Annons:
Etikettmat-jag-behöver-måltidstips
Läst 10369 ggr
missaz
9/1/08, 2:32 PM

Hjälp med att få fransyska mör!

Jag har precis varit på affären och fyndat svensk fransyska för 49.90/kg. Tänkte steka den i stekpåse med salt och olika pepparsorter. MEN nu till min fråga: vilken temperatur på ugnen och vilken innertemperatur på köttet gör det mörast och godast? Tacksam för svar av någon/några duktiga kockar!

Annons:
MiaP
9/1/08, 5:25 PM
#1

Stek den i 125-150 grader ca 2 timmar och lägg i lök och morötter för smakens skull. Sila buljongen och koka ihop lite till sås som reds med grädde och CF.

missaz
9/1/08, 5:28 PM
#2

Tack för tips, nu hade jag redan lagt in den i ugnen på 150 grader, ska testa med lite grönsaker i påsen åxå nästa gång! Glad

Dossan
9/1/08, 5:29 PM
#3

Vet ej om det funkar i ugn, men när man grillar är det bra att mosa i en kiwi i marinaden och marinera köttet med. Det gör grillkött väldigt mört.

missaz
9/1/08, 5:38 PM
#4

#3  Tack för det tipset, ska testas vid grillning!

Puhlo
9/1/08, 5:45 PM
#5

Papaya gör samma sak om man är allergisk mot kiwi, vilket jag är. :)

missaz
9/1/08, 5:49 PM
#6

#5 Fint! Själv tål jag kiwi, men papaya låter som en god smakgivare åxå, ska testas det med!

Annons:
Pasi
9/1/08, 9:43 PM
#7

Eller färsk ananas…om man är allergisk mot både papaya och kiwi!Flört

missaz
9/2/08, 10:15 AM
#8

#7 Aha, ännu ett fint tips! Skrattande

MimLan
9/2/08, 10:36 AM
#9

Finns det inga LCHF-tips på mörningsprylar? Trots allt har jag aldrig ananas eller annat frukt-relaterat hemma.

missaz
9/2/08, 11:07 AM
#10

#9 Jag har heller aldrig sådant hemma, men lite frukt i en marinad lär väl knappast ge så mycket kolhydrater i den färdiga köttbiten…?

sussie
9/2/08, 11:38 AM
#11

Citron lime vinäger allt surt mörar.

MimLan
9/2/08, 11:56 AM
#12

#10 Nej då, så fanatisk är jag inte. Men det skulle inte riktigt falla mig in att köpa frukt att ha på lager för eventuell köttmörning.

#11 Suveränt, tack! Kom just på att jag fick lime-mörade lammkotletter hos en kompis rätt nyligen. Supergott! Lime, citron och vinäger är sådant jag mer eller mindre alltid har hemma.

parsley
9/2/08, 12:41 PM
#13

Gör en tjälknul. Säg till om du behöver recept, så ska jag konsultera "Vår kokbok".

Har funderat på det där med marinader och kokspad. De kan väl inte särskilt mycket kolhydrater i det färdiga köttet, eller…?

Annons:
missaz
9/2/08, 12:56 PM
#14

#13 Åh, tjälknul är gott! Har alltid gjort det på älgkött, men varför inte prova nöt också…?

MiaP
9/3/08, 1:05 AM
#15

Det är då det är perfekt med stekpåse och långsam stekning. Det blir jättemört. Och ingen frukt behövs.

Upp till toppen
Annons: