Annons:
Etikettmat-recept-på-efterrätter-och-sötsaker
Läst 4441 ggr
Gusan
2008-04-27 16:23

Frukt (bär)tiramisu

Hittade ett efterrättsrecept på gräddpaketet som lät gott. Har doch inte hunnit prova det.

 4 port

2dl vispgrädde

100g mascarponeost

1 msk florsocker (byt ut mot stevia)

1 tsk vaniljsocker (byt ut mot ekologiskt vaniljpulver)

Det ska även vara olika frukter men de kan man ju byta ut mot hallon.

Varva bär och mascarponekrämen. Dekorera ev. med citronmeliss.

Annons:
Maia
2008-04-27 16:49
#1

Mumsigt recept! Vispgrädde + mascarpone är helt och hållet tillräckligt i sig, tycker jag, så här skulle man nog kunna utesluta sötningen helt och köra lite vaniljstång bara. Eller vad tror ni?

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna 

[tillbakalutat]

Gusan
2008-04-27 17:01
#2

Ja det kanske blir för mycket när man inte är van det söta. Vi får prova.

Wenn
2008-04-27 17:08
#3

Hej Gusan !!

Vad är Maskarponeost ?? // Wenn

greensis
2008-04-27 17:09
#4

#3 Mascarpone är en mjuk italiensk ost med ca 40% fett som köps i välsorterade ostdiskar och stormarknader. Jag hittar min på Coop Forum.

Fabricati diem, pvnc!

Besika
2008-05-10 16:00
MimLan
2008-05-10 18:22
#6

#5 Nej, det behöver man inte göra. mascarponen är ganska fast i sin konsistens så det handlar mer om att röra ut det.

Och idag köpte jag en ask. Skönt att bli serverad ett tips så här rakt av. :-)

Annons:
Raring
2008-05-11 18:01
#7

#0 jag gjorde en variant av denna i helgen. Gudomligt gott. Kommer m länk och bild på bloggen så småningom.

Gusan
2008-05-11 19:20
#8

#7 Det låter spännande! Jag har fortfarande inte prova det men så fort det blir tillfälle ska jag prova det.

Raring
2008-05-11 22:59
#9

Sådär, då var inlägget färdigt. Det var nog bland det godaste jag lyckats på den här kosten. Får tacka så mycket för inspirationen!

Björnbärs- och hallontiramisu

Gusan
2008-05-12 00:13
#10

Den såg jätte god ut och så fin!!

Kenai
2008-05-12 00:20
#11

Snabbversionen högst upp verkar jätteintressant.. ska prova den! har alla ingredienserna hemma och mascarponen börjar nog snart vara gammal, så det är läge att använda upp den!Flört

Upp till toppen
Annons: