Förrätt i väntan på grillen
Tips på en snabb och enkel förrätt som kan läggas på grillen eller i ugnen. Lägg till eller ta bort som du själv vill:
Fetaost i folie, 4 pers
400 gr fetaost (2 pkt á 200 gr)
4 msk olivolja
1 röd paprika eller en tomat
finhackad eller tunt skivad rödlök
nymalen svartpeppar
4 aluminiumark
Dela varje fetaost i två. Lägg på foliark, strimla paprikan alt tunna skivor tomat och lägg ovanpå. Strösla hackad/skivad rödlök överst och nymald svartpeppar. Häll på olivoljan innan eller när osten är klar.
Vik ihop till paket och lägg på grillen eller i ugn, 200 grader i 10 minuter. Öppna och njut! Toppen som förrätt.
Kanongott! Jag brukar ha samma blandning, fast jag lägger till squash och ädelost på toppen som får smälta ner över resten…
Hittade ytterligare förrätt i väntan på grillen. Koka sparris al dente, linda bacon runt och stek.
Vi brukar ta citron, lök och vitlök i fetaostpaketet.
Mer tips på plockmat från grillen - hämtat ur Icas Buffé maj 2008:
Chilligrillade kronärtskocksbottnar, 2 pers
Spola av 1 brk inlagda kronärtskocksbottnar i durkslag, låt rinna av ordentligt. Rör ihop 50 gr rumsvarmt smör med ½ finhackad röd chilifrukt, 1 finhackad vitlöksklyfta, 2 mskk bladpersilja o ½ tsk flingsalt. Fördela skockorna på rejält dubbelvikt ungsfolie. Klicka på kryddsmöret och vik ihop noga. Lägg på grillen 10-15 min. Gott till fläskkotletter, fläskkarre eller lammfärsbiffar.
Sparris med parmesan o hasselnötter, 4 pers
Bryt ändarna på 16 sparrisar där de går av naturligt. Fördela sparrisarna på 4 dubbelvikta folieark. Ringla över olivolja och lite färskpressad citronjuice. Strö över lite flingsalt, nymalen svartpeppar och några grovhackade rostade hasselnötter. Riv över generöst med parmesan o toppa med en klick smör. Vik ihop noga och lägg på grillen 15-20 min. Gott till majskycklingfilé eller oxfilé.
Det finns mer recept på sid 28-29 i Buffé samt på Icas hemsida, eller vad sägs om Rökta räkor med chipotledipp, Briepaket med portvin och valnötter, Gino på grillen, Ädelostbakad knipplök eller Skärgårdsböckling…
Smaklig grill!
Jag gjorde det enkelt för mig i lördags. En tomatiskiva, en skinkskiva lite pesto och mycket västerbottensost. La allt i folie och värmde på grillen. Enkelt och gott.
Här bara haglar det kanon-tips på fantastisk mat. Tacksam!
Linda in en bit halloumi i bacon och lägg på grillen eller i ugn….slurrrp
kanongott!