Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Övergångsbesvär

2008-09-05 14:17 #0 av: Wildrat

Det har återigen kommit en massa nybörjare på forumet och därmed en massa frågor om övergångsbesvär. Tänkte det kunde vara bra att ha en tråd där en massa övergångsbesvär är samlade så kan vi hänvisa nybörjare hit. Det bästa är om vi som är "gamla i gården" talar om vad som är "normalt" att uppleva när man ändrar kosten så nybörjarna kan ta del av vår enorma kunskap.

Så beskriv vilka övergångsbesvär du hade, om du vet hur lång tid det tog innan det gick över och om du lyckades lindra besvären på något sätt.

Anmäl
2008-09-05 14:19 #1 av: Wildrat

Jag börjar väl då.

Ketosandedräkt - kom i slutet av vecka 1 eller vecka 2 och höll i sig några månader. Halita spray från Apoteket hjälpte en del mot besvären.

Anmäl
2008-09-05 14:43 #2 av: ebet

Trööööötttthet, orkeslöshet. Höll på mellan vecka tre och fyra. Lindra besvären? tror jag inte det går, stå ut i stället, det går över, och det blir absolut värt besväret. Vad är lite trötthet mot en framtida många års välmående?

Anmäl
2008-09-05 15:07 #3 av: kylbalsam

japp, nybörjare här (lcfare sen ca 2 veckor) och mitt i övergångsbesvären: huvudvärk, muskeltrötthet, dålig andedräkt och nu: förstoppning. har kikat på en massa goda råd på forumet och ska i dag inhandla hela linfrön och kokosfett för att få igång tarmarna :)

Anmäl
2008-09-05 15:13 #4 av: mikaelj

kylbalsam,

Du äter förmodligen för lite fett överlag. Det missade jag på i början.  Jag ligger på ca 200g/dygn (medelaktiv, 25 år). (Notera att smör innehåller 80% fett)

Anmäl
2008-09-05 17:48 #5 av: Jennix

En huvudvärk som var hemsk och vidrig - gick över på 1-2 veckor...

Jag får otrolig huvudvärk igen om jag äter för mycket socker. Vilket är bra, att jag får ont i huvudet alltså. Tungan ute

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-09-05 18:48 #6 av: kylbalsam

#4  för lite fett? hmm, det kanske jag gör?  jag ligger på ett snitt på 145g fett/dygn när jag kikar på det jag fört in i min mat.  kanske ska jag öka på med smör ännu mer?

Anmäl
2008-09-05 19:52 #7 av: Vicks

Nu är väl inte jag direkt gammal i gården. Men det jag upplevt är trög mage (det var typ spräcka-en-ven-i-pannan-under nr. 2, i ca 4-5 dagar. Det gick över av sig självt.

Samt lite trötthet (=sömnighet) under 2:a veckan. fast väldigt diffust, så det är svårt att säga vad det berodde på.

Nu har jag hållit på i snart 1 månad och just nu känns det bara bra!Glad

Anmäl
2008-09-05 21:15 #8 av: mikaelj

#6

Om det handlar om att du har trög mage, så definitivt. Fibrer är bra när du äter kolhydrater, annars är fett att föredra efterso det minskar risken för inflammation (fibrer bryts inte ner i magen utan är en smula kantigt och vasst).  ...hävdar en del...

Anmäl
2008-09-05 21:25 #9 av: Annamaria78

Hej allihopa!

Jag började i måndags, blev yr och svag i onsdags...sen är jag allmänt seg och har jättedålig andedräkt (röker också).. jag skapade en tråd "istället för tuggumi och läkerol" kika in där om ni vill ha tips...jag fick några bra :)

 

Sen idag så har jag varit sjuuuuuukt godissugen...har fått " besöket"som kommer varje månad..så jag vet inte om det är därför eller för att jag har ätit dåligt idag?

 

I vilket fall som helst så köpte jag mig en liten 70%choklad och tog bara EN bit av den...och jag kan stoppa i mig en hel 200 g vanlig marabou annars....så jag är stolt.

 

Anmäl
2008-09-07 00:37 #10 av: kylbalsam

#6

jag har ökat fettmängden nu och blivit av med huvudvärken :)

*så glad*.  snart är väl magen igång också :)

Anmäl
2008-09-07 12:27 #11 av: misswhitelily

Inne på vecka 7, och är lika hungrig och sugen som första veckan...enda bra är att magen fungerar även om den är trög.

