Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Jag vägde mig...

2008-09-27 16:05 #0 av: Annamalin

Under flera år har jag undvikit vågar. Var ganska viktfixerad under perioder som yngre, lite "anorexi light", och har inte velat bli det igen. Har faktiskt varit lite "rädd" för vågen.

Har också på senare år haft på känn att jag vägt mer än jag skulle önskat, även om jag inte haft medicinsk övervikt, och tänkt att det är onödigt att veta  siffran så länge jag tyckt att det är någorlunda ok. Tidigare åt jag som en "dietistdröm" och när jag började motionera för cirka fem år sen gick jag ner en del och kände mig smal. Men sen märkte jag att det nog smög sig på några kilo efter hand, trots fortsatt motion.

För cirka två år sedan vägde jag mig ett par gånger i samband med hälsokontroll, och vikten låg då runt 70. Det tyckte jag var "mycket" men försökte bara glömma siffrorna och acceptera att man blir lite tyngre med åren. Jag var ju  i bra form osv.

Började med lchf i slutet av mars. Visst har jag märkt att jag har gått ner i vikt, har gissat på runt fem kilo, men har fortfarande låtit bli vågen. Kanske av rädsla för att bli "besviken" i onödan eftersom jag känt mig nöjd med maten och vikten.

Häromdagen fick jag ett infall, smög in i dotterns rum och klev upp på hennes våg. (Vitsen, tänkte jag, var att sedan kunna märka om jag skulle gå upp igen.)

Fick en chock! Jag måste ha gått ner tio-tolv kilo! Vågen visade 58, en vikt jag inte haft på många år (kollade sen med annan våg, det stämmer). Hälsomässigt en mycket bra vikt för mig. Och visst är jag glad över att slippa bilringarna mm överflöd!

Denna viktnedgång har skett HELT utan ansträngning, utan hunger, och utan att jag ens tänkt på det särskilt mycket. Har varit "strikt" när det gäller ris, pasta, bröd, potatis, men äter ganska mycket grönsaker och nötter, en del mörk choklad. Måste säga att jag blev jätte-  och glatt - överraskad!

Anmäl
2008-09-27 16:10 #1 av: kaifas

Coolt Glad. Grattis!! Har du märkt några andra hälsovinster *nyfiken*??

Anmäl
2008-09-27 16:10 #2 av: [Gitsan]

Vilket glädjande besked, grattis!

Anmäl
2008-09-27 16:11 #3 av: missaz

Åh vad skönt för dig! GRATTIS!

Anmäl
2008-09-27 16:18 #4 av: Annamalin

Tack, ja det känns verkligen jättekul.

Andra hälsovinster - nja, har högt blodtryck och jag har själv halverat medicinen under lchf-tiden. Fast så har jag hållit på att experimentera själv i många år. Är osäker på om trycket ligger lägre eller inte. Mitt verkar vara väldigt lättpåverkat av stress.

Blodsockermätning undvek jag tidigare precis som med vågen - har mycket typ 2-diabetes i släkten och har själv haft värden nära, men under, gränsvärden när jag kollat (säkert tio år sen). Men sedan jag börjat med lchf kollade jag flera gånger (med en kompis blodsockermätare) och då låg det jättebra. Men jag vet ju inte hur det var innan.

 Mitt huvudskäl att börja med lchf var, förutom ren nyfikenhet, att i bästa fall mota diabetes-olle i grind.

. Viktnedgången fick jag på köpet, känns det som. Nu hoppas jag innerligt att alla här som önskar att gå ner i vikt får uppleva samma sak!

Anmäl
2008-09-27 16:20 #5 av: Autoimmun

Stort grattis! Hoppas att jag också når liknande resultat!

Kram

Anmäl
2008-09-27 16:34 #6 av: miagumman

Grattis Annamalin! Cool Får jag fråga hur lång du är? Jag är själv 166 cm till mina 61,5 kg och jag skulle gärna vilja tappa något kilo till, men dom sitter som sten! Jag är förmodligen på den vikt jag är ämnad för just nu ,och ska väl inte gnälla, men om jag fick välja skulle jag väga ca 59.

Anmäl
2008-09-27 18:11 #7 av: Maia

Härligt, Annamalin!

Anmäl
2008-09-27 18:46 #8 av: Akacia

Men vad härligt! Du fick ju verkligen en underbar överraskning.
Nu blev jag genast inspirerad att sätta som mål att inte väga mig på en eller två månader Skrattande. Kanske ska man låta bli att mäta sig också och bara känna efter hur kläderna känns. Lite spännande ju.
Tack för att du delade med dig.

Anmäl
2008-09-27 19:53 #9 av: Doc

Kul, grattis! Jag länkade till inlägget från kostdoktorn, hoppas det är ok. Säg till annars!

Anmäl
2008-09-27 19:59 #10 av: Annamalin

Tack igen! Jag är 1,67.

Anmäl
2008-09-27 23:25 #11 av: hupp

Grattis!

Vi började tydligen med Lchf samtidig. Jag är lika lång som du och började på 71,5 kilo. I dag väger jag 63,5 och är nöjd. 10 cm smalare i midjan har jag också blivit. Visst är sånthär kul!

 

 

Anmäl
2008-09-28 02:21 #12 av: Annamalin

Grattis själv! Jag kan nog ha haft samma "startvikt" som du.

Ja, det är väldigt kul. Jag har nog minskat nåt liknande i midjan  - mätt med måttbandet, det har jag gjort. Men det är svårt att få exakta mått där tycker jag. Verkar i alla fall röra sig kring tio.

Anmäl
2008-09-28 11:06 #13 av: Hamka

Grattis :) har också varit lite rädd för att väga mig.. Men nyfikenheten tog över och jag har nått 54 !  :) Mitt mål var minst 55 så kan verkligen säga att jag är stolt. Nu gäller det bara att behålla vikten.

Anmäl
2008-09-28 11:55 #14 av: Besika

Vad roligt, grattis!
En liten nyfiken fråga bara, har du inte varit "tvungen" att byta kläder? Till mindre storlek? 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.