Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Crearome vs Cocosa

2008-08-20 01:03 #0 av: kaifas

Hmm ... jag äter ju en del kokosfett och har nu inhandlat en 5 kilos hink från Crearome. Den utan smak (Kokos eko) . Tidigare har jag använt Cocosas utan smak (Cocosa Pure).

Jag måste säga att jag upplever en skillnad. Tycker att Crearomes känns vattnigare på något sätt när den blir flytande. Tycker heller inte att jag "står mig" lika länge på Crearomes kokosfett - måste fylla på reserverna tidigare på dagen.

Inbillar jag mig eller kan olika fabrikat av kokosfett ge dessa skillnader? Någon som har upplevt något liknande? Finns det någon här som använder just Crearome Kokos Eko och kan dela med sig av sina erfarenheter?

Någon som vet hur mycket laurinsyra som finns i Crearomes fett? I Cocosas finns angivet 48%.

 

Anmäl
2008-08-21 09:48 #1 av: Matmamma

Är det någon som provat båda dessa sorter eller andra sorter och märker skillnader?

Anmäl
2008-08-21 09:52 #2 av: frejahelena

hej, Ja jag köpte Cocosa häromdagen och kan jämföra den med en annan kokosolja som jag tror hette "living nature" eller något i den stilen. Jag tycker att cocosan är mycket oljigare och liksom mer rund i smaken.

har inte testat crearomes kokosfett

Anmäl
2008-08-21 11:13 #3 av: Wildrat

Det borde vara nånstans mellan 39 och 60% laurinsyra...

Anmäl
2008-08-21 12:58 #4 av: kaifas

Tack för svar Glad. Funderar på att gå tillbaka till Cocosa trots att det blir dubbelt så dyrt ... undrar om man kan ringa dit och försöka köpa storpack ... undrar om de packar produkten själva här i Sverige?? Får ringa och fråga...

Anmäl
2008-08-21 13:20 #5 av: MimLan

Jag köper Biofoods ekologiska för 40:-/400 gram.

Anmäl
2008-08-21 13:32 #6 av: Dora

Jag köper också Biofoods utan smak, men då köper jag 25kg, eftersom vi lagar all mat i kokosfett.

Om ni behöver kokosfett hör av er till mig, jag har kvar några burkar efter vår båtresa i våras.

Anmäl
2008-08-21 13:37 #7 av: kaifas

#5-6 Har ni testat något annat fabrikat än Biofood och märkt några skillnader??

Anmäl
2008-08-21 13:56 #8 av: Dora

tyvärr inte

Anmäl
2008-08-21 13:58 #9 av: MimLan

#7 Tog en Cocosa-burk första gången, kan inte påstå att jag minns några större skillnader annat än priset.

Anmäl
2008-08-22 09:48 #10 av: [Anega]

Jag har bara smakat "silverpaketet" och Crearomes med smak. Crearomes med smak är jättegott, om man gillar kokossmak.

Jag har också funderat på det här med olika konsistens på kokosfett. Man kan ju köpa kokosolja också som är flytande även om det är under 25 grader. Det borde vara olika mycket mättat fett i, av nån anledning.

På Crearome kan man ju köpa Sheasmör eller sheasmörolja. I sheasmöroljan har de tagit bort en del mättade fettsyror för att dt ska bli flytande. Jag funderar på om det kan bli så med kokosfettet. Man behandlar det ju på olika sätt för att få bort smak och för att det inte ska härskna så lätt.

Ha, jag får kokoslukt i näsan när jag skriver detta :).

Anmäl
2008-08-26 12:24 #11 av: kaifas

# 10 Intressant att man kan göra det "permanent" flytande.

Jag har nu talat med det företag som levererar Cocosa. De har inte större förpackningar än de där halvkilos glasburkarna. 

De packas tydligen i Norge och en av anledningarna till att de inte har större förpackningar är logistiken (de är ett litet företag) och ett annat är själva förpackningen.

De vill inte leverera i plastburkar/hink för själva fettet löser tydligen upp olika ämnen plastförpackningen och det gör att det dels kommer in onyttiga ämnen i fettet + att det kan bli annan bismak.

Har inte tänkt på det men det är ju faktiskt så att i princip all olja sälj i glasförpackningar så detta borde ju vara en relevant issue. Crearome levererar ju dock i plasthink/burk - kanske det är en av anledningarna till att jag känner skillnad på fettet??

 

Anmäl
2008-08-26 12:35 #12 av: Aniara4

Jag var på Kusin Vitamin i Söderhallarna häromdagen och köpte en burk på 500ml av ekologiskt virgin kokosfett från Omega&More för 129:- Det står på franska och holländska på burken, men den har en (lite knackig) svensk etikett på locket. I butiken var det flytande liksom Cocosan som stod bredvid och kostade mer, men efter att jag haft det i kylskåpet och sen tagit ut det är det fast men mjukt, så jag antar att det var varmt i butiken! Det står att "detta inte hydrerade fett innehåller nästan 50% laurinsyra" vilket enligt #3 borde vara ok.

Och det är gott! Nu när jag tog fram burken för att kolla vad det stod fick jag ett plötsligt sug, så jag blev tvungen att ta fram en tesked och äta lite! Helt galet att sitta och käka fett rakt av bara...

Anmäl
2008-08-26 12:36 #13 av: Aniara4

Kanske ska tillägga att jag inte provat något av de andra märkena, förutom silverpaketet men det går ju inte att nämna i samma mening. Jo titta, det gick! Skrattande Hursomhelst kan jag inte ge någon smakjämförelse med Cocosa eller Crearome, bara konstatera att jag tyckte det här var gott!

Anmäl
2008-08-27 20:04 #14 av: kaifas

#13 Åh nej Förvånad...du nämnde silverpaketet Förvånad. Ajabaja ...Skrattande.

Åh Söderhallarna ... nu blev jag lite Stockholmsnostalgisk Glad

Anmäl
2008-08-27 20:25 #15 av: Jennix

Jag har provat silverpaket, Crearome och Cocosa och tycker att Cocosa Extra Virgin (eller vad det heter exakt) är det som smakar bäst och har trevligast konsistens.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-08-27 20:31 #16 av: kaifas

#15 Jag gillar ju inte själva kokossmaken så för mig blir det Cocosa Pure Glad.

Anmäl
2008-09-01 17:53 #17 av: MimLan

Biofoods ekologiska innehåller 45,1-50,3% laurinsyra.

Anmäl
2010-03-09 11:41 #18 av: Jerker63

Nu har jag bestämt mig för att testa att öka förbränningen med hjälp av kokosfett. Jag har läst fram och tillbaka här på sajten för att försöka få ledning.

Cocosa som bl.a. säljs i Life-butikerna verkar vara det som folk i allmänhet gillar bäst. Så jag gick glatt in på en butik här hemma och ville köpa. Höll dock på att få slag! 214:- för 500g!!! Nix...

Crearomes kokosfett är ju billigast, särskilt i storpack, men lite svårt att få tag på i närheten. Vill inte gärna köpa så mycket utan att veta att jag trivs med det och tycker om det och att skicka efter en liten burk blir dyrt.

Så nu hart jag efter en del letande hittat en återförsäljare här i närheten för biofoods kokosfett och deras extra virgin kostar 89 för 400 g och det ska jag testa nu!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.