Anmäl
2008-09-07 16:02 #12 av: Karen

har nog hallit pa i tre veckor nu,inte ''helt'' ratt med allt for ibland kanns blotta tanken pa mer protein/fett acklig. Och jag blir illamaende! Sotsuget har blivit mycket battre dock, och jag ar matt och belaten mellan malen ,ater inte och langtar inte efter snacks pa samma satt som forrut. men jag har dessa morgon smartor i lederna, vilket kanns lite labbigt. i nagra dagar var det bada handerna, och sedan fredag har det varit akillessenorna och knana, kan knappt ga pa morgonen. NU ar det helt ok nagra timmar senare!! Mycket underligt. Har borjat ta magnesium regelbundet nu ,hoppas att det kan hjalpa.

nagon annan med dyliga krampor?

Anmäl
2008-09-24 13:54 #13 av: basta-ya

Putt!

Anmäl
2008-09-24 14:03 #14 av: lizaohman

# 12. Har hört anddra som meddelat smärta som en följd av övergången och som fått käcka tillrop om att det går över. Nu lät det som att jag inte trodde på det, men det gör jag faktiskt, så ge inte upp! Illamåendet kan bero på att gallproduktionen kommit igång, jag har haft besvär till och från, t om kräkningar, under några månaders tid. Nu mår jag finfint. Några smärtkramper också, som antagligen var gallstenar (kolesterolstenar skapade under fettsnåla perioden är vad jag tror det var) som passerade gallgången. Magnesium har hjälpt mig med mycket, tror jag i alla fall, så det är att rekommendera. Om du får diarré så har du fått i dig för mycket, men det är inget farligt, det kommer ut igen. Nu har jag också beställt D-vitamin eftersom vi kommer in i den mörka delen av året. Det kan hjälpa stort vid kropps-/ledsmärtor! Man tror ju man får i sig allt man behöver på denna mer naturliga kost, men det är nog en bra bit dit. Utrensning och omställning kan betyda smärta/obalans en tid. Lycka till!

Anmäl
2008-10-01 11:43 #15 av: TigerTina

Har bara hållit på ca en vecka, men fick igår och idag sååå ont i benen! Ungefär som den växtvärk jag hade som ung. Kunde knappt ta mig uppför trapporna till lägenheten igår.

 

Anmäl
2008-10-01 12:09 #16 av: mikaelj

När jag äter mer kolhydrater än vanligt någon dag och sedan återgår till min vanliga konsumtion verkar det som att levern överkompenserar fettförbränningen med resultatet att jag börjar svettas aceton.

Trodde först det var nå't gammalt stekfett i rören, så jag började göra rent där.. Senare under dagen upptäckte jag att lukten förföljde mig. :-) Tidigare har jag kunnat använda samma tshirt i två dagar även när jag cyklat hem från jobbet, eftersom min svett varit helt luktfri..

Problemet verkar som tur var bara uppkomma just då, dock.

Anmäl
2008-10-01 12:41 #17 av: basta-ya

#15

Det går över, men om det känns för jobbigt så köp magnesium tabletter det brukar hjälpa under vid dessa övergångsbesvär.

Glad

Anmäl
2008-10-01 12:49 #18 av: Eremitha

Mina övergångsbesvär var följande:

De två första veckorna upplevde jag bara förbättringar, framför allt mentalt.

Mellan två veckor och tre månader hade jag svåra omställningsproblem muskulärt och cirkulatoriskt. Jag var i det närmaste orkeslös. Fick mjölksyra i låren, hjärtklappning och andnöd av att promenera ett par hundra meter i långsam takt. Trots tre dagliga hundrundor förbättrades inte detta, för kroppen svarade inte adekvat på träning.

Efter tre månader vände det faktiskt över en natt. En dag kände jag plötsligt att något hade hänt och att jag nog skulle orka gå längre. Tre kilometer senare (och det var i rask takt) var jag överlycklig - inte andfådd, inte trött, normal puls.

Så ge inte upp - en dag lossnar det!

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-10-01 16:33 #19 av: Dina-Lisa

Hej alla!

Är oxå ny på detta och ny här.

