Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Kroppen samlar vatten....

2008-09-05 09:58 #0 av: LN35

Hej Andreas

Nu börjar jag bli riktigt orolig över vad som händer med min kropp. Jag samlar vatten i kroppen, mellan 0,1-0,5 kg ökar jag varje dag denna veckan. Och jag känner att jag har mycket vatten i kroppen så det är inte bara fett.

Har alltså hållit på med LCHF i snart 4 veckor och det är framförallt den sista veckan som jag känt att jag samlar vatten. Min fråga är bara vad detta kan tänkas bero på?

När jag var gravid så samlade jag ju också på mig mycket vatten och dessutom väldigt snabbt, men det gör ju många så det tänkte man ju inte på. Nu är det precis likadant, men nu är jag inte gravid.

Jag har visserligen märkt att min kropp samlar vatten väldigt fort annars också ifall jag någon dag dricker lite mindre, men det har jag nästa dag kunnat reglera genom att dricka mer, då har det i alla fall kommit ut den naturliga vägen så att säga.

Jag blir inte klok på det här och tänkte väl boka tid för en undersökning, för nu börjar det kännas riktigt jobbigt. Vet inte om vätskedrivande på apoteket är att föredra just nu, det hjälper ju bara mot symptomen men löser ju inte orsaken...

Kan det vara njurarna som givit upp?

Anmäl
2008-09-05 10:27 #1 av: Aniara4

Äter du mycket bacon och salt mat? När mina vrister svullnar upp har jag antingen ätit kolhydrater eller för mycket salt! Eller så har jag pms.

Anmäl
2008-09-05 10:56 #2 av: finntroll

Hormoncykeln (menscykeln) påverkar hur mycket det samlas vätska i min kropp. Då jag åt kolhydrater påverkade saltintaget mera, men saltets inverkan har minskat för mej med denna kost.

Anmäl
2008-09-05 14:47 #3 av: LN35

#1 Jag äter snarare kanske för lite salt. Har aldrig tyckt om salt och nu är jag ännu känsligare för det tycker jag.

#2 Visst samlar man på sig vätska i samband med PMS, men det har aldrig varit i de här mängderna. Jag känner mig faktiskt nästan sprickfärdig och mår inte alls bra av detta.

 

Anmäl
2008-09-05 20:47 #4 av: Margareta

Jag hoppas Andreas kommer hit och svarar...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-09-06 15:41 #5 av: LN35

#4 Ja, det hoppas jag också.

Jag har pratat med sjukvårdsupplysningen och de trodde inte på att det är njurarna som har gett upp utan blir man anfådd så kan det vara något med hjärtat. Annars tyckte de att jag skulle ta kontakt med gynekolog på måndag. De är väl också inne på att det kan ha något PMS-relaterat. Ännu har jag inte blivit anfådd så jag kanske avvaktar till måndag med att åka och undersöka mig. Det verkar som om den mesta vätskan sätter sig i armar och händer och en del på magen.... Jag förstår mig inte på det här. Verkar inte som om den är kosten passar mig i alla fall... (Jag som tyckte det var jobbigt att samla vatten när jag var gravid...) Jag känner mig stor som ett hus nu! Jag har ökat 2-2,5 kg ungefär på en vecka...

 

Anmäl
2008-09-06 16:36 #6 av: Trolcina

Har exakt samma problem och med mkt, mkt lite x-tra salt ett mål el ett glas rödvin el något annat som jag ännu inte blivit klok på så svullnar jag. Sedan jag fick barn två har jag haft dessa problem.

Hittills har läkarkåren inte hittat orsaken el rättare sagt brytt sig mer än att skaka på huvudet och skrivit ut vätrskeutdrivande. så många ggr har jag berättat min mormors historia för att de ska hitta en ledtråd till vad mitt fel är - Men än så länge har de inte haft orken el kunskaperna att behandla mig.

Min mormor hade samma problem som oss och bantade i stort sett hela sitt vuxna liv, trots det så var hon gosigt rund och trind, inga bantningsmedtoder hjälpte mer en ett par kilon sen var det stopp. Vem känner inte igen den historien om inte jag efter fem års "tänk-på-vad-du-stoppar-i-mun" men ändå så funkar det inte som på alla andra. Så skötsam som jag varit under de här fem åren så skulle varenda överviktskilo varit borta för l'änge sedan på min kropp - Men inte!

Iaf så när min mormor som 80-åring i samband med en virusinfektion lades hon in på sjukhuset så passade de på att samtidigt tömma henne på vätksa med hjälp av vätskeutdrivande i höga doser. Hon gick ner massor i vikt och blev så smal och tunn el som hon själv uttryckte det - Blev så rynkig och ful i syna! Hon levde till hon blev 97 år och vätskekilona kom aldrig mer tillbaka efter det. Men vad det var för fel - Ja det vet de inte! Det enda de vet är att hennes övervikt bestod av vätskevikt och inte fettvikt som alla hade trott i alla år, då vätskan försvann så försvann den lilla fettvikt hon hade tillsammans med vätskan.

Så du hör när vi blir 80 och inlagd på sjukhus så kanske vi får hjälp att bli av med våra vätskekilon. Något att se fram emot eller ...!

Anmäl
2008-09-06 17:53 #7 av: Doc

LN35,

jag tvivlar på att det beror på LCHF-kost, om något brukar man få mindre vätska i kroppen av sådan.

Det är svårt säga mer än så över nätet utan att veta mer om dig. Kanske är det en bra idé med en kontroll hos din läkare.

