Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

Lidköpingsnytt

2008-03-14 06:27 #0 av: kalkontupp

http://www.lidkopingsnytt.nu/_00article/debatt_199.asp
Anmäl
2008-03-14 10:39 #1 av: Pasi

Rent fysiologiskt kräver metoden höga proteinintag som omvandlas till socker med hjälp av kortison ett stresshormon med svåra biverkningar. Det höga fettintaget ökar risken för hjärtkärlsjukdom och försämrar en diabetes.


Vet inte var Torwald fått sin skolning...men andra påståendet är ju ren myt, samtidigt som inte högt fettintag försämrar diabetes.
Högt fettintag och lägre kolhydratintag ger sämre insulinkänslighet på fettcellerna men har inget med diabetes att göra. Det första påståendet vet jag inte var han fått ifrån (vi behöver inte högre proteinintag och kortisol behövs inte för att omvandla protein till socker)....tyder på mycket dåliga kunskaper om människokroppen!Skrattande
Dags att sätta sig i skolbänken igen....eller kanske bli pensionär på heltid!?

Anmäl
2008-03-14 10:40 #2 av: Margareta

Jag tror inlägget är från 18 januari och kom i samband med att Annika Dahlqvist friades - men det är märkligt i alla fall.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-03-14 10:43 #3 av: Tombola

KOCKARNA FÖRSTÖR BRA MAT MED SMÖR & GRÄDDE!!!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.