Jag har hållt på i tre veckor nu och har faktiskt inte haft några problem mer än trög mage fram till i början av denna veckan.

Mitt humör är inte att leka med. Känner mig trött, hängig och inte intresserad av att göra nåt alls. Är super lättretlig som pMS *40 kanske och då ska ni veta att min PMS i vanliga fall håller resten av familjen på STOORA avstånd. Men nu har jag inte PMS men känner mig ändå fruktansvärt lettretlig, ingen som känner igen sig?

Anmäl
2008-10-01 21:18 #20 av: lizaohman

Dina-Lisa, jag mådde super ganska länge när jag började med LCHF - alla typer av förbättringar (inkl humöret) - men plötsligt började mycket dala och det tog ett tag (och många goda råd) innan jag förstod att en så stor kostomställning - dessutom med viktras - tär på kroppen och till och med att brist uppstår så här i början. Med magnesiumtillskott samt D-vitamin så är jag piggelin och snäll igen. Många LCHF-are säger detsamma, vi behöver magnesium och D-vitamin, det är nog det vanligaste jag hör/läser. Har du provat?

Anmäl
2008-10-01 22:10 #21 av: SaJo123

Har haft ont i huvudet (vecka 3) pga att jag slutade med kaffet. Så det var nog bara vanligt kaffeabstinens. Har gått över till te. Mest för att mina smaklökar väcks till liv och såg på en påse på jobbet att "mjölken" i kaffeautomaten var whitening med en blandning av härdade fetter och glukos... Skippade "pulvret" och nu kan jag inte dricka kaffet för det är så äckligt...

Känner igen det där med att kroppen är trött och seg. Som träningsvärk eller växtvärk. Började dag 1-2 och håller i sig (vecka 3).

Känns som jag har belägging på tungan - och luktar säkert sunk.

Har varit riktigt ilsk och obstinat - på jobbet. Där jag brukar vara en ängel. Har mailat och skällt på chefen och fräst på folk omkring mig. Inte alls likt mig.

Mer och längre mens än vanligt.

Tröttare - går och lägger mig 1-2 timmar tidigare än vanligt.

Vill inte ha mat. Inte sugen... (Ny känsla som jag aldrig haft förut!Glad)

Trög i magen - några dagar. Funkar nu igen!

Anmäl
2008-10-02 12:16 #22 av: Dina-Lisa

Skönt att höra att man inte är ensam. Jag har dock börjat röka igen efter nästan 4 års uppehåll pga mitt humör. Ska definitivt sluta igen när humöret och kroppen stabiliserat sig.

Anmäl
2008-10-02 16:35 #23 av: jensten

Hej alla nyingar! Jag har inte hållt på mer än drygt 5 veckor och det tog väl 1,5 vecka så försvann sötsuget och jag började kunna tyda kroppssignalerna för matsug bättre. Nu äter jag ungefär frukost kl 6, tar en kopp thé kl 9-10, lunch ca 12 och thé igen däremellan om jag blir törstig på nåt varmt. Middag kl 17.30 och ev lite mer thé på kvällen (jo jag gillar thé).

Nu undrar jag! Har kommit hem efter en helg fylld med bröllopsfirande vilket resulterade i mängder med sprit som man inte är van med. Åt väl något mer kolhydratrikt och har sedan dess varit rejält illamående. Idag, ca 4 dgr efter är jag lätt febrig, illamående och totalt orkeslös. Är det en form av avgiftning från kolisar jag håller på med? något jag borde tänka på?

Det jag tycker är svårt är att veta om jag ligger på en okey nivå för att utesluta kolisar så pass att det leder till viktnedgång. Just nu äter jag 2 skivor Delikatess linfrö t frukost m mycket ost och smör (jag fixar inte stekt mat på morgonen). Till lunch blir det oftast gårdagens middag med kött, sås, ev sallad eller annat tillbehör (broccoligratäng etc). Dricker vatten. Till middag en LCHF-rätt som beskrivet vid lunch och mjölk. Ska man skippa mjölk? Dricka mer vatten ändå? Jag får erkänna att jag dricker rätt dåligt med vatten i överlag. När jag dricker thé brukar jag slänga i grädde istället för mjölk för att få upp fettet.

Än så länge, drygt - 5kg (5 veckor) och det är jag helt okey med. Vet att det tar längre för tjejer att börja tappa jämfört med karlar (min man ligger på -7 kg).

 

Så lite synpunkter på mitt leverne önskas. Är det helt enkelt nån form av förgiftning jag känner av så att säga, efter helgen extraintag av kolisar?

Mvh Jenny

Anmäl
2008-10-02 16:39 #24 av: Jennix

#23  Går du ner i vikt och mår bra samtidigt är det bara att köra på som du gör. Annars skulle jag rekommendera att ta bort brödet och mjölk.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-10-02 17:31 #25 av: jensten

#24

Jomen jag tycker ju jag mår bättre än nånsin. (förutom just denna vecka som jag antar är sviter efter festen i helgen).

Men jag har liksom inte den förmågan att sitta och räkna kolhydrater i gram som många strikta ätare gör. Därför funderar jag att det kanske är enklast att vara nöjd med det jag presterar. Vi käkar ju mindre än förut, undviker allt som innehåller socker (så långt det bara går), gör egen majonnäs och ska börja med egen ketchup snart (fast jag käkar inte ketchup, det är för barnas skull). Varje middag består i princip av kött, sås och tillbehör i form av creme fraiche, sallad, eller broccoligratäng/cole slaw/blomkålsmos. Äter inga mellanmål, dricker mest thé.

Däremot, eftersom jag inte får i mig "stekt frukost" får det bli 2 skivor varje morgon. Utöver det äter jag inget mer bröd. Jag får väl se över mjölken då. Men då måste jag ju ta bort all grädde som jag tidigare tyckt har gett mig fettet jag behöver. Ja det är inte lätt att hålla koll på allt minsann ;)

 

Anmäl
2008-10-02 17:41 #26 av: solsara84

Okej, här är vad jag har upplevt. Är inne på femte veckan tror jag, så det kan fortfarande komma mer.

Första dagarna: Seeg i musklerna, trött, illamående och huudvärk, en dag ont i magen.

Sedan dess: Fortfarande seg i musklerna, men inget som hindrar, orkar mer än tidigare. Förut tog ju energin slut efter en liten stund, nu är det bara att fortsätta länge vid t.ex. promenad och jogging. Trögare i magen än tidigare, men det blir bättre med extra fett i morgon och kvällste. Kramper i vaderna när jag sover, ska börja ta magnesium mot det nu. Sockersug som kommer och går. Ska försöka tänka på om det hänger ihop med fuskandet (jag har inte kunnat avstå helt och hållet från sötsaker när det bjuds/bakas.) Fortfarande trött, särskilt direkt efter en ordentlig måltid, men känns som jag behöver något mindre sömn än vanligt så här års. Är iaf jämnare i humör, åt båda hållen.

Tycker svettlukten sätter sig i kläderna mer än vanligt, men så brukar det vara i perioder för mig, så vet inte om det är för att jag har ändrat kost. Har annars inte märkt någon skillnad i lukt och andedräkt, men andra brukar märka det innan jag gör det...Obestämd

Anmäl
2008-10-02 17:41 #27 av: Jennix

#25  Jag vet inte om jag var tydlig nog, om det funkar bra som det gör - kör på det du gör. Skrattande

Jag räknar inte ett dugg själv, det funkar bra ändå.

OBS! Min kommentar om mjölken betyder INTE att du ska ta bort grädden! Det är stor skillnad på mjölk och grädde.

Och som sagt var, funkar det bra behöver du väl inte ta bort mjölken heller...

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-10-02 18:16 #28 av: jensten

#27

Jooo du var tydlig :D Det som rör till det är väl mest att jag inte kan så mycket som jag borde om det LCHF än...men jag kör på tills jag orkar lära mig mer.

Och ja som du märkte, jag är inte så haj på grädde vs mjölkdelen. Så jag får väl hålla ögonen på det om jag upplever att jag stannat till vad gäller just vikten.

Nu vill jag bara bli "frisk" -om det beror på min helg som sagt, eller om jag håller på att bli förkyld för det är rätt jobbigt :(

 

Anmäl
2008-10-16 15:11 #29 av: mariaaoo

Är det ågon som blivit förkyld?

 

Jag är inne på min FÖRSTA vecka och jag har blivit dunderförkyld!

Anmäl
2008-10-16 17:43 #30 av: Aniara4

Det jobbigaste för mig var en period av helt vansinnigt mycket mjölksyra i alla muskler! Det höll i sig i ett par veckor, och jag kunde nästan inte lyfta armarna ovanför huvudet, och att gå rakt fram på plan mark var en plåga.

Nu har jag ett tillstånd som gör att jag lätt får mjölksyra ändå, så det blev förmodligen värre för mig än för en helt frisk person. Men när jag väl tagit mig igenom de där veckorna fick jag istället något bättre uthållighet än innan.

Vadkramperna gick över med magnesium, men hjärtklappning och extraslag lider jag fortfarande rätt mycket av när jag lägger mig ned för att sova eller vila.

Anmäl
2008-10-16 19:00 #31 av: jejjja

Hej

Mina två först veckor var att jag fick ett konstigt susande i öronen. Och var väldigt trött och humöret var inte det bästa precis. Nu har jag hållt på i ca fyra månader och har blivit dunder förkyld med feber och snuva som jag aldrig brukar vara innan.Gråter Men det blir nog bättre med tiden ha det bra alla på ifokus.

Anmäl
2008-10-21 18:39 #32 av: Celestial80

Hej!

Jag har hållt på med LCHF i snart 3 månader. Har haft och har fortfarande en del "övergångsbesvär". 

När är man anpassad helt och hållet till LCHF (ungefär hur många månader tar det)?? När går alla övergångsbesvär över?

Anmäl
2008-11-06 16:49 #33 av: trollebarn

Hej - känner igen mig i mer eller mindre alla ovanstående inlägg. Jag hoppas verkligen att det är övergångsbesvär och inte något mer bestående.

För tillfället är jag extremt trött och mår "dåligt". Upplever det själv som att jag är på gränsen att "gå in i väggen" Den senaste tiden har jag fått extremt dåligt minne och andra stress-symptom, som jag till viss del kopplar till just ren stress (pga hög belastning på jobbet mm) För några dagar sedan kom jag inte på koden till mitt bankomatkort - och gör det inte än idag... lite jobbigt! Som sagt, har inte en aning om det har med kosten att göra eller är en kombination av min extrema trötthet och belastningen på jobbet.

Till och från har jag haft svårt att sköta magen, men inte upplevt mig förstoppad - har tänkt att det beror på för lite fett (ja, jag har jättesvårt att få i mig tillräckligt med fett)

Jag har i 12 år varit helt blödningsfri, haft p-spruta tidigare och nu p-stav i två, som gjort att menstruationen helt uteblivit. Sen jag började med LCHF-kost har min mens helt plötsligt kommit igång igen, "med buller och bång", rikligare och längre än tidigare... Detta hoppas jag verkligen är övergående!

Andedräkten och smaken i munnen är helt hemsk periodvis och tycker inte att 4xtandborstning om dagen och munspray hjälper! Jag kan ju själv tänka på att inte vara för nära andra när jag pratar med dem och min tandläkare fick idag en rejäl förvarning. Det är även trist att den "unkna" smaken i munnen påverkar min lust till mat - ibland "hänger" den ju kvar genom en måltid! TIPS?!?!?!

 

Anmäl
2008-11-06 16:54 #34 av: mikaelj

trollebarn,

Hur längesen var det du lade om din kost?

Anmäl
2008-11-06 17:11 #35 av: jejjja

Ha hållt på i snart två månader. Första veckan fick jag ett fruktansvärt sus eko i huvudet i två veckor, och väkstvärk i benen. Nu den senaste tiden så har jag haft dålig andedräkt ont i magen när jag gått och lagt mej illamående med kräkning + väldigt trög mage. Nu de senaste två dagarna så har inga som hälst problem med magen. Så nu hoppas man att vikten ska gå ner igen men det är värt att vänta på. Gick ner 5 kg och har gått upp 2,5 kg så nu kanske det börjar att röra på sig igen.Skrattande

Anmäl
2008-11-06 17:38 #36 av: MimLan

#33 Eftersom hormonerna rättar till sig med kosten, kan det bli störningar för de av oss som har p-medel av något slag. P-medel är trots allt inte naturligt och du kan antingen vänta ut det eller göra ett avbrott tills cykeln blivit normal och börja igen därefter. Det finns en tråd om sådana här problem, sök efter den om du vill läsa mer.

