonomiska intressenterna finns välbesuttna medlemmar av sjundedagsadventister, som har vegetarianism ingående i sin religion.

Bitte länkar till en artikel av Belinda Fettke om vilka intressen som styr de gällande kostråden.

https://isupportgary.com/articles/the-plant-based-diet-is-vegan


Enligt en artikel i Mirror är det Gunhild och Petter Stordalen, miljardärer, som har finansierat publikationen av EAT Lancet, där det sägs att vi ska minska köttintaget till 100 g per vecka."

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/globe-trotting-billionaire-behind-campaign-13872067?fbclid=IwAR0KmKDAGO_O3KUXM44lCES6DwthmHXxZsO2tSWPjM_lIQWngoTbI7dYHxk

mLCHFh Cool.

Anmäl
2019-01-21 22:20 #34 av: LenaK63

Globalisterna vill minska vår planets befolkning!

Anmäl
2019-02-27 10:35 #35 av: Hanveden

Lars Bern i sin blogg Anthropocene och i en länk till sin Pod tar han upp ämnet: 

Rockefellers spöke vilar över skolmedicinen

https://anthropocene.live/2019/02/25/rockefellers-spoke-vilar-over-skolmedicinen/

Så nu vet vi lite mer om varför vi är där vi är...

mLCHFh Cool .

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.