Anmäl
2008-09-06 18:01 #8 av: BitteS

Jag har den erfarenheten sedan jag börjat med LCHF att jag samlar på mig MINDRE vätska. Har problem med åderbråck och dålig cirkulation i benen. Detta har blivit mycket bättre när jag äter denna kost. Kanske det beror på att smaken ändrats. Jag tycker att allt smakar mycket mer nu och därmed saltar jag mindre på maten nu än förr. Jag älskade kaviar förut och kunde äta den utan något till, idag tycker jag den är alldeles för salt för att ätas överhuvudtaget.

Anmäl
2008-09-07 12:22 #9 av: Trolcina

Precis som Doc skriver upplever jag själv också ... glömde bara bort att skriva det ...att så länge jag undviker sträkelser i alla former och salt så har jag nästan inga vätskesvulnader av det jag äter.

Anmäl
2008-09-08 15:56 #10 av: LN35

Tack för alla svar.

Jag håller nu på och försöker få en tid hos gynmottagning. Jag får väl i alla fall börja där så får vi se vart det leder.

Jag har i alla fall lyckats vända vätskeansamlingen i helgen med hjälp av vätskedrivande. Jag har lyckats bli av med hela 2 hg! Det går alltså inte lika fort att bli av med vätska som att samla på sig om man säger så.

Man undrar ju vad det här beror på. Det kan ju också vara så att jag ätit lite mer kolhydrater än vad just jag tål. Skall försöka dra ner på antal g ytterligare och se vad som händer.

Trolcina, en helt otrolig historia om din mormor. Man får ju ångest att behöva kämpa med viktproblem ett helt liv när det bara var förmycket vätska och något som ändå sjukvården kan hjälpa till med!!! När jag pratade med sjukvårdsupplysningen så säger de att de inte får rekommendera vätskedrivande så jag undrar just hur man skall få dem till att förstå att man verkligen behöver hjälp med detta!

 

Anmäl
2008-09-08 16:05 #11 av: Trolcina

Visst är det för ..., Det behövs mer forskning på det här området och hade män varit lika hårt drabbade som vi kvinnor så hade forskningen sett annorlunda ut.

Anmäl
2010-08-13 19:06 #12 av: suss34-

Jag har oxå detta problem sen jag fick barn,, de e så jobbigt kroppen bestämmer själv när den vill gå upp,, med massa vätska och det känns som folk tror man äter för mkt.

Det ända de har kommit fram till nu är att ja har hormon rubbning testoron ,,men ja har även för mkt vita o röda blodkroppar i urinen o måste kolla det.

men vätskan HAR JA EJ FÅTT SVAR PÅ ÄN.

Tappar även mkt hår skäggväxt finnar och andfådd.

innan ja blev gravid hade ja urbra kondition o omkt statrkare och gick aldrig upp i vikt på detta sätt eller känner en massa vatten i kroppen .

Nu kan ja ej kontrollera vikten alls.

usch!

 

Anmäl
2010-08-13 20:13 #13 av: tankgirl

Prova med att äta mera salt och välj salt utan klumpförebyggande. Prova 1 tsk blandat i vatten varje dag. Kanske det blir bättre då!

 

Kolla mer i den här tråden.

Lycka till!

Anmäl
2010-08-13 20:56 #14 av: Midnattskocken

Hej hopp!

Problem med själva transporten av Lymfa kanske?

Jag har hört att man kan tömma av lymfa (eller lymfvätska) på vissa kliniker. Dessutom finns det en massa huskurer och många kvacksalvare som anser sig kunna "hjälpa till".Vet inte iof om jag skulle rekommendera det.

Vissa människor verkar ha problem med att klara transporten av lymfa runt i kroppen (min syster som har fibrimyalgi t.ex.). Anledningen kan t.ex. vara inflammationer eller kroppslig belastning och självklart andra medicinska problem, vilket leder till att kroppen inte kan transportera runt den lymfa som bildas ordentligt. Lymfans transport kräver rörelse (det finns ingen muskel för att fixa det som det gör med blodet) så om man inte rör sig så mycket (t.ex. som när man flyger länge, där både stillasittande och gravitation ställer till det) så kan man få probem. Överviktiga personer har ju tyvärr problem med detta eftersom de både har en kroppslig belastning (allt det fina fettet de byggt upp med läsk o pizza) samt stillasittande p.g.a. att e helt enkelt inte orkar röra sig tillräckligt (OBS. jag säger inte att det är din vikt som är orsaken till dina problem! Vet ju inget om dig i övrigt!). Vad jag vet så är det oxå därför gravida ofta svullnar upp?

Jag tycker att du ska kolla av med en allmänläkare främst som kanske kan remittera dig till en specialist om problemen kvarstår.

 

Jag vet ju förstås inte varför du samlar vätska, försöker bara hjälpa till lite så gott jag kan. Lycka till och hoppas att du finner orsaken till ditt problem snart så att det kan avhjälpas!

Anmäl
2010-08-13 21:03 #15 av: MimLan

#14 Please. Skippa det där om att överviktiga är feta för att de äter pizza och dricker läsk. Jag hoppas det är okunnighet du uppvisar.

Anmäl
2010-08-13 21:18 #16 av: Midnattskocken

MimLan, inte okunnighet, min egen lilla kanske lite otydliga humor! Stereotyper du vet...vad de flesta tror och så, drev liksom med det. Men jag ber om ursäkt om du tog illa vid dig, var inte meningen att ngn skulle bli sårad Gråter

Har oxå skrivit här på forumet att vetskapen om att man blir söt av socker och fet av fett har lett till att jag funderade på om jag skulle få blomkålsöron aftersom jag äter en hel del blomkål... Tyvärr så är det svårare att uttrycka sig ironiskt i skrift än med ord, skulle kanske lagt in en sån där ;) Ska tänka på det nästa gång!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.