Anmäl
2008-11-06 17:45 #37 av: trollebarn

#34

mikaelj,

det är runt 6 veckor nu, känns som både kortare tid och längre tid...

jag upplever inga större svårigheter att strunta i de "stora synliga" kolhydraterna, att ta bort bröd, pasta, potatis mm ur kosten har varit enkelt och smärtfritt. De "små dolda" kolisarna har egentligen inte varit svårare att utesluta, men det är ju de jag blir sugen på!

Efter ungefär 2 veckor upplevde jag att sockerbegäret minskade drastiskt, men nu är det tebax igen...

Anmäl
2009-03-03 15:56 #38 av: shamani

Jag har precis trätt in i Vecka 8 med LCHF och har i stortsett "bara" haft problem med magen (allt går rakt igenom kroppen med rasande fart Rynkar på näsan), de senaste dagarna har jag däremot haft huvudvärk. Trodde först att det var att jag bytt kaffe till koffeinfritt så jag gjorde vanligt kaffe igen, men det har inte hjälpt. Det blev två panodil igår... Vanligtvis brukar ju huvudvärk bero på att man druckit för lite vatten. Ska prova att dricka mer vatten igen.

Anmäl
2009-03-03 17:41 #39 av: Sugiyama

Det har snart gått 2 månader sedan jag la om kosten. Jag mår mycket bättre i magen och slipper "paltkoman" efter lunch. Däremot tycker jag fortfarande jag har lite koncentrationssvårigheter och känner mig lite "borta" emellanåt. Om jag anstränger musklerna som att gå i kraftig uppförsbacke så svider det ordenligt i benmusklerna och orken räcker inte riktigt till. Jag var rätt trött tidigare men efter att ha lagt in vad jag äter i "minmat" upptcäkte jag att jag åt väldigt lite protein och att kaloriintaget var lågt. Nu har jag ökat på och är mycket piggare. Hoppas att jag snart kan börja anstränga musklerna mer bara.

Anmäl
2009-03-03 19:15 #40 av: Rustibus

Det är 2 månader lite drygt sedan jag började,första 4 veckorna var besvärligast med yrsel,extrem trötthet,illamåeende,trög i huvudet,huvudvärk.Har efter ett tag nu insett att jag inte kan äta typ fakir kost för länge,dvs 0 kh för då får jag sprängande huvudvärk,blev av med den när jag lade till lite ovanjord grönsaker varje dag.

Hade ett tag stora problem med illamåeende och till och med kräkningar och ingen matlust.Det blev bättre när jag började äta mer och oftare.

Den dåliga andedräkten gav med sig efter ungefär 1 månad för mig,fick tipset om zinktabletter,men vet inte om det är därför jag blivit hjälpt eller om det hade gått över iaf.Har dock hört att den kan komma tillbaka om man har "fuskat" ett tag och sen går tillbaka till strikt kost igen.

Jag har fått många bra hälsovinster av denna kost,bl.a har jag inga sömnproblem längre,humöret är mycket stabilare,piggare ,gladare och framför allt så är inte mat längre det enda jag tänker på.Allt sug är borta.

Idag äter jag för att överleva,förut levde jag för att ätaGlad

Anmäl
2009-03-12 11:50 #41 av: korseett

Nygammal i gården. startade om i början av mars efter två månaders pipsväng med felaktig kost. Det märkliga är att jag har börjat bli darrig och trött i musklerna. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Har även nackproblem så nu är frågan om darrningarna och svagheten i armar och ben kommer av kostomläggning eller om det är något i nacken som spökar. Prayade med sjukvårdsupplysningen förut och då slog det mig inte att det kunde ha med kosten att göra. De vill ha in mig så snabbt som möjligt eftersom jag också har mycket olika typer av huvudvärk varav den ena måste bero på högt blodtryck. Den övriga energin i kroppen och hjärnan är det inget fel på utan den är på topp.

Så nu står jag här och funderar. Ska jag åka in och kolla det eller ska jag ha is i magen och se om det hör ihop med kosten? Förra omläggningen blev jag bara trött en liten period men aldrig såhär.

Vad har ni för sympunkter?

Anmäl
2009-03-13 10:03 #42 av: Hausswolff

Jag har LCHF:at i 4 veckor, hade besvär med extrem trötthet och huvudvärk dag 3-4, men har sedan dess mått fantastiskt. Insåg dock nyligen att min mens har uteblivit... jag är vanligen mycket regelbunden, men nu låter den vänta på sig.

Fler som upplevt detta?

Anmäl
2009-03-13 10:06 #43 av: nyttigajag

13:e dagen idag..lite trötthet första dagarna,nån förstoppning,sambon fick i förrgår ketosandedräkten,men annars INGET. jo godissuget jag fick igårkväll va inte utav denna värld,men det rådde 1ruta 86% choklad bot på+ostrullar.

Anmäl
2009-03-13 10:08 #44 av: nyttigajag

#42 ska ha min mens nu på lö-må nånstans..(förr hade jag på lördagen ,men det flyttade sig av nån anledning..så vi får se när den kommer.) hoppas bara ATT den kommer.

Anmäl
2009-03-13 18:50 #45 av: AnnaCathrina

Jag har hållt på i snart 1,5 år och jag slutade tvärt med kolhydrater och upplevde några dagar med omställningsbesvär. Lite tung i huvudet och lite seg. Sen har det kört på bra.

Anmäl
2009-03-13 19:26 #46 av: PiteCarina

Jag har hållit på med LCHF i snart 11 veckor. De två första veckorna kände jag mig piggare och gladare. Vikten gick ned och jag var mätt och belåten.

Men vecka tre så blev jag så trött och deppig. Vikten stod stilla trots att jag höll emot det ökade sötsuget. Då kändes det verkligen tungt, men veckan därpå så mådde jag åter som de första två veckorna och viktnedgången fortsatte.

Jag har de senast 5-6 veckorna då och då under tidiga morgnar vaknat av hemska kramper i vänstra vaden. Mest troligt magnesiumbrist, men jag har hittills inte kommit mig för att köpa magnesiumtabletter. Har läst här inne att man ska köpa på hälsokostbutik eftersom de på Apoteket innehåller socker.

Känner mig också svagare i benmusklerna. Det var värst vecka 3-5, men nu börjar de återfå sin forna styrka.   

Anmäl
2009-03-13 20:06 #47 av: mikaelj

PiteCarina,

Du kan skaffa mineralsalt, t.ex. Seltin, så får du i dig kalium (som man får i sig lite lite av), magnesium och "vanligt" (natrium) bordssalt.

Anmäl
2009-03-13 20:13 #48 av: [ngupa]

snart 4 månader med lchf, och inga större övergångsbesvär, lite vadkramper från och till. Candidan gör sina krampaktiga fösök att hålla sig kvar, först blev besvären helt bra för att komma tillbaka efter en dryg månad och nu fortsätter de... men jag ger mig inte.

Dålig andedräkt från första veckan och fram tills nyss, nu verkar det vara borta *ta i trä*

Det har varit min "bekymmer"

Anmäl
2009-03-26 09:03 #49 av: Novisan

Jag hade fruktansvärd magknip dag 2 och 3. Resten av besvären har ej gått över än så jag vet inte om de är övergångsbesvär. Återkommer med det.

Anmäl
2009-03-26 09:37 #50 av: PiteCarina

#47 Tack mikaelj för tipset! Såg först nu att du hade skrivit.

Läste någonstans att man kan få i sig för lite magnesium i förhållande till kalium. så det var därför jag tänkte börja med magnesiumtabletter. Men du tror att det kan räcka med t.ex. Seltin för att jag ska bli av med besvären? Just nu använder jag bara "vanligt" salt, men har tänkt att övergå till mineralsalt.  

Anmäl
2009-03-26 09:37 #51 av: Balanserad

Detta forum är så bra!

Nu fick jag förklaringen till varför jag har haft kramper i mina vader! Riktigt ordenligt dessutom. Det var för några veckor sen. Jag har ätit LCHF i 58 dagar och mår utmärkt förutom detta. Har oxå ont i ett knä, men det har jag haft tidigare så det tror jag inte beror på kosten. 

Sover bättre och känner mej pigg. Sötsuget borta.

Anmäl
2009-03-26 10:30 #52 av: isalu507

Lite över sex veckor och har inte haft några direkta problem förutom huvudvärk de första dagarna och muskeltrötthet de första två-tre veckorna, fram tills igår och idag ungefär. Jag har ett jättesug och åt en skål grädde med nötter igårkväll trots att jag ätit middag precis innan och idag har jag varit sjukt trött, sov två timmar mitt på dagen och känner mig lite illamående och har en "nästan-huvudvärk".

Kan det bero på att det är precis innan mens, så att kroppen som försöker ställa om sig till ny kost plötsligt får dubbla trubblar, både ny kost och hormoner en masse?


Precis som flera här ghar jag fått vadkramp - äter dock multivitamineral som innehåller magnesium så trodde det skulle räcka.

Anmäl
2009-03-26 18:14 #53 av: mikaelka

Ganska så exakt två månader, har IBS och blev jättenöjd att magen lugnade ner sig först, nu har den däremot börjat leva om igen med magknip och gaser de senaste veckorna. 

Sedan har jag muskelryckningar i min ena triceps som hållit på sedan magen började trilskas igen och vägrar ge med sig!

Har inte haft någon acetonandedräkt och det är jag mkt tacksam för! Däremot har jag ibland haft problem med svettlukt, någon nämnde här ovanför att de luktar mer efter att ha intagit större mängd kolhydrater och det stämmer verkligen på mig! Jag är dock välsignad i det avseendet, brukar i vanliga fall inte lukta någonting överhuvudtaget trots att jag går till och från skolan varje dag (ca 45 minuter mkt rask promenad)...

I övrigt är det mest påtagliga träningen, det känns direkt i musklerna när man försöker ta i lite men däremot har man rätt mycket ork vad gäller lågintensiv träning! Blir inte särskilt trött av t ex rodd trots att hjärtat skenar! 

 

Anmäl
2010-01-10 00:20 #54 av: RobertR

Jag vill påpeka att det faktiskt går att individualisera sin kosthållning. Om man fortfarande efter flera månader mår skit så kan man ju äta lite mer kolhydrater (kanske ca 100gram om dan?) och se om man kanske fortfarande går ner i vikt? Och om man på fullaste allvar börjar röka igen för att man äter på ett visst sätt SÅ ÄR DET INTE VÄRT DET. Rökning är bland det värsta man kan utsätta sin kropp för. Prioritera rätt. Sluta behandla lchf som "den yttersta sanningen" och våga experimentera med vad som funkar för er!

Anmäl
2010-08-12 12:10 #55 av: Robb

Mitt i princip enda ihållande övergångsbesvär(?) är att jag får ont i magen av den ökade fettmängden. Då jag drar ner på fettet och äter kanske en halv grillad kyckling och en rejäl sallad så får jag för lite energi plus den klassiska protein-andedräkten. Jag har läst att det är fler som har haft liknande problem, så det är väl bara att kämpa på antar jag. Jag mår kanon på LCHF förutom magont, ska exprimentera lite och se om jag kan få ordning på det också. Kanske är det så att magen inte har vant sig ännu, jag åt en jävulsk mass råris och fullkornspasta innan jag la om min kost för ett par månader sedan.

Stora fördelar som jag har märkt med kosten är att man slipper blodsockersvängningar (största fördelen enligt mig) och tarmen töms bättre. Jag är en mager rackare och äter inte LCHF för viktminskning, däremot så har jag blivit av med en del underhudsfett, vilket är kul!

Anmäl
2013-03-18 17:16 #56 av: andalusiska

Hej! Jag är ny, både här på sidan och med lchf, detta är mina problem:

  • Mår illa nästan hela tiden, påminner om känslan när man inte ätit på länge och magen är helt tom, så det känns lite som att vara hungrig hela tiden, men man är knappast sugen på typ ägg eller nåt fett, utan snarare en macka på vitt bröd och marmelad. Försöker hålla ut och hoppas att det går över!

  • Sjukt trött, helt orkeslös, anfådd av saker jag inte brukar bli särskilt trött av

  • Huvudvärk, kommer och går varje dag

  • Kallsvettningar

  • Mörka ringar under ögonen

  • Öm i kroppen, som vid förkylning

Alla tips och råd mottages varmt, det är så jobbigt vissa dagar att jag är riktigt nära att hugga in på brödet i skafferiet